Saltbrygga / Østre Halsen

Unikt Townhouse på bryggekanten med stor takterrasse - Panoramautsikt og sol hele dagen - P-plass i garasjekjeller

Hølen verft 34A , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

76%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

45%

har bolig på over 120 kvm

34%

av boligene er nyere enn 20 år

33%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 88 m²
Bruksareal 92 m²
Soverom 2
Byggeår 2019
Gårdsnummer 1003
Bruksnummer 98
Energimerking C
FINN.no 297643768
Sist endret 08.06.2023 15:10
Prisantydning 7 980 000,-
Totalpris 8 188 520,-
Fellesutgifter 9 404,-

Beregnet totalkostnad

7 980 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 980 000,-)) 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 208 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 188 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

BO PÅ BRYGGEKANTEN PÅ EN AV VESTFOLDS FLOTTESTE SJØTOMTER!

Nå har du muligheten til å sikre deg et Townhouse på bryggekanten med  40m2 privat takterrasse.

I denne arkitektoniske perlen kan du leve det gode liv med alt du forventer av moderne løsninger og materialvalg, bokstavelig talt i vannkanten. Stue/kjøkken løsningen med utsikt rett til bryggekanten, kombinert med muligheten til å åpne hele vinduet i 2. etasje, gjør at du føler du er ute, også når du er inne. Slik vil 90 m², med 2 bad og 2 soverom føles enda større.

Fra takterrassen på 40 m², har du panoramautsikt og perfekte solforhold fra morgen til kveld. I første etasje har du også en stor terrasse mot kanalen med utgang fra hovedsoverommet.

Dette er en mulighet som ikke dukker opp hver dag!

Kort fortalt:
- Vestvendt
- 40 m² privat takterrasse
- Stor åpen stue- og kjøkkenløsning
- 2 soverom
- 2 bad
- P-plass og bod i garasjekjeller

FELLESHUS MED 4 HOTELLROM, TRENINGSSTUDIO, SELSKAPSLOKALE OG VASKEHALL FOR BIL.

I en tid hvor mennesker bare farer forbi hverandre, tilbyr Saltbrygga en unik kombinasjon av menneskelighet og praktiske, lekre, moderne boliger. På Saltbrygga bygger vi ikke bare boliger, men en livsstil. Som beboer på Saltbrygga har du tilgang til Sjøhuset - et nytt felleshus med selskapsrom, treningsstudio, 4 hotellrom, bilvaskehall og mer. Perfekt hvis du får venner eller familie på besøk.

Innhold

Boligen har en gjennomtenkt og arealeffektiv planløsning over to plan. I 1. etasje kommer du inn i en romslig gang med inngang til 2 bad, 2 soverom og en innvendig bod. Hovedsoverommet har direkte adkomst til det ene badet, samt ut til en uteplass mot vest.

I 2. etasje er det stue og kjøkken i åpen løsning. Fra kjøkkenet er det utgang til trappen opp til takterrassen.

Det medfølger parkeringsplass (nr. 29) og sportsbod (nr. 18) i felles garasjekjeller.

Standard

Vertikaldelt Townhouse oppført i 2019 beliggende i vannkanten på Saltbrygga. Boligen har et gjennomført eksklusivt preg, med solide og moderne materialer og innredninger. I boligen er det ventilasjonsanlegg, samt vannbåren gulvvarme. Boligens innvendige overflater består av parkett og fiberbetong på gulv, malte, slette flater og finerplater på vegg, samt slette malte flater i himling. Flislagte bad.

Velkommen inn!
Inngang til boligen via en eksklusiv inngangsdør med frostet glassfelt. Fra gangen nede er det en flott eiketrapp opp til 2. etasje med lys langs trinnene.

Stue og kjøkken
Boligen har stue og kjøkken i åpen løsning i 2. etasje med utsikt rett til bryggekanten. Velutstyrt kjøkkeninnredning med slette eikefronter, benkeplate i granitt, oppvaskkum i stål og integrerte hvitevarer. Praktisk kjøkkenøy med mekanisk ventilator i platetoppen. Det er god plass i skuffer, skap og på benkeplaten, samt et stort, takhøyd kjøkkenvindu med mye naturlig lys. Det er downlights i himling i tillegg til to lampepunkter over kjøkkenøya.

I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til spisestue, samt sofagruppe i stua. I stua er det utgang til balkong mot bryggekanten. Fra kjøkkenet er det utgang til utvendig trapp opp til takterrassen.

Soverom
Det er 2 soverom i boligen - begge beliggende i tilknytning til badene i 1. etasje. Romslig hovedsoverom med flott skyvedørsgarderobe, samt direkte adkomst til det ene badet. Fra hovedsoverommet er det også utgang til en 24 kvm. stor terrasse mot vest. Det andre soverommet har også skyvedørsgarderobe, samt utgang til boligens fremside.

Bad
Badet tilhørende hovedsoverommet har flislagte gulv og vegger med varme i gulvet. Servant i innredning med benkeplate og to skuffer, samt speil med lys over. Videre er det vegghengt toalett og dusjnisje med glassvegg.

Det andre badet har inngang fra gangen i 1. etasje og inneholder dusjhjørne, vegghengt toalett, servant i innredning og opplegg for vaskemaskin. Innredningen har to skuffer og speil med lys over. Flislagte gulv og vegger med varme i gulv.

Takstmann har kommentert at det er 10 mm oppkant ved dørterskel. Når hovedgulvet bygges uten 1:100 fall til sluk er dagens krav 15mm oppkant ved dørterskel.

VVS/Teknisk
Innvendig bod/teknisk rom med inngang fra gangen i 1. etasje. Boligen er ventilert med mekanisk ventilasjonsanlegg plassert i bod/teknisk rom.
I boligen er det en 200L VV bereder.

Boligen har vann- og avløpsrør i plast, samt skjult elektrisk anlegg. Sikringsskap med automatsikringer plassert i gangen.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Servicetilbud

På Saltbrygga ligger Sjøhuset. Sjøhuset er et aktivitetshus for alle beboerne på Saltbrygga (eies av Hvalen Utvikling AS) som inneholder det meste som moderne, aktive mennesker har behov for. Dette skal være et sosialt samlingsted for både unge og voksne, og et naturlig sted for praktiske gjøremål.

Sjøhuset inneholder:
Innendørs vaskeplass for bil.
Hobbyrom med verkstedsbenk.
Oppbevaring: Dekkhotell, sykkelrom m.m.
Velutstyrt treningsrom med sjøutsikt.
Selskapslokale med kjøkken. Plass for 36 personer.
4 gjesterom med eget bad.

Sjøhuset bidrar til å gjøre Saltbrygga til det mest fremtidsrettede boligområdet i Larvik med kvaliteter helt utenom det vanlige. Det løser alle behov enten det gjelder trim, bilvask, lager, feiringer eller overnattingsplass for gjester.

Saltbrygga har også konseptet "Saltbrygga Bilpool". I Saltbryggagarasjen er det 2 biler til utleie for alle beboere på Saltbrygga. Disse leies ved bruk av Hyre-appen og du bruker mobilen til å låse opp bilen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Østre Halsen med gangavstand til alt i nærområdet. Her bor du øst for Larviksfjorden som gir et godt utgangspunkt for en solrik beliggenhet med kveldssol. Området har umiddelbar nærhet til flere flotte strender, deilige badeplasser og brygger som Oterøya, Hvittensand og Sukkersletta. Perfekt for morgen og kveldsbad. For øvrig byr området på flere muligheter for båtplass på blant annet Flatstrand, Hølen og Seilerhytta.

For den aktive, er det fantastiske turmuligheter i området. Kyststien mellom Østre Halsen og Gon byr på flere populære destinasjoner. En tur til Sukkersletta og Hvittensand kan anbefales. Ønsker du en lenger tur kan du legge ferden til Seilerhytta med en hyggelig restaurant som tilbyr uteservering sommerstid.

I Bergeskogen Idrettspark holder Halsen IF til med hall, baner og klubbhus. Klubben har over 700 medlemmer, og et svært godt tilbud innen håndball og fotball.

En kort kjøretur unna finner du Larvik Golfklubb. Her kan du spille golf i vakre omgivelser på Fritzøe gård. Banen holder internasjonal standard og er en av banene i landet med lengst spillesesong.

Larvik sentrum ligger i behagelig sykkelavstand fra eiendommen, og byr på blant annet Bølgen kulturhus, Farris Bad, samt alt av bymessige fasiliteter.

Felleskostnader

9 404 pr. år.

Det betales felleskostnader som inkluderer kostnader knyttet til garasje/bod, som feks. strøm, vaktmester, teknisk anlegg mm., ellers inkluderer felleskostnadene vinter-vedlikehold, velavgift, grønt vedlikehold og andel av felles strøm til gatelys.

Løpende kostnader

I tillegg til felleskostnader betales det kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygg (ca. kr. 9 287,-) + innboforsikring, TV/internett (ca. kr. 7 200,-), strøm etc.

Sameie

Sameiet består av 2 seksjoner, Hølen verft 34 A og B. Hver enkelt seksjonseier har ansvaret for egen bolig ift. vedlikehold og utgifter forøvrig, også til bebyggelsen utvendig, samt den del av bebyggelsen og utearealet som seksjonseieren har enerett til. Se seksjonering med kartskisse vedlagt i salgsoppgaven.

Boligen har pliktig medlemskap i Saltbrygga velforening. Velforeningen omfatter alle som eier en boenhet på Saltbrygga. Foreningens mål er å ivareta og fremme medlemmenes interessert knyttet til eget boligområde, herunder forvalte og stå for den daglige drift av fellesareal og anlegg som er felles for beboerne i området. Dette gjelder lekeplasser med utstyr, samferdselsanlegg (veier, fortau og grøfter), gatelys, grøntanlegg med beplantning og renovasjonsanlegg. Se vedtekter for Saltbrygga velforening vedlagt i salgsoppgaven.

Sameiet er en del av et realsameie som gir seksjonen rett til bruk av fellesarealene på området på utsiden av boligen (gbnr. 1003/110). Seksjonen har eierandel 0,5/27 i dette realsameiet.

Seksjonen er også med i et eget sameie for garasjekjelleren med parkeringsplasser og boder. Sameiet heter Sameiet Saltbryggagarasjen, org.nr.: 926 679 236. Oversikt over garasjeplan og boder følger vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter for sameiet, velforeningen og garasjeanlegget følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i disse.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2:

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Utvendig > Terrassedør 1. etg
Det er avvik: Fuktskjolde nederst ved dørkarm på soverom 1. etg. Ukjent årsak.

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Rekkverk er noe lavere enn dagens krav som er 100 cm. Rekkverkshøyden er 93 cm.

Utvendig > Utvendige trapper
Det er avvik: Det er ikke håndløper i trappen.

Innvendig > Innvendige trapper
Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Trappen har håndløper kun på en side.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad
Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Hovedgulv er flatt. Det er ikke nedsenket gulv i dusjnisje. Når gulvet bygges uten 1:100 fall er det krav til 10mm nedsenket gulv i dusjsone.

Våtrom > Overflater Gulv > Vaskerom
Det er påvist avvik i krav til høydeforskjell/fall-løsning på våtrommet. Det er 10 mm oppkant ved dørterskel. Når hovedgulvet bygges uten 1:100 fall til sluk er dagens krav et 15mm oppkant ved dørterskel. Vaskerommet har kun 10 mm oppkant under terskel.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 92 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 2 soverom, bad og vaskerom

2. etasje:
Bruksareal: 44 m².
Primærrom: 44 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

1. etg.
Gang 13 m2
Bad 4,6 m2
Vaskerom 4,8 m2
Soverom 6,5 m2
Soverom 14 m2
Bod/teknisk rom 3,3 m2

2. etg.
Stue/kjøkken. 44 m2

Adkomst

Fra Lågabrua kjører du inn på Gloppeskogen og skilt til Østre Halsen. Hold rett frem i rundkjøringen inn på Gonveien og ta til høyre nederst i bakken inn på Iver Hesselbergs vei. Ta andre til venstre inn på Hølen Verft. Boligen ligger på høyre side av veien etter ca 100 meter.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Terrassen på baksiden av boligen er seksjonert som tilleggsareal til boligen, forøvrig er tomten rundt boligene fellesareal. Boligen har heller og en liten gressflekk ved inngangspartiet, samt en hellelagt passasje til uteplassen på baksiden av boligen.

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 parkeringsplass i felles garasjekjeller (nr. 29).

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Thorbjørn Andersen:

Boligen er oppført av tradisjonelle bindingsverkskonstruksjoner, utvendig kledd med liggende trekledning og teglsteinsforblending. Boligen har flatt tak av plassbygde trekonstruksjoner antagelig med finerplater som undertak. Taket er tekket med sveiset foliebelegg. Boligen har takrenner og nedløp i lakkert stål. Boligens etasjeskille er bygget i tradisjonelle bjelkelagskonstruksjoner med spon som bærende undergulv.

I boligen er det malte trevinduer med tre lags glass. Vinduene er utvendig beslått med alu. beslag. I boligen er det malt inngangsdør med glassfelt. Til luftebalkong i 2. etg. er det en heve skyve terrassedør. Til boligen er det en 24 m2 terrasse med tilkomst fra soverom og bakkenivå.
Terrassen har Accoya terrassegulv og rekkverk med stående kledning.

Til boligen er det en 40 m2 takterrasse med tilkomst fra utvendig trapp. Trappen har tilkomst fra kjøkken. Terrassen har Accoya terrassegulv og rekkverk med glasser. Terrassen har tilkomst fra utvendig trapp.

Til boligen er det en 2 m2 luftebalkong med tilkomst fra stue. Balkongen har Accoya terrassegulv og stålrekkverk.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 21.10.2020 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Bergeskogen barnehage (1-6 år)
Gonveien barnehage (0-6 år)
Bisjord FUS barnehage (0-6 år)

Østre Halsen skole (1-7 kl.)
Mellomhagen ungdomsskole (8-10 kl.)
Thor Heyerdahl videregående skole

Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet for valg av skole. 
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Vannbåren gulvvarme i gang og på begge soverom i 1. etasje, samt hele 2. etasje. Ellers elektrisk oppvarming. Ventilasjonsanlegg.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 422 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Oppgitt beløp er kommunens årsprognose for 2023.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 3 285 978 pr. 01.01.22

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse/konsentrert småhusbebyggelse i reguleringsplanen Indre Hølen, gbnr. 1003/76 (Sinterco), ikraft 11.02.2015. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommuneplanens arealdel 2021-2033, ikraft 06.10.2021. Eiendommen omfattes av bestemmelsen H910_1 i kommuneplan som vil si at reguleringsplan skal fortsatt gjelde foran kommuneplanen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er pt. ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Kommunestyret har vedtatt at det skal innføres boplikt i dette området. Vedtaket er på høring og deretter må kommunen søke Landbruksdepartementet om endring. Det antas at boplikten vil tre ikraft ila. 2023. Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet til helårsbolig dersom boplikten er trådt i kraft innen overtagelsen. Boplikten er ikke personlig og kan i prinsippet oppfylles ved utleie.

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger kan ikke tegne boligselgerforsikring som firma.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Hølen verft 34A, 3260, Larvik, Gnr. 1003 bnr. 98 snr. 1 orgnr. 922166927 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0075

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.