Stavern

Stavern - Nytt boligprosjekt med unik beliggenhet rett i vannkanten på Risøya - 15 SOLGT i første salgstrinn

Risøyveien 7 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

80%

eier sin egen bolig

91%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

33%

av boligene er nyere enn 20 år

44%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 84-127 m²
Bruksareal 92-135 m²
Soverom 2 - 3
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 495
FINN.no 262378067
Sist endret 23.05.2023 09:02
Prisantydning 2 920 000 - 4 700 000,-
Totalpris 7 316 229 - 11 766 229,-
Fellesutgifter 15 583 - 23 968,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
4-101 3 1 117 m2 125 m2 4 100 000,-
4-103 3 1 123 m2 130 m2 4 300 000,-
4-202 2 2 84 m2 92 m2 2 920 000,-
4-302 2 3 84 m2 92 m2 2 960 000,-
4-303 3 3 123 m2 130 m2 4 500 000,-
5-101 3 1 127 m2 135 m2 4 360 000,-
5-104 3 1 113 m2 123 m2 4 080 000,-
5-202 2 2 89 m2 97 m2 3 080 000,-
5-204 3 2 113 m2 123 m2 4 200 000,-
5-301 3 3 127 m2 135 m2 4 700 000,-
5-302 2 3 89 m2 97 m2 3 160 000,-

Beskrivelse av prosjektet

På Risøya i Stavern kommer det et nytt boligprosjekt med helt unik beliggenhet i vannkanten. Tenk å våkne til lyden av bølgeskvulp og fantastisk sjøutsikt i en splitter ny og lettstelt leilighet? Nå har du muligheten!

Leilighetene vil bli mellom 88-135 kvm med 2-3 soverom, 2 bad, stor terrasse, sjøutsikt, gasspeis, garasjekjeller og heis. Her kan du leve det gode liv i en lettstelt leilighet og med tøffelavstand til kafeer, restauranter, dagligvarebutikker, flotte turområder og brygga med blant annet utsalg av ferske reker.

Stavern er et populært sted å både bo og feriere i, og selvom sommerpulsen er noe høyere om sommeren, har Stavern mye å by på hele året. Det sies at Stavern er stedet med flest soldager i året, noe som er et godt utgangspunkt til å benytte seg av de mange fasilitetene i nærområdet med blant annet Kyststien fra Stavern til Helgeroa. I Stavern slipper du storbyenes kjas og mas slik at du kan ha en litt enklere hverdag, men likvel bare er 1,5 time unna Oslo. Du har også i underkant av 30 min til Torp flyplass med mange spennende destinasjoner i Europa, samt Color Line til Hirtshals fra Larvik eller Strømstad fra Sandefjord.

Prosjektet leveres med standard av høy kvalitet og med arealeffektive planløsninger, moderne arkitektonisk uttrykk og funksjonelle løsninger. SPIR arkitekter er opptatt av å trekke kystlinjen og byen Stavern inn i prosjektet. Totalt vil hele prosjektet Risøyhavna bestå av 144 leiligheter. Nå er første salgstrinn med 26 leiligheter i borettslaget Svanen for salg!

Se prosjektets hjemmeside med blant annet boligvelger på www.risoyhavna.no

Forventet fremdrift

Estimert byggestart i 2023 med antatt ferdigstillelse i 2025. Selger har tatt noen forbehold før igangsetting, se eget punkt.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt område på Risøya i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Her bor du med kort avstand til blant annet dagligvarebutikker, apotek og vinmonopol. En kort rusletur unna ligger Stavern sentrum som tilbyr restauranter, kafe, bakeri, barer og sommeråpent marked. Nærområdet byr også på sjø, strender og en flott skjærgård.

Fra Stavern sentrum begynner også Kyststien via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa. Kyststien passer utmerket for den aktive, og her kan du gå i eget tempo i naturskjønne omgivelser.

Larvik og Stavern Tennisklubb er et av Norges beste tennisanlegg. På sommeren kan du spille utendørs og på vinteren kan du spille innendørs i en flott hall i Stavern. Her arrangeres det turneringer, kurs, sosiale arrangementer og mer.

En kort kjøretur unna ligger Larvik Golfklubb. Her kan du spille golf i idylliske omgivelser på Fritzøe gård. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen holder internasjonal standard og er et av Norges beste golfanlegg.

Larvik sentrum ligger et kvarters kjøretur unna. Larvik tilbyr et større utvalg av restauranter, butikker og bymessige fasiliteter. Bølgen kulturhus arrangerer blant annet konserter, gallerier og kinoforestillinger.

Adkomst

Fra Larvik følger du Stavernsveien og skilt mot Stavern. Ved Meny tar du til venstre inn Risøyveien. Følg veien i ca 350 m og eiendommen ligger på venstre side av veien.

Areal

For oversikt over de ulike leilighetenes areal, se vedlagte plantegninger og/eller prisliste.

Beregningene er foretatt av arkitekt og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Arealene er å betrakte som omtrentlig areal, og kan være avrundet til nærmeste hele kvadratmeter. Som følge av eventuell gjenstående detaljprosjektering, vil det kunne forekomme arealavvik. Da de oppgitte arealer i markedsføringen er å betrakte som et cirkaareal, har partene ingen krav mot hverandre dersom arealet skulle vise seg å være 5 % mindre/større enn markedsført areal.

Bruksarealet er arealet innenfor boligenhetens omsluttende vegger og inklusive delevegger, sjakter og faste innredninger/installasjoner. Medregnet i oppgitt bruksareal er også eventuell innvendig bod. Primærrom er lik bruksareal minus eventuelle innvendige boder. I tillegg til bruksarealet kommer ev. bod utenfor leiligheten, ev. parkeringsplass og ev. balkong/markterrasse. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Eiet tomt på ca. 21 705 kvm. Tomten eies av borettslaget.

Tomtearealet etter fradeling vil først foreligge etter endelig oppmåling utført av kommunen. Det gjøres oppmerksom på at oppgitt tomteareal er å anse som cirkaareal for hele eiendommen, og at tomten både kan bli større og mindre enn oppgitt/beregnet. Partene har derfor intet krav mot hverandre dersom tomten i fremtiden skulle bli mindre/større enn oppgitt. Det er ikke avklart pt. om tomten skal sammenføyes eller inndeles flere gårds- og bruksnummer.

Tomten opparbeides i henhold til vedlagte utomhusplan, med de krav som fremgår av reguleringsbestemmelsene i forhold til opparbeidelse av gangstier, lekeplasser og grøntareal. Eksakt tomteareal vil foreligge etter sammenføying/fradeling ved endelig oppmåling utført av kommunen.

Det gjøres oppmerksom på at utomhusplanen i salgsoppgaven ikke er ferdig detaljprosjektert, og at endringer kan forekomme.

Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i felles garasjeanlegg til hver leilighet, ihht. vedtektene for borettslaget.

Boder

Det medfølger 1 bod i garasjeanlegget til hver leilighet, ihht. vedtektene for borettslaget.

Tilvalg

Se romskjema fra totalentreprenør for mulighetene for tilvalg i hvert enkelt rom.

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom totalentreprenør og kjøper, og i avtalen skal det redegjøres for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Det er en forutsetning at endringene er i samsvar med kravene som fremkommer av gjeldende teknisk forskrift.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt, og overtakelsesforretning på disse arealene avholdt, etter overtakelse av leiligheten.

Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når borettslaget er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for borettslagets fellesarealer.

Borettslaget

Hver leilighet utgjør en andel i borettslaget med tilknyttet enerett til bruk av en bruksenhet og rett til bruk av borettslagets fellesarealer. Det er ikke tillatt å eie mer enn én andel i borettslaget.

Prosjektet består av totalt 144 andelsleiligheter fordelt på 11 bygg. Foreløpig er det planlagt 5 borettslag på eiendommen, men dette er ikke avklart og selger tar derfor forbehold om at det kan bli endringer på dette.

Forretningsfører for borettslaget er USBL Sandefjord.

Borettslaget er pliktig til å avholde generalforsamling hvor regnskap og budsjett fremlegges. Borettslagets styre har ansvaret for at eiendommen forvaltes etter retningslinjer og vedtekter som fastsettes av generalforsamlingen.

Ved kjøp av leilighet betales innskudd 40%, resterende del av kjøpesum, 60%, nedbetales gjennom felleskostnadene. Felleslånet er planlagt som et annuitetlån med 50 års løpetid, hvor de 20 første årene er avdragsfrie med flytende rente. Renten er pr november 2022 på 3,44 %. Renter på felleslånet betales av borettslaget gjennom de månedlige felleskostnadene.

Det tas forbehold om at det kan bli endringer i de stipulerte felleskostnadene og lånekostnadene, som følge av endrede priser fra leverandører samt endring i rente og vilkår for lån til fellesgjeld.

Utkast til driftsbudsjett og vedtekter for borettslaget følger vedlagt i salgsoppgaven. Vedlagte driftsbudsjett gjelder for første borettslag. Borettsagets og andelseiernes vedlikeholdsplikt står beskrevet i vedtektenes punkt 4 og interessenter bes sette seg inn i dette.

Kjøper må betale medlemsavgift til USBL dersom kjøper ikke allerede er medlem i borettslaget. Tegning av medlemskap kan gjøres på www.usbl.no eller ved oppmøte hos USBL Sandefjord.

Sikringsordning/IN-ordning

Etter at samtlige andelsleiligheter er overtatt av nye eiere kan borettslaget søke opptak i sikringsordning mot tap av felleskostnader. Inntil dette vil det være kjøpere og selger som er ansvarlige for å betale borettslagets kostnader. Selger er å regne som andelseier for usolgte enheter. Felleskostnader blir fakturert kjøper fra overtagelsestidspunkt. Borettslaget har legalpant på inntil 2G ovenfor andelseierne.

Når sikringsordning er etablert vil borettslaget kunne bestille IN-ordning fra USBL. Andelseiere kan da selv velge å nedbetale sin andel av fellesgjelden helt eller delvis. Vi gjør oppmerksom på at nedbetaling av fellesgjeld kun kan gjøres i forbindelse med ordinært låneforfall. Dersom borettslaget beslutter å binde renten vil ikke nedbetaling kunne gjøres i perioden med fastrente.

Både sikrings- og IN-ordning vil medføre en liten økning i felleskostnadene.

Dersom man nedbetaler hele fellesgjelden vil man kun betale felleskostnader for vedlikehold parkering, avsetning vedlikehold, tv/bredbånd og driftkostnader. Se prisliste for spesifisering av disse kostnadene.

Adgang til utleie

For utleie av hele boenheten gjelder spesielle regler i borettslag. Du kan leie ut borettslagsleiligheten i inntil tre år hvis du selv har bebodd den i minst ett av de siste to årene. Men du må søke styret i borettslaget om tillatelse. Ønsker du å leie ut, utover de tre årene, må du søke styret på nytt. Se forøvrig punktet "Boplikt/konsesjon" og vedtektenes punkt 3.

Forsikring

Hele byggeprosjektet vil bli fullverdiforsikret frem til overtakelse. Forsikringen gjelder også materialer som er tilført leiligheten, jf. bustadoppføringslova § 13 siste ledd. I brann- eller annet skadetilfelle, tilfaller erstatningssummen selger, som snarest mulig plikter å gjenopprette skaden.

Etter overtakelse skal borettslaget tegne egen forsikring for bygningene som inngår i borettslaget. Selger skal se til at borettslaget har tegnet slik forsikring før han avvikler sin forsikring.

Alle leilighetene vil være forsikret gjennom fellespolise og dette er inkludert i fellesutgiftene. Kjøper tegner egen innbo og løsøreforsikring fra og med overtakelse.

Pengeheftelser

På eiendommen er det tinglyst to bestemmelser om rettigheter iflg. skjøte som omhandler kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte og bestemmelse om gjerde, tinglyst hhv. 02.11.1966 med dagboknr. 4457 og 08.01.1969 med dagboknr. 76.  Kopi av disse kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/Vann/Avløp

Adkomst fra offentlig vei. Offentlig vann og avløp. Private internveier inne på eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi fastsettes av skatteetaten etter ferdigstillelse.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse-blokkbebyggelse i reguleringsplan Risøyhavna, 5001/407 mfl., ikraft 16.06.2021. Reguleringsplankart og reguleringsbestemmelser følger vedlagt i salgsoppgaven.

Eiendommen er avsatt til fremtidig boligbebyggelse, veg, uteoppholdsareal etc. i Kommunedelplan for Stavern by 2021-2023, ikraft 06.10.2021. Kommuneplanbestemmelsene kan fås ved henvendelse til megler.

Offentlige forbehold

Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune. Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet til helårsbolig.

Boplikten er ikke personlig og kan i prinsippet oppfylles ved utleie. I denne forbindelse minner vi på spesielle regler for utleie i borettslag, som blant annet stiller krav til botid og godkjenning fra styret. Les mer i pkt. "Adgang til utleie".

Estimerte felleskostnader

Se prisliste fra USBL for spesifisering av felleskostnader pr leilighet.

Felleskostnader dekker bl.a. renter på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, snøbrøyting, utvendig vedlikehold av fellesareal, renhold av fellesareal, forretningsførerhonorar, revisjon, felles forsikring av bygninger, TV/internett (grunnpakke/fiberaksess), driftskostnader, serviceavtaler og vedlikehold av garasjeanlegg.

Helt eller delvis innfrielse av fellesgjeld vil gi lavere felleskostnader pr mnd.

For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har laget panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp. Borettslaget kan endre felleskostnadene med en måneds skriftlig varsel.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune for 2023. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Felleskostnadene kan øke grunnet eiendomsskatten. Fellesutgiftene forventes å øke som følge av økte kommunale avgifter og innføring av eiendomsskatt.

Oppgjør

Kjøper skal innbetale 10% av totalt avtalt vederlag (leilighetens totalpris) til eiendomsmeglers klientkonto så snart alle forbehold er løftet. Beløpet skal være fri egenkapital. Beløpet tjener som sikkerhet for kjøpers forpliktelser etter avtalen (depositum). Tilbakebetaling til kjøper forutsetter enten samtykke fra selger eller dom. Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse (evt. ved løfting av forbehold) og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Selgers standard kjøpekontrakt er tilpasset Bustad-oppføringslova og kan ikke forventes benyttet ved salg til kjøpere som ikke er forbrukere og som dermed faller utenfor Bustadoppføringslova. For slike kjøpere vil det kunne gjelde særskilte betingelser, blant annet må det forventes et forskudd tilsvarende 20 % av kjøpesummen innbetalt ved kontraktunderskrift.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom hovedentreprenør, faktureres direkte fra hovedentreprenør når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47. I slike tilfeller må selger fremlegge kopi av fakturer som har forfallsdato før overtagelse til megler før fakturaen forfaller til betaling.

Kjøper må senest innen signering av kontrakt fremlegge Finansieringsbevis.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper, jf. bustadoppføringslova.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget skal forbrukeren betale et vederlag som dekker nødvendige kostnader og et rimelig påslag jf. bustad. § 41 (2).

Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av totalsummen (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Leverandøravtaler

Selger forbeholder seg retten til å inngå bindende avtale vedrørende serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden. Serviceavtaler og andre avtaler i garantitiden kan også inngås for felles uteomhusområder.

Kjøpers undersøkelsesplikt

Kjøper har selv ansvaret for å sette seg inn i salgsoppgave, reguleringsplaner, byggebeskrivelse og annen dokumentasjon som kjøper har fått tilgang til. Dersom utfyllende/supplerende opplysninger er ønskelig, bes kjøper henvende seg til meglerforetaket. Kjøper har ingen rett til å reklamere på grunnlag av forhold som kjøper er blitt gjort oppmerksom på, eller som kjøper på tross av oppfordring har unnlatt å sette seg inn i.

Reklamasjon/krav om mangler før overtakelse

Dersom kjøper blir gjort oppmerksom på at det foreligger en mulig mangel før overtakelse, må det reklameres skriftlig på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Det gjøres oppmerksom på at det påhviler kjøper en plikt om snarlig varsling om reklamasjonskrav, regnet fra tidspunkt for når kjøper har blitt oppmerksom på mulig mangel - selv om overtakelse ikke har funnet sted. Sen varsling om eventuelle reklamasjoner/krav kan medføre bortfall av reklamasjonsrett, jf. foreldelse.

Reklamasjon etter overtakelse, retting av mangler

Dersom kjøper etter overtakelsen oppdager og vil gjøre gjeldende at det foreligger en mangel, må det reklameres skriftlig på dette. Mangelen må påberopes innen rimelig tid etter at kjøperen oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen.

Forbruker må til enhver tid gi selger mulighet for utbedring. Dersom selger etter 14 dagers skriftlig varsel hindres i å utføre utbedringsarbeidene innen normal arbeidstid (07.00 til 16.30), vil forbrukeren mulig miste sin rett til utbedring. Kjøper har plikt til å kvittere for utført arbeid etter hvert som disse blir avsluttet. Forbruker har ikke anledning til å sette bort utbedringsarbeidet til andre og kreve kostnadene dekket av selger, med mindre selger unnlater å rette mangler innen rimelig tid, og heller ikke har gjort dette etter at forbruker skriftlig har varslet, med 3 ukers varsel, om at arbeidet vil bli satt bort til andre.

Spesielle forhold i byggeperioden

Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn påregne en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.

Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun i følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.

Forsinkelse kjøper

For den del av kjøpesummen som ikke måtte være betalt til meglerforetaket i rett tid, svarer kjøper lovens forsinkelsesrente til selger. Påløpte forsinkelsesrenter avregnes fra avtalt overtakelse/forfall til betaling finner sted. Denne bestemmelse gir ikke kjøper rett til å forlenge betalingsfristen utover de frister som er avtalt.

Ved vesentlig forsinkelse med å innbetale hele kjøpesummen og omkostningene, vil selger være berettiget til å kreve erstatning, heve kjøpet mm. (jf. buofl. kapittel VII). Partene er enige om at én måned anses som vesentlig mislighold.

Forsinkelser

Dersom oppgitt byggetid (inkludert ev. tidsforlengelse) overskrides, vil forsinkelse være å regne fra dette tidspunkt, med unntak som nevnt under.

Selger skal overholde frister som er avtalte for overtakelse, og skal legge opp til en fremdrift som er tilpasset kjøpers forventninger, jf. buofl. § 10.

Selger forplikter seg til å informere om eventuelle forsinkelser som avviker fra ovennevnte tidsplan, så snart han er kjent med at det kan oppstå forsinkelser.

Selger har rett til tilleggsfrister uten kompensasjon til kjøper etter reglene i buofl. § 11.
Forhold som gjelder er:
-               Dersom kjøper krever endringer eller tilleggsarbeid som forsinker arbeidet/overtakelse.
-               Dersom kjøper, eller noen kjøper svarer for, ikke overholder kontraktsavtale, eller at arbeidet blir forsinket pga. noe kjøperen er ansvarlig for.
-               Dersom det oppstår forsinkelser som er utenfor selger/entreprenørs kontroll, og at det ikke var rimelig å forvente at selger/entreprenør kunne ha regnet med denne forsinkelsen på avtaletidspunktet, eller at selger/ entreprenør ikke har mulighet til å unngå forsinkelsen (f.eks. force majeure, streik, ekstreme klimatiske forhold o.l.).

Overtakelsen er å regne som forsinket, dersom overtakelsen ikke kan gjennomføres til den tid kjøperen har rett til å kreve etter buofl. § 10 og § 11 som nevnt over. Det samme gjelder dersom arbeidet, eller deler av arbeidet ikke er fullført eller hjemmelsoverføring ikke skjer til den tid kjøperen har rett til å kreve.

Dersom overtakelsen er forsinket, kan kjøperen kreve:
-               Dagmulkt.
-               Heve avtalen.
-               Kreve erstatning.
-               Tilbakeholde deler av kjøpesum.

Vilkår for de ulike alternativene fremgår av buofl. §§ 18, 19, 20 og 22.

Kjøper anmodes til å sette seg inn i disse bestemmelsene, og rådføre seg med meglerforetaket dersom noe skulle være uklart. Kjøper oppfordres spesielt om å tilpasse dette forhold ved eventuelt salg av nåværende bolig, da bygningsforsikringen til selger ikke dekker eventuell erstatningsbolig for kjøper ved slik forsinkelse.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper.