Nevlunghavn

Innholdsrik hytte med flott og skjermet beliggenhet. Utsikt mot Havnefjorden. Stor tomt på tilsammen 2,9 mål

Hyttesone I 88 , 3296 Nevlunghavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 91 m²
Bruksareal 91 m²
Tomt 2 900 m² / Festet tomt
Soverom 4
Byggeår 1957
Gårdsnummer 4091
Bruksnummer 319
Energimerking G
FINN.no 302483577
Sist endret 07.06.2023 10:11
Prisantydning 9 950 000,-
Totalpris 10 212 520,-

Beregnet totalkostnad

9 950 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 248 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 950 000,-)) 9 900,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 2 500,- (Transaksjonskostnad kjøper festekontrakt) -------------------------------------------------------- 262 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 10 212 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Hyttesone I 88!

Har du lenge drømt om ditt eget sommerparadis? Da bør du ta en titt på denne hytta. En unik mulighet til å få oppleve vår, sommer og høst i en fantastisk oase!

Hytta ligger fint og skjermet til på en stor naturtomt i Nevlunghavn med flott utsyn over hele Havnefjorden. Hytta ble bygget i 1957 og har siden den tid blitt vedlikeholdt, oppgradert og påbygget.

Hytta inneholder entré med varmekabler og plass til sittebenk, delikat bad fra 2017 med varmekabler, toalett, dusj, en original glassvask fra Kenya montert i en gammel hummerteine laget av selgers bestefar som var fisker i Nevlunghavn. Badet har også speilskap og høyskap. Hytta har åpen kjøkkenløsning mot stue slik at du her kan lage mat samtidig som du nyter utsikten over Havnefjorden. Stue som har plass til spise- eller sofagruppe. Videre kommer du til neste stue som har direkte utgang til fine uteplasser både foran og bak hytta. Her er det satt inn skyvedører med store glassflater som gjør at den nydelige utsikten kan nytes både fra uteplassen på baksiden av hytta samt foran. Inngang til 2 soverom fra stue. Gjestedelen/tilbygget inneholder 2 soverom og sommerbad. Det ene soverommet  har køyeseng, det andre rommet har plass til dobbeltseng.  Det et er dør direkte fra det store soverommet til badet via en liten gang.
Sommerbad med dusj, vask, toalett og vaskemaskin. Det er overbygg, slik at du kan gå tørrskodd mellom hytta og tilbygget. Garderobeplass på alle soverom. Tilbygget gjør at det er veldig enkelt for 2 familier eller generasjoner å feriere her samtidig.

Utenfor hytta er det en stor og fin sydøstvendt terrasse på ca. 50 kvm med flott utsikt til Råholmen, Bramskjæra og Tvistein fyr. Glassgelender rundt terrassen gjør at utsikten er fri. God plass til både utemøbler, grill, solsenger og parasoll. Terrassen er stedet for å nyte fine dager i sola og lune sommerkvelder med god mat sammen med familie og venner. Sol frem til ca kl 20 på uteplassen bak hytta ifølge selger.

Med samlet tomteareal på 2,9 mål (fordelt på to tomter), er det gode muligheter for å boltre seg med mange lekeaktiviteter. Hagen er meget pent opparbeidet med plen, trær, busker og beplantning. Robottgressklipper som gjør klippejobben på plenen foran og på siden av hytta. Pent beplantet på alle sider av hytta. Selger sier at rett som det er, går det rådyr over plenen. Øverste blomsterkassen mot terrassen er beplantet med 30 lavendelplanter. Nydelig å sitte på terrassen å se et yrende liv av sommerfugler og bier i denne blå/lilla engen. Bølgebruset mot Mølens rullesteiner høres helt til hytta. På baksiden av hytta er det også plen, med en koselig overbygget skiferplatting med spisebord og utepeis. Her kan en sitte helt  usjenert og lunt dersom det blåser på sjøsiden av hytta. Solen er fremme til ca kl 20 på kvelden, ifølge selger.

Området byr på det meste man ønsker av aktiviteter om sommeren -  flere flotte turstier, nærhet til baker, cafè, restauranter og herlige badeplasser. Her har du et godt utgangspunkt til å skape hyggelige ferieminner.

Det er bilvei frem og flere muligheter for parkering ved hytta.

Standard

Innvendige overflater:
Gulv belagt med en-stavs gulvbord. Entregulv med skifer og varmekabler. Gulv i midtre stue med skifer.
Vegger og skråtak med trepanel.

Åpen kjøkkenløsning mot stue med innredning fra ca. 2013. Innredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Integrert ovn, platetopp, avtrekksvifte og mikro. Det er oppvaskmaskin, kjøleskap og fryser. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2021.

Bad i hovedhytta fra 2017. Gulv og veggflater belagt med flis, himling med spiler og downlights. Gulvstående glassvask fra Kitengela glassblåseri i Kenya, montert i en hummertegne laget av selgers bestefar fra Nevlunghavn, med ett-greps blandebatteri, gulvstående toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Høyskap med speil og vegghengt speilskap med integrert belysning. Varmekabler og mekanisk avtrekk. Vannrør av typen armerte flexirør og avløpsrør i plastmateriale fra 2017. Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtrommets plassering mot yttervegg/kjøkkeninnredning.

Sommerbad beliggende i anneks er fra 2021 ifølge selger. Det har ikke tettesjikt eller sluk i gulv og ble derfor ikke vurdert som et våtrom av takstmann. Rommet har gulvstående toalett, dusjkabinett, servant med ett-greps blandebatteri samt opplegg for vaskemaskin. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra ukjent årstall. Gulv med malte trebord og vegger/skråtak med trepanel. Rommet er opprinnelig byggesøkt som bod, og er ikke søkt bruksendret.

Teknisk og VVS anlegg
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra ukjent årstall og 2017.
VVB av typen Oso RS120 fra 2003 og hovedstoppekran plassert i krypkjeller under anneks.
VVB av typen Oso RD150 fra 1998 plassert i krypkjeller under aneks. 
Hytten har naturlig ventilasjon.
Vannet er slått av for vinteren. Vann og avløpsrør ble derfor ikke funksjonstestet

Det er godt med lagringsmuligheter: 4 utvendige boder. 2 er rett opp for uteplassen bak hytta, 1 bak  og 1 på siden av annekset.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Nevlunghavn i Larvik kommune. Nevlunghavn er en pittoresk liten tidligere fiskerlandsby, under to timers kjøring fra Oslo. Nevlunghavn står på UNESCOs liste over verneverdige tettsteder, med trange smågater med eldre trehusbebyggelse omkranset av vakker naturskjønn skjærgård. I Nevlunghavn er det et koselig miljø med gjestehavn, fiskeutsalg på brygga, populært bakeri, trivelige små restauranter og gjestgiveri. Nevlunghavn Event arrangerer også populære konserter på brygga. Du bør også ta turen innom populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister. Ligger kun 5 minutters gange fra hytta. Her er det mulighet for enkelt å få med seg ferske bakevarer til forkost.

Fra Nevlunghavn er det kort avstand til fine badestrender, bl.a. Oddane Sand. En deilig spasertur fører til herlige svaberg på Saltstein og Mølen. Fra hytta er det kun 5-6 minutter å gå til nærmeste badestrand, Rakelstranda eller Omrestranda. 10-12 minutter å gå til Oddane Sand. Flotte turområder i nærheten med fine naturopplevelser, med bl.a. Kyststien som strekker seg fra Stavern til Helgeroa og Mølen.

Idylliske Helgeroa ligger ikke langt unna, og er en perfekt destinasjon for en sykkeltur. I Helgeroa er det bla. kiosk, restauranter, matbutikk og marina. Helgeroa kan også by på flere sandstrender, svaberg og flott turterreng.

En kort kjøretur unna finner du populære Stavern som er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. Kort avstand ti Larvik Golfklubb. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik sentrum er kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Løpende kostnader

Selger har benyttet mobilt bredbånd. Parabolantenne, abonnement hos Allente, kr 357,- pr mnd. (Vinterfrosset). Dekoderen kan følge med.
Avgift til veilag som organiserer vedlikehold av veien forbi hytta ut mot Sørskogen. Dugnad ca 1 gang pr år. Veiavgift kr. 100,- pr. år (2022). Utgifter til vedlikehold av vei fordeles på ca 20 hytter, og beregnes ut ifra kjørelengde. Denne hytta er helt i starten og har derfor liten andel.
Ikke mottatt informasjon om strømkostnad fra selger.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.
Ovenstående er basert på nåværende eiers senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg osv.

Forsikring

Trygg Forsikring
Polisenummer: 7957115.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad - Hovedbad: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.

Øvrige rom - Overflater gulv : Gulvoveflater anses å ha normal bruksslitasje i forhold til alder. Fuger ved skifergulv bærer stedvis preg av slitasje. Tiltak bør påregnes.
Innerdører: Enkelte innerdører har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.

Krypekjeller hoveddel - Utvendig inspeksjon: Krypkjelleren har fjell inn, noe som medfører økt fuktpåkjenning.
Innvendig inspeksjon: Deler av krypkjelleren ble ikke besiktiget grunnet redusert fremkommelighet.
Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn. Det er økt risiko for skader. Det ble registrert vektprosent på mellom 16 og 19% i himling. Målt med pigg. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Krypekjeller Aneks - Utvendig inspeksjon: Krypkjelleren har fjell inn, noe som medfører økt fuktpåkjenning.
Innvendig inspeksjon: Krypkjelleren har symptomer som tyder på forhøyet fuktighet. Det er økt risiko for skader. Det er ikke etablert fuktsperre mot grunn. Det er økt risiko for skader. Det ble registrert vektprosent på mellom 16 og 19% i himling. Målt med pigg. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Etasjeskiller - Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i rommene. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 17 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg - Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Elektrisk anlegg - Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Med bakgrunn i at det er mer enn fem år siden det har vært utført el-kontroll av boligen er det gjennomført en forenklet vurdering av det elektriske anlegget, uten at det er registrert avvik. Det legges vekt på at undersøkelsene ikke er utført av en elfagkyndig kontrollør/eltakstmann. På generelt grunnlag anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.
TG2: Det mangler samsvarserklæring på deler av det elektriske arbeid/anlegg montert etter 1999.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Kledning er stedvis montert for nært terreng. -Kan medføre redusert levetid.

Dører og vinduer: Heve/skyvedør mot terrasse sitter på befaringsdagen fast. Tiltak bør påregnes. Annet: Det er stedvis mye kondens på  vinduer/heve/skyvedør. Kan medføre fuktskader på karmer el.l. Tiltak bør påregnes.

Yttertak - Samlet vurdering
for hytte og aneks. Taket er ikke utvendig inspisert grunnet is og snø. Taket er en lukket konstruksjon, innvendig inspeksjon ikke mulig. Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Det ble observert svai i takkonstruksjonen innvendig ved yttervegg i stue. Yttligere undersøkelser anbefales.

Frittstående byggverk - Boder: Utvendige boder på tomten har ikke vært gjenstand for detaljerte undersøkelser. Overordnet forenklet vurdering av tilstanden er at moderat vedlikehold anses som tilstrekkelig.

Interessenter bes lese hele tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgaven, da ovennevnte er et utdrag fra rapporten.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn Proff Bygg Vestfold AS, Borgeskogen elektriske ved Elektriker Trond Dagsvold og Rørlegger Arne Christian Nyborg, Nyborg VVS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Bad 1: Min x-mann (ufaglært) og Altmuligmannen Stig gjorde snekkerarbeidet. Proff Bygg laget badet etter våtromsnorm og flislegging: Arne Christian Nyborg hadde rørarbeidet. Trond Dagsvold hadde elarbeidet. Arbeidet utført i 2017. Bad 2: Snekret enkelt sommerbad uten varmekabler av ufaglært. Nyborg VVS hadde rørarbeidet i 2021.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn Proffbygg AS og Nyborg VVS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tettesjikt, membran og sluk på bad i hovedhytte. Ble utført av Proffbygg i 2017.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja.
- Er arbeidet byggemeldt? Nei. Kommentar: Oppgradert eksisterende bad. Beskrevet på tegninger som er godkjent av kommunen.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært.
Firmanavn Arne Ekvall, Gustavsen VVS og Nyborg VVS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: La inn offentlig vann og kloakk i 2015. Arbeidene utført av Arne Ekvall og Gustavsen VVS.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, Kommentar: Noe saltinnslag på rullestene på innvendig pipe.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja, Kommentar: En liten sprekk i underkant av peishetten. Noen sprekker mellom skiferhellene i mellomstuen.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja Kommentar: Noe fukt og råte i nedre kant av ytre hjørnet av hytta under soverommet mot vest. Er utbedret ved at råten er fjernet, skiftet bjelke, ny isolasjon og ny kledning. Men det er et utsatt hjørne pga sig fra svaberget som trekonstruksjonen ligger mot. Det ble derfor drenert under dette hjørnet og satt inn ekstra ventil på motsatt side for å bedre lufting. Støpt renne under takrennenedløpet for å lede vann vekk fra hytta.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja, Kommentar: Det har vært stokkmaur under hytta og i taket tidligere. Disse ble sanert av Pelias i 2005. Hatt serviceavtale med Pelias fra 2005. Små maur ble observert i taket flere år senere. Skader i taket ble da utbedret av Byggmester Espen Staer AS. Avtalen med Pelias ble sagt opp i 2019. Små sukkermaur ble oppdaget i taket mellom bad og kjøkken sommeren 2022. Buri Skadedyrsfirma ble kontaktet. Ble lagt ut åte. Problemet forsvant. Hadde mus inne for første gang i fjor vinter etter en forglemmelse fra rørleggeren om å tette hull etter fjerning av rør. Det er utbedret. Ikke mus i år.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Kommentar: Putekassen under terrasse er ikke helt tett. Kan se ut som det kan være noe fuktinnslag, mulig pga kondens ved pipa, de første 10-15 cm av taklisten som ligger langs innvendig pipe, helt ute ved yttervegg.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja kun av ufaglært / egeninnsats. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Terrassen er bygget ved egeninnsats etter godkjennelse av Larvik kommune. Ferdigstilt sommeren 2019. Kommunen har mottatt utførlig skriv om terrassens oppbygging og utførelse. Den er bygget ca 12 kvadratmeter større enn godkjent. Arealet som er for stort ligger mot
skyvedøren utenfor mellomstuen. Det ble byggemeldt og godkjent utvidelse av denne stuen slik at arealet som ble for stort, skulle ligget i stuens areal når denne en gang ble ferdig. Har fått utsettelse for dette arbeidet til utgangen av sommeren 2023. Kommunen er inneforstått med at arealet på terrassen derfor er større enn først godkjent, siden det etter opprinnelig tegning skulle ligget i stuen.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn Borgeskogen elektriske ved Elektriker Trond Dagsvold, TT ELektro og Elektriker Terje Andersen.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: TT Elektro installerte nytt sikringsskap i 2005 og skiftet ut noe av det elektriske anlegget. De la også varmekabler i vindfang i 2014. Trond Dagsvold la varmekabler og alt elektrisk i forbindelse med badet i 2017. Sommerfeldt Elektro la opp utelys og utekontakt i og Elektriker Terje Andersen har lagt opp nye ledninger og stikk til badet i annekset i 2021.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja Kommentar: Ja, for noe av jobben som er utført av TT Elektro og Borgeskogen elektro.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja Kommentar: Min x-mann utførte vedlikeholdsarbeider med snekring. Skiftet en del panel utvendig, isolering,
bygget opp vegg mot sjøen utenfor soverommene på annekset og som sagt vindfang og terrassen. Det store soverommet i annekset ble utvidet ved at et lite bad vegg i vegg med soverommet ble innlemmet i soverommet. Badet ble flyttet til boden som lå ved siden av. Dette er det ikke søkt
om. Fordi det ikke er bygget etter våtromdnorm, ble vi anbefalt å sette inn dusjkabinett. Dette badet inneholder også toalett, vask, baderomsmøbler og vaskemaskin.
- Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest? Ja, Kommentar: Har foreløpig ferdigstillelsesattest fordi det godkjente vedtaket ikke er fullført. Har fornyet byggetillatelsen pr 11/6-2021.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja Kommentar: Rapporter fra Pelias ang sanering av maur. Fjernet skadet treverk i tak pga maur. Utført av Byggmesterfirmaet Espen Staer.

Boligens areal

Primærrom: 91 kvm, Bruksareal: 91 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 91 m².
Primærrom: 91 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, kjøkken/stue, stue, fire soverom, gang, sommerbad og bad.

Takstmann kommenterer: Aneks har inngang fra utsiden av hytten, men er allikevel medtatt i hyttens BRA og vurdert som en helhet.
Boder har inngang kun fra utsiden, og er derfor utelatt fra arealoppmåling.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Kjør Brunlanesveien, ta avkjøring til Oddaneveien, deretter direkte inn på Skoleveien. Passer Skoleveien 26, så første grusvei til høyre.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Eierform: Festet tomt. Totalt 2.900 kvm. Adkomst via gruset vei, skrånet tomt med fjell, gress og diverse beplantning.

Eiendommen består av to tomter:
Hyttetomt: Gnr. 4091, bnr. 319, festenr. 3: areal 2.060 kvm.
Tilleggstomt: Gnr 4090, bnr. 1, festenr. 31: areal 840 kvm.
Eiendommene er ikke oppmålt av kommunen, og de tar forbehold om at eiendommens plassering og oppgitt areal kan avvike. Ut ifra kartet fra kommunen er det få usikre grenser, da flere av grensene mot naboene er oppmålt i nyere tid.

Festeavtaler er etter §33 i tomtefestelova evigvarende for hytter.

Grunneier for hyttetomten er Berit J. Hansen, Mette g. Kittilsen, Lise K. Liane og Wenche E. Nilsen.
Festeavgiften utgjør pt. 6.185,- per år. Neste regulering av festeavgiften er 01.07.2028. Reguleres etter konsumprisindeks frem til 2058, etter dette kan grunneier kreve oppjustering i henhold til tomtefestelovens bestemmelser. Overdragelse av festeretten krever samtykke fra grunneier, men kan ikke nektes uten saklig grunn.
Grunneier har forkjøpsrett til markedspris og forkjøpsretten skal avklares innen 14 dager.
Ifølge grunneier er det mulighet for innløsing av tomten.

Grunneier for tilleggstomten (den ubebygde tomten) er Cecilie E. Bredesen og Roar Johansen.
Årlig festeavgift utgjør kr 1.772,-. Festeavgiften ble sist regulert i 2017. Festeavgiften kan reguleres hvert 10 år i overenstemmelse med endringer i konsumprisindeksen, og reguleres neste gang 2027. Etter 2056 kan grunneier kreve oppjustering av festeavgiften i henhold til tomtefestelovens bestemmelser. Ifølge grunneier kan de vurdere å innløse tomten.

Festekontraktene er lagt ved i salgsoppgaven. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

God plass til parkering på tomten.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex.

Hytten er oppført på grunnmurer i lettklinkerblokker og betong/stein. Etasjeskiller i tre og betongkonstruksjon. Yttervegger og tak i trekonstruksjoner.
Fasade med liggende trekledning. Saltak tekket med betontakstein og takplater i plastmateriale. Tak over skiferplatting belagt med takplater i plastmateriale.
For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger godkjente byggetegninger fra 1957.
Hytta ble påbygd i 1982 med det som idag overbygget terrasse og anneks med to soverom og bod/wc. Godkjente tegninger følger.
Det foreligger ikke brukstillatelse eller ferdigattes for tiltaket.
I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Tilbygg og endringer på hytta ble godkjent i 2013, senere gitt midlertidig brukstillatelse (delegert vedtak) datert 14.06.2021 og omfatter:
Ferdige arbeider: Innbygging av vindfang. Soverom mot sydøst (2,7 kvm mindre enn omsøkt). Lite tak på nordre side er løftet til eksisterende mønehøyde på fritidsboligen. Terrasse. Innbygging av gang mot anneks.

Arbeid som gjenstår er: Soverom på 12 kvm mot syd for svalgang, takkoppløft i stue, utvidelse av spisestue/hagestue mot syd, samt flytting av vindu i soverommet mot sydvest, er godkjente tiltak som ikke er utført.
Merknader: .... Det skal søkes ferdigattest når alle tiltakene er ferdig utført. Det vil fortsatt ta noe tid før arbeidene sluttføres, men tiltakshaver håper å sluttføre i 2023.

Selger informerer at gjenstående arbeider ikke vil bli utført, og kjøper overtar hytta slik den fremstår idag.
Tegninger ligger vedlagt salgsoppgaven.

Det er ikke søkt bruksendring av bod til bad i anneks.

Bak hytta er det en gammel bod fra 1957. Det foreligger ikke dokumentasjon på denne. I 2010 ble det bygget en ekstra bod, denne er ikke byggesøkt.
Ihht til  kommunedelplanen Tiltak mellom 100-metersgrense og E18 kan det bygges kun en bod eller anneks på inntil 15 kvm BYA pr eiendom.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring.
Larvik kommune informerer: Det har ikke vært tilsyn/feiing på denne eiendom. Selger opplyser at peisen har vært brukt et fåtalls av ganger siden hun overtok hytta, og det har ikke vært tilsyn eller feiing av pipeløpet siden 2004.
Åpen murpeis med naturstein plassert i stue.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 7 644 pr. år, registrert for 2022.
Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og  renovasjon.
Det er vedtatt at kommunale avgifter skal økes i 2023.

Eiendomsskatt

Det er i Larvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og en mindre del til offentlig friområde (ca 28 kvm) ihht reguleringsplan Liafeltet. I kommunens arealdel, som har forrang foran reguleringsplanen, er eiendommen regulert til boligbebyggelse, fritidsbebyggelse og mindre areal til LNRF område og friområde. Arealet hytta står oppført på er regulert til fritidsbolig.
Se vedlagt kommunekart for oversikt over hva som er regulert til bolig og fritidsbolig.

Tilleggstomten ligger i et uregulert område og er ifølge kommunedelplan avsatt til LNRF-område. Evt. bebyggelse av tomten er lite sannsynlig da det må foreligge flere dispansasjoner fra kommuneplan.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Grunnet tomtens størrelse og at en av tomtene er ubebygd, må kjøper signere på et grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune, men hytta er registrert som fritidsbolig. Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommene:
Hyttetomten:
Dagboknr. 2670, tinglyst: 28.09.1957 - Festekontrakt og bestemmelse om gjerde.
Bestemmelse om varighet, leien kan reguleres, bestemmelse om forkjøpsrett. Tomten skal inngjerdes dersom grunneier krever det. Skade eller hugst av trær tillates ikke uten samtykke. Forbud mot næringsvirksomhet.

Dagboknr. 5788, tinglyst 02.10.1978 - Nye vilkår på festeavtalen.  

Tillegstomten:
Dagboknr. 122, tinglyst 21.01.1958 - Festekontrakt - vilkår.
Bestemmelse om gjerde. Tomten kan ikke inngjerdes uten grunneierens samtykke.

Tinglyst rettighet
Dagnboknr. 55805, tinglyst. 26.01.2009: Bestemmelse om veg.  
Gjelder denne registerenheten med flere.
Rekvirert emn ikke mottatt enda.

Vei/vann/avløp

Privat vei, offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Det er ikke varmekabel på vanntilførsel, ergo kan det ikke forventes helårsvann.

Tilbehør

Selger opplyser at en del av inventaret kan følge med hytta. Kjøper og selger blir enige om dette.Vaskemaskin, tørketrommel, stort kjøleskap og lite fryseskap er ikke integrert, men kan følge med.
Noen maritime lamper og maritime gjenstander og fastmontert kunst av Jan Warholm medfølger ikke. Skipslampene som er fastmontert ute medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Hyttesone I 88, 3296, Nevlunghavn, Gnr. 4091 bnr. 319 Fnr. 3 og Gnr. 4090 bnr. 1 Fnr. 31 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-22-0305

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.