Nordbylia

Halvpart av tomannsbolig med fin beliggenhet - barnevennlig område - praktisk planløsning - uteplasser - garasje

Nordliveien 25 , 3271 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

87%

eier sin egen bolig

61%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

61%

har bolig på over 120 kvm

97%

av boligene er eldre enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 103 m²
Bruksareal 103 m²
Tomt 131 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1983
Gårdsnummer 2008
Bruksnummer 345
Energimerking F
FINN.no 285284181
Sist endret 20.01.2023 14:47
Prisantydning 2 600 000,-
Totalpris 2 679 020,-

Beregnet totalkostnad

2 600 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 65 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 600 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 79 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 679 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Thomas Østmo har gleden av å presentere Nordliveien 25!

Dette er en fin halvpart av tomannsbolig i rolige og barnevennlige omgivelser. Fra boligen er det kort vei til skole, barnehage, butikker og kjøpesenter. Beliggenheten er sentral i forhold til E18, flyplass og ferge. Nærmeste flyplass ligger i Sandefjord ca. 15 min kjøring unna. I Sandefjord er det også gode forbindelser til Strømstad i Sverige med båt. I tillegg går det båt til Hirtshals i Danmark fra Larvik. Fra boligen er det kort vei til fine turmuligheter. Legg gjerne søndagsturen til Bøkeskogen med et kaffestopp på populære Bøkekroa eller utforsk Vestmarka med sine mange merkede turløyper.

Boligen går over 2 plan og har en fin planløsning. Underetasjen inneholder entré, stor gang, bad med deilig badekar med regnfallsdusj, praktisk vaskerom, to soverom og en bod som selger har benyttet som soverom (rommet er dog ikke godkjent for varig opphold). I boligens 1. etasje er det stor stue og kjøkken. Stua har gode møbleringsmuligheter og vedovn som gir både varme og kos på kalde dager. Det er også plass til spisestue mellom stua og kjøkkenet. Kjøkkenet har god plass til matlaging og oppbevaring. Det er kjøkkeninnredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, koketopp, stekeovn og kjøleskap. Selger har foretatt noen oppgraderinger av boligen. Det er bla. byttet utgangsdør, lagt varmekabler og fliser i gangen, lagt nytt gulv i hele 1. etasje og etablert garderobeskap med skyvedører i gangen.

Det er flere fine uteplasser i tilknytning til boligen. Utenfor stua finnes det en koselig balkong, samt en terrasse utenfor kjøkkenet. Uteplassene har plass til hagemøbler, grill og bålpanne - så her kan uteplassene nytes både sommer og vinter. Det er gode solforhold på eiendommen og midtsommer er det deilig sol på terrassen til ca. kl. 21:30 ifølge selger. Tomten består ellers av plen og diverse beplantning. Boligen disponerer også en parkeringsplass i felles garasjerekke. Her har du en fin bolig som dekker de fleste behov, enten for familien, paret eller deg som bor alene.

Ditt neste hjem?

Innhold

Boligen inneholder følgende:

1. etasje: Stue og kjøkken.

Underetasje: Entré, gang, bad, vaskerom og to soverom og et innredet rom (bod).

Standard

Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig fra 1983 beliggende i et barnevennlig boligområde. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv av en-stavs laminat.
Vegger av malte, slette flater, brystningspanel og munkepuss.
Himling av malt trepanel.

Bad:
Badet ble ifølge forrige eier delvis renovert i 2019, men det foreligger ikke dokumentasjon på arbeidene. Det er fliser på gulv og vegger, samt himling med ubehandlet trepanel og innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, servant med innredning, speil med integrert belysning og badekar med dusjvegg av glass og regnfallsdusj. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via avtrekksvifte i vegg.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i delvis åpen løsning med stua og har en-stavs laminat på gulv, vegger av fliser, malte, slette flater og brystningspanel, samt himling av malt trepanel. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter, laminert benkeplate og nedsenket oppvaskkum. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, koketopp og stekeovn, samt kjøleskap i høyskap. Rommet er ventilert via avtrekksvifte integrert i overskap. Det er etablert automatisk lekkasjestopper.

Vaskerom:
Rommet er fra boligens byggeår og har belegg på gulv, vegger av malt tapet, samt himling av malte, slette flater. Av installasjoner finnes utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via avtrekksventil i vegg og himling.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vannrør av armert flexirør og kobber. Avløpsrør av plastmateriale.
Varmtvannsbereder av merket Høiax plassert på vaskerom.
Det elektriske anlegget er i hovedsak fra boligens byggeår.
Sikringsskap med skru- og automatsikringer plassert i gang
Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.
Boligen har naturlig ventilasjon.

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
VVS/Teknisk - Bereder ikke inspisert.
Terrasser - Terrassen og fundamenter er ikke fullverdig inspisert.
Byggegrunn - Ukjent beskaffenhet.
Drenering - Terrengfall er ikke fullverdig vurdert.

Dette er tilstandsgrad 2 - vesentlige avvik:
Bad - Ikke etablert ventilasjonsspalte ved dør/terskel, ikke drenering fra innebygget sisterne, vindu i våtsone (uegnet plassering), stedvis manglende vedheft på elastiske flisfuger, misfarging/svertesopp påvist, usikker tetting ved rørgjennomføring tilknyttet servant, ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet, ikke mulig å verifisere om det er benyttet membran, samt ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking.
Vaskerom - Alder, ikke mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking og ikke mulig å inspisere deler av rommet.
Kjøkken - Slitasjemerker på innredning og benkeplate.
Rom under terreng - Gjenstående arbeider på vegg i entré, enkelte avslutninger på laminatgulv er ikke fagmessig utført, gulv under bakkenivå utgjør fuktrisiko grunnet alder på drenering, innerdør mot vaskerom mangler dørhåndtak, dørblad til innerdør ved soverom 1 krever justering (dørblad har kontakt med dørterskel/dørkarm).
Loft - Mangelfull/liten ventilering av yttertakkonstruksjon, fuktmerker i området der skorstein er ført gjennom taket (trolig grunnet taklekkasje, fuktmåling med pigg viser forhøyede fuktverdier), svertesopp i undertaket, fuktmerker i gulvoverflate og redusert ventilering av kaldtloftet grunnet at luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon.
Innvendige trapper - For stor åpning mellom spiler (målt 13 cm, kravet er 10 cm) og kun rekkverk håndløper på en side.
Underetasje - Noe merkbare skjevheter, målt forskjell mellom høyeste og laveste punkt på 2 m til 12 mm i gang og 22 mm på soverom 1.
VVS/Teknisk - Stakeluke og stoppekran ikke lokalisert.
Radon - Ikke foretatt radonmålinger.
Elektrisk anlegg - Ikke gjennomført vedlikehold på anlegget og det foreligger ingen dokumentasjon.
Fasader og kledning - Etterslep på vedlikehold, panel er stedvis råteskadet, vindusomrammingen har stedvis moderate råteskader, vindskier og dekkbord bærer preg av høy slitasjegrad.
Vinduer og dører - Alder, slitasje og etterslep av vedlikehold og mangler håndtak på utsiden av balkongdør.
Yttertak - Alder gir TG2. Taket er dekket av snø på befaringsdagen, og yttertaktekking er derfor ikke inspisert.
Balkonger/terrasser - For lav høyde på rekkverk og deler av konstruksjonen er ikke undersøkt.
Drenering - Alder gir TG2.
Forstøtningsmur - Skjevheter og sprekker.
Vann- og avløpsledninger - Alder og materialvalg gir TG2.
Garasje i rekke - Høy slitasjegrad og etterslep av vedlikehold.

Dette er tilstandsgrad 3 - store eller alvorlige avvik (disse er gitt med et kostnadsestimat for utbedring):
Bad - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 9 mm, det er ikke etablert oppkant ved dør (ikke tilfredsstillende lekkasjesikring) og motfall til sluket i dusjsonen. Kostnadsestimat: kr. 10.000,- til 50.000,-.
Brann - Brannskille mot naboenhet er vurdert til å ikke være korrekt utført på loft. Det er ikke brukt brannhemmende materialer. Kostnadsestimat: kr. 10.000,- til 50.000,-.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et rolig område i Nordbylia. Veiene rundt boligen er lite trafikkert og området egner seg godt for barnefamilier. Her bor du med kort vei til skoler, barnehage og butikker. Gode handlemuligheter med bla. Nordbyen kjøpesenter, Larvik sentrum og Amfi kjøpesenter ikke langt unna.

Meget gode turmuligheter i nærheten med bla. Vestmarka - et flott turområde sommer som vinter. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett. I tillegg er det flotte lysløyper i vakre bøkeskogen og herlige bademuligheter i Farris-vannet. På Fagerli er det ett flott idrettsanlegg hvor du kan teste ut den populære aktiviteten diskgolf på en pent opparbeidet bane med 18 hull i skogsområdet.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Løpende kostnader

Internett fra Altibox (Viken Fiber) kr. 1145,- pr mnd.

Ovenstående er basert på nåværende eiers senere års forbruk.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 103 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 51 m².
Primærrom: 51 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad vaskerom og 3 soverom (det ene soverommet er ikke bruksendret, opprinnelig bod).

1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport avholdt 22.11.2022 utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Nordliveien. Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 131 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Boligen disponerer garasje i felles garasjeanlegg og mulighet for parkering utenfor garasjen ifølge selger. Ellers gjesteparkering og gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Garasjen ligger på Gbnr: 2008/255 der denne eiendommen eier 1/32 som andel i realsameie. Deler av garasjen ligger på Gbnr: 2008/423 som eies av Larvik kommune. Kjøper må påregne at det kan komme kostnader knyttet til oppgradering av fellesarealer og garasjer. Bruksretten til garasjen er ikke tinglyst.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS og opplysninger gitt fra selger:

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasader med liggende trekledning. Saltak tekket med takshingel. Vinduer og terrassedører med to-lags glass. Formpresset ytterdør.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.10.1983 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Denne er gitt med følgende merknader:
- Kjeller: Gulv i bod må spikres ned.
- 1. etg.: Trepanel i himlinger må fjernes da det skal være.
A 10 kledning.
Tilkobling av oppvaskbenk.
Balkongdør må justeres.
- Utv.: Rekkverk på trapp fra soverom.
Stigetrinn på tak for feiing.

Det gjøres oppmerksom på at det ene soverommet mot vest i 1. etasje ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring. Rommet er tegnet inn som oppbevaring/mat på byggesøkte tegninger. Rommet vil trolig ikke kunne bli godkjent for varig opphold slik det fremstår i dag, det må påregnes tiltak slik at rommet oppfyller krav etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommene som soverom.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vedfyring.

Larvik kommune opplyser at siste branntilsyn på eiendommen ble utført 15.06.2012. Siste feiing ble utført i 2018 (feiing 22.04.2022 er ikke utført).

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 15 000 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 12 477,50 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 618 772 pr. 31.12.20
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 227 577 pr. 31.12.20

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og felles avkjørsel i reguleringsplan for Nordbyåsen - Nordlia, felt U1. Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. Eiendommen omfattes av hensynssone ENH_1 som sier at nye tiltak skal tilpasse den enhetlige bebyggelsesstrukturen i området. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av den relevante bestemmelsen som følger inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1983/9979-1/30 Erklæring/avtale tinglyst 23.12.1983
- Plikt å være medlem av områdets velforening så lenge det hviler lån fra Husbanken på noen av eiendommene i velforeningen.

Selger opplyser at eiendommen pr. i dag ikke er tilknyttet noen velforening.

Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Løse kurvhyller i garderobeskap medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nordliveien 25, 3271, Larvik, Gnr. 2008 bnr. 345 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0292

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.