Stavern

Strøken leilighet i 2. etasje med meget solrik beliggenhet - muligheter for innbytte av egen bolig

Kysthospitalveien 19 , 3294 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

73%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

45%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 97 m²
Bruksareal 101 m²
Soverom 2
Byggeår 2022
Gårdsnummer 4040
Bruksnummer 13
FINN.no 280404083
Sist endret 06.06.2023 13:47
Prisantydning 7 390 000,-
Totalpris 7 391 160,-
Fellesutgifter 4 135,-

Beregnet totalkostnad

7 390 000,- (Prisantydning) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 200,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 1 160,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 391 160,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leiligheten ligger i et nyoppført boligkompleks bestående av 8 leiligheter fordelt over 2 bygg. Byggene har et tøft og moderne utseende, og leiligheten har en praktisk og lettstelt planløsning med alt på ett plan samt trappefri adkomst.

Leiligheten har en gjennomtenkt planløsning inneholder 2 soverom, 2 bad, stor stue og kjøkken i åpen løsning, samt stor terrasse. Leiligheten har i tillegg en innvendig bod. Det medfølger en parkeringsplass leiligheten i garasjekjeller. Ellers gjesteparkering på borettslagets eiendom. Det er heis opp til leilighetene/atriumet som gir en trappefri adkomst til alle leilighetene. I tillegg medfølger det bod på minimum 5 kvm i garasjekjelleren.

Leilighetene er i utgangspunktet organisert som et borettslag med 40% innskudd og 60% fellesgjeld. Prisantydningen i annonsen er basert på at fellesgjelden til leiligheten er innfridd i sin helhet dersom man ønsker å nedbetale fellesgjelden sin gjennom en individuell nedbetalingsordning (IN-ordning). Felleskostnadene på kr. kr 4 135,- i måneden er derfor hensyntatt at man har betalt ned hele fellesgjelden til leiligheten, dette for å synliggjøre at felleskostnadene i måneden synker betraktelig ved større nedbetaling av fellesgjelden. Ta gjerne kontakt med megler for en prat om ulike finansieringsløsninger!

USBL er forretningsfører for borettslaget.

Beliggenheten er ypperlig for deg som vil bo sentralt, men likevel tilbaketrukkent. Her bor du i gangavstand til Stavern sentrum som byr på cafeer og bakeri, butikker, dagligvare og vinmonopol. Drøye 350 meter unna eiendommen finner du Kyststien - en fantastisk tursti som strekker seg fra Stavern til Helgeroa.

Standard

Leiligheten har god innvendig standard med tidsriktige farge- og materialvalg av god kvalitet, samt god planløsning. Det er balansert ventilasjonsanlegg og vannbåren gulvvarme i alle rom som gir et godt inneklima.

Kjøkken
Leiligheten har et stilig kjøkken fra Norema av typen Nøtterøy trøffelgrå tre. Benkebelysning under overskap på kjøkken. Integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, kombiskap, steketopp, vifte og stekeovn. Benkeplate av høytrykkslaminat. Det er stålvask samt ettgreps armatur med avstenging for oppvaskmaskin eller lignende.

Kjøkken og stue ligger i åpen løsning med mye lys og god romfølelse. Det er lagt varme i gulv samt downlights i himling.

Stue
Lys og romslig stue med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Stuen har store vindusflater som gir godt med naturlig lysinnslipp til rommet. Fra stuen er det utgang til stor terrasse med svært gode solforhold.

Bad
Leiligheten inneholder 2 bad. Badene har store, flotte fliser på gulv av typen Beton grey 60x60, samt 25x50 på vegg.  I nedsenket dusjsone er det tilsvarende Partner Bianco mosaikk 5x5. Det er lagt varme i gulv, samt downlights i himling.

Veggehengt toalett, dusjhjørne typen Celeste sort 90x90 og takdusj av typen Celeste heathall sort. Dusjsonen er nedsenket ca. en flishøyde. Innredningen som er valgt på begge bad er Lind luxury 100 sort med speilskap og heldekkende hvit servant. Det er plass og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel (forutsetter kondenstørketrommel).

Soverom: 2.

Innvendige overflater
Flott enstavs pop eikeparkett fra Boen i alle rom bortsett fra våtrom. Slette vegger og himlinger av gips som er sparklet og malt i tidsriktige farger.

Oppvarming
Det er montert strømbesparende balansert ventilasjon med varmegjenvinning, varmepumpe og VV-tank i samme enhet, type NIBE F750. Avtrekkspumpen forsyner varme via luft-til-vann til det vannbårne gulvvarmeanlegget som legges i alle rom i leiligheten. Aggregatet er montert i bod/vaskerom.

Det monteres i tillegg varmekabler i felles gangareal.

Garderobeskap
Det er 1 meter garderobeskap pr soverom med fronter i type hvit glatt.

Se leveransebeskrivelse vedlagt i salgsoppgaven for nærmere informasjon.

Takterrasser

Takene på leilighetsbyggene vil bli konstruert og bygget for å kunne tåle at det senere bygges terrasser på deler av taket. Interessenter gjøres særskilt oppmerksom på at en eventuell utbygging av takene forutsettes å skje etter overlevering av borettslaget og at borettslaget/andelseierne selv må innhente eventuell kommunal godkjenning av tiltaket dersom dette er søknadspliktig. Andelseierne med utbyggingsrett bærer også kostnaden forbundet med opparbeidelsen av takterrassene.

Samtidig gjøres alle kjøpere oppmerksom på at utbyggingsretten for det bakre taket tilligger andelseierne av de to leilighetene i toppetasjen (B3 og B4) med en halvpart på hver. Utbyggingsretten for taket på det fremre bygget tilligger borrettslaget, dog slik at andelseierne i det bakre bygget ikke kan nekte etablering av en takterrasse. Ved en eventuell etablering av en takterrasse er det den med utbyggingsretten som har ansvaret for konstruksjonen, herunder vedlikehold av denne.

Beliggenhet

Her bor du i et tilbaketrukkent og rolig område nær Rakke ved Stavern. En kort spasertur unna finner du en deilig sandstrand og svaberg med gode bademuligheter.

Stavern sentrum ligger ikke langt unna - her kan man ta bilen, sykkelen eller beina fatt. Med koselige smågater, eldre trehusbebyggelse og en flott skjærgård er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Fra eiendommen er det gangavstand til matbutikk, apotek, vinmonopol og flotte turstier.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker og gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa. Deler av Kyststien er også fremkommelig med rullestol.

En runde med diskgolf i Stavern kan anbefales. Banen, som ligger et steinkast unna, er godt opparbeidet i nyere tid hvor du finner flere hull i et trivelig skogs- og parkområde. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Pris

Prisantydning
3 390 000,- (innskudd)
3 943 200,- (Andel av fellesgjeld)
-------------------------------------------------------
7 333 200- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
172,- (Pantattest kjøper)
--------------------------------------------------------
1 132,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument.

Totalpris inkl. fellesgjeld og omkostninger: kr. 7 334 332,-.

Det tas forbehold om endring i offentlige gebyrer.

Kjøper må betale medlemsavgift til USBL dersom kjøper ikke allerede er medlem i borettslaget. Tegning av medlemskap kan gjøres på www.usbl.no eller ved oppmøte hos USBL Sandefjord.

Oppgjør

Innbetaling til overtagelse av leiligheten: kr. 3 391 132,-. (kjøpesum + omkostninger).

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Meglerhuset Leinæs AS er ansvarlig for å gjennomføre det økonomiske oppgjøret.

Estimerte felleskostnader

Felleskostnadene på kr. kr 4 135,- i måneden er hensyntatt at man har betalt ned hele fellesgjelden til leiligheten, dette for å synliggjøre at felleskostnadene i måneden synker betraktelig ved større nedbetaling av fellesgjelden.

Ved 40% innskudd og 60% fellesgjeld, altså at man ikke betaler noe avdrag på fellesgjelden sin, vil felleskotnadene være kr. 16 096,- pr. mnd. basert på nominell rente 3,64 % pr. oktober 2022. Av disse utgjør kr. 4 135,- faste drifts- og vedlikeholdskostnader, og kr. 11 961,- i rentekostnader. Vedlagt salgsoppgaven følger et oppsett over endringer i felleskostnadene som følge av individuell nedbetaling av fellesgjelden. Merk at oppsettet er veiledende, og er ment å illustrere lavere rentekostnader for fellesgjelden.

Driftsutgifter inkluderer bl.a.: Kommunale avgifter, styrehonorar, TV/bredbånd, felles bygningsforsikring, løpende drift og vedlikehold av bygningene mm.

Kostnadene er beregnet på gjeldende prisnivå i 2022, og det tas forbehold om at det kan bli endringer i de stipulerte felleskostnadene og lånekostnadene, som følge av endrede priser fra leverandører samt endring i rente og vilkår for lån til fellesgjeld. Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Fellesutgiftene forventes å øke som følge av økte kommunale avgifter og innføring av eiendomsskatt, og det må det påregnes en justering av disse ved innflyttingstidspunkt.

Felleskostnadene knyttet til driften av borettslaget betales forholdsmessig av den enkelte eier.

Rentene på fellesgjelden blir fordelt på hver bolig etter størrelsen på gjelden. Ved kjøp av bolig betales innskudd 40% på opprinnelig kjøpesum, resterende del av kjøpesum 60%, nedbetales gjennom felleskostnadene på opprinnelig kjøpesum. De første 20 årene av lånet for fellesgjelden er avdragsfrie med flytende rente. Etter den avdragsfrie perioden er over, vil det bli en økning i felleskostnadene.

Det tas forbehold om at det kan bli endringer i de stipulerte felleskostnadene og lånekostnadene, som følge av endrede priser fra leverandører samt endring i rente og vilkår for lån til fellesgjeld.

Endelige felleskostnader vil bli satt opp av forretningsfører/borettslagets styre ved overtagelse.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført leiligheten, jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. I brann- eller annet skadetilfelle, tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.

Etter overtakelse skal borettslaget tegne egen forsikring for bygningene som inngår i borettslaget. Utbygger skal se til at borettslaget har tegnet slik forsikring før han avvikler sin forsikring.

Alle leilighetene vil være forsikret gjennom fellespolise og dette er inkludert i fellesutgiftene. Kjøper tegner egen innbo og løsøreforsikring fra og med overtakelse.

Boligens areal

Bruksareal: 101 kvm
Primærrom: 97kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: 2 soverom, 2 bad, stue/kjøkken samt gang.

Beregningene er foretatt av utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Noe avvik må påregnes. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Adkomst

Fra Stavern sentrum følger du Helgeroveien mot Helgeroa. Etter ca 1 km tar du til venstre etter Stavernshallen mot Kysthospitalet. Leiligheten vil ligge på venstre hånd etter 200 meter.

Tomt

Eiet fellestomt på ca. 3 321 kvm som eies av borettslaget.

Tomten vil planeres og asfalteres på gårdsplass, interne gangveier gruses. Det etableres noe plen 4 meter fra leilighetene, men øvrige del av tomten blir anlagt som naturtomt og sådd med naturblanding.                                

Det er avsatt plass til søppelcontainere og sykkelparkering inne i parkeringskjeller.

Det gjøres oppmerksom på at allmenheten gis gangrett over stien på eiendommen i sydøst for å bevare områdets tur- og rekreasjonsadkomst. Gangretten kan ikke tilbakekalles av borettslaget eller andelseierne. Kontakt megler ved spørsmål tilknyttet til dette.

Parkering

Leiligheten leveres med en garasjeplass og bod som fordeles av utbygger. Utbygger gis rett til å selge to ekstra plasser som tilleggsplasser til to av leilighetene. Vedtektene vil bli justert for dette pr overtakelse. Vedtektene vil også inneholde bestemmelser som åpner for at andelseiere med funksjonsnedsettelse i enkelte tilfeller kan kreve å bytte plass(inkludert tilhørende bod) til den største garasjeplassen(inkl. tilhørende bod) som er tilrettelagt for andelseiere med nedsatt funksjonsevne og spesialtilpasset bil med behov for større plass.

Ellers gjesteparkering på borettslagets eiendom.

Det legges tilførsel for elbillader frem til parkeringsplass i parkeringskjeller. Totalt 8 stk.

Boder

Leiligheten får bod i garasjekjeller på minimum 5 kvm.

Leiligheten får i tillegg innvendig bod.

Internett/TV

Selger vil legge trekkerør til internett/telefon fra bygget og ut i kommunal vei. Kjøper må selv velge leverandør, bekoste påkobling og montasje av internett/telefon fra bygget og til leverandørens nett. Det anbefales å velge leverandøren som er tilkoblet trekkrørene som blir lagt av utbygger, slik at man eventuelt kan bestille et abonnement gjennom en felles pakkeløsning for borettslaget. Det tas forbehold om leverandøren kan tilby en slik felles pakkeløsning. I driftsbudsjettet er det lagt inn en kostnaden for en slik ordning.

Det leveres trekkerør for totalt 2 stk. TV- uttak. Som tilvalg kan det monteres ekstra trekkerør i vegger til rom for eventuell fremtidig installasjon av punkt for internett/telefon om man bestiller før vegger er bekledd.

Ventilasjon

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt etter overtakelse av leiligheten.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av leiligheten, kan kjøper holde tilbake deler av kjøpesummen dersom annet beløp ikke er avtalt.  Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når borettslaget er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for borettslagets fellesarealer.

Borettslag

Borettslaget består av totalt 8 andelsleiligheter fordelt på to bygg. Forretningsfører for borettslaget er USBL Sandefjord.

Hver leilighet utgjør en andel i borettslaget med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av borettslagets fellesarealer. Det er ikke tillatt å eie mer enn én andel i borettslaget.

Borettslaget er pliktig til å avholde årsmøter hvor regnskap og budsjett fremlegges. Borettslagets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av årsmøtet.

Det tas forbehold om at det kan bli endringer i de stipulerte felleskostnadene og lånekostnadene, som følge av endrede priser fra leverandører samt endring i rente og vilkår for lån til fellesgjeld.

Utkast til driftsbudsjett og vedtekter for borettslaget følger vedlagt i salgsoppgaven.

Sikringsordning/IN-ordning

Etter at samtlige andelsleiligheter er overtatt av nye eiere kan borettslaget søke opptak i sikringsordning mot tap av felleskostnader. Inntil dette vil det være kjøpere og selger som er ansvarlige for å betale borettslagets kostnader. Selger er å regne som andelseier for usolgte enheter. Felleskostnader blir fakturert kjøper fra overtagelsestidspunkt. Borettslaget har legalpant på inntil 2G ovenfor andelseierne.

Når sikringsordning er etablert vil borettslaget kunne bestille IN-ordning fra USBL. Andelseiere kan da selv velge å nedbetale sin andel av fellesgjelden helt eller delvis. Vi gjør oppmerksom på at nedbetaling av fellesgjeld kun kan gjøres i forbindelse med ordinært låneforfall. Dersom borettslaget beslutter å binde renten vil ikke nedbetaling kunne gjøres i perioden med fastrente.

Både sikrings- og IN-ordning vil medføre en liten økning i felleskostnadene.

Velforening

Dersom en rasjonell forvaltning av fellesareal eller offentlig myndighet krever det, kan selger etablere velforening eller lignende som kjøper og/eller borettslaget skal være medlem av. Kostnadene ved forvaltning av slikt fellesareal vil bli fordelt på medlemmene.

Vedtekter/husordensregler

Utkast til vedtekter medfølger i prospektet. Det tas forbehold om endringer.

Husordensregler vil bli etablert av borettslaget ved styret.

Husdyrhold

Det blir ikke lagt opp til generelt forbud mot dyrehold.

Adgang til utleie

For utleie av hele boenheten gjelder spesielle regler i borettslag. Du kan leie ut borettslagsleiligheten i inntil tre år hvis du selv har bebodd den i minst ett av de siste to årene. Men du må søke styret i borettslaget om tillatelse. Ønsker du å leie ut, utover de tre årene, må du søke styret på nytt. Se forøvrig punktet "Boplikt/konsesjon".

Byggemåte

Parkeringskjeller og artium mellom byggene bygges av plasstøpt betong i gulv, vegg og tak. Boder i parkeringskjeller bygges i reisverk med panel på den ene siden og enkle låsbare boddører.

Bygningene utføres med isolert betonggulv mot grunnen/mot bærende betongdekke over parkeringskjeller, bærekonstruksjon i reisverk, gulv og tak bygges av I bjelker.

Fasadene bygges opp som isolerte trestendere i vegger og kles utvendig beiset liggende/stående kledning.

Innvendige vegger utføres i stenderverk, kledd med gipsplater. Gulvet mellom etasjene bygges med trinnlydgulv over og lydhimling i etasjen under. Vegg mellom leilighetene bygges som brann og lydvegg.

Tak bygges som isolert, kryssluftet, osb plater og papp.

Balkonggulv bygges tette med papp og takrenne som fører vann bort. Rekkverk ifølge fasadetegning med kombinasjon av tett vegg og glass/åpent rekkverk. Drypp fra overliggende balkong og rekkverk må påregnes ved regnvær. Utformingen av rekkverk vil være i beiset treverk og glass. Balkonger og terrasser får tremmegulv. Atriumgulv får gulv av betongheller montert på justerbare bein over membranen.

Energimerking

Alle eiendommer som selges/leies ut, skal ha energiattest. Unntak gjelder blant annet for frittstående bygninger med bruksareal mindre enn 50 m2. Det er selger/utbyggers ansvar å innhente lovpålagt energiattest for leiligheten, med en energiklassifisering på en skala fra A- G. Dersom utbygger/selger ikke har fått utarbeidet energiattest og merke på grunnlag av byggets tekniske leveranse, må disse senest i forbindelse med utstedelse av ferdigattest for leiligheten.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes av Skatteetaten i etterkant av at man har overtatt leiligheten (første årsskifte etter tinglyst hjemmel).

For 2019 var satsene 25% av boligverdien for primærbolig og 90% av boligverdien for sekundærbolig. Dersom formuesverdien overstiger 30% av markedsverdi for primærbolig, eller markedsverdien for sekundærbolig kan formuesverdien kreves nedjustert.

Ta kontakt med Skatteetaten ved spørsmål..

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplanen Kaken-Skråvika fra 2014.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033. Eiendommen er underlagt hensynssone H910_1 som sier at reguleringsplan skal fortsatt gjelde.

Reguleringskart og kommuneplankart følger vedlagt salgsoppgaven. Kopi av bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt/konsesjon

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune. Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet til helårsbolig.

Boplikten er ikke personlig og kan i prinsippet oppfylles ved utleie. I denne forbindelse minner vi på spesielle regler for utleie i borettslag, som blant annet stiller krav til botid og godkjenning fra styret. Les mer i pkt. "Adgang til utleie".

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er tinglyst følgende heftelser som følger eiendommen:
1973/7128-1/30  Bestemmelse om vannledn.  
30.11.1973 Vegvesenets betingelser vedtatt
På 1970-tallet ble det gitt tillatelse til Luftforsvarets skoler Stavern om å legge vannledning over eiendommen. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.


2022/306953-1/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
18.03.2022 21:00  Rettighetshaver:LEDE AS  
Org.nr: 979422679
 
2022/489954-1/200  Bestemmelse om gangrett/rett til sti  
06.05.2022 21:00  Rettighetshaver:LARVIK KOMMUNE  
Org.nr: 918082956
Rettighetshaver allmennheten

Det er tinglyst følgende rettigheter som følger eiendommen:
Rettigheter på 3805-4040/42
Rettigheter i eiendomsrett
2021/1028340-1/200  Bestemmelse om vann/kloakk  
23.08.2021 21:00  rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4040 Bnr:13  
Bestemmelse om vedlikehold av anlegg/ledninger

Vei/vann/avløp

Leilighetene blir tilknyttet offentlig vann og avløpsnett. Adkomst fra offentlig vei.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post til knut@leinaes.no eller SMS: 920 53 533 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet. Etter at leiligheten er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av kontraksposisjonen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Antatt overtagelse 4. kvartal 2022 pr. utarbeidelsen av prospektet.

Utbygger skal overlevere Andelen til kjøper i ryddig og byggrengjort stand, uten leieforhold av noen art, slik at hele Andelen leveres ledig for kjøper 2.

Dersom igangsettingstillatelse gis på et senere tidspunkt vil dette kunne føre til en utsettelse av overtagelsestidspunktet. Kjøper vil bli varslet om overtagelsesmåned ca 3 måneder før overtagelsestidspunkt. Hver kjøper vil ved overtagelse få overlevert FDV dokumentasjon.

Diverse

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor, eller når leiligheten er ferdigstilt. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av avhendingslova. Selger kan velge å selge etter Bustadsoppføringslova.

Det forutsettes ny kjøper godkjennes av utbygger, og at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Garanti/ettårsbefaring

Leiligheten selges mindre enn før seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Dette innebærer at utbygger har stilt garanti for oppfyllelse av sine forpliktelser. Kjøper overtar garantien pålydende kr 328 600,-. og gjelder frem til 31.10.2027. Garantien gjelder som sikkerhet både for selve leiligheten, utvendige arealer, parkeringskjeller, herunder ferdigstillelsen av disse.

Garantist: Accelerant Insurance Europe SA

I tillegg overtar kjøper rett til ettårsbefaring med utbygger etter at leiligheten ble ferdigstilt.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Kjøpekontrakter

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Øvrige forbehold for prosjektet

Tegninger, animasjoner og fotografier i prospektet er av illustrativ karakter og definerer ikke nøyaktig innhold av selgers leveranse. Det kan forekomme avvik mellom byggebeskrivelse og plantegninger. I slike tilfeller går byggebeskrivelsen foran. Dersom det er avvik mellom prospekt/internettside og leveransebeskrivelse, er det den endelige leveransebeskrivelsen i kontrakten som gjelder. Omfanget av leveransen er begrenset til denne. Det tas forbehold om trykkfeil i leveransebeskrivelse og prospekt.

Alle opplysningene i dette salgsprospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standarden. Kjøper aksepterer, uten prisjustering, at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempel på slike endringer kan være innkassing av tekniske anlegg, mindre endring av boligens areal eller lignende. Det gjøres oppmerksom på at det i noen tilfeller kan komme sjakter og/eller rørføringer som ikke er vist på tegninger.

I nye bygg vil det normalt oppstå svinnriss, sprekker i tapet, maling mv. ved skjøter og  sammenføyninger, dels på grunn av uttørking av materialer. Det påpekes spesielt at sprekker i materialoverganger og mellom tak og vegg og i hjørner ikke kan forlanges utbedret, så lenge disse ikke innebærer avvik fra god håndverksmessig standard.

Selger forbeholder seg retten til å endre borettslagets størrelse, leie ut usolgte andeler, samt endre forutsetninger på usolgte boliger, herunder endre priser.

Utomhusplan er utarbeidet for å illustrere tomtens planlagte opparbeidelse. Utbygger tar forbehold om å foreta endringer i utformingen av utomhusarealene i forbindelse med videre utbygging av området. Dersom utomhusarbeider ikke er fullført skal forholdet behandles på samme måte som en mangel. Det er avtalt at Megler holder tilbake deler av kontraktssummen inntil disse arbeidene er utført.

Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge finansieringsbevis. Kontraktsmøte avholdes innen rimelig tid etter aksept på kjøpstilbud. Det forutsettes at skjøte tinglyses på ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker en hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, må det tas forbehold om dette i bindende kjøpsbekreftelse.

Kjøper er kjent med at selgers kontraktsmessige leveranse fremkommer av situasjonsplan og tegninger som følger vedlagt til prospektet/kjøpekontrakten. Det tas forbehold om mindre justeringer på tegninger og arealer i forbindelse med utarbeidelse av arbeidstegninger. Det gjøres for øvrig oppmerksom på at de plantegninger som er inntatt i dette prospekt kan inneholde avvik i forhold til de mer detaljerte plantegninger. Tegninger i målestokk kan fås utlevert hos megler eller av entreprenør ved tidspunkt for møte om eventuelle endringsarbeider.

Alle perspektiver, modell, illustrasjoner og møblerte planskisser i alt salgsmateriell er ment å gi et inntrykk av en ferdig bebyggelse og det kan ikke bygges et krav på disse.

Selger forbeholder seg retten til uten varsel å kunne endre priser og betingelser for usolgte andeler og parkeringsplasser/boder.

Alle opplysninger i dette prospektet er gitt med forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige.

Det tas forbehold om eventuelle feil i prospektet.

Meglerforetaket er underlagt lov av 6. mars 2009 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering (hvitvaskingsloven) med tilhørende forskrifter. Det følger av hvitvaskingsloven at meglerforetaket er forpliktet til å foreta kundekontroll av begge partene i handelen. Dette innebærer at både selger og kjøper forplikter seg til å fremlegge gyldig legitimasjon slik at identitet kan bekreftes før handelen gjennomføres. Dersom slik kundekontroll ikke kan gjennomføres er meglerforetaket pålagt å avstå fra gjennomføring av oppgjøret. Partene er selv ansvarlig for eventuelle kostnader og ansvar dette kan medføre uten at det kan anføres et kontraktsrettslig ansvar overfor meglerforetaket.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Kysthospitalveien 19, 3294, Stavern, Gnr. 4040 bnr. 13, andelsnr. 3 i Kystabakken borettslag med orgnr. 930184381 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0288

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.