Toppen av damsbakken

Nydelig eiendom med fantastiske utsikts- og solforhold. Flott opparbeidet tomt m/flere sittegrupper. Sommerstue. Garasje

Kleiverveien 66 , 3268 Larvik

VISNINGER

12. juni mandag kl. 17:30-18:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 204 m²
Bruksareal 239 m²
Tomt 2 237 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1963
Gårdsnummer 4064
Bruksnummer 22
Energimerking G
FINN.no 302019627
Sist endret 01.06.2023 14:16
Prisantydning 7 200 000,-
Totalpris 7 396 020,-

Beregnet totalkostnad

7 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 180 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 200 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 196 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 396 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs og Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Kleiverveien 66!

Velkommen til Veldre og denne flotte boligen. Her bor du fint til i et veletablert nabolag med fantastiske turmuligheter rett på utsiden av døren. Området er rolig og passer godt for barnefamilier med kort vei til barnehage og skoler. Området byr på flotte turmuligheter med blåmerkede løyper, gode bademuligheter sommerstid, samt skøyte og ski-muligheter vinterstid - alt innen gangavstand. Det er heller ikke langt til nærmeste matbutikk, samt kort vei til busstopp med gode forbindelser til Larvik sentrum.

Boligen går over to plan og har en gjennomtenkt planløsning. Det er inngangsparti i både 1. etasje og underetasjen. Fra inngangsdøra i 1. etasje kommer du inn en fin entré med plass til å sette fra seg sko og yttertøy. Videre er det tilkomst til badet som er flislagt og har toalett, bidé, dusjkabinett og servant med innredning. Boligens hovedsoverom har garderobeskap som sørger for en ryddig oppbevaring av klær og tilbehør, samt utgang til en koselig balkong. Stor stue med god plass til flere sittegrupper - perfekt for deg som liker å ha gjester på besøk. I stua er det en fin peis som gir både varme og kos på kalde dager. Videre ligger kjøkkenet i åpen løsning med spisestua. Kjøkkenet har hvite, profilerte fronter og god plass til oppbevaring i skuffer og skap. Spisestua er stor og har god plass til det du måtte ønske av møblement. Her legger du raskt merke til den store takhøyde og vinduene som slipper den fantastiske utsikten inn. I spisestua har selger innredet med jacuzzi - lar du deg inspirere? Herfra er det også direkte utgang til en stor og flott terrasse. Underetasjen har entré, stor gang med vedovn, 2 gode soverom, bad (ikke bruksendret), praktisk vaskerom, arbeidsrom og boder til oppbevaring.

Boligen ligger fint til på en høyde med flott utsikt. Tomten er pent opparbeidet med flott hage, partier med fjell og diverse beplanting som blomstrer med vakre farger på sommeren. Her kan du virkelig få utfoldet deg med planting av blomster, grønnsakshage eller friske urter. Den store terrassen utenfor stua har god plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill, solseng og parasoll. Her kan du nyte den nydelige utsikten og kjenne varme solstråler på huden. Sommerstid kan uteplassen nytes langt ut i de sene timer dersom vær og vind tillater det. På litt kaldere dager er det helt supert å trekke inn i den koselige hagestua som ligger i tilknytning til boligens underetasje. Her kan du tenne opp i peisen og skape en lun og god atmosfære med levende lys og myke tepper. Det er også gode parkeringsmuligheter i asfaltert gårdsplass samt stor garasje.

Boligen ble opprinnelig bygget i 1963, men har siden den gang fått en rekke oppgraderinger. Boligen fremstår som velholdt, så her kan du flytte rett inn eller velge å pusse opp dersom du ønsker å sette ditt preg på boligen. Dette er en super bolig for barnefamilier eller deg som ønsker å ha litt ekstra plass rundt deg.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Entré, gang, bad, soverom, stue, kjøkken og spisestue.

Underetasje: Entré, to ganger, to soverom, bad (ikke bruksendret), vaskekjeller, arbeidsrom, matbod/kjølerom, to boder og innglasset platting.

Standard

Boligen ble oppført i 1963 og senere tilbygget og oppgradert til slik den fremstår i dag. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med parkett, laminat, gulvteppe og flis.
Vegger med tapet og trepanel.
Himlinger med trepanel, MDF-panel, slette flater og takplater.

Kjøkken:
Kjøkkenet har laminat på gulv, vegger med tapet og flis, samt himling med takplater. Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Integrerte hvitevarer i form av stekeovn og platetopp. Det er varmekabler i deler av kjøkkengulvet og rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

Bad 1. etasje:
Badet har malte fliser på gulv og vegger, samt himling med takplater. Av installasjoner finnes toalett, bidé, dusjkabinett og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via mekanisk avtrekk.

Bad underetasje:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling med trepanel. Rommet fikk nye overflater og membran i 2022. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via mekanisk avtrekk.

Teknisk/VVS:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår og forskjellige årstall. Selger opplyser om det finnes skjulte soilrør fra byggeår.
Varmtvannstank av typen Oso 16RH 200 fra 1977 plassert i vaskekjeller.
Hovedstoppekran plassert i gang underetasje. Stakeluke plassert på bod i underetasje.
Varmepumpe av typen Toshiba fra 2016 plassert i gang med trapp underetasje. Gasspeis i spisestue med utvendig gassbeholder. Ellers oppvarming via elektrisitet.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i underetasje og i 1. etg. Hovedsikringer og enkelte kurser plassert i sikringsskap i garasje.
Boligen har i hovedsak naturlig ventilasjon. Det er etablert avtrekksanlegg i rom med jacuzzi. Anlegget er plassert på kaldtloft.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på populære Veldre i Larvik. Her bor du i et rolig og barnevennlig boligområde med fantastiske turmuligheter rett på utsiden av døren. For de av dere med barn så ligger Veldre Kulturbarnehage, Eventyrskogen barnehage, Sky barneskole og Ra ungdomsskole innen gangavstand fra boligen.

Er du glad i å gå på tur kan nærområde by på fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter. Ulfsbakktjern er et meget populært badested sommerstid - her går det også mange fine og merkede turløyper til populære steder som Salsås, Langevannstunnellen, Sportskapellet og Bakkanetjørna. Vinterstid er Ulfsbakktjern et fantastisk sted for skøyter og isfiske. Er du glad i å gå på ski er det flotte lysløyper på Kleiver skistadion som ligger en liten gåtur unna.

Det er kort vei til busstopp med gode forbindelser til bla. Larvik sentrum. Nærmeste matbutikker er Kiwi Farriseidet og Rema 1000 Veldrebakken. Larvik sentrum ligger ikke langt unna og har butikker, kafeer og restauranter, samt et mangfold av andre tilbud og tjenester.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Bad - underetasje:
Fukt i tilliggende konstruksjoner - Alle vegger er i mur/betong. Hulltaking er derfor ikke mulig.

Teknisk/VVS:
Gassinstallasjoner/anlegg - Installasjonene er ikke kontrollert. Anbefales utført av teknisk kompetent personell. Selger opplyser om at det er bestilt service på gasspeis.

Grunnmur, fundamenter:
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Drenering:
Helhetsvurdering - Grunnet tomtens beskaffenhet, vurderes det at det ikke er etablert tradisjonell drenering. Innvendige observasjoner tilsier at grunnmur/underetasje ikke bærer preg av dette.

Dette er tilstandsgrad 2:
Bad - underetasje:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Det er ikke mulig å verifisere om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet servant er usikker, fare for fukt i konstruksjonen. Det er usikkerhet knyttet til tettedetaljer/overganger i tettesjikt mot synlig pusset betong i dusjsone.
Fallforhold (gulv) - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8 mm, dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende med tanke på lekkasjesikkerhet. Lokalfall vurderes å ikke være tilfredsstillende.
Avløpsrør (ink. sluk) - Sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet. Sluk bør fornyes.

Bad - 1. etasje:
Helhetsvurdering - TG 2 er gitt på grunn av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg samt andre installasjoner. Et sluk mangler slukmansjett, fare for fukt i konstruksjonen ved høy vannstand. Det er ikke etablert tilluft ved dørterskler, dette bør etableres. Fallforhold ble vurdert til å være utilfredsstillende. Bomlyd registrert i enkelte gulvfliser. Kostnader for utbedringer/utskiftninger bør påregnes innen rimelig tid.

Øvrige rom:
Overflater gulv - Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Rom under terreng:
Overflater gulv - Enkelte gulvflater bærer preg av slitasje. Det ble registrert stedvise sprekker/riss i betonggulv.

Loft - uinnredet / råloft:
Overflater vegger/undertak - Fukt/vannlekkasje samt sopp/muggdannelser påvist ved takgjennomføring. Selger har gjort utbedringer etter takstmann sin befaring, og taklekkasjen er stoppet.

Innvendige trapper - Åpninger i trappen og rekkverket på mer enn 0,10 meter, inntrinn er mindre enn 0,25 meter, trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m og kun rekkverk/håndløper på en side gir TG2 i henhold til NS 3600 (teknisk tilstandsanalyse).

VVS/Teknisk:
Varmtvannstank - TG2 er gitt på grunn av alder og tilstand. Det bør påregnes utskiftning innen rimelig tid.
Vannrør - TG2 er gitt på vannrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår og eldre årstall - inkludert tilslutninger til våtrom og kjøkken. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Hovedstoppekran - Stoppekran fra byggeår. Anbefalt brukstid er vurdert til å være passert. Utskiftninger bør påregnes.
Avløpsrør - TG2 er gitt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Annet - Selger opplyser om at det er etablert sluk under jacuzzi, som ikke er tilgjengelig for besiktigelse/rens uten å flytte jacuzzi. Det gjøres oppmerksom på at det er risiko forbundet med å ha jacuzzi innvendig i rom uten tilstrekkelig lekkasjesikring.
Varmepumpe - Det opplyses at det ikke er avholdt service på varmepumpe. Tiltak anbefales.

Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Fasader ink. kledning - Kledning har stedvis tørkesprekker krever oppfølging/behandling.

Dører og vinduer:
Vinduer - Vinduer fra byggeår har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.

Yttertak:
Gesimsløsninger - Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims på hoveddel, tiltak anbefales.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere - Israftbeslag på tak fra 2008 bærer preg av elde/slitasje. Tiltak bør påregnes.

Balkonger, terrasser, veranda etc.:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger, verandaer) - Rekkverkshøyden er under 0,9 meter, rekkverket har horisontale åpninger større enn 5 cm -dette er avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Terrasser / platting på terreng:
Platting - Rekkverkshøyden er for lav ihht dagens forskrift. Tiltak bør påregnes.

Grunnmur - Det registreres enkelte riss/sprekker på grunnmur som opplyses å ha forekommet ved sprengningsarbeider i området. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Stikkledninger og tanker:
Vann- og avløpsledninger - Utvendige vannrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert, tiltak anbefales.
Septiktank - Ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand, tiltak anbefales.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse er gitt med et sjablongmessig prisanslag for utbedring:

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert
etter 1999. Selger opplyser om at han er usikker på om kursoversikt i underetasje stemmer. Det er utført egeninnsats/ufaglært arbeid på det elektriske anlegget. Det er observert utettheter rundt kabelføringer samt manglende deksler i sikringsskap i underetasje. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Det må gjøres strakstiltak. Prisanslag gjelder for elsjekk - sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Terrasser på terreng - Det er ikke etablert rekkverk, TG3 er gitt av hensyn til sikkerhet. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Rekkverk - Rekkverk på betongplatting mot nord har for store åpninger, TG3 er gitt av hensyn til sikkerhet. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Bad 1 satt inn dusjkabinett og malt. Bad 2 flislagt og satt inn ny innredning.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Nei.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Alle avløpsrør under gulv i første etasje ha blitt fornyet med rør i rør ut til septiktank og det er lagt nye rør fra septiktank til sandfilter.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Bjørnø Maskin AS og Nytt Rør AS. Alle avløpsrør under gulv i første etasje ha blitt fornyet med rør i rør ut til septiktank og det er lagt nye rør fra septiktank til sandfilter. Nytt Rør AS mai 2015 og april 2022. Bjørnø Maskin AS april 2022.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Riss/sprekker i mur.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Stokkmaur 2010, inngått serviceavtale Tønsberg Skadedyrkontroll AS.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Lagt flis på terrasse og snekret ny veranda.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Faugstad elektriske på el-anlegg, Himberg vedlikehold AS på ventilasjon. Ved bygging av nytt tilbygg i 2013/14.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Bare på bygg etter 2013.

Boligens areal

Primærrom: 204 kvm, Bruksareal: 239 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 100 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to ganger, to soverom, bad (ikke bruksendret), vaskekjeller og arbeidsrom.
I tillegg finnes matbod, to boder og innglasset platting på totalt 35 m² som s-rom.

1. etasje:
Bruksareal: 139 m².
Primærrom: 139 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, soverom, stue, kjøkken, bad og spisestue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Kleiverveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 2 237 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter på egen gårdsplass og stor garasje.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongstein. Tilbygg har støpt betong mot grunn. Etasjeskiller, yttervegger i 1. etg. og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning - opplyses å være impregnert. Saltak tekket med betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.12.1963 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Tilbygg med ny stue og nytt vindu ble godkjent i 2013. Det foreligger ferdigattest for tiltaket datert 10.03.2023.

Det ble også godkjent tilbygg av boligen i 1983 og 1991, pergola godkjent i 1987, samt godkjent garasje i 1967 og tilbygg for garasjen i 1987.

Utvendig bod tilknyttet boligen er ikke byggemeldt/søkt om hos kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at denne eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen.

I følge selger er det enkelte mindre avvik på tegningene knyttet til garasjen: "Utvendig er takfallet mot nord på hele taket, det er to vinduer på nordveggen og det er satt inn to skyvedører på vestveggen. Innvendig er trapp inn i trafo fjernet og døren er flyttet på framsiden av trafo." Dette er ikke omsøkt hos kommunen.

Badet i underetasjen er opprinnelig tegnet inn som arbeidsrom på godkjente tegninger. Det er ikke søkt bruksendring av rommet til varig opphold. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som rom til varig opphold.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via vedfyring, elektrisitet og gass.

Larvik kommune opplyser at siste feiing og tilsyn på eiendommen ble utført 21.10.2021.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 10 264,06 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, slam, renovasjon og feiing.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 032 204 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 715 934 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område og er avsatt til kombinert bebyggelse og anleggsformål, framtidig i Kommuneplanens arealdel. Deler av eiendommen omfattes av hensynssone H120_1 som omhandler sikring av grunnvannet i Farriskilden mtp. tiltak i grunnen. Deler av eiendommen omfattes av hensynssone H710_2 som sier at området er båndlagt til Jernbane og tilhørende teknisk infrastruktur. Denne hensynssonen får ikke konsekvenser for utbygging oppå bakken. Hva som er lov til å gjøre oppå bakken må avklares med arealplanavdelingen/byggesak før man evt. sender inn byggesøknad. Det er ikke lov til å gjøre tiltak ned i grunnen. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Reguleringsplan for Martineåsen er under arbeid. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for boligutvikling. Se https://www.arealplaner.no/larvik3805/arealplaner/search og søk opp ID 201505 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Da eiendommen er over 2 mål må kjøper undertegne grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1962/4466-2/30 Bestemmelse om gjerde/veg tinglyst 27.12.1962
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4067 Bnr: 2  
- Bestemmelse i tidligere skjøte om at gjerdehold for eiendommen er selgeren uvedkommende.
- Selgeren forbeholder seg for denne eiendom og andre parseller som måtte bli frasolgt rett til vei over solgte parsell, samt rett til å benytte vei anlagt av kjøperen til hans eiendom samt å delta i veien fremtidige vedlikehold.

1969/3532-2/30 Bestemmelse om gjerde/veg tinglyst  23.07.1969
Rettighetshaver: Knr: 3805 Gnr: 4067 Bnr: 2
- Bestemmelse i tidligere skjøte om at gjerdehold for eiendommen er selgeren uvedkommende.
- Selgeren forbeholder seg for denne eiendom og andre parseller som måtte bli frasolgt rett til vei over solgte parsell, samt rett til å benytte vei anlagt av kjøperen til hans eiendom samt å delta i veien fremtidige vedlikehold.

2019/508762-3/200 Jordskifte tinglyst 06.05.2019
- Grensegangssak, gjelder denne eiendommen med flere.

Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei. Offentlig vann. Eiendommen er tilknyttet avløp via privat septiktank med etterfølgende infiltrasjon som ligger inne i den kommunale tømmeordningen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Kleiverveien 66, 3268, Larvik, Gnr. 4064 bnr. 22 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0036

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.