Skrim

Hytte med fin beliggenhet - god planløsning - bilvei, vann og avløp - koselige uteplasser

Middagslia 62 , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 66 m²
Bruksareal 70 m²
Soverom 4
Byggeår 2010
Gårdsnummer 42
Bruksnummer 4
Energimerking D
FINN.no 294105913
Sist endret 19.03.2023 11:41
Prisantydning 2 750 000,-
Totalpris 2 830 020,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 68 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 750 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 80 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 830 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Østmo har gleden av å presentere Middagslia 62!

Hytta ligger i Middagslia på Skrim. Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Hytta ligger i weekend-avstand fra de fleste store byene fra Oslo og nedover kysten mot Vestfold og Telemark. Hytta ligger fint til og er perfekt for deg som ønsker å oppleve alle årstidene på fjellet.

Hytta er oppført gjennom flere år og er en standard "kataloghytte" som sto ferdig i 2010. Hytta inneholder gang, baderom med badstue, 2 soverom, kjøkken og stue i åpen løsning. Det finnes også en hems hvor nåværende eier har innredet med stue og 2 soverom. Hemsen har et gulvareal på ca. 30 kvm med grunnet for lav takhøyde er ikke hemsen målbar og rommene er da de ikke er godkjent til varig opphold. Hemsen har dog stor bruksverdi.

Hytta har en stor terrasse hvor du kan nyte fine dager utendørs. Terrassen har god plass til sittegrupper så her kan du møblere etter årstiden. Her er det gode solforhold, midtsommer er det sol her til ca. kl. 21.30-22.00 ifølge selger. På tomten er det også en romslig utebod som egner seg utmerket til oppbevaring. Hytta ligger i en blindvei, så området og stille og rolig. Gode parkeringsmuligheter på tomta.

Hytta kan brukes året rundt, perfekt for deg som ønsker å oppleve alle årstidene på fjellet. Her får du oppleve alt fra fine turer i fjellet til ski og vinteraktiviteter. Vinterstid er det flere fine oppkjørte skiløyper i nærheten. Området byr også på ypperlige tur og rekreasjonsmuligheter som kan nytes året rundt. For deg som glad i å plukke bær byr terrenget på både blåbær, bringebær og tyttebær. Det er også muligheter for bading og kano-turer på lille- og store Stølevann.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje:
Entré: 1.7 kvm
Toalettrom: 1.5 kvm
Gang: 6 kvm
Baderom: 5.6 kvm
Badstue: 2 kvm
Soverom 1: 8 kvm
Soverom 2: 6 kvm
Kjøkken: 4.5 kvm
Stue: 28.3 kvm
Bod: 4 kvm

2. etasje
Stue: 17.7 kvm - ikke målbart grunnet takhøyde 189 cm
Soverom 1: 6.5 kvm gulvareal - ikke målbart
Soverom 2: 5.5 kvm gulvareal - ikke målbart

Standard

Fritidsbolig over ett plan og hems som er oppført gjennom flere år, men basert på tidspunkt for ferdigstillelse settes 2010 som byggeår. Hytta er standard «kataloghytte» hvor selger har utført flere arbeider som egeninnsats. Hytta holder en normal god innvendig standard.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har heltrebord på gulv, samt vegger og himlinger av trepanel. Kjøkkeninnredningen har fronter av heltre, samt skrog og benkeplate av foliert spon. Det er integrerte hvitevarer i form av platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap.

Bad:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himlinger av trepanel. Fra rommet er det tilkomst til badstue. Av installasjoner finnes servant med skapinnredning, opplegg til vaskemaskin og boblebadekar med dusjanretning. Rommet er ventilert via avtrekksvifte på vegg.

Toalettrom:
Toalettrommet har fliser på gulv, samt vegger og himlinger av trepanel. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, samt servant med skapinnredning.
Rommet er ventilert via ventil med naturlig avtrekk på vegg.

VVS/teknisk:
Skrim Vann og avløp AS håndterer vann- og avløp for eiendommen.
Vann fra borebrønner med tilhørende pumpe felles for området.
Avløp til renseanlegg via kvernpumpe.
Vannledning av plast med stoppekran i bod. Varmekabel på vannledning.
Trykkvannrør i form av rør-i-rør-system.
Avløpsrør av PVC i opprinnelig stand fra byggeår.
200 liter varmtvannstank fra byggeår montert i bod, det er sluk i rommet.
Selger er el.fagmann og har således foretatt flere oppgraderinger av det elektriske anlegget.
Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Boligen har avtrekk på kjøkken og bad, forøvrig kun naturlig ventilasjon.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Skrim er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert. Med weekend-avstand fra de fleste store byene fra Oslo og nedover kysten mot Vestfold og Telemark er dette et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.

Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig, her kan du i praksis finne så lange eller korte turalternativer du måtte ønske. Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann. For deg som liker slalåm, telemark eller snowboard kan en tur til Kongsberg Skisenter anbefales.

Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert.

Løpende kostnader

Årlig medlemskap i hytteforeningen utgjør kr. 350,- (frivillig).
Serviceavgift vei og vann: kr. 6500,- pr. år
Årlig veiavgift i Middagslia utgjør kr. 4400,-.
Årlig veiavgift på Digerhaugveien utgjør kr. 2400,-.
Årlig avgift Skrim Vann og Avløpsselskap AS utgjør kr. 4700,-.
Tv ca. kr. 320,- pr mnd.
Alarm ca. kr. 6480,- pr år.
Hytteforsikring kr. 4391 ,- pr. år.

Vanntilførsel, samt brøyting og strøing av Middagsliveien helt frem til hytta, kr. 5 900,- pr. år.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på. Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Krypkjeller.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
Bad - Vindu/dør med ikke fuktbestandig materialer i våtsonen, avvik i fallforholdene til sluk, utførelse av ufaglært og rommet mangler tilluftsventilering.
Toalettrom - Ikke tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne, samt kun naturlig avtrekk i rommet.

Dette er tilstandsgrad 2 - avvik som kan kreve tiltak:
Vannledninger - Mangler tettemuffer i enden av varerør på rør-i-rør-system.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik (disse er gitt med kostnadsestimat for utbedring):
Innvendige trapper - Åpninger mellom trinn er større enn dagens krav og det er ikke montert rekkverk. Kostnadsestimat: Under kr. 10.000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Rørleggermester Bjørnar Schumacher, Larvik.
HC elektro AS, Holmestrand Egeninnsats av eier Leif Karlsen. Har utdannelse som elkraftingeniør. Bjørnar Schumacher utførte alt av rørleggerarbeider. Egeninnsats: støp, membran og flisarbeider. Egeninnsats på deler av det elektriske anlegget. Brukt Litex våtromsplater på vegg og Heidi K10 som membran på vegg og gulv. Disse arbeider ble utført i byggeperioden som strakk seg fra 2008 til 2010.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Brukt Heidi K10 som membran på gulv og sluk. Egeninnsats på arbeidene og utført i byggeperioden.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Eier kan dokumentere med bilder og beskrivelser av anvendt materiell.
- Er arbeidet byggemeldt? Nei. Rørlegger arbeidet er byggemeldt.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Rørleggermester Bjørnar Schumacher, Larvik. Skrim Vann og avløpsselskap AS. Sulzer Pumps Wastewaters Norway AS. Nyanlegget utført av Bjørnar Schumacher. ABS kvernpumpe er levert av Skrim Vann og avløpsselskap. Ny trykksonde til kloakkpumpe ble skiftet i oktober 2021 av firmaet Sulzer.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Brannkontroll 26.10.18. Godkjent, men med anmerking om at det må støpes bunn i skorstein. Dette er utført av eier.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. I 2020 ble det oppdaget mus på loftsbodene. Pelias ble kontaktet og kom på befaring og sjekket. Fikk råd om utbedringer. Alle musebånd og åpninger ble utbedret/forsterket med diverse anbefalte utstyr. Det har ikke vært mus inne etter utbedringene.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Tremax AS. Takpanel og taktekking. Ved oppføring av råbygget i 2006. Egeninnsats på legging av torvtak i 2007.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. HC elektro AS. HC Elektro var ansvarlig for det elektriske anlegget. Egeninnsats på det elektriske anlegget. Det er utført EL-tilsyn. I forbindelse med salget her det blitt utført en grundig gjennomgang av EL-anlegget og kopi av rapporten er vedlagt prospektet.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Alle arbeider i forhold til EL-kontroll.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Det foreligger El. tilsynsrapport fra 2013. Ved stikkprøvekontroll ble ingen feil eller mangler avdekket. Men med noen anmerkninger om merking, bruksanvisning og samsvarserklæring manglet. 25.10.2022 ble det utført en tilstandsvurdering av Stavern Elektro AS. Dette utbedres nå før salget.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Egeninnsats på ringmur og innvendige snekkerarbeider.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Nabovarsel fra Tom Enge Eliassen, Middagslia 52. Endring av bygg utvendig under 50 kvadratmeter.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Innredet hems er ikke søkt om, da denne kunnskapen ikke ble formidlet av vår hytteleverandør. I brosjyren var det tegnet inn stue- og soverom. Denne kunnskap ble formidlet av takstmannen
høsten 2022.
- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja. Brukstillatelse av hems.
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. Målt selv med Canari instrument. Konstaterte høyt nivå på bad. Årsaken var fra vannkilden. Felles
borrevannskilde levert fra Skrim Vann og Avløpsselskap. Det har blitt installert utstyr for utlufting i pumpehuset.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. 20.10.2022 ble det utført en tilstandsrapport av Schau Takst ASX.

Tilleggskommentar:
Hytta ble bygget i tidsrommet 2006-2010. Med egeninnsats ble det i 2015 oppført en frittstående bod i samme utsende som hytta.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 70 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 66 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, gang, bad, badstue, 2 soverom, kjøkken og stue.
I tillegg finnes en bod på 4 kvm som s-rom.

2. etasje:
Bruksareal: 0 m².
Primærrom: 0 m².
Hemsen i 2. etasje er i dag innredet med stue og 2 soverom. Da det i 2. etasje er for lav takhøyde iht. kravene så er ikke disse rommene godkjent for varig opphold og vil helle ikke kunne bli godkjent til dette slik de fremstår i dag. Hemsen har ca. 30 kvm gulvareal og absolutt god bruksverdi selv om rommene ikke lovlig kan benyttes som soverom og stue. Konferer megler ved spørsmål om dette.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Kongsberg kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Larvik kjører man oppover Lågendalen mot Kongsberg, forbi Svarstad og igjennom Hvittingfoss. Ca. 8 km etter Hvittingfoss tar man av RV40 til venstre over Hvål bru (smal bro). Ta til høyre og følg veien ca. 4,5 km. Ta av til venstre merket SKRIM NORD. Ved avkjøringen står det en rekke gamle militærkjøretøy. Merk: Viktig å ikke ta av til Skrim Syd. Følg Digerhaugveien oppover ca. 5,8 km hvoretter du tar til venstre ved skilt til Middagslia. Følg veien forbi to stikkveier på venstre side hvoretter du tar den tredje stikkveien til venstre, og deretter første til venstre igjen. Eiendommen ligger på høyre hånd i enden av stikkveien.

Hytta er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Eierform: Punktfestetomt, Festeavgift: 8638,- pr. år.

Eiendommen er etablert i grunnboka via festekontrakt som punktfeste. Ved punktfeste er det ikke definerte grenser til eiendommen. Man disponerer det som faller seg naturlig i marka, oppad begrenset til ett mål. Det gjøres oppmerksom på at bebyggelse og installasjoner skal holdes i direkte tilknytting til hytta slik at man opptar minst mulig areal.

Evigvarende festeavtale etter tomtefesteloven inngått i 2006.

Festeavgiften betales forskuddsvis hvert år med forfall ca. 20/1. Festeavgiften er betalt ajour for 2023.

Festeavgiften indeksreguleres hvert år i samsvar med prosentvis endring i konsumprisindeksen. Neste tidspunkt for KPI-regulering av festeavgiften er i 2024.

Festeavgiften reguleres også hvert 30. år slik at festeavgiften gir en avkastning på 4% av regulert tomteverdi iht. prisen på lignende tomter i distriktet.

Grunneier, Sigurd Ole Ruud, har ifølge festekontrakten forkjøpsrett, men har bekreftet pr. tlf. til megler 07.03.2023 at han ikke vil gjøre forkjøpsretten gjeldende ved dette salget. Grunneier skal godkjenne overføringen av festeretten.

Festeren gis rett til adkomst, parkering, vannforsyning og utslipp av gråvann til sandfilterkum på grunneiendommen, eller annen godkjent løsning for gråvann.

Festekontrakten er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler Thomas Østmo.

Garasje / Parkering

Parkering på tomta.

Byggemåte

Følgende informasjon vedrørende byggemåte fremkommer i tilstandsrapport utarbeidet av Schau Takst AS:

Yttervegger av stenderverk med 10 cm isolasjon og fasader kledd med villmarkspanel. Postvinduer med utvendig sprosser fra 2010 som fikk nye glass i 2012. Takkonstruksjonen består av saksetakstoler over stue og del av kjøkken - forøvrig loftstromtakstoler med innredet areal. Tak tekket med torv lagt over Platon-plast montert som banelagt tettesjikt.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 20.01.2014 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det er foretatt flere endringer ved bygget i forhold til hva byggesøkte tegninger viser. Det gjøres oppmerksom på at soverommene og stue på hemsen ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Målt takhøyde er 188 cm, kravet er 190 cm. Slik rommene fremstår i dag vil de ikke kunne bli godkjent bruksendret da de ikke oppfyller kravene til bla. takhøyde for å være målbart areal. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Adgang til utleie

I følge festekontrakten er bortleie av hytta tillatt. Det er ikke tillatt å drive forretningsmessig virksomhet på eiendommen.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Kongsberg kommune opplyser at siste utførte feiing og tilsyn på eiendommen var 26.10.2018.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas hytta slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har brukt hytta ca. 100-150 dager i året og opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 9000 kwt.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 023,75 pr. år (årsprognose fra Kongsberg kommune)
Det betales avgift for: Renovasjon, feiing og eiendomsskatt.

Hytterenovasjon kr. 1787,50,-
Feie- og tilsynsavgift kr. 761,25,-
Eiendomsskatt kr. 475,-

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 366 026 pr. 31.12.2020.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse i reguleringsplan for Omholtfjell. Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til fritidsbebyggelse i Kommuneplanens arealdel.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Selger opplyser at det har kommet nabovarsel fra Tom Enge Eliassen, Middagslia 52. Endring av bygg utvendig under 50 kvadratmeter. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Eiendommen er registrert som fritidsbolig og det er ikke boplikt i området.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Grunneier har 1. prioritets panterett i festeretten og bygninger på tomten for inntil 3 års forfalt festeavgift.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei. Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann eller avløp.

Selskapet «Skrim Vann og avløp AS» håndterer vann- og avløp for eiendommen. Vann fra borebrønner med tilhørende pumpe felles for området. Avløp til renseanlegg via kvernpumpe.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det meste av hyttas møbler kan medfølge etter avtale. Alt av hvitevarer følger også med, unntatt fryseskapet som står i inneboden.

Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Det er utarbeidet en el-rapport for hytta som følger inntatt i salgsoppgaven. Anmerkninger i rapporten er utbedret av Stavern Elektro.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Middagslia 62, 3648, Passebekk, Gnr. 42 bnr. 4 Fnr. 21 i Kongsberg kommune

Oppdragsnummer

22-22-0261

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.