Bisjord

Stor enbolig med en flott, solrik tomt. Nydelige uteplasser. 4 soverom, 2 stuer og 2 bad. Dobbelgarasje. Barnevennlig

Bisjordlia 17 , 3261 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

11%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 228 m²
Bruksareal 241 m²
Tomt 916 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 7
Soverom 4
Byggeår 1988
Gårdsnummer 1018
Bruksnummer 14
Energimerking E
FINN.no 304494329
Sist endret 07.06.2023 10:30
Prisantydning 5 500 000,-
Totalpris 5 653 520,-

Beregnet totalkostnad

5 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 137 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 500 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 153 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 653 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Bisjordlia 17!

Dette er en stor frittliggende enebolig med dobbel garasje, fint beliggende på barnevennlige Bisjord. Boligen går over to plan og tomten ligger høyt og fritt med fin utsikt. Boligen ligger på en flott naturtomt med flotte og solfylte uteplasser, plenarealer og diverse beplantninger. Ved inngangspartiet er det en nordvendt markterrasse med koselig sittegruppe. På andre siden av huset er det stor sydvestvendt terrasse på 35 kvm med utepeis. Solen har du helt til ca kl 21.30 midtsommers ifølge selger.

Boligen fremstår som en innholdsrik bolig med god plass til en familie. God planløsning over to plan som inneholder: 1. etasje. romslig hall med god plass til garderobeskap og annen møblement til ytterklær og sko, stor stue med utgang til terrasse, kjøkken med utsikt mot hagen, 2 soverom (ett av dem har adkomst via bad), romslig flislagt bad, toalettrom, kontor, bod og vaskerom med kjølerom. 2. etasje har godt med lagringsplass i flere kryplpft, samt to romslige soverom og bad i tillegg til en stor loftsstue. 2. etasje er byggesøkt som disponibelt rom, men blir i disse dager søkt bruksendret til soverom  og loftsstue. Se pkt. vedr. ferdigattest for mer informasjon. Det er en sydvendt og en nordvendt balkong.

Dobbelgarasje med lagringshems. Ellers er det gårdsplass med beleggningsstein og biloppstillingsplasser.

Eiendommen ligger i et svært barnevennlig boligområde med flere lekeplasser, fotballbane/skøytebane på vinteren og akebakke på feltet. Mange flotte turstier i området. Det er også nærhet til flere barnehager og skoler, samt butikker.

Innhold

Boligen inneholder følgende:
1.etasje med hall, toalettrom, bad, to soverom, vaskerom, kjølerom, kjøkken, stue, kontor og bod. Utgang fra stue og kontor til terrasse på ca. 35 m2.
2.etasje med stue, bad og to soverom. Lagringskott bak knevegger. Utgang fra stue til balkong på ca.17 m2, og fra begge soverom til balkong på ca.
6 m2.

Standard

Dette er et stort og flott tyrolerhus med dobbel garasje oppført i 1988. Det er store og gode rom, og mange oppholdsrom med ulike muligheter. Selger har vedlikeholdt over tid, men noe oppussing må påregnes.

Følgende arbeider/oppussing er utført den siste tiden:
2020 - Ekstra p-plass bak bod, asfaltert. (Bod og parkeringsplass står delvis på nabotomten)
2020 - Vestside av hus, heller/belegningsstein
2016/18/20 - Montert 12 volts In Lite utebelysning nord + vestside + veranda syd/vest av hus -  Nord 2017/18, vest 2020, veranda syd/vest 2016.
2017/18 - Nord side av hus, heller /beleggningsstein samt platting/uteplass
2016 - Veranda syd/vest
2015 - Totalrenovering av bad
2015 - Uteplass vestside, platting med heller/dekorstein
2011 - Ny peis/innsats stue
2010 - Utepeis med benk

Innvendig overflater:
Gulv: 3-stavs parkett, laminat, fliser, gulvbelegg, skifer og pussede betongflater.
Vegg: malte flater, brystningspanel, og tapetserte og malte flater.
Himling: panel og hvite takplater.

Kjøkken
Det er gulvbelegg med gulvvarme, tapetserte og malte flater på vegg, og hvite takplater i himling. Kjøkkeninnredning type Sivesindfra byggeår med profilerte fronter og integrerte hvitevarer som: stekeovn, nedfelt koketopp og oppvaskmaskin. Laminat benkeplater. Ventilator med avtrekk ut av vegg. Nisje for kjøleskap. Vannrør i kobber fra byggeår og avløpsrør i plastmateriale.

Bad 1. etasje
Flislagt bad totalrenovert i 2015 og har innredning med mørke slette fronter og dobbel heldekkende servant. Det er dusjnisje med dusjvegg i glass og veggmontert to-greps blandebatteri tilkoblet regn og hånddusj, speil og lysarmatur på vegg over servant og vegghengt toalett. Varme i gulv og downlights i tak. Mekanisk avtrekk tilkoblet vifte på kryploft. Vannrør i rør i rør med fordelerskap plassert på vaskerom. I rommets nordøstre hjørne
er det i tillegg sluk i gulv og opplegg for vann med tanke på eventuelt fremtidig badekar.

Bad 2. etasje
Bad opplyses og være fra år ca. år 1995. Flis på gulv, tapetsert og malte veggflater, og panel i himling. Det er gulvvarme, dusjkabinett med to-greps blandebatteri tilkoblet hånddusj, servantskap med profilerte fronter og heldekkende servant og vegghengt toalett med utenpåliggende sisterne. Vannrør i kobber, avløpsrør i plastmateriale. Mekanisk avtrekk tilkoblet vifte på kryploft.

Toalettrom
Fra byggeår. Fliser på gulv, tapetserte vegger og hvite takplater. Det er vegghengt servant med ett-greps blandebatteri. og gulvmontert toalett.
Vegghengt elektrisk stråleovn. Mekanisk avtrekk tilkoblet vifte på kryoploft. Avløpsrør i plastmateriale. Vannrør opplyses og være fra år 2015 og er av
type rør i rør og stedvis synlig forkrommet kobber.

Vaskerom
Vaskerom fra byggeår. Malte betongflater på gulv, tapetserte og malte veggflater og himling med malte flater. Opplegg for vaskemaskin og veggmontert skyllekum i stål med veggmontert to-greps blandebatteri. Mekanisk avtrekk tilkoblet vifte på loft. Vannrør i kobber fra byggeår. Avløpsrør i plastmateriale. Sluk i plastmateriale. Ikke foretatt hulltaking og fuktmåling på vaskerom.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et barnevennlig og attraktivt boligområde på Bisjord i Larvik kommune. Området har umiddelbar nærhet til flotte turområder og gangavstand til flere barnehager, skoler og offentlig kommunikasjon. På feltet er det blant annet flere lekeplasser og fotballbane. Det er kort vei til idrettsanlegg på Bergeskogen eller Tjølling. Kort vei til Mester´n - et fornøyelsessenter med bowling, biljard og ulike aktiviteter. Her er det også stor dagligvarebutikk og gatekjøkken.

Bisjord har nærhet til gode rekreasjonsområder innover i Valbyskogen og kort vei til fine badeplasser ved fjorden. En kjøretur på ca. 11 min tar deg til populære Gonsbukta badeplass som byr på barnevennlig sandstrand, stupebrett og friområde med glattskurte svaberg. Det er også kort vei til idylliske Rekkeviksbukta og vakre Hvittensand.

Dagligvarehandelen kan gjøres hos blant annet Rema 1000, Coop og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til Øya med flere butikker og varehus. Fra Bisjord er det ca. 7 min kjøring til Larvik sentrum og Amfi Larvik, samt 8 min kjøring til Nordbyen kjøpesenter med ca. 50 butikker.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, hvor nærmeste holdeplass er Grønneberg eller Bisjord.

Løpende kostnader

Boligen er tilknyttet Sjølyst kabeltv/Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og har kostnad på kr. 7.800,- pr år. Dekoder medfølger. 
Dagens eier har hatt et strømforbruk på ca. 15.000 kwh det siste året. 
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 550,-.
Bygningsforsikring, innboforsikring og evt. alarm kommer i tillegg.
Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

IF
Premie: 5858

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:
Bad 1. etasje: Lysarmatur over servant fungerer ikke på grunn av defekt/manglende transformator. - Ifølge selger er transformator blitt byttet og lysarmatur fungerer som den skal.

Bad 2. etasje: Helhetsvurdering. TG 2 pga av rommets alder med tanke på tettesjikt, røropplegg, sluk samt andre installasjoner. Usikker restlevetid og kostnader for utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Det er bla. Usikker utførelse av membran/underliggende belegg i klemring i sluket, ikke tilstrekkelig tettesjikt på vegger, dårlig fall på gulv, rørgjennomføring i vegg under servant har mangelfull tetthet, servant har sprekk/riss og bør byttes.

Vaskerom: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Vannrør, sluk og avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker restlevetid. Det vurderes at det ikke er benyttet tilstrekkelig tettesjikt på våtrommets gulv og veggflater. Det er kun etablert lokalfall rundt sluket, gulvet forøvrig er tilnærmet flatt.

Kjøkken: Vannrørene og avløpsrørene er i hovedsak fra byggeår. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder, materialvalg og usikker restlevetid på rørene.

Øvrige rom 1. etasje: Stedvise riss påvist på forblendingsmurvegg ved siden av skorstein i stue i 1.etasje. Ukjent årsak. Det registreres bomlyd i enkelte skiferheller i kontor, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag.

Loft 2. etasje: Gulv i stue har stedvis skader trolig som følge av tidligere lekkasje fra skorsteinen.
Konstruksjonen i tak er i all hovedsak lukket, inspeksjon ikke mulig, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført, og TG2 er satt for å belyse risiko for fukt. Det ble på kryploft mot øst observert stedvise fuktmerker i taksperre og i raftepapp fra tidligere lekkasje, samt stedvise fuktmerkert i himling/drager ved skorstein som følge av tidligere lekkasje fra skorsteinen. Skjulte skader kan ikke utelukkes.

Kjølerom: Kjølerom skal ha en spesiell konstruksjonsmetode for å fungere optimalt og for å redusere faren for skader. Oppbygging er ukjent og TG2 satt for å belyse risiko ved feil oppbygging. Observert stedvise symtomer på kondensmerker i overgang vegg/himling. Ikke foretatt hulltaking og fuktmåling på vaskerom.

Teknisk anlegg, VVS anlegg: TG2 på varmtvannsbereder på grunn av alder og usikker restlevetid. TG2 på vannrør og avløpsrør som er fra byggeår. Tilstandsgrad satt ut fra alder, materialvalg og usikker restlevetid. Stoppekran er av eldre type og anbefalt brukstid er passert. Ikke funksjonstestet grunnet høy alder/tilstand.

Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon: Det ble observert stedvise riss i murfasader og årsak er ikke vurdert.

Dører og vinduer: Vinduer i karnapper glipper stedvis i bunn og er stedvis slitt. kan føre til fuktinntregning. Anbefales utskiftning av store karnappvinduer. Ved kraftig slagregn har det tidvis vært fuktinntregning ved vinduer mot syd i 2.etasje og skifte av disse anbefales. Stedvise fuktmerker observert, kan ikke utelukkeskjulte skader. Balkongdør mot syd i 2.etasje bærer preg av alder/slitasje og det kan forekomme fuktinntrenging ved kraftig slagregn.(Ifølge selger er dør tettet, men ikke hatt "uvær" for å sjekke om er tett.) Stedvise fuktmerker påvist og skjulte skader kan ikke utelukkes. Bør derfor byttes.
Vinduer, ytterdører og øvrige balkong/terrassedører i boligen er av eldre dato, og det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato.

Yttertak: Tak var dekket av snø på befaringstidspunktet og ikke undersøkt. TG2 gitt grunnet helhetsvurdering og usikker restlevetid. Tidligere forekommet lekkasje ved skorstein ved kraftig vind/regn. Utvendig pipe bør imregneres jevnlig for å unngå lekkasje. Tidligere forekommet lekkasje over kontor fra gradrenne (tett pga is). Montert varmekabel i gradrenne som forebyggende tiltak. Det har vært lekkasje fra tak over karnapp (utbedret ifølge selger). Stigetrinn til skorstein og snøfangerutstyr mangler og bør monteres.

Stikkledninger og tanker: TG2 settes for å belyse risiko som følge av alder og usikker restlevetid på vann- og avløpsledninger.

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 3:
Ildsteder: Innkledd teglsteinspipe i 2.etasje. Alle fire sider skal kunne inspiseres. Konstruksjonen bør åpnes slik at alle fire sider blir synliggjort. Sjablongmessig prisanslag gjelder for eventuelt fremtidig åpning av konstruksjonen rundt skorstein. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000,-

Utvendig trapper - mot øst: Det mangler rekkverk på en side og håndløper på vegg på en side. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-

Utvendig trapper - mot nord: Rekkverk/håndløper mangler og bør monteres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000,-

TGIU
Ventilasjon: "Villavent" anlegg er ikke undersøkt, henviser til fagkyndig person for ytterligere undersøkelser.
Separat ventilasjonsanlegg - ikke i drift. Bør undersøkes av faglkyndig person før det settes i drift.
Balkonger, terrasser, verandaer var på befaringsdagen dekket av snø, og det var ikke mulig med inspeksjon.

Ovennevnte er kun et utdrag av rapporten og for nærmere detaljer henvises interessenter til rapporten. Interessenter bes lese hele tilstandsrapporten som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven.1
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja, Fukt i sponplate bad 1. etg ble oppdaget under totalrenovering i 2015. Utbedret i forbindelse med totalrenoveringen.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn Larvik Rørhandel. Totalrenovering av bad 1. etg 2015.
2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn Larvik Rørhandel i 2015.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja, Fakturakopi.
2.3 Er arbeidet byggemeldt? Nei, Jeg har ikke byggemeldt, tror ikke det er et krav etter 2012.
5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei Huset har ikke kjeller, oppført på betongplate på mark
6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Ja, Har hatt lekkasjer i forbindelse med pipe. Teglsteinspipe må impregneres jevnlig for å unngå vannlekkasje.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja, Noen steder ris i murpuss utvendig vegger
9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja, skrukketroll observers nå og da + mus på loft i 2018
11. Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, Tak karnapp stue, tak ved gradrenne over kontor, dør/vinduer syd i 2. etg.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn Faugstad Elektro AS, Ørbeck Bygg og Vedlikehold, Henning Moland blikkenslager.
Fuging rundt beslag/pipe, utført av blikkenslager Henning Moland for mange år siden. Lagt mønebånd for mange år siden, egeninnsats.
Tak grad renne over kontor - dannet seg is i grad renne vinterstid. Ved mildvær fløt vannet over gradrene som medførte lekkasje i tak kontor. Utbedret ved å legge varmekabel i renne. Utført av elektriker fra Faugstad Elektro ca 2010. Lekkasje tak karnapp- utbedret samt skiftet tak i karnapp, egeninnsats 2015. Byttet 2x8 "vindski" mot syd. Utført av firma Ørbeck Bygg og Vedlikehold august 2021. Verandadør/vinduer i 2. etg syd fuget pga vanninntregning ved kraftig vind, synlig vannskjolder, skjedd over tid, fuging utført som egeninnsats. Siste gang fuget verandadør mars-23. Usikker
på om dør er tett pr 28.03.23.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn Elektrikker Sjølyst, Haru elektro. Hengt opp ny lofts ventilator som egeninnsats. Elektrikker A. Sjølyst koplet til strøm/regulator i juni 2022. Haru Elektro, skiftet ut dimmer og nye led lys karnapp stue 2015.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja, Samsvarserklæring for tilkopling av ny lofts ventilator 2022 samt elektroarbeider i forbindelse med nytt bad 1. etg 2015.
14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, Anlegget ble sjekket for jordfeil for mange mange år siden av elektro firma. Utbedret ved å skifte ut platetopp på komfyr.
16. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja, Tømrerarbeid ble utført som egeninnsats under oppfølging av ansvarlig byggmester.
19. Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen? Ja, Mangler ferdigattest. Ifølge Larvik kommune gis det nå ikke ferdigattest for boliger bygd før 1998.
23. Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja, Ikke foretatt
Tilleggskommentar: Stort vindu i karnapper gliper noe i bunn karm, pga dårlig feste i karm til utvendig list. Gliper fuget innvendig.

Boligens areal

Primærrom: 228 kvm, Bruksareal: 241 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 177 m².
Primærrom: 164 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, toalettrom, bad, 2 soverom, vaskerom, kjøkken, stue og kontor.

2. etasje:
Bruksareal: 64 m².
Primærrom: 64 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad og 2 soverom.
Deler av 2.etasje er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak og derfor ikke medregnet i arealoppsettet.

Dobbel garasje på 42 kvm.

I tillegg er det en utebod på ca. 9 m2 oppført i trekonstruksjon og med saltak med takstein. Innvendige vegger og himling med panel. Uteboden
opplyses og være fullisolert og har innlagt strøm. Uteboden er forøvrig ikke vurdert.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Bisjordlia 17.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 916 kvm, Eierform: Eiet tomt

Skrånende naturtomt med fine uteplasser og utsikt. Det er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, hellebelagte områder og støttemurer rundt hele boligen.

Garasje / Parkering

Ja, det er en dobbel garasje. I tillegg er det plass til biler i oppkjørselen.

Byggemåte

Boligen er oppført med ringmur i betong og støpt plate på mark. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i trekonstruksjon med utvendig liggende
trekledning og forblendede og pussede murflater. Vinduer i 3-lags glass. Yttertaket har salttaksform og tekket med takstein Oppvarming er via
elektrisitet og vedfyring. Boligen har naturlig ventilasjon via vegg og vindusventiler. Separat avtrekk fra kjøkken, toalettrom, bad og vaskerom.

Frittstående garasje i murkonstruksjon. Yttertaket er oppført i trekonstruksjon med saltaksform og tekket med takstein. Utvendige fasader med
pussede murflater og liggende trekledning. To leddporter i tre. Lagringshems over deler av garasjen. Innlagt strøm og belysning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert: 14.11.1989. Den midlertidige brukstillatelsen er gitt med følgende bemerkninger:
Utv.: Inngangsparti m. trapp.
- Trapp til stuedør
- Beslaq rundt vinduer
- Taknedløp og stigetrinn på tak
- Garasje settes opp.
1. etg.: Toalett kobles til i bad
- Røykvarsler monteres
Loft: Gjøres ferdig
- Rekkverk monteres på veranda.
Dette arbeidet mæ være fullført innen 01.03.1989.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Det som i dag er stue og soverom i andre etasje er ihht. godkjente byggetegninger godkjent som disponibelt rom. Selger har i forbindelse med salget søkt om å få bruksendret stuen og de 2 soverommene i andre etasje for å få ferdigattest på dette. Dette blir sett på som en formalitet, men dersom det ikke skulle bli godkjent hos kommunen, overtar kjøper ansvar og risiko vedrørende dette.

Kommunen opplyser at det ikke foreligger dokumentasjon på at utebod er omsøkt eller godkjent i deres arkiv.
Selger har ikke undersøkt muligheten for å få uthuset godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Deler av boden står på nabotomten. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Bisjord FUS barnehage (0-6 år) ca. 0.6 km
Valby barnehage (0-5 år) ca. 1 km
Guriskogen barnehage (0-6 år) ca. 1.2 km

Valby skole (1-7 kl.) ca. 1 km
Østre Halsen skole (1-7 kl.) ca. 2.5 km
Mellomhagen ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 2 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 2.8 km

Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet for valg av skole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming av boligen: Gulvvarme i kontor, største delen av stuen, kjøkken, hall og begge bad. Vedfyring i murt peis fra 2011 i stue 1. etasje. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner. 
Larvik kommune opplyser at siste feiing var i 2012 (Selger ønsket ikke feiing i 2021, selger feier pipen selv), og siste tilsyn var 07.03.2019. I forbindelse med tilsynet i 2008  ble det registrert et avvik: Mangler takstige/taktrinn på taket.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 289 pr. år (Årsprognose 2023)
Det betales for avløp, feiing, vann og renovasjon.
Kommunale avgifter forfaller til betaling fire ganger pr. år.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 325 000 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 770 000 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er ifølge reguleringsplan Bisjordkollen hovedsaklig regulert til frittliggende småhusbebyggelse, mindre del er regulert til konsentrert småhusbebyggelse (75 kvm) og kjørevei (62 kvm). Ifølge kommuneplanens arealdel er eiendommen regulert til boligbebyggelde. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelse som følger eiendommen:
Dagboknr. 6774, tinglyst 27.08.1986: Best. om adkomstrett. Eier av eiendommen plikter å gi vederlagsfri adkomst til drift og vedlikehold av alle ledninger og kabler som måtte krysse tomten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrert stekeovn med topplate samt oppvaskmaskin. Dette medfølger ikke i handelen: Løs benk på bad, løst garderobeskap gang og løst garderobeskap kontor.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bisjordlia 17, 3261, Larvik, Gnr. 1018 bnr. 14 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0056

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.