Varden / Stavern

Stor enebolig i attraktivt boligområde. Fin hage og solrike uteplasser. Innredet kjeller. 4 soverom. Garasje

Vardeveien 52 , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

74%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

58%

har bolig på over 120 kvm

29%

av boligene er nyere enn 20 år

37%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 196 m²
Bruksareal 205 m²
Tomt 760 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1976
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 497
Energimerking E
FINN.no 293472345
Sist endret 27.05.2023 09:46
Prisantydning 4 990 000,-
Totalpris 5 128 770,-

Beregnet totalkostnad

4 990 000,- (Prisantydning) Omkostninger 124 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 990 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 138 770,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 128 770,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Vardeveien 52!

Boligen ligger fint til i et rolig område på Varden i Stavern. Området er barnevennlig og egner seg derfor godt for barnefamilier. Her bor du med kort vei til Stavern sentrum med et variert og godt tilbud av butikker og spisesteder. Området byr også på flotte turområder, samt kort vei til fine stender og båthavn. Har du ungdommer i hus ligger Brunla ungdomsskole like i nærheten, i tillegg til at det er kort vei til barneskole. Nærområdet byr også på tennisbane og flotte turområder.

Boligen går over 2 plan og har en gjennomtenkt planløsning. Fra inngangspartiet kommer du inn i boligens 1. etasje. Her er det en entré med praktisk skyvedørsgarderobe, videre inn er det en gang, flislagt bad og 3 gode soverom. Hovedsoverommet har stor skyvedørsgarderobe og utgang til en fin balkong. Stua er stor og har god plass til sittegrupper og spisestue. Her er det både varmepumpe og vedovn slik at du enkelt holder varmen på kalde dager. Kjøkkenet har god plass til matlaging og godt med oppbevaring i skuffer og skap. Boligens underetasje er innredet med gang, stor kjellerstue, soverom, kontor, vaskerom, toalettrom, kjølerom og en bod til oppbevaring.

Tomta er pent opparbeidet med en koselig hage med diverse beplantning - her kan både to- og firbente boltre seg. I tilknytning til stua finnes det en fin terrasse med plass til både utemøbler og grill. Her kan du invitere venner og familie til hyggelige lag på varme sommerdager. Gode parkeringsmuligheter i garasje og i gårdsplass med belegningsstein.

Ditt neste hjem?

Innhold

1. etasje inneholder vindfang, kjøkken, stue, gang, bad og tre soverom

Kjelleren er innredet med trappegang, 2 ganger, vaskerom, kontor, ett soverom, kjellerstue, toalettrom, en bod og kjølerom.

Standard

Boligen ble oppført i 1976 og holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv med 3-stavs parkett, laminat og gulvbelegg.
Vegger med tapetserte og malte flater og tapet.
Himlinger med hvite takplater.

Kjøkken 1. etasje:
Kjøkkenet har 3-stavs parkett på gulv, vegger av tapetserte og malte flater i tillegg til fliser på vegger benk og overskap, samt himling med hvite takplater. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og benkeplate i laminat. Rommet er ventilert via ventilator.

Bad 1. etasje:
Badet har fliser på gulv, vegger av baderomsplater med flisimitasjon og sokkelflis, samt himling med hvite takplater. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via elektrisk avtrekksvifte.

Vaskerom i kjeller:
Rommet har fliser på gulv, vegger med fliser og panelplater, samt himling med panel. Av installasjoner finnes dusjnisje, skyllekum og opplegg for vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via naturlig ventilasjon via veggventil.

Toalettrom i kjeller:
Det er fliser på gulvet og vegger, samt himling med panel. Av installasjoner finnes toalett og servant.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via septiktank.
Vannrør av kobber og avløpsrør i plast. I all hovedsak fra opprinnelig byggeår.
Innvendig stoppekran er plassert i vaskerom.
Innvendig stakeluke og varmtvannsbereder på 198 liter fra år 2010 plassert på vaskerom.
Sikringsskap med skrusikringer og stedvis automatsikringer er plassert i kjellergang.
Det elektriske anlegget er fra ulike årstall, men i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår.
Oppvarming er via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe.
Boligen har naturlig ventilasjon via veggventiler.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Stavern byr på aktiviteter året rundt, alt fra påskeutstillingen på våren, konserter på sommeren, kunstutstillinger på høsten og julegrantenning på vinteren. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.
Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Tekniske anlegg - Kjøleaggregat er ikke vurdert av takstmann da dette krever spisskompetanse. For eventuelt ytterligere undersøkelser henvises det til fagkyndig person. Nåværende eier opplyser om at det kjøleaggregatet som er av eldre dato ikke fungerer.
Pipe - Innvendige pipeløp og funksjonalitet er ikke vurdert.
Luft til luft varmepumpe - Installasjonen er ikke vurdert. For eventuelle ytterligere undersøkelser henvises det til fagkyndig person.
Skorsteiner over tak - Skorsteinen er kun vurdert fra toppen av stige og fra bakkeplan med de begrensinger det innebærer.
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
Byggegrunn - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Dette er tilstandsgrad 2:

Bad 1. etasje:
Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Ved en eventuell oppgradering av våtrommet anbefales det at vannrør skiftes samtidig.
Sanitærutstyr / innredning - Servant har riss i porselen. Årsak er ikke vurdert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Membran/tettesjikt på vegger og gulv: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Restlevetiden er således også usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Overgang sluk og membran: Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Fallforhold (gulv) - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til sluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet og god avrenning til sluk. Lokalfall i rundt sluket er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det ble målt på tilfeldig sted og målingen viste en høydeforskjell på 2 mm. Fallet er mindre enn 1:50 i en avstand på 80 cm. Gulvet forøvrig er tilnærmet flatt.
Avløpsrør (ink. sluk) - Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Ved en eventuell oppgradering av våtrommet anbefales det at sluk skiftes samtidig. Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Vaskerom i kjeller:
Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av rommets alder og slitasjegrad inkludert røropplegg samt andre installasjoner. Kostnader for utskiftninger bør påregnes innen rimelig tid. Restlevetiden på rommet er derfor usikker. I tillegg ble det registrert blant annet følgende: Det kan ikke verifiseres om det er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulvflater/veggflater. Ytterligere undersøkelser anbefales, eventuelt nytt tettesjikt bør etableres.
Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Det foreligger lite informasjon om våtrommet generelt og utførelsen bærer preg av egeninnsats, med den risiko dette innebærer.

Kjøkken:
Vannrør - Vannrørene er fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder, materialvalg og usikker restlevetid på rørene. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Overflater vegger - Veggoverflater er stedvis slitt. Overflater bør fornyes.
Innredning - Kjøkkeninnredningen og benkeplate bærer stedvis preg av alder/slitasje. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Overflater gulv - Påvist stedvis knirk i gulvet. Årsak er ikke vurdert. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Toalettrom i kjeller:
Vannrør - Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige rom 1. etasje:
Overflater gulv - Det er stedvis knirk i gulvet. Årsak er ikke vurdert. Parkettgulv bærer preg av alder og slitasje. I tillegg er det registrert stedvise sprekker i parkettskjøter. Utbedrende tiltak bør påregnes. Laminatgulv bærer stedvis preg av noe lite fagmessig god utførelse. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng - kjeller:
Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Konstruksjoner - Etasjen opplyses å være innredet i ettertid av opprinnelig byggeår uten at eksakt årstall på dette kan angis. Arealene var opprinnelig ikke innredet. Det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig er innredede rom under terreng å betrakte som risikokonstruksjoner vedrørende fukt. Skjulte skader kan oppstå i konstruksjonen uten at disse er synlige. Slike type konstruksjoner krever derfor oppfølging med jevnlig ettersyn.

Kjølerom i kjeller:
Vurder konstruksjonsoppbygging - Kjølerommet er innredet i etterkant av byggeår. Det kan ikke verifiseres hvordan oppbygning av konstruksjonen er utført, og følgelig kan det ikke fastslåes om det er utført på riktig måte. Det er derfor økt risiko for skader ved en eventuell feil oppbygning. På grunn av dette kreves det også oppfølging med jevnlig ettersyn.
Overflater gulv - Det registreres stedvis løse fliser og stedvis bomlyd under fliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag.
Utbedrende tiltak anbefales.

Innvendige trapper:
Innvendige trapper -  Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Det er for stor lysåpning mellom rekkverkspiler, målt fra 12-14 cm. Kravet er maks 10 cm. Av denne grunn oppfyller ikke trappeløpet dagens krav. Forholdene anbefales utbedret med bakgrunn i dagens gjeldende krav til sikkerhet.

Teknisk anlegg/VVS:
Vannrør og avløpsrør - TG2 er valgt på de vannrør og avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder, materialvalg og usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon:
Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det observeres også stedvis løse ledninger i kjelleretasjen og utvendig på boligen. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Kursoversikt er ikke oppdatert. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning - Utvendige flater har etterslep på vedlikehold. Utvendig vask og overflatebehandling bør påregnes.

Dører og vinduer:
Dører - Utgangsdør fra kjeller: Døren er av eldre dato i tillegg til at den tetter dårlig mot karm og har behov for utskifting. Det må forventes høyere varmetap fra denne dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Utbedrende tiltak bør påregnes. Balkongdør i stue og entredør 1.etasje: Disse dørene er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

Yttertak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Det ble på befaringstidpunktet ikke observert tegn på lekkasjer eller skader. TG2 er likevel valgt for å belyse at bygningsdelen har en alder som tilsier usikker restlevetid og krever derfor oppfølging med jevnlig ettersyn.
Takgjennomføringer - På grunn av sikkerhetsmessige vurderinger er det ikke foretatt utvendige vurderinger av takgjennomføringer, og det kan derfor ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand. Ytterligere undersøkelser anbefales. TG 2 er satt for å belyse risiko på grunn av manglende inspeksjonsmulighet.

Balkonger, terrasser, veranda:
Helhetsvurdering - Balkongen har synlige slitasje. Det ble blant annet registrert følgende: Synlige skjevheter på balkong, rekkverk og i begge trappene. I tillegg ble det registrert stedvis svikt i balkongen. Stedvise råteskader på rekkverksbord og på rekkverkssøyler. Rekkverkshøyden er for lav i henhold til dagens forskriftskrav på minimum 1,0 meter. Overflatebehandling på rekkverk er slitt og trenger fornying. Lysåpning mellom trinn i trappene er for stor i forhold til dagens forskriftskrav på maks 10 cm. Denne ble målt opp til 20 cm. Søyler under balkongen er i kontakt med terreng noe som er en uheldig løsning. Råteskader kan derfor oppstå eller være oppstått. Ytterligere undersøkelser anbefales. På bakgrunn av ovennevnte anmerkninger bør det påregnes utbedrende tiltak.
Utkragede eller understøttede konstruksjoner - Søylefundamenter har stedvise skjevheter. Årsak er ikke vurdert. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Lysåpning mellom liggende kledningsbord er mer enn dagens forskriftskrav på maks 25 mm (NB! Klatrerekkverk). Krever oppfølging med jevnlig ettersyn. Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggeteknisk forskrift.

Utvendige trapper - ved inngangsparti 1. etasje:
Helhetsvurdering - Det ble observert stedvise løse skiferheller. Årsak er ikke vurdert. Utbedrende tiltak anbefales. Trappen danner også tak over deler av kjeller. Eventuelt tettesjikt på denne delen er skjult og ikke tilgjengelig for inspeksjon, og det kan derfor ikke sies noe om eksakt utførelse og tilstand. TG 2 er satt for å belyse at eventuelt tettesjikt har en alder som tilsier usikker restlevetid, og krever dermed oppfølging med jevnlig ettersyn.
Det ble forøvrig ikke observert synlige tegn til skader på befaringstidspunktet. Lysåpninger i rekkverket er mer er dagens forskriftskrav på maks 10 cm. Denne ble målt til 12 cm. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Utvendige trapper - i terreng fra gårdsplass og opp mot inngangsparti:
Helhetsvurdering - Skjevheter påvist. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Grunnmur:
Grunnmur - Puss og malingsavskalling er stedvis observert på synlige deler grunnmur. Eksakt årsak er ikke kjent. Utbedrende tiltak anbefales.

Drenering:
Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur - Synlig deler av grunnmursplast mangler topplist/klemlist. Dette kan medføre en risiko for at vann renner ned mellom grunnmur og grunnmurplast med påfølgende fuktinntregning som en mulig konsekvens. Topplist/klemlist bør monteres. Det kan ikke verifiseres om hvorvidt hele grunnmuren er fuktsikret med grunnmursplater eller tilsvarende. Konsekvens kan være økt fare for fuktvandring i
konstruksjoner under bakkenivå. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Alder - Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko som følge av usikker restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Forstøtningsmurer - ved inngang til kjeller:
Forstøtningsmurer - Fliser er stedvis løse og stedvis mangelfull. Utbedrende tiltak anbefales. Rekkverkets utforming vurderes å ha behov for utbedringer med tanke på sikkerheten. Rekkverkshøyden er målt til 50 cm samt at lysåpninger i rekkverket er mere enn dagens forskriftskrav på maks 10 cm, denne ble målt til 20 cm. Tiltak anbefales.

Stikkledninger og tanker:
Vann- og avløpsledninger - Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko med usikker restlevetid og usikker tilstand.
Septiktank - Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand.
Oljetanker - Oljetank er nedgravd. Ingen dokumentasjon som viser materiale, type, alder og om kontroll er foretatt. Ytterligere undersøkelser anbefales.

Garasje:
Helhetsvurdering - Det er kun foretatt en forenklet og overordnet vurdering av tilstanden og i forhold til byggeår vurderes moderat vedlikehold å være tilstrekkelig. Tiltak bør påregnes.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse er gitt med et kostnadsestimat for utbedring:

Kjøkken:
Overflater gulv - Gulvets overflate bærer preg av slitasje i tillegg til stedvise delamineringer/skader. Gulvoverflate bør derfor påregnes og måtte fornyes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Toalettrom i kjeller:
Ventilasjon - Det er ingen ventilasjon av rommet. Tilluft-og avtrekksventilasjon bør etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Ildsteder / skorsteiner innvendig:
Ildsteder inne i boligen - Det er ikke etablert ubrennbar plate foran ildsted i kjellerstue. Ubrennbar plate bør etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Brann:
Rømningsveier - Avstanden fra gulv og til underkant av vinduer i kjeller er for stor i forhold til forskriftskrav som sier maks 1,0 meter. Denne ble målt til ca. 1,20 meter. Tiltak med montering av fast trinn på vegg anbefales. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Vestfold Flisesenter. Skiftet gulvbelegg på bad med fliser. Vår egeninnsats var demontering av belegg pluss montering av Litexplater på vegg.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Lekkasje i rørsystem i tilknytning til toalettet i hovedetasje. Dette skjedde i 2019, vi meldte dette som forsikringssak og Storebrand håndterte alt. Brudd i vannledning inn i huset som medførte lavt vanntrykk, også dette forsikringssak som ble utbedret i 2022.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Takfornyeren. Takfornyeren fornyet taket i 2018.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Blå industristikk montert 2015.
- Kjenner du til om det er nedgravd oljetank på eiendommen? Ja.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Tre rom i kjelleren er nylig bruksendret til bruksareal.
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. Godkjent av Larvik Kommune januar 2023.

Boligens areal

Primærrom: 196 kvm, Bruksareal: 205 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 94 m².
Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, 2 ganger, vaskerom, toalettrom, kjellerstue, kontor og 1 soverom.
I tillegg finnes et kjølerom og en bod på totalt 9 kvm som s-rom.

1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang, gang, stue, kjøkken, bad og 3 soverom.

I tillegg finnes en garasje på 23 kvm som s-rom.

De oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport utført av Anticimex AS. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Vardeveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 760 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 25.06.1975. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

På kartutsnitt fra kommunen er de angitte eiendomsgrensen mindre nøyaktige da eiendommen ikke er oppmålt i nyere tid. På disse kartutsnittene ligger deler av garasjen på utsiden av eiendommens grenser. Etter gjennomgang av eiendommens målebrev fra 1975 ser det ut til at denne garasjen trolig ligger på innsiden av det som er eiendommens grenser. Kopi av målebrevet følger inntatt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje og på egen tomt.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Boligen er oppført med støpt gulv mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Etasjeskiller i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med stående
trekledning. Vinduer i 2-lags. Yttertaket har valmtaksform og tekket takstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.06.1976 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Denne er gitt med følgende arbeider som gjenstår:
- Håndlist kjellertrapp.
- Noe belistning og plating i kjeller.

Det er enkelte avvik fra de godkjente tegningene, hvor det blant annet i 1.etasje er fjernet toalettrom og to soverom er slått sammen til ett. I kjelleren er det i dag et toalettrom i deler av det som opprinnelig var tegnet inn som rom for frysedisk. Det er ikke kjent at det er søkt bruksendring for dette tiltaket.

I 1978 ble det godkjent oppføring av garasje på eiendommen. Garasjen er oppført annerledes enn det godkjente byggetegninger fra kommunen viser. Tegningen viser godkjennelse av en dobbelgarasje mens det i dag er oppført en enkelgarasje.

I 2023 ble det godkjent bruksendring av rom i kjelleren fra disp. rom til kjellerstue, kontor og garderobe. Det er utstedt ferdigattest for tiltaket datert 01.03.2023, kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Utvidelse av veranda og levegg ble godkjent 1995.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Larvik kommune opplyser at siste feiing og tilsyn ble utført 16.02.2022.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 288,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 272 535 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 581 125 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og omfattes av reguleringsplan for Bokeløkka, kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by.

Det foregår arbeid med reguleringsplan for Brunla skole. Formålet med planen er å tilrettelegge for samlokalisering av eksisterende Brunla ungdomsskole og ny Brunla skole 1-7(nåværende Stavern barneskole), samt nødvendig parkeringsareal og gang-sykkelvei. Se https://www.arealplaner.no/larvik3805/arealplaner/search og søk opp ID 201905 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Adkomst via offentlig vei, samt offentlig vann. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank som ligger inne i kommunal tømmeordning. Larvik kommune har planer om separering av vann og avløpsledninger i området. Dette vil føre til pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Foreløpige planer tar sikte på anleggsstart f.o.m. slutten av 2023. (Stavern VA anlegg etappe 2). Kjøper må derfor påregne kostander ifbm. dette prosjektet. Konferer megler for ytterligere informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Vardeveien 52, 3292, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 497 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0002

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.