Tjøllingvollen

Lys og tiltalende 3-roms eierleilighet med solrik terrasse og utsikt til Viksfjord - Garasje - Heis

Østbyveien 2D , 3280 Tjodalyng

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

82%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

har bolig på over 120 kvm

32%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 85 m²
Tomt 4 646 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2002
Gårdsnummer 1037
Bruksnummer 13
Energimerking D
FINN.no 294969002
Sist endret 07.06.2023 09:01
Prisantydning 3 380 000,-
Totalpris 3 473 520,-
Fellesutgifter 5 000,-

Beregnet totalkostnad

3 380 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 84 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 380 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 93 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 473 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Østbyveien 2D!

Leiligheten ligger i 2. etasje i kombinasjonsbygg med boliger i 2. etasje og næring i 1. etasje. Bygget ble oppført i 2002. Deler av leiligheten ble sparklet og malt innvendig i 2023 og leiligheten fremstår som lys og tiltalende. Her kan flytte rett inn!

God planløsning som inneholder entré, gang med inngang til bad og 2 soverom, hvorav det ene soverommet har inngang til innvendig bod. Videre er det stue og kjøkken i delvis åpen løsning med utgang til terrasse. Deler av terrassen er takoverbygget og det er skyvbare glassfelt mellom rekkverket og takoverbygget. Her har du fint utsyn og gode solforhold!

Det er i tillegg en utvendig bod ved inngangspartiet og garasjeplass tilhørende leiligheten. Det er heis i bygget.

Leiligheten ligger i et attraktivt område på Tjøllingvollen med umiddelbar nærhet til dagligvare i byggets 1. etasje. I nærområdet er det gode servicetilbud, flott natur og turområder, skjærgård og strender, samt offentlig kommunikasjon.

Velkommen til visning!

Innhold

God planløsning som inneholder entré, gang med inngang til bad og 2 soverom, hvorav det ene soverommet har inngang til innvendig bod. Videre er det stue og kjøkken i delvis åpen løsning med utgang til terrasse.

Det er i tillegg en utvendig bod ved inngangspartiet og 1 garasjeplass som tilhører leiligheten.

Standard

Leiligheten ligger i 2. etasje i kombinasjonsbygg med boliger i 2. etasje og næring i 1. etasje. Bygget ble oppført i 2002. Flere av rommene i leiligheten ble sparklet og malt innvendig i 2023 og leiligheten fremstår som lys og tiltalende. Her kan flytte rett inn! Forøvrig er de fleste konstruksjoner og bygningsdeler fra byggeåret.

Lys og romslig stue i delvis åpen løsning med kjøkkenet. Det er god plass til møblering av spisestue og sofagruppe i stua. Rommet får mye naturlig lys fra store vindusflater og har utgang til en romslig terrasse. Deler av terrassen er takoverbygget og det er skyvbare glassfelt mellom rekkverket og takoverbygget. Her sitter du lunt og usjenert! Fra terrassen har du i tillegg fin utsikt og gode solforhold.

Lys kjøkkeninnredning fra byggeåret med profilerte fronter og fliser mellom benkeplaten og overskapene. God lagringsplass i skuffer, skap og på benkeplaten. Nisje for komfyr og oppvaskmaskin. Noen av frontene har småskader.

Innvendige overflater i stue og kjøkken har en fin 1-stavs parkett på gulv, samt slette vegger og himling malt i lyse farger. Downlights.

Leiligheten har god planløsning med inngang til begge soverom og bad fra gangen. Begge soverom er av god størrelse og begge har garderobeskap. Fra soverom nr. 2 er det inngang til den innvendige boden. Her er det satt inn hyllesystem med god oppbevaringsplass.

Lyst, flislagt bad med varmekabler i gulv. Badet inneholder servant i innredning med skapdører, samt speil med overlys og overskap. Videre er det dusjhjørne, opplegg for vaskemaskin og toalett. Badet er fra byggeåret og har ingen større avvik utover generell bruksslitasje. Takstmann har kommentert at det er observert sprekk i en gulvflis inn mot vegg under opplegg til vaskemaskin, dvs. utenfor dusjsonen. Det anbefales å benytte dusjkabinett, samt å montere elektrisk avtrekksvifte.

Leilighetens innvendige overflater består av parkett på gulv, vegger av malt glassfiberstrie, samt himlinger av malte plater.

For ytterligere informasjon om leilighetens tilstand, se eget punkt i salgsoppgaven med beskrivelse av tilstandsgrader, samt tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt område på Tjøllingvollen i Larvik kommune. Tjølling er en mangfoldig bygd med vakker natur, fantastiske turområder, historisk sus, flotte oldtidsminner fra vikingetiden, moderne boligfelt, skjærgård og strender. Kort sagt alt man kan ønske seg. Området har nærhet til offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, og nærmeste holdeplass er Tjodalyng skole. Ved å benytte bil fra leiligheten tar det ca. 8 min til Larvik sentrum, 4 min til Øya, 23 min til Sandefjord lufthavn, 1 time og 15 min til Drammen og 90 min til Oslo.

Sommerstid er Bjønnesstranda et populært utfartsmål. Badeplassen er en idyllisk fjordperle med langgrunn barnevennlig strand - kjent for gode badetemperaturer. Skjærgården innbyr til sommerhygge med utallige holmer og skjær. Kyststrekningen på Eftang kan gi spektakulære naturopplevelser. Her finner du idylliske Kjerringvik, kyststi, uberørt natur, fjell og badeplasser.

I hjertet av Tjølling ligger Tjodalyng barne- og ungdomsskole med svømmebasseng. I nærheten finner du også Tjøllinghallen og Tjølling IF. Klubben har et bredt tilbud innen håndball, fotball og allidrett. I 2016 åpnet klubben ny beachbane. Turområdene i nærområdet er mange, og vinterstid byr marka på oppkjørte skiløyper.

Felleskostnader

kr. 5 000 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer avsetning til vedlikehold (kr. 1000,-), snøbrøyting, plenklipping, div. mindre vedlikehold av fellesarealer, heis, strøm, styrehonorar, diverse driftsutgifter, felles forsikring og TV/bredbånd.

Strømmen avregnes 1 gang pr år og eventuelt for mye/lite innbetalt avregnes pr leilighet.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Tjøllingvollen Nærsenter og omfatter samtlige seksjoner på gnr. 1037 bnr. 13 i Larvik kommune. Sameiet består av 7 boligseksjoner og 1 næringsseksjon.

Styreleder er Maria de Regt.
Regnskapsfører for sameiet er Tjølling Regnskap SA.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har under arbeid og planlegging
Nye oppgaver og prosjekter i 2022, blant annet:
"               Vannlekkasje fra svalgangen og ned i butikken
"               Reparasjon og beising av sørveggen
"               Riving og bortkjøring av gjerdet mot naboen i syd
"               Vedlikehold/utbytting av heis
"               Møter med Coop Vestfold og Telemark
"               Ansettelse av deltidsvaktmester
"               Innhenting av konsulenthjelp utenfra vedr. endring av vedtektene og møter med Coop

Den enkelte seksjonseiers, og sameiets, vedlikeholdsplikt er beskrevet i vedtektene. Interessenter bes sette seg inn i dette.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret via sameiet og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Fjorårets regnskap (2022) viste et overskudd på 98 686,-. Årsregnskapet følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets opprinnelige vedtekter er fra 23.01.2002 og det ble i 2022 vedtatt av styret et nytt sett med vedtekter. Det kreves minst 2/3 flertall for å endre vedtektene, så dette skal tas opp på årsmøtet i 2023. Begge sett med vedtekter følger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold skal i følge de nye vedtektene godkjennes av styret.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2 - Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:

Våtrom > Overflater Gulv > Bad:
Det er påvist sprekker i fliser. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad:
Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen.

Våtrom > Ventilasjon > Bad:
Rommet har kun naturlig ventilasjon.

Selgers egenerklæringsskjema

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig. Selger har derfor ikke utfylt egenerklæringsskjema.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 85 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 85 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , Gang , Soverom , Soverom 2, Bad , Stue , Kjøkken

I tillegg finnes 5.4kvm stor utebod i kort gangavstand fra leilighetens inngang.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Entrè: 3.2kvm
Gang: 8.8kvm
Soverom1: 12.7kvm
Soverom2: 9kvm
Dusjbad: 6.3kvm
Stue: 24.8kvm
Kjøkken: 14.7kvm
Bod: 3.2kvm

I tillegg finnes 5.4kvm stor utebod i kort gangavstand fra leilighetens inngang.

Adkomst

Fra Tjøllingveien tar du inn til høyre på Kløttreåsen rett før Coop. Hold til venstre bort til garasjerekken for sameiet.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 4 646 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Seksjoneringen beskriver hva som er fellesareal og hva som er tilleggsareal til de forskjellige seksjonene i sameiet. Sameiets fellesareal er opparbeidet med plen og beplantning, samt garasje. Parkeringsplassen til butikken er tinglyst som tilleggsareal til næringsseksjonen.

Eiendommen er etablert med skylddelingsforretning den 15.11.1858, og senere er denne oppmålt med analogt målebrev og sammenslått med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 garasjeplass til seksjonen. Parkeringsplassene tilhørende butikken i 1. etasje kan benyttes som gjesteparkering utenom butikkens åpningstider, iflg. vedtektene.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Schau Takst:

Konstruksjonsmessig forventes bygget å være oppført av betongelementer for store deler av 1.etg, mens leilighetskonstruksjonen består av trekonstruksjoner i både yttervegger og bakverk. Vinduer og terrassedør i tradisjonelt, malt rammeverk og isolerglass. 19kvm stor balkong utenfor stue. Tett rekkverk, samt er montert skyvbare glassfelt mellom rekkverk og del av balkong med takoverbygg. Takoverbygget har gjennomskinnelige plater og utgjør et skjermet areal av balkongen. I denne forenklede leilighetsrapporten er ikke de bygningstekniske forhold gitt ytterligere oppmerksomhet.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 19.12.2002 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.
Gjenstående arbeider nevnt i den midlertidige brukstillatelsen er garasjer, lekeplass og grøntarealer. Frist for fullførelse var 30.04.2003.

Godkjente byggetegninger følger vedlagt i salgsoppgaven.

Barnehage / skole i området

Tjølling barnehage og Tjodalyng barne- og ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Elektrisk.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

I stua er det pipe med tilhørende sotluke tilgjengelig. Det er ikke montert ildsted. Belistning er montert på pipa, samt at det mangler plate av ildfast materiale på gulv under sotluke. Da det ikke er montert ildsted er det heller ikke justert opp tilstandsgrad i tilstandsrapporten for de to nevnte avvikene.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 538 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon.
Da det er installert vannmåler her, er det vanskelig å anslå eksakt årsgebyr. Oppgitt beløp er kommunens prognose for 2023.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 797 155 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 869 759 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig/forretning med delareal til felles parkeringsplass, garasje/bod/avfall, felles grøntareal, gang-/sykkelvei, gangareal og felles avkjørsel i reguleringsplan for Tjøllingvollen, ikraft 13.06.2001. Eiendommen er avsatt til kombinert bebyggelse og annleggsformål, andre typer bebyggelse og anlegg, parkering, vei, uteoppholdsareal, naturområde og boligbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2021-2033, ikraft 06.10.2021.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1951/2719-1/30  Bestemmelse om vannledn., tgl. 26.11.1951 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
Overført fra: 3805-1037/13
Gjelder denne registerenheten med flere

Dokumentet er fra 1951 og gir rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde vannledning mv.

1998/3123-2/30  Bestemmelse iflg. skjøte, tgl. 29.05.1998 
På eiendommen kan det i en periode på 10 ikke selges, lagres eller reklameres for mineraloljeprodukter som konkurrerer med STATOIL NORGE AS til enhver tid markedsfører.
Overført fra: 3805-1037/13
Gjelder denne registerenheten med flere

Dokumentet er et tinglyst skjøte fra 1998 hvor det ble inntatt en bestemmelse om at det på eiendommen i 10 år frem i tid ikke kunne selges, lagres eller reklameres for mineraloljeprodukter som konkurrerer med de Statoil Norge AS til enhver tid markedsfører.

2002/2468-2/30  Erklæring/avtale, tgl. 09.04.2002 
Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.
Gjelder denne registerenheten med flere

Dokumentet er den tinglyste seksjoneringen for bygget med beskrivelse av tilleggsarealer mv.

Kopi av disse dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Privat vei fra Tjøllingveien og bort til tomtegrensen. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Østbyveien 2D, 3280, Tjodalyng, Gnr. 1037 bnr. 13 snr. 3 orgnr. 985315779 i Larvik kommune
Ideell andel av sameiet: 79/1641

Oppdragsnummer

22-23-0051

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.