Helgeroa

Strøken leilighet fra 2020 med trinnfri adkomst - Garasje og solrik terrasse - Mulighet for 2 soverom

Søndersrødsvingen 7 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Christine Olafsen
Christine Olafsen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

83%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

32%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 67 m²
Bruksareal 73 m²
Bruttoareal 82 m²
Tomt 3 001 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 2020
Gårdsnummer 4092
Bruksnummer 285
FINN.no 286741701
Sist endret 25.09.2023 15:22
Prisantydning 1 480 000,-
Totalpris 3 679 410,-
Fellesutgifter 13 100,-

Beregnet totalkostnad

1 480 000,- (Prisantydning) 2 190 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 670 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 410,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 679 410,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nyere leilighet som ble bygget i 2020 med gjennomgående god standard. Det er balansert ventilasjonsanlegg og vannbåren varme i alle rom, bortsett fra soverom og teknisk rom/bod.

Leiligheten ligger i 1. etasje og har trappefri adkomst og inngang fra felles gang. Leiligheten inneholder gang, soverom, bad og innvendig bod, samt stue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua er det utgang til takoverbygget terrasse og felles hage.

Leiligheten kan kostnadsfritt leveres med et ekstra soverom der hvor TV-stua er i dag dersom kjøper ønsker det.

Det medfølger sportsbod og garasjeplass.

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et nytt boligfelt på Søndersrød i Helgeroa. Umiddelbar nærhet til bl.a. stor dagligvarebutikk og øvrige tilbud på Søndersrødtunet, sant flotte turområder.

Her kan du flytte rett inn!

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og har trappefri adkomst og inngang fra felles gang. Leiligheten inneholder gang, soverom, bad og innvendig bod, samt stue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua er det utgang til terrasse og felles hage.

Mulighet for et ekstra soverom til der hvor TV-stua er i dag.

Det medfølger sportsbod og garasjeplass i felles parkeringsanlegg.

Standard

Nyere leilighet som ble bygget i 2020 med gjennomgående god standard. Leiligheten har en komplett avtrekksvarmepumpe som gjenvinner energi via avtrekksluften, og gir boligen gulvvarme, varmtvann, og balansert ventilasjon. I tillegg leveres boligen med vannbåren varme i alle rom, bortsett fra soverom og teknisk rom/bod. Dette gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm, og et godt inneklima med jevn varme i hele leiligheten.

Leiligheten har stue og kjøkken i åpen løsning med god plass til møblering av spisestue og sofagruppe. Fra stua er det utgang til solrik terrasse på bakkeplan med direkte tilknytning til fellesarealet. Terrassen er takoverbygget og det er satt opp en levegg for ekstra skjerming.

Lyst og pent kjøkken fra Sigdal med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som kombinert kjøl/frys, komfyr, platetopp og oppvaskmaskin. God plass i skuffer, overskap og på benkeplaten. Stua og kjøkkenet får mye naturlig lys fra store vindusflater. Det er i tillegg downlights i himling på kjøkkenet. 

Flott 1-stavs hvit mattlakert eikeparkett på gulvet. Leiligeten har også tidsriktig belistning med enkle flate lister rundt gulv og karm. Slette, malte flater på vegg og himling malt i lyse farger. Det er i tillegg laget en tøff spilevegg i sofakroken.

Romslig soverom med garderobeskap med inngang fra gangen. Leiligheten er opprinnelig byggesøkt med 2 soverom, hvorav det siste soverommet er inntegnet der hvor TV-kroken i stua er i dag. Leiligheten kan leveres kostandsfritt med et ekstra soverom der dersom kjøper ønsker det.

Lyst og pent bad med lyse fliser på gulv og vegg, samt slett himling med downlights. Badet inneholder vegghengt toalett, dusjhjørne med glassvegger, opplegg til vaskemaskin og servant i innredning med to skuffer og speil med integrert lys over.

Entré med garderobeskap og calling-anlegg. Det er i tillegg en innvendig bod i leiligheten.

Leilighetens innvendige overflater har den samme flotte 1-stavs eikeparketten i alle rom bortsett fra på badet og i boden. Leiligheten har slette flater på vegg og himling og er malt i lune, lyse toner. Her kan du flytte rett inn!

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv og barnevennlig beliggenhet i et nytt boligfelt på Søndersrød i Helgeroa. Her har du umiddelbar nærhet til Berg barneskole, stor dagligvarebutikk og øvrige tilbud på Søndersrødtunet, Nesjar idrettsforening og flotte turområder for å nevne noe. Kort vei også til barnehage og gode bussforbindelser mellom Helgeroa og Larvik.

Kort vei til brygga med gjestehavn, marina og restauranter, samt sjøen med flotte badestrender. Fantastiske tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet.

Helgeroa er et idyllisk lite tettsted midt i sørøstlandets mest populære ferieområde med et yrende sommerliv. Her er det marina med alle fasiliteter og en gjestehavn for båtturistene. Her finner du spisesteder hvor du kan innta gode måltider og drikke, og skue ut over den vakre fjorden. I sommer ble det åpnet gang- og sykkelsti nesten hele veien til Stavern.

Felleskostnader

13 100 pr. mnd.

Felleskostnadene fordeler seg med  kr. 3 210,- til driftskostnader, kr. 7 443,- til renter på fellesgjeld og kr. 509,- til TV/bredbånd.

Felleskostnadene inkluderer renter på fellesgjeld, TV/bredbånd, kommunale avgifter, felles strøm, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, felles vedlikehold mm.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene. Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel, jf vedtektenes punkt 7-1.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Felleskostnadene kan derfor også økes grunnet eiendomsskatten.

Andel fellesgjeld

2 190 000

Andel formue

24 529

Borettslag

Borettslaget Søndersrød Borettslag, org.nr. 925459291, består av 38 andelsleiligheter.
Forretningsfører for borettslaget er USBL Sandefjord. Det er pliktig medlemskap i USBL for alle eiere ved kjøp av leiligheten. Innmelding koster pt kr 300,- og påfølgende år koster medlemskapet pt kr 300,- årlig.
Styreleder er Anne Sellevold Beck.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp. Boligselskapet er også tilknyttet sikringsordning

Iflg. borettslagets vedtekter er det ikke forkjøpsrett i borettslaget. En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget. Borettslaget kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Andelseiernes og borettslagets vedlikeholdsplikt er beskrevet i vedtektenes punkt 5. Interessentene bes sette seg inn i dette. Her er et utdrag:

Den enkelte andelseier skal holde boligen, og andre rom og annet areal som hører boligen til, i forsvarlig stand og vedlikeholde slikt som vinduer, rør, sikringsskap fra og med første hovedsikring/inntakssikring, ledninger med tilbehør, varmekabler, inventar, utstyr inklusive vannklosett, varmtvannsbereder og vask, apparater og innvendige flater. Våtrom må brukes og vedlikeholdes slik at lekkasjer unngås.

Borettslaget skal holde bygninger og eiendommen for øvrig i forsvarlig stand så langt plikten ikke ligger på andelseierne. Skade på bolig eller inventar som tilhører laget, skal laget utbedre dersom skaden følger av mislighold fra en annen andelseier. Felles rør, ledninger, kanaler og andre felles installasjoner som går gjennom boligen, skal borettslaget holde ved like. Borettslaget har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom boligen dersom det ikke er til vesentlig ulempe for andelseieren. Borettslagets vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikehold av vinduer.

Hentet fra årsmeldingen for 2021:
Styret har fått plantet ny bøkehekk foran lekeplassen, da Thuja hekken var i dårlig forfatning grunnet tørke. Styret har gått til innkjøp av vannslange til å vanne bøkehekken, og oppfordret andelseierne til å vanne jevnlig i sommersesongen.

2 ladestasjoner på fellesarealene er satt opp og blir aktivert våren 2022. Disse er til bruk for alle andelseiere. Ladestasjonen er plassert mellom Søndersrødsvingen 1 og 32. Det er sendt ut brukermanual om hvordan komme i gang med å bruke ladestasjonen.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Første byggetrinn, andel 1-16 er sikret i sikringsfond. Pr. november -22 er ikke andre byggetrinn, andel 17-38 sikret.

Boretslagets 38 leiligheter er ferdigstilt men all fellesgjeld er ikke utbetalt. Ikke mulighet for nedbetaling av andel fellesgjeld før alle leiligheter i borettslaget er solgt og all fellesgjeld utbetalt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 28008824063, SPAREBANKEN SØR
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 11.12.2022: 4% pa.
Antall terminer til innfrielse: 178
Saldo per 11.12.2022: 47 802 000
Andel av saldo: 2 190 000
Første termin: 30.06.2022
Neste avdrag: 30.06.2037 ( siste termin 31.03.2067 )

IN-lån | Flytende rente | Avdragsfritt til 30.03.2037. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra april 2037 (gjelder ikke de som har andel saldo lik 0).

IN-ordning: Første mulige innfrielse/nedbetaling på lånet er først når all fellesgjeld er utbetalt.

Forsikring

IF skadeforsikring Polisenummer: SP3343455
Bygningsmassen er forsikret via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2021. Regnskapet viste et overskudd på kr. 315 952,-. I budsjett for 2022 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 95 391,- i overskudd. Kopi av regnskapet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg. Det er foretatt en vedtektsendring på ordinær generalforsamling 12.05.2022, hvor borettslaget er utvidet fra 16 til 38 andeler.

Selgers egenerklæringsskjema

Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 82 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 72,7 m².
Primærrom: 66,9 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, soverom, bad, stue/kjøkken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealet er hentet fra byggetegninger fra utbygger og er ikke kontrollmålt av megler eller takstmann.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra bygningstegninger fra utbygger og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler eller takstmann har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra E18 Farriseiet følger du Brunlanesveien til Helgeroa. Når du kommer til Helgeroa tar du til venstre inn Helgeroveien ved Søndersrødtunet. Ta deretter første til høyre inn Søndersrødveien og første til høyre igjen etter Meny og inn på Søndersrødsvingen.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 3 001 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Uteområdene på eiendommen er fellesarealer som alle beboerne har rett til å bruke.

Garasje / Parkering

Egen garasjeplass i garasjeanlegget. Det er også felles gjesteparkering på feltet.

Byggemåte

Hentet fra utbyggers prospekt:
Boligen er fundamentert med støpt plate isolert mot mark. Boligen er bygget gjennomgående av tre.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse, datert 04.07.2022.

Arbeid som gjenstår før ferdigattest er Søndersrødsvingen 30 og 32. Frist for ferdigstillelse er satt til 01.01.2024.

Leiligheten er opprinnelig byggesøkt med 2 soverom, hvorav det andre soverommet er inntegnet der hvor TV-kroken i stua er pr i dag. Dersom kjøper ønsker, kan selger levere leiligheten med 2 soverom uten ekstra kostnad.

Barnehage / skole i området

Helgeroa barnehage og Berg skole.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

Oppvarming

Leilighetene har en komplett avtrekksvarmepumpe som gjenvinner energi via avtrekksluften, og gir boligen gulvvarme, varmtvann, og balansert
ventilasjon. Den høyteknologiske løsningen går ut på å først ventilere boligen, for så å føre varmeenergien i ventilasjonsluften tilbake til boligen,
slik at den kan brukes til oppvarming og varmtvann. Dette gir lavere energibruk enn ved bruk av strøm, og et godt inneklima med jevn varme i hele huset.

I tillegg leveres boligen med vannbåren varme i alle rom, bortsett fra soverom og teknisk rom/bod. Hvert rom er termostatstyrt med trådløs styring. Varmepumpen styres via web/app. Hele klimasystemet kobles til én enhet som kan driftes automatisk etter timepriser for strøm.

Informasjonen over er hentet fra utbyggers prospekt.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter


Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 702 899 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 530 437 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse i reguleringsplan Søndersrød hageby, ikraft 13.06.2018. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2021-2033, ikraft 06.10.2021. Eiendommen omfattes av hensynssone H910_1: Reguleringsplanen skal fortsatt gjelde.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie. Det er egne regler ift utleie i borettslag. Se eget punkt vedr "utleie".

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På borettslagets eiendom kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon.

Vei/vann/avløp

Kommunal vei og offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Adresse og matrikkel

Søndersrødsvingen 7, 3295, Helgeroa, Gnr. 4092 bnr. 285, andelsnr. 7 i Søndersrød borettslag med orgnr. 925459291 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0298

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.