Rekkevik

Selveierleilighet med alt på et plan og attraktiv beliggenhet ved Rekkeviksbukta - ingen boplikt

Nansens vei 20 , 3260 Larvik

VISNINGER

30. januar mandag kl. 16:00-16:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

74%

har bolig på over 120 kvm

73%

av boligene er eldre enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 35 m²
Bruksareal 35 m²
Tomt 3 071 m² / Eiet tomt
Soverom 1
Byggeår 1980
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 483
FINN.no 288788139
Sist endret 26.01.2023 12:12
Prisantydning 1 590 000,-
Totalpris 1 638 770,-
Fellesutgifter 3 000,-

Beregnet totalkostnad

1 590 000,- (Prisantydning) Omkostninger 39 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 590 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 48 770,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 638 770,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Nansens vei 20!

Selveierleilighet i vertikaldelt tomannsbolig fra 1980. Boligen er jevnlig vedlikeholdt og det er gjort noen oppgraderinger siden byggeår, blant annet byttet kledning på nordveggen i ca 2013, taktekking fra 2019, nytt sluk på badet i 2014, satt inn varmepumpe i 2007 og sikringsskap fra 2012. Det må likevel påregnes oppgradering og påkostninger av boligen.

Det er terrasser på begge sider av boligen, samt at den også disponerer en haldel av bod i felles bodrekke.

Boligen har alt på et plan og inneholder gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og 1 soverom.

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde Rekkevik. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, dagligvare, frisør, optiker, lege samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Østre Halsen kan også skilte med variert natur, strender og svaberg, fine turområder, åker, eng, sjøen og Hølen småbåthavn.

Eiendommen ligger med umiddelbar nærhet til Rekkeviksbukta - et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Det er også kort vei til idylliske Gonsbukta - en meget populær badeplass med flott sandstrand, friområde/lekeplass, stupebrett og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang. Det finnes også gode turområder rundt Frenvik og Dreng.

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen har alt på et plan og inneholder gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og 1 soverom.

Standard

Selveierleilighet i vertikaldelt tomannsbolig fra 1980. Boligen er jevnlig vedlikeholdt og det er gjort noen oppgraderinger siden byggeår, blant annet byttet kledning på nordveggen i ca 2013, taktekking fra 2019, nytt sluk på badet i 2014, satt inn varmepumpe i 2007 og sikringsskap fra 2012.

Det er terrasser på begge sider av boligen, samt at den også disponerer en haldel av bod i felles bodrekke. 

Boligen har stue og kjøkken i åpen løsning. Fra stua er det utgang til den ene terrassen. Kjøkkenet er av ukjent årstall og har lys, slett innredning og frittstående hvitevarer.

Badet er fra boligens byggeår og har gulv av belegg og vegger med våtromsplater. Vegghengt servant med gulvstående servantskap i underkant og overskap med speildører. Det er også dusjkabinett, toalett og opplegg til vaskemaskin på badet. Ventil for naturlig avtrekk plassert på vegg. Vegghengt varmvannsbereder. Vannrør av kobber og avløpsrør i plast vurdert til å være fra byggeår. Selger opplyser at sluk er byttet i 2014.

Det er 1 soverom i boligen som har plass til garderobeskap.

Boligens innvendige overflater består av laminat og belegg på gulv og på vegger er det malt tapet, panelplater og panel. Panelplater på vegg og himling i stua har stedvise tegn til en tidligere vannskade som er utbedret iflg selger. Overflatesøk med fuktindikasjonsinstrument ble gjennomført av takstmann, og det ble ikke registrert forhøyede verdier.

Vann- og avløpsrør er fra byggeår. Vannrør er i kobber og avløpsrør i plast. Vegghengt varmvannsbereder av typen RD30 fra 2009 på badet.  Naturlig ventilasjon med ventiler i vegg på bad, soverom og stue. Stoppekran under oppvaskkum på kjøkkenet. Varmekabel i vanntilførsel fra kryperom med tilkobling/bryter under oppvaskkum opplyst av selger å være fra omkring 2005. Luft-til-luft varmepumpe av typen Panasonic fra 2007.

El-anlegget er fra byggeår med oppgraderinger fra ukjent årstall. Sikringsskap med automatsikringer plassert i entre som er opplyst å være fra 2012.

Boligen har yttervegger av trekonstruksjoner, utvendig kledd med stående trekledning. Parapet er kledd med liggende kledning. Selger opplyser at kledning på nordvegg er byttet omkring 2013. Pultak med ensidig fall. Taket er tekket med tjærepapp. Selger opplyser at taktekkingen er fra omkring 2019. Dører og vinduer i boligen er av forskjellig alder.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se eget punkt om tilstandsgrader i salgsoppgaven, samt tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt boligområde Rekkevik. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, dagligvare, frisør, optiker, lege samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Østre Halsen kan også skilte med variert natur, strender og svaberg, fine turområder, åker, eng, sjøen og Hølen småbåthavn.

Eiendommen ligger med umiddelbar nærhet til Rekkeviksbukta - et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Det er også kort vei til idylliske Gonsbukta - en meget populær badeplass med flott sandstrand, friområde/lekeplass, stupebrett og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde hvor du kan følge kyststien nesten helt til Kaupang. Det finnes også gode turområder rundt Frenvik og Dreng.

Flotte turområder i umiddelbar nærhet. Det er også gangavstand til Oterøya, eller idylliske Hvittensand, som er en av Larviks vakreste strender. Ved Hvittensand renner Numedalslågen ut i fjorden og skaper strømminger i vannet. Kyststien mellom Østre Halsen og Gon går rett forbi stranda.

På Bergeskogen holder Halsen IF til med idrettsplass, hall, baner og klubbhus. Klubben har 700 medlemmer, og et svært godt tilbud innen håndball og fotball.

Fra Østre Halsen er det kort vei til lekeplass, treningssenter og svømmehall. Larvik sentrum ligger i behagelig sykkelavstand. I Larvik sentrum finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog på ca. 300 mål og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård.

Felleskostnader

kr. 3 000 pr. år.

Felleskostnadene inkluderer vaktmester, plenklipp og felles forsikring.

Fellesutgifter fastsettes av styret, normalt for ett år i gangen. Ved behov kan styret øke fellesutgiftene. Opplysninger om fellesutgifter er gitt av forretningsfører ved utarbeidelse av denne salgsoppgaven, fellesutgiftene kan derfor være endret uten at eiendomsmegler har fått melding om dette.

Sameie

Framtunet sameie består av 16 seksjoner.
Styreleder i sameiet er Leif Larsen.
Kasserer i sameiet er Sondre Nygaard.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

For sameiets felles forpliktelser er den enkelte sameier ansvarlig med 1/16.

Sameiet har panterett for kr 10 000,- i hver seksjon til sikkerhet for seksjonseiernes forpliktelser overfor sameiet, som dekning av fellesutgifter.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er god økonomi i sameiet og kr. 69 934,- på bok pr 31.12.2021. Det er siste årene asfaltert, samt nytt rør på området.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke fellesgjeld i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Polisenummer: SP959315.5.2

Regnskap

Årsregnskap for 2021 viste et overskudd på 14 949,-. Regnskapet er vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge sameiet tillatt.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:

Tilstandsgrad 2 - Vesentlige avvik (alder, slitasje, skader mv.):

Bad
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. I tillegg ble det funnet sprik i skjøter på veggplater og riss i himling som indikerer høy luftfuktighet. Tettesjikt på vegg vurderes som utett og det forutsettes fortsatt bruk av dusjkabinett. Det mangler luftespalte på dør og det er ikke mekanisk avtrekk på bad. Kostnader for utbedringer/utskiftninger må påregnes innen rimelig tid.

Informasjon: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

Kjøkken
Vannrør: Valgt tilstandsgrad på vannrør er satt ut fra alder og materialvalg på rør fra byggeår, som er 1980.

Innredning: Det er observert avflassing/slitte flater på benkeplate og skapdører. Det er ikke fuget mellom benkeplate og vegg ved oppvaskkum. Risiko for svelling.

Avløpsrør: Valgt tilstandsgrad på avløpsrør er satt ut fra alder og materialvalg på rør fra byggeår, som er 1980.

Øvrige rom
Innerdører: Enkelte innerdører bærer preg av slitasje.

Etasjeskiller
Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 20mm i stue. Forøvrig ingen merknader i det andre rommet som er målt.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør: TG2 er valgt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.
Avløpsrør: TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår.
Andre VVS-tekniske anlegg (eksempelvis luft/luft varmepumpe): TG2 er satt grunnet alder og manglende servicedokumenter.

Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Elektrisk anlegg
Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Huseier opplyser at enkelte sikringer tidvis løses ut. Med bakgrunn i at det mangler samsvarserklæring på utført arbeid etter 1999 samt at eier opplyser om at sikringer tidvis slås ut anbefales utvidet el-kontroll av kvalifisert elfagkyndig kontrollør/eltakstmann.

Dører og vinduer
Vinduer: Stedvis vinduer av eldre dato.
Dører: Ytterdør og balkongdør er av eldre dato og har behov for vedlikehold/oppgradering.

Yttertak
Konstruksjon: Takkonstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er
utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er
valgt for å belyse risiko. Takkonstruksjonen er vurdert til å ha liten ventilering i tillegg til eksponert isolasjon uten tilstrekkelig vindtetting i luftespalte ved gesims. Risiko for kondensproblematikk.

Gesimsløsninger: Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i gesims.

Annet: Beslag på parapet/gesims mot nordøst dekker ikke for hjørnekasse/kledning ned mot
takfot. Risiko for nedsatt levetid på underliggende konstruksjon. Beslag bør utbedres.

Terrasser / platting på terreng
Platting: Plattinger er stedvis slitt og har behov for vedlikehold/overflatebehandling. Bjelkelag
ligger direkte på terreng med økt risiko for råteskader. Levegger er stedvis slitt og har behov for vedlikehold/overflatebehandling.

Stikkledninger og tanker
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Vann- og avløpsledningen opplyses av selger å være tilkoblet offentlig ledning. Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

TGIU - Ikke undersøkt
Kryperom har begrenset inspeksjonsmulighet grunnet høyde og er derfor kun besiktiget fra gavlvegg. Avfall og løse gjenstander bør fjernes fra kryperommet og lufting mot øst og vest bør ikke tildekkes med møbler eller gjenstander som hindrer gjennomlufting.

Stakeluke: Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Fundamenter: Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Byggegrunn: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Drenering: Det er ikke kjent om det er lagt drenering rundt bygget.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Terje Larsen VVS A/S, Larvik
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: skiftet sluk på badet under dusjkabinettet og pr. 17.02.14

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja. Firmanavn: Terje Larsen VVS A/S, Larvik
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: skiftet sluk på badet under dusjkabinettet og pr. 17.02.14

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Faktura nr 6636

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Terje Larsen VVS A/S, Larvik
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Varmekabler i vanninntak

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Kommentar: Rett etter taktekking oppstod en liten lekkasje i overgangen tak og vegg.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: Byggmester Lindhjem A/S, Larvik,
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: med sikring av kanten på taket mot veggen slik at lekkasjen ble stoppet.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kommentar: Fornyet innholdet i sikringsboksen fo ca. 12 år siden.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja. Kommentar: Lave verdier for ca 10 år siden.

Tilleggskommentar: Byggmester Jan Øyvind Lindhjem har skriftlig bekreftet at han har stått for gjennomføringen av taktekkingen for 3 år siden, pluss at han stod for kledningen av ytterveggene med grønn impregnerte materialer for ca. 9 år siden.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 35 kvm, Bruksareal: 35 kvm

Bruksareal: 35 m².
Primærrom: 35 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, entre, bad og soverom

Leiligheten har en sørvest-vendt platting på ca. 11m2 samt en nordøst-vendt platting på ca. 13m2.
Leiligheten disponerer også en halvdel av bod i felles frittstående bodrekke med tilgang fra utsiden. Disponerbart gulvareal er målt til ca. 1,5m2.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Øya kjører du mot Østre Halsen og følger Gonveien mot Rekkevik. Ta til høyre inn Frams vei og deretter til høyre inn Nansens vei.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 3 071 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal og har felles bodrekke, parkeringsplass og gressplen.

Garasje / Parkering

Felles parkeringsplass på sameiets eiendom. Iflg. ordensreglene for sameiet disponerer hver bolig èn parkeringsplass hver.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex.
Tomannsbolig på en etasje. Boligen er oppført på stripefundamenter av betong. Etasjeskiller mot kryperom av bjelkelag med stubbloftskonstruksjon. Yttervegger av trekonstruksjon kledd med stående kledning av tre. Pultak belagt med tjærepapp. Parapet kledd med liggende kledning av tre.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest, datert 08.10.1980. Det foreligger godkjente byggetegninger av boligene fra 1980 og bodrekke fra 1994.

Barnehage / skole i området

Gonveien eller Bergeskogen barnehage, Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Det er varmepumpe i boligen. Elektrisk oppvarming.

Iflg. Larvik kommune har det ikke vært feiing/tilsyn på denne eiendommen - ikke registrert fyringsanlegg.

Energimerking

Selger har ikke energimerket bygningen, og interessenten må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering). Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3).

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten.

Kommunale avgifter

Kr. 9 177 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Oppgitt beløp er fakturert beløp for 2022.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 106 445 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplanen Rekkeviksbukta, ikraft 23.10.1981. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse med delareal til vei (3 kvm.) og parkering (3 kvm.) i Kommuneplanens arealdel 2021-2033, ikraft 06.10.2021.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Kommunestyret har vedtatt at det skal innføres boplikt i dette området. Vedtaket må på høring og deretter må kommunen søke Landbruksdepartementet om endring. Det antas at boplikten vil tre ikraft ila. 2023.

Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet til helårsbolig. Boplikten er ikke personlig og kan i prinsippet oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1993/3296-2/30  Pantsettelseserklæring, tgl. 03.06.1993 
BELØP: NOK 10.000
Panthaver:Sameiet  
Lnr: 1743149
Prioritet uten opptrinnsrett etter 75% av siste tinglyste overdragelsessum.
Plikt til å vike prioritet for inntil 90% av lånetakst.
Gjelder denne registerenheten med flere

1993/3296-1/30  Seksjonering, tgl. 03.06.1993 
opprettet seksjoner:
snr: 3
formål: Bolig
sameiebrøk: 1/16

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis. Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Nansens vei 20, 3260, Larvik, Gnr. 1002 bnr. 483 snr. 3 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 1/16

Oppdragsnummer

22-22-0307

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.