Larvik

Lillejordet - Enebolig på 177 kvm - Hele 1,6 mål solrik eiet tomt fordelt på to bnr - utbyggingsmuligher

Gamle Stavernsveien 135 , 3267 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

88%

eier sin egen bolig

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

43%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 138 m²
Bruksareal 223 m²
Tomt 1 575 m² / Eiet tomt
Byggeår 1970
Gårdsnummer 4048
Bruksnummer 74
Energimerking F
FINN.no 304179863
Sist endret 09.06.2023 14:08
Prisantydning 4 250 000,-
Totalpris 4 370 270,-

Beregnet totalkostnad

4 250 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 106 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 250 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 120 270,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 370 270,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Gamle Stavernsveien 135!

Dette er en enebolig med dobbel garasje fint beliggende på Brunla mellom Larvik og Stavern.

Boligen er innredet i lyse fargevalg og fremstår som en trivelig bolig. God planløsning med alt på ett plan. Fra inngangsdøra kommer du inn i en gang med plass til å henge av seg yttertøy, stue med god plass sittegrupper, spisestue med praktisk beliggenhet rett ved kjøkkenet som har eldre innredning, bad med dusj, samt opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, i tillegg til 3 soverom. I kjelleren er det innredet kjellerstue, samt boder for lagringsmuligheter. Kjellerstue har for lite vindu mtp lys og rønming. se pkt. ferdigattest for mer informasjon. Gode parkeringsmuligheter i dobbel garasje og på egen gårdsplass.

Eiendommen består av to tomter på tilsammen 1.575 kvm, så det er nok plass å boltre seg på. Tomten er pent opparbeidet med store plenarealer, prydbusker og trær, samt bed som blomstrer med vakre farger på sommeren. Her kan du virkelig få utfoldet deg med planting av blomster, grønnsakshage eller friske urter. I tilknytning til stua finnes det en 24 kvm terrasse/platting som er delvis overbygd. Her er det plass til utemøbler, grill og parasoll. Sommerstid kan uteplassen og hagen nytes langt ut i de sene timer dersom vær og vind tillater det.

Dette er en super bolig for deg som ønsker å bo i landlige omgivelser med kort vei til Stavern og Larvik sentrum.

Ditt neste hjem?

Innhold

Enebolig
1 etasje:
Entre: 1,5
Toalettrom: 1,2
Gang: 5,5
Bad: 2,5
Soverom 1: 11,1
Soverom 2: 8,8
Soverom/kontor: 6,6 (mangler dør, dette må monteres)
Stue: 31,8
Kjøkken: 9,9
Vaskerom: 4,7
Trapperom: 2,5

Kjeller etasje:
Gang: 15,0
Stue: 23,7
Bad: 6,2
Bod 1: 5,6
Bod 2: 20,7
Bod 3: 1,0
Bod 4: 7,2

God takhøyde i kjeller på ca. 220-223 cm.

Garasje: 46 kvm

Standard

Dette er en enebolig med garasje, fint beliggende på rolig område, delvis landlig. Byggeåret er 1970 ifølge selger. Boligen og garasjen er av eldre standard og mye antas å være fra byggeår. Dette er en eiendom som har vedlikeholdsetterslep og trenger oppgraderinger.

Det er blitt utført lite oppussing/renovering de senere år. Det
meste er fra byggeår. Det som er utført er bl.a:
2019/2020 - Garasjeport byttet
2017 - En ny balkongdør
2015 - Ny vv-tank
2013 - Ny luft-luft varmepumpe
2010 - Ett nytt vindu

Innvendige overflater:
Gulv: Parkett, betong, teppe, beleggfliser og belegg
Vegger: Panel, tapet, betongblokker, pussede flater og plater
Himling: Malte flater, panel og tak-ess plater

Kjøkken
Kjøkken er av ukjent alder og merke. Belegg på gulv, tapet og flis på vegg, tak-ess plater i himling. Innredning/skap i MDF/spon/kryssfiner/heltre med profilerte fronter. benkeplate med foilert spon/MDF og stål. Det er montert røropplegg, trolig for tilkobling til oppvaskmaskin i rommet. Det er ikke sluk eller vannføler i rommet. Det er montert en vifte over komfyr som har avtrekk ut på yttervegg.

Bad 1. etasje
Opplyst å være forskjellig alder på badet. Det er belegg på gulv,  våtromstapet på vegger og malte flater/plater i himling. Ukjent sluk og membran da det ikke ble foretatt noe besiktigelse av sluk pga. manglende tilkomst. Av installasjoner finnes dusjkabinett, speilskap og innredning/vask, som opplyses å være av nyere dato. Naturlig avtrekk. Det er ikke tilluft v/dør. Det er ekstra ventil på vegg/himling som fungerer som tilluft. Ikke foretatt hulltaking da det ikke er mulig, røropplegg ligger vendt mot toalettrom.

Bad kjeller
Av eldre og ukjent dato, fått TG3 grunnet alder og observasjoner. Det er belegg og teppe på gulv, våtromsplater og og våtromstapet på vegger og malte flater i himling. Det er fall mot nisjekant i rommet, men manglende tilkomst til sluk pga nisjekant. Av installasjoner finnes speilskap, toalett, varmeovn, innredning m/vask og dusjnisje. Toalett er festet med skruer i gulv, bør festes med lim/silikon mtp risiko for fukt. Det er ikke montert bunnlist på våtromsplater (det må sies at dette ikke var vanlig ihht. byggeperioden). Det ble observert belegg i sluk. Det er elektrisk avtrekk og det er tilluft via veggventil. Det ble foretatt hulltaking i gang. Ikke påvist eller observert tegn til fukt.

Vaskerom
Eldre og ukjent dato, TG3 grunnet alder. Belegg på gulv, malte flater på vegg og tak-ess plater i himling. Av installasjoner finnes varmeovn, utslagsvask og skap/benkeplate. Det ble observert belegg i sluk. Naturlig avtrekk. Det er ikke tilluft v/dør. Det er ekstra ventil på vegg/himling som fungerer som tilluft. Det er ikke utført hulltaking da det er utenpåliggende røropplegg. Ikke observert tegn til fukt i rommet.

Toalettrom
Belegg på gulv, malte flater på vegger og i himling. Av installasjoner finnes toalett, varmeovn og enkel vask. Innredningen, installasjoner og overflater med normal overflateslitasje. Det er naturlig avtrekk, det er ikke tilluft v/dør.

Tekniske installasjoner
Innvendige vannrør av kobber av eldre dato.
Hovedkran er plassert i bod i kjeller.
Avløpsrør av plast fra byggeår.
OSO VV-tank på 198 liter fra 2015. Den står plassert i bod i kjeller. Det er sluk i rommet.
Det er montert utvendig manuell markise på fasader. Normal slitasje.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og landlig område på Brunla mellom Larvik og Stavern. Herfra er det kort vei til barnehage, skoler, dagligvarebutikker, flotte turområder og Stavern sentrum.

Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur eller gåtur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Larvik sentrum er også kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge, Farris Bad og strandpromenaden til Tollerodden.

Det er fantastisk flotte turområder rett ut for Brunlaskogen Vest med turstier hvor det blir kjørt opp skiløyper vinterstid.
Ikke langt unna ligger Foldvik familiepark - til stor glede for store og små!

Løpende kostnader

Kjøper må påregne kostnader til kabel-tv og internett, strøm og bygningsforsikring. Megler har ikke mottatt opplysninger om kostad/forbruk.
Kjøper må forvente kostnad ifm. vedlikehold av vei og brøyting.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen og undertak.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag.
- Vinduer: Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke.
- Dører: Det er påvist andre avvik: Noe elde og slitasje.
- Utvendige trapper - 2: Det er påvist andre avvik: Preg av elde og slitasje.
- Utvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Noe løse fliser.
- Overflater: Det er påvist heksesot/støvkondens på overflater. Det er påvist andre avvik: Elde og slitasje. Antydning til fuktskade i himling stue 1 etg.
Sprekk på vegg i gang i kjeller.
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i
standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke.
Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging inn i kjellermur. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i
trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv.
- Innvendige trapper: Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Innvendige dører: Det er påvist andre avvik: Noe elde og slitasje.
- Andre innvendige forhold: Det er påvist andre avvik: Noe elde og slitasje
- Bad 1. etasje: Det er påvist andre avvik: TG2 settes ut fra alder. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen og membranløsning. Rommet har kun naturlig ventilasjon.
- Kjøkken: Det er påvist andre avvik: Noe elde og slitasje. Ikke vannføler ihht. vaskemaskin.
- Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger.
- Elektrisk anlegg: El-skap i gang kjeller. Ukjent alder. Skrusikringer.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløps- og vannledninger.
- Septiktank: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som kan kreve tiltak):
- Veggkonstruksjon: Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.
Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3 (Store eller alvorlige avvik):
- Bad kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja, Kommentar: Utredning angående Mumieland.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 223 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, vaskerom, bad, toalettrom og trapperom.

Kjeller:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 46 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue og bad.

Stue i kjeller har for lite lysinnslipp og vindu mtp. rømning. For at stuen skal kunne benyttes som oppholdsrom, må vinduet gjøres større.

Garasje på 46 kvm.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Kjør Stavernsveien fra Larvik og ta første vei til vestre etter Plantasjen. Nå er du på Gamle Stavernsvei: Følg veien og ta til venstre under broen, følg veien og innkjøring første vei til venstre igjen. Huset ligger som nr 2 til venstre.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal totalt: ca 1 575 kvm, Eierform: Eiet tomt

Gnr/bnr 4048/74: 1.191 kvm.
Gnr/bnr 4048/78: 384 kvm.

Opparbeidet tomt med bla. plen, trær, bedd, busker, blomster.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 21.01.1970 og 1974. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen. Målebrevene er bestilt, men ikke mottatt pr. utarbeidelse av slgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Det er parkering i dobbel garasje og på tomten.

Byggemåte

Det er støpt dekke i kjeller. Grunnmur av betongblokker som er pusset på utvendige fasader. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er stående og liggende kledning på fasader. Takkonstruksjon saltak og kaldt loft, det er takstein som tekking. Konstruksjonen er lukket, men etasjeskiller antas å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater, samt himlet med plater eller panel.

Det er oppført en garasje m/boder på tomten. Det er lettklinker blokker som grunnmur og det er trekonstruksjoner/plank som dekke i garasje. Oppført i trekonstruksjoner og med kledning på fasader. Det er takstein og papp som taktekking. Åpning mellom takstein midt på tak i front. Det er ikke montert takrenne/deler i front av garasje. Det er montert 2 stk. aluminium/stål leddporter m/elektrisk portåpner. Synlig fuktsikring på grunnmur, ikke klemlist. Noe slitasje, mangler, råte og elde.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke originale byggetegninger, ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på bolig eller garasje iflg. kommunen.  Det er derfor usikkert hva de ulike rommene er godkjente som. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Stue i kjeller har for lite vindu mtp. lysinnslipp og rømning. For at stuen skal kunne benyttes som oppholdsrom, må vinduet gjøres større. Ved endring fra tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført før 2011 er lysforhold tilfredsstilt når vinduet tilfredsstiller krav til rømning. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Lysheim barnehage, iFokus (0-5 år) ca. 0.8 km
Gøy På Landet barnehage (2-5 år) ca. 1,7 km

Jordet skole (1-7 kl.) ca. 1 km
Brunla ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 3.9 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 6 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av Luft-luft varmepumpe i stue 1. etasje, vedovn i stue 1. etasje, ovn i kjeller og panelovn. 
Larvik kommune opplyser at siste feiing var 27.08.2020, og siste tilsyn var 06.09.2005. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 9 908 pr. år Årsprognose for 2023.
Det betales kommunale avgifter for vann, slam, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Det er vedtatt at kommunale avgifter skal øke ila 2023.

Eiendomsskatt

Det er i Larvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 585 063 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 106 228 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er ifølge kommuneplanens arealdel regulert til boligbebyggelse. Eiendommen ligger under hensynssone H570_1 Bevaring kulturmiljø. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det er igangsatt planlegging av detaljregulering av Mummiverden i Larvik. Hensikten med planen er å tilrettelegge for en temapark i Larvik, ved å omregulere området Rødberg-Lillejordet fra boligformål til fritids- og turistformål, fra LNF-formål til parkering og en sikring av offentlig tilgjengelighet i strandsonen sammen med bryggeanlegg for tilkomst fra sjø. Om det blir noe av, vil det bli parkering i området rundt denne boligen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.
Kjøper må undertegne på grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, siden tilleggstomten er ubebygd.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommene:
NB! Bestemmelser om deleforbud vil slettes
Dagboknr. 1350, tinglyst 21.03.1970: Bestemmelse ifølge skjøte. Det er bestemmelser om: deleforbud av tomten, hva slags bebyggelse som kan oppføres, anlegg og vedlikehold av ledninger m.m, gjerdehold og forbud mot næringsvirksomhet. Hefter i hovedeiendommen. Megler forsøker å få slettet alle bestemmelser bortsett fra bestemmelser om vann, kloakk, strøm og ledninger.

NB! Bestemmelser om deleforbud vil slettes.
Dagboknr. 3851, tinglyst 04.07.1975: Bestemmelse ifølge skjøte. Det er bestemmelser om: deleforbud av tomten, hva slags bebyggelse som kan oppføres, anlegg og vedlikehold av ledninger m.m, gjerdehold og forbud mot næringsvirksomhet. Hefter i tilleggstomten. Megler forsøker å få slettet alle bestemmelser bortsett fra bestemmelser om vann, kloakk, strøm og ledninger.

Følgende rettighet er tinglyst på hovedeiendommen:
Dagbok.nr: 5839, tinglyst 27.11.1971: Best. om adkomstrett. Eier har rett til å kjøre fra Stavernsveien og inn til eiendommen. Eier av Gamle Stavernsvei 135 skal være med på vedlikehold av veien og kostnadene skal eier stå for 25%. Om utkjørselen må omlegges, bærer eier sin del av kostnaden som nevnt (25%). 

Dokumenter førlger vedlagt i prospektet.

Vei/vann/avløp

Privat vei der begge tomtene har bruksrett.  Offentlig vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Per dags dato foreligger det ingen planer om separering i dette området.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Gamle Stavernsveien 135, 3267, Larvik, Gnr. 4048 bnr. 74 og 78 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0037

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.