Byskogen

Enebolig med dobbel garasje beliggende i attraktivt område - Flere oppgraderinger og påkostninger i senere tid

Orreveien 9 , 3258 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

23%

er barnefamilier

35%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 151 m²
Bruksareal 196 m²
Tomt 899 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1545
Energimerking G
FINN.no 281421762
Sist endret 28.11.2022 13:30
Prisantydning 4 190 000,-
Totalpris 4 308 770,-

Beregnet totalkostnad

4 190 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 104 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 190 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 118 770,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 308 770,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Orreveien 9!

Eneboligen er opprinnelig fra 1963, men det er foretatt flere påkostninger og oppussing i senere år. Det er blant annet oppført en frittstående dobbelgarasje i 2011, begge bad er oppusset i hhv 2007 og 2017, kjøkken fra 2014, samt at flere innvendige overflater er oppusset i senere år. Boligen har vannbåren gulvvarme på bad og ytterligere 1 rom i underetasjen, det er varmepumpe fra 2010 og sentralstøvsuger.

Yttertaket ble skiftet med glasert takstein i ca 2002, drenering er i hovedsak fra byggeår, men med oppgraderinger i 2007 med blant annet byttet soil og rør inn til huset. Yttervegger og balkong har noe etterslep på vedlikehold og det bør påregnes oppgraderinger/vedlikehold. Det er skiftet noen vinduer på 80- og 90-tallet, samt i 2010 og 2016. Vinduer/dører og terrassedør av eldre dato har behov for oppgraderinger.

Boligen går over to plan og inneholder romslig hall, 2 stuer, bad/vaskerom og bod i 1. etasje. I 2. etasje er det stue og kjøkken i åpen løsning og gang videre til 3 soverom og bad.

Eiendommen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde i Byskogen i Larvik kommune. Området ligger øst for Larvik sentrum, med kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt.

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder romslig hall, 2 stuer, bad/vaskerom og bod i 1. etasje.

I 2. etasje er det stue og kjøkken i åpen løsning og gang videre til 3 soverom og bad.

Frittstående dobbelgarasje.

Standard

Eneboligen er opprinnelig fra 1963, men det er foretatt flere påkostninger og oppussing i senere år. Det er blant annet oppført en frittstående dobbelgarasje i 2011, begge bad er oppusset i hhv 2007 og 2017, kjøkken fra 2014, samt at flere innvendige overflater er oppusset i senere år. Boligen har vannbåren gulvvarme på bad og ytterligere 1 rom i underetasjen, varmepumpe fra 2010 og sentralstøvsuger.

Yttertaket ble skiftet med glasert takstein i ca 2002, drenering er i hovedsak fra byggeår, men med oppgraderinger i 2007 med blant annet byttet soil og rør inn til huset. Yttervegger og balkong har noe etterslep på vedlikehold og det bør påregnes oppgraderinger/vedlikehold. Det er skiftet noen vinduer på 80- og 90-tallet, samt i 2010 og 2016. Vinduer/dører og terrassedør av eldre dato har behov for oppgraderinger.

Følgende oppgraderinger er gjort i senere tid*:
2022 - Noe overflateoppussing i underetasjen
2017 - Bad i 1. etasje oppusset
2014 - Nytt kjøkken
2011 - Ny frittstående dobbelgarasje
2010 - Satt inn varmepumpe
2007 - Oppgradering av drenering (men i hovedsak fra byggeår)
2007 - Byttet sikringsskap inne
2007 - Bad i underetasje ble oppusset
2002 - Yttertak skiftet
*Listen er ikke nødvendigvis komplett. Informasjon innhentet fra tilstandsrapport og selgers egenerklæringsskjema.

Stue og kjøkken:
I boligens 2. etasje er stue og kjøkken i åpen løsning. Kjøkkenet ble oppusset med ny innredning i 2014. Romslig innredning med kjøkkenøy med nedfelt vask, samt rikelig lagringsplass i skuffer. Kjøkkeninnredningen har også integrert kjøl/frys, oppvaskmaskin, platetopp og komfyr.

Stue og kjøkken er malt i lyse farger og har lys grå laminat på gulv. Plass til spisebord og sofagrupper, samt sitteplasser rundt kjøkkenøya.

Bad og vaskerom:
Det er 2 bad i boligen - et i hver etasje. Badet i underetasjen er fra 2007 og er et kombinert bad og vaskerom. Det er fliser på gulv og vegger, samt vannbåren gulvvarme. Badet inneholder servant i innredning med speil over, vegghengt toalett, innbygd badekar, dusjnisje, opplegg for vaskemaskin, samt innholdsrik innredning med nedfelt vask.
Vannrør med rør-i-rør system. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekran er plassert på vegg mot gang. Avløpsrør av plast. Avtrekksvifte plassert på yttervegg.

Badet i 1. etasje er fra 2017 og har flislagt gulv og vegger i lyse farger, samt armatur og sanitærutstyr i sort. Varme i gulv. Badet inneholder servant i innredning med skap, stikkontakter og speil med overlys på vegg over servant. Videre er det vegghengt toalett og dusjnisje med innfellbare dører. Vannrør med rør-i-rør system. Avløpsrør av plast. Avtrekksvifte plassert på yttervegg.

Soverom:
Boligen har 3 soverom i 1. etasje, samt 2 ekstra stuer/soverom i underetasjen. Rommene i underetasjen er ikke bruksendret til rom for varig opphold, se eget punkt under ferdigattest.

Innvendige overflater:
Boligen er jevnlig vedlikeholdt og overflateoppusset over tid. Innvendige overflater i øvrige rom enn ovennevnte består av laminat og tregulv, veggflater av tapet, panel og panelplater, samt himlingsflater med malte, slette flater og panel. Det er tregulv på to av soverommene som har noe høyere slitasje.

Loft:
Uinnredet kaldloft med adkomst via loftsluke fra gang i 1. etasje. Det er stedvise fuktmerker ved gesimser og ved pipegjennomføringen. Dette kan være gamle fuktmerker og fuktproblemet kan være utbedret, men dette kan ikke bekreftes. Dampsperre/plast i konstruksjonen over våtrommet ble kontrollert ved bruk av stikkprøveprinsippet på et tilfeldig område, uten at det ble oppdaget tegn til avvik. Det kan ikke ses at det er etablert dampsperre mellom varm og kald sone i øvrige arealer. Konsekvens er fare for kondensering.

VVS/Teknisk:
Vannrør med ulik materiale og alder. Stedvis kobber og "rør i rør". Avløpsrør av plast. Tomantlet varmtvannsbereder på 300/120 liter fra 2007 er plassert på bod i underetasjen. Fordelerstokker for vannbåren gulvvarme er plassert på bod i underetasjen. Luft til luft varmepumpe fra 2010 er plassert på kjøkkenet i 1. etasje. Sentralstøvsuger er plassert under trapp i underetasjen.

Sikringsskap med automatsikringer, måler og kursoversikt er plassert i bod i underetasjen.

Det er flere punkter på ovennevnte rom som har fått TG2 i tilstandsrapporten. Se eget punkt i salgsoppgaven med opplisting av disse, samt vedlagte tilstandsrapport for beskrivelse. For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et meget attraktivt og barnevennlig boligområde i Byskogen i Larvik kommune. Området ligger øst for Larvik sentrum, med kort vei til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt.

Videre er det gangavstand til Fram Stadion med fotballbane, og Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. I tillegg byr nærområdet på lekeplass, svømmehall og treningssenter. Gode badeplasser finnes langs fjorden, der bystrendene Karistranda og Smiestranda er noen av de mest populære.

Kort vei til Fritzøe Bygge med Bølgen kulturhus og Farris Bad. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Bøkeskogen på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka.

Kort vei til Larvik sentrum med trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til Nordbyen kjøpesenter med flere butikker.

Fra eiendommen er det gangavstand til Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det finnes et godt utvalg av barnehager i området.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Bad - 1.etasje
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan
derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.

Bad - Underetasje
Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel må etableres.
Slukets plassering i forhold til at vann utenfor dusjsonen kan nå det: Sluket er isolert inne i dusjsonen samt delvis isolert under badekaret. Vannsøl eller lekkasjevann utenfor disse sonene har ingen/redusert mulighet til å nå sluket. Tilstrekkelig mulighet til å nå sluket for vannsøl eller lekkasjevann bør etableres.
Sanitærutstyr / innredning: Servantskap og benkeskap har noe fuktskader.
Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i dusjsonen, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering mot yttervegg/grunnmur. TG2 er satt for å belyse risiko.
Fallforhold (gulv): Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 5 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk under badekaret er på tilfeldig sted målt til ca. 30 mm. Dette er vurdert til å være tilfredsstillende.

Kjøkken - 1.etasje
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Øvrige rom - 1.etasje
Overflater gulv: Tregulvet bærer preg av alder og slitasje. Utbedringer bør påberegnes.

Rom under terreng
Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom 4 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm. Enkelte dørbladet er demontert.

Loft - uinnredet / råloft
Overflater vegger/undertak: Det er stedvise fuktmerker ved gesimser og ved pipegjennomføringen. Dette er mest sannsynlig merker etter kondens og lekkasje. Dette kan være gamle fuktmerker og fuktproblemet kan være utbedret, men dette kan ikke bekreftes. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Kontroll av diffusjonssperre: Dampsperre/plast i konstruksjonen over våtrommet ble kontrollert ved bruk av stikkprøveprinsippet på et tilfeldig område, uten at det ble oppdaget tegn til avvik. Det kan ikke ses at det er etablert dampsperre mellom varm og kald sone i øvrige arealer. Konsekvens er fare for kondensering.

Innvendige trapper
Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - 1.etasje.
Skjevhetsmåling: Noe merkbare skjevheter er registrert på soverom 1. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 17 mm. Kun mindre målbare skjevheter registrert i stue. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 8 mm.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vann- og avløpsrør: TG2 er valgt på vannrør/avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
Stakeluke: Stakeluke er ikke lokalisert. Stakeluke må lokaliseres og tilkomst må etableres.

Elektrisk anlegg
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang. Det er pågående arbeider på det elektriske anlegget på befaringsdagen og det er kun fremlagt samsvarserklæring/dokumentasjon på deler av det elektriske anlegget. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon
Helhetsvurdering: Yttervegger i sin helhet har etterslep på vedlikehold. Oppgraderinger/vedlikehold må påregnes.

Dører og vinduer
Vinduer: Vinduer av eldre dato og har behov for oppgraderinger/vedlikehold.
Dører: Terrassedør bærer preg av høy alder og slitasje. Utskifting bør påberegnes. Ytterdører er av eldre dato og har behov for vedlikehold/overflatebehandling.

Yttertak
Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Tiltak anbefales.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere: Snøfangerutstyr ikke etablert. Tiltak anbefales.

Balkonger, terrasser, veranda etc - 1.etasje
Utkragede eller understøttede konstruksjoner: Terrassen bærer preg av alder og slitasje samt at rekkverkshøyden er under 1.0 meter avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Utbedringer/vedlikehold må påberegnes.

Grunnmur, fundamenter
Grunnmur: Det registreres stedvise riss/sprekker på grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent.

Drenering
Alder: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Utvendige vann- og avløpsrør kan har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: LB Elektro, Terje Larsen, Siekacz Vaktmester Service, Gustavsen VVS, Sten Johnsen Elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2018 Bad oppe: elektrisk LB Elektro AS, rør Terje Larsen AS, membran Siekacz Vaktmester Service AS. Ca. 2007 Bad nede: elektrisk Sten Johnsen AS, rør Gustavsen VVS AS.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn: Siekazc Vaktmester Service AS, Terje Larsen AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Siekazc Vaktmester Service AS membran, sluk Terje Larsen AS.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Arbeidet som er utført 2018 skal alle dokumentene være tilgjengelige, arbeidene nede fra 2007 har vi noen av.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Fredrik Pettersen AS, Gustavsen VVS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2007 Fredrik Pettersen drenert rundt huset byttet soil og rør inn, Gustavsen VVS rørarbeid inne.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller
lignende?
Ja. Kommentar: Det er en sprekk rett ved inngangspartiet.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar: Har hatt maur, men mest sannsynlig utenifra.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Meg Selv. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Det ble lagt ny underlagspapp, nye impregnerte lekter og glasert takstein for ca. 2002. Jeg gjorde det selv, men jeg jobber med tak til daglig.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Sten Johnsen AS, Sjølyst AS, Sommerfeldt AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 2007 Sten Johnsen AS byttet ut sikringsskap og la opp strøm bad nede. Sjølyst AS koblet til ny strøm utenfra. Sommerfeldt AS la strøm til garasje 2011.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare,
tinglyste forhold eller private avtaler)?
Nei. Kommentar: Det kan rase snø fra taket.

Boligens areal

Primærrom: 151 kvm, Bruksareal: 196 kvm

U . etasje:
Bruksareal: 70 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre/gang, 2 soverom/stuer* og bad

*Soverom/stue i 2. etasje er ikke bruksendret til rom for varig opphold. Se eget punkt om ferdigattest.

1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, bad, stue og kjøkken

Garasje:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 0 m². 

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Frankendalsveien tar du inn Øvre Dr. Holms vei østover. Ta andre til høyre inn Tiurveien og første til høyre inn Orreveien. Eiendommen ligger på venstre side av veien.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 899 kvm, Eierform: Eiet tomt

Romslig tomt opparbeidet med belegningsstein, grus, gressplen og diverse beplantning. Tomten mot øst grenser til friareal.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 26.09.1963. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Frittstående dobbelgarasje fra 2011 på eiendommen. Ellers god plass til parkering på tomta.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex:
Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn og grunnmur av betong/murkonstruksjoner. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller i hovedsak av trekonstruksjoner. Yttervegger i trekonstruksjoner med liggende trekledning. Tak med saltakform av trekonstruksjoner tekket med takstein. Boligen har dobbel ytterdør med sidefelt i glass fra ukjent årstall. Vinduer i 2-lags glass med karmer/rammer av tre fra 1991, 1993 og 2010 og ukjent årstall. Terrassedør i tre med glassfelt fra 1988. Vinduer i 3-lags glass med karmer/rammer av kompositt fra 2016. Oppvarming med elektrisitet (vannbåren gulvvarme og luft til luft varmepumpe) og vedfyring. Naturlig ventilasjon via luftespalte i vinduer og lufteluker i vegger kombinert med mekanisk avtrekk fra baderom og kjøkken.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Godkjente tegninger av boligen og garasjen følger vedlagt i salgsoppgaven.

Dagens planløsning i underetasjen avviker noe fra godkjente byggetegninger. Det gjøres oppmerksom på innredede rom i kjeller (2 stuer/soverom) ikke er omsøkt (fra hobby og garasje) eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Badet i underetasjen er også utvidet over rommene "vask" og "brendsel". Det er uklart om de aktuelle rommene oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke disse rommene som soverom og/eller kjellerstue.

Barnehage / skole i området

Byskogen barnehage og Mesterfjellet barne- og ungdomsskole.
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme på bad og 1 annet rom i underetasjen. Oppvarming med elektrisitet, samt luft til luft varmepumpe i 1. etasje. Vedovn i underetasjen.

Naturlig ventilasjon via luftespalte i vinduer kombinert med mekanisk avtrekk fra baderom og kjøkken.

Larvik kommune opplyser at siste feiing var i 2017, og siste tilsyn var i 2015. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet. Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 14 500 kwh. årlig. Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 030 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr. Oppgitt beløp er for inneværende år (2022).

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 793 914 pr. 31.12.20 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 858 091 pr. 31.12.20 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, ikraft 06.10.2021.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1963/4050-2/30  Bestemmelse iflg. skjøte, 29.10.1963 
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt

Kopi av dokumentet følger vedlagt i salgsoppgaven. Dokumentet gir kommunen bl.a. rett til å vedlikeholde, betjene og bygge luftledninger, stolper, kabler etc. som er nødvendig for elektrisitetsforsyningen.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Orreveien 9, 3258, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 1545 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0268

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.