Langestrand - VISN. LØR+SØN

Unik mulighet på Langestrand - Nyere halvpart av tomannsbolig med fjordutsikt - garasje - usjenert - solrikt - nær sjø

Øvre Verksgård 30 , 3264 Larvik

VISNINGER

10. juni lørdag kl. 13:30-14:15

11. juni søndag kl. 15:00-15:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 102 m²
Bruksareal 114 m²
Tomt 229 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2018
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 2863
Energimerking C
FINN.no 302908529
Sist endret 06.06.2023 12:53
Prisantydning 6 200 000,-
Totalpris 6 364 020,-
Fellesutgifter 1 200,-

Beregnet totalkostnad

6 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 155 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 200 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 164 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 6 364 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Knut H. Leinæs har gleden av å presentere Øvre Verksgård 30!

Nå har du muligheten til å sikre deg denne flotte boligen beliggende på populære Langestrand. Her bor du med herlig kort vei til matbutikk, barnehage, skole, treningssenter, spisesteder, strender, turområder og mye mer. Sommerstid kan du ta håndkleet under armen og rusle ned til populære Batteristranda for et herlig bad. Her ligger også Farris Bad - ett av Nordens beste spa-hotell. Det er busstopp like i nærheten med gode bussforbindelser. Det er også kort vei til både jernbane og E18, noe som er utmerket for deg som pendler eller ofte er på reise.

Boligen er fra 2018 og fremstår som tiltalende og moderne. Boligen går over 2 etasjer og har en fin planløsning. I boligens 1. etasje er det entré med plass til å sette fra seg sko og yttertøy samt tilkomst til et praktisk separat toalettrom. Videre ligger stua og kjøkkenet i åpen løsning. Dette rommet er husets hjerte og blir fort det stedet man tilbringer mest tid. Stua har god plass til flere sittegrupper og en lekker vedovn som gir kos på kalde dager. Her er det også tilgang til en romslig bod med teknisk rom. Boligen har også vannbåren varme fra Hammerdalen og balansert ventilasjon med varmegjenvinning - så her er det lett å holde på varmen. Store vinduer slipper dagslyset inn og skaper en fin atmosfære i boligen. Kjøkkenet har moderne og lekker innredning med slette fronter og integrerte hvitevarer. Dette er et kjøkken du garantert vil glede deg over å ta i bruk - her kan hobbykokken få boltret seg. I boligens 2. etasje er det gang, lekkert flislagt bad og 3 gode soverom. Det er utgang til egne balkonger fra to av soverommene og hovedsoverommet har i tillegg eget garderoberom som sørger for en ryddig oppbevaring av klær og tilbehør. Nyt gjerne morgenkaffen på balkongen hvor morgensolen kommer tidlig.

Utendørs er eiendommen pent opparbeidet med plattinger som fint rammer inn boligen. Det  er opparbeidet flott bøkehekk og levegg som gjør uteplassen skjermet. Her er det god plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill, solseng og parasoll. Sommerstid blir uteplassen som en forlengelse av stua - her kan du nyte fine dager i sola. På sene sommerkvelder blir stemningen her ute magisk med levende lys og godt selskap. Har du litt grønne fingre så kan du virkelig få utfoldet deg med planting av blomster, grønnsakshage eller friske urter i potter, kasser og drivhus. Kledning og terrasse er av MøreRoyal som har lang levetid (40-50 år) og krever lite vedlikehold.

Bilen setter du i garasjen hvor det også finnes en praktisk sportsbod, samt mulighet for lagring på loft. Det er også flere fellesparkeringer på området som for øvrig byr på fine fellesområder. Her er det lite vedlikehold da utearealet stelles av anleggsgartnere via sameiet. Dette inkluderer også hekkeklipp om sommeren og snømåking om vinteren.

Dette er en super bolig for deg som ønsker en moderne og lekker bolig man kan flytte rett inn i. Boligen er smakfullt og helhetlig innredet og har parkett på gulv og malte slette flater i behagelige fargetoner. For en mer behagelig hverdag kan du benytte deg av en av de mange tilbudene fra Fritzøe Eiendom som innebærer leie av leilighet på Sanden for gjester, vaktmestertjenester eller gratis utlån av el-sykkel og kajakk for å nevne noe. Vi tror du kommer til å trives her i Øvre Verksgård 30.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Entré, toalettrom, kjøkken, stue og teknisk rom.
2. etasje: Gang, bad, garderoberom og tre soverom.

Standard

Nyere halvpart av tomannsbolig fra 2018. Boligen holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulv med parkett og flis.
Vegger og himlinger med malte slette flater.

Kjøkken:
Kjøkkenet har parkett på gulv, samt vegger og himling med slette malte flater. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og benkeplate i laminat. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøleskap med frysedel, stekeovn, platetopp og oppvaskmaskin. Det er montert lekkasjestopper og komfyrvakt. Rommer er ventilert via ventilator over platetopp.

Bad:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling med malte flater og downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjhjørne, servant med innredning og opplegg til vaskemaskin. Det er varme i gulvet og rommet er ventilert via avtrekksventil i himling.

Toalettrom:
Toalettrommet har fliser på gulv og vegger, samt himling med malte slette flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og servant. Det er varme i gulvet og rommet er ventilert via avtrekksventil i vegg.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vann og avløpsrør fra byggeår.
Vannrør med rør-i-rør. Avløpsrør av plast og jern.
Fordelerskap for rør-i-rør og vannbåren varme plassert i teknisk rom. Stoppekran i fordelerskap.
Varmvannsbereder av typen Oso hotwater SE200 fra byggeår.
Balansert ventilasjon med ventilasjonsaggregat av typen Flexit C2R fra byggeår plassert på loft.
Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg.
Det elektriske anlegget er i hovedsak vurdert å være fra boligens byggeår.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i teknisk rom i 1. etasje.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Langestrand er et attraktivt og svært sjarmerende boligområde. Nærheten til både sjøen, flotte naturområder og sentrum gjør dette til et meget populært boligområde. På Langestrand kan du oppleve herlige smågater med hvitmalt trehusbebyggelse.

Her bor du med kort vei Larvik sentrum med alle sentrumsfunksjoner, samt kort vei til Farris, Bøkeskogen og Vestmarka som byr på flotte turområder både sommer og vinter. Batteristranda er en perle av en sandstrand i Larvik sentrum. Ved siden av stranda ligger Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Deretter finner man Fritzøe Brygge med forretninger, restauranter og leiligheter. Fra gangbro over Farriselva kommer man til kulturhuset Bølgen. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden, hvor den kjente båtbyggeren Colin Archer hadde sitt hjem og verft. Langs strandpromenaden er det fiskerestaurant og flere serveringssteder som er perfekte på varme sommerkvelder.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Beliggenheten er sentral i forhold til flyplass og ferge. Nærmeste flyplass ligger i Sandefjord under 20 min kjøring unna. I Sandefjord er det også gode forbindelser til Strømstad i Sverige med båt. I tillegg går det båt til Hirtshals i Danmark fra Larvik

Felleskostnader

1 200 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Brøyting, strøing, gartnertjeneste og opparbeidelse av buffer til vedlikehold.

Løpende kostnader

Felleskostnader kr. 1200,- pr. mnd. (600,- til realsameiet og 600,- til Jernlageret)
Internett og TV fra Telenor kr. 550,- pr. mnd.

Sameie

Sameie: Øvre Verksgård Realsameie, Orgnr: 922386943

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene for Realsameiet Øvre Verksgård følger inntatt i salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Yttertak - Taket er kun besiktiget fra bakkeplan grunnet manglende sikker adkomst. Ytterligere undersøkelser anbefales.
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
Byggegrunn - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Dette er tilstandsgrad 2:
Toalettrom - Påvist jordmaur/sukkermaur på toalettrom. Ukjent årsak og omfang. Det opplyses at det til tider er påvist jordmaur/sukkermaur i boligen og selger opplyser at de tidligere har behandlet med maurmiddel med god effekt. Forholdet bør undersøkes av fagperson.
Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.
Fasader ink. kledning - Panelet ligger lavere mot terreng enn anbefalt. Det vil normalt påvirke levetiden på panelet negativt både grunnet oppfukting fra terreng og stedvis mangelfull lufttilførsel. Tilstrekkelig lufting anbefales og forholdet bør holdes under oppsyn. Utvendige flate mot sørøst er solbleket men selger opplyser at kledningen er satt opp i Møre Royal og at blekingen derfor kun er av estetisk verdi. Forholdet bør holdes under oppsyn.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Sukkermaur på våren. Forsvinner med maurmiddel. Naboer opplever det samme.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: BR Hansen Maskin AS. Laget platting med heller utenfor stuevindu av faglærte (BR Hansen Maskin AS). Montert solid drivhus med trekonstruksjon på terrasse med egeninnsats og hjelp av tømrer. Laget levegg i henhold til sameiets instrukser på terrasse med egeninnsats. Montert loftstrapp og enkle plater på loft i garasje for enkel lagring med en faglært venn.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. El-tilsyn 2019 uten anmerkninger.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Montert loftstrapp i garasje for ekstra enkel lagring.
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Utarbeidet tilstandsrapport i anledning salg av boligen.
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)? Ja. Muntlig avtale med Fritzøe Eiendom (Hedda Johannessen) at helleplatting går 50 cm utenfor tomtegrense.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 102 kvm, Bruksareal: 114 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, toalettrom, stue og kjøkken.
I tillegg finnes et teknisk rom på 5 m² som s-rom.

2. etasje:
Bruksareal: 57 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.
I tillegg finnes et garderoberom på 7 m² som s-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Øvre Verksgård.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 229 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er seksjonert slik at arealet rundt hver bolig er dens seksjons tilleggsdel, i tillegg til at tomten rundt garasjen er fellesareal.

Det gjøres oppmerksom på at plattingen er opparbeidet ca. 40 cm utenfor eiendommens tomtegrenser. Selger opplyser at de har fått muntlig tillatelse av Fritzøe Eiendom til dette.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Boligen er oppført med ringmur og støpt plate på mark. Yttervegger av trekonstruksjoner kledd med liggende trekledning og beslåtte partier. Etasjeskiller av tre. Kombinerte saltakskonstruksjoner tekket med takstein og båndtekking.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 25.02.2019 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og vannbåren varme fra fjernvarmeanlegg. Boligen har balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Larvik kommune opplyser at det ikke har vært branntilsyn/feiing på eiendommen. Ildstedet i boligen var ikke registrert hos kommunen, men selger har meldt inn dette den 16.05.2023. Kjøper må påregne at det kan tilkomme ekstra kostnader knyttet til feiing i de kommunale avgiftene da det ikke betales for dette i dag.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om følgende energiforbruk pr. år:

11 000 kwh for fjernvarme (Fritzøe Eiendom)
6 000 kwh for alt annet

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 421,25 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp og renovasjon.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 901 276 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 244 595 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og garasjeanlegg i reguleringsplan for Øvre Verksgård, Gbnr. 3020/2817. Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi. Eiendommen omfattes av bestemmelsesområde sentrumssone som omhandler bestemmelser for byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav i området. Eiendommen omfattes også av hensynssone H120_1 som omhandler sikring av grunnvannet i Farriskilden mtp. tiltak i grunnen. Eiendommen omfattes også av hensynssone H910_1 som sier at reguleringsplanen skal gjelde foran kommunedelplanen. Eiendommen omfattes også av hensynssone H410_1 som sier at ny bygningsmasse innenfor konsesjonsområde for fjernvarme i Hammerdalen skal bygges ut med vannbåren varme slik at det kan knyttes til eksisterende fjernvarmeanlegg.

Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Det foreligger planlegging av detaljregulering for Nannaraa. Planområdet er ca. 13 dekar og formålet med arbeidet er å legge til rette for ny variert boligbebyggelse, beholde eksisterende boliger og legge til rette for gangforbindelser til tilliggende grøntområder, samt areal for mulig etablering av gangbro over Hammerdalen. Se https://www.arealplaner.no/larvik3805/arealplaner/search og søk opp ID 202002 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet dersom boplikten skulle tre i kraft før overtagelsen. Dette bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Boplikt

Det er pr tidspunkt for utarbeidelse av prospekt ikke boplikt på Langestrand. Kommunestyret har imidlertid vedtatt at det skal innføres boplikt i dette området. Vedtaket må på høring og deretter må kommunen søke Landbruksdepartementet om endring. Det antas at boplikten vil tre i kraft ila. 2023.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Andel i realsameie:
2018/1593403-1/200 Opprettelse av realsameie tinglyst 23.11.2018 21:00 
Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr: 3805 Gnr: 3020 Bnr: 2817  1/41 
 
2018/1400680-1/200 Seksjonering tinglyst 12.10.2018 21:00 
Opprettet seksjoner:
Snr: 2
Formål: Bolig
Tilleggsdel: Bygning og grunn
Sameiebrøk: 1/2

Vei/vann/avløp

Adkomst via privat vei inn på gang og sykkelveg. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Fryseskap, vaskemaskin og tørketrommel medfølger ikke. Andre hvitevarer følger med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Øvre Verksgård 30, 3264, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 2863 snr. 2 orgnr. 922386943 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0040

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.