Lampeland

Ferdigstilt hyttedrøm - 188 kvm med høy standard og god beliggenhet

Øvre Bergsveggen 22 , 3623 Lampeland

VISNINGER

1. oktober søndag kl. 13:30-14:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Hytte / Selveier
Primærrom 181 m²
Bruksareal 188 m²
Bruttoareal 215 m²
Tomt 1 037 m² / Eiet tomt
Oppholdsrom 3
Soverom 7
Byggeår 2023
Gårdsnummer 13
Bruksnummer 78
Energimerking B
FINN.no 296872405
Sist endret 27.09.2023 22:06
Prisantydning 9 200 000,-
Totalpris 9 443 920,-

Beregnet totalkostnad

9 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 230 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 9 200 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 243 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 9 443 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Blefjell Hytteutvikling har gleden av å presentere hyttemodellen Utsikten Moderne! Hytta ligger på Vestre Berget med kort vei til skianlegget.

Dette er en ny utrolig flott høykvalitets hytte med meget god planløsning. Innredet med 7 soverom, 3 bad, der det største badet har badstue. To stuer og et fantastisk flott spisekjøkken.

Kvalitetskjøkken fra anerkjent leverandør med integrerte hvitevarer, 2 komfyrer og 2 kjøleskap, vinskap, platetopp og oppvaskmaskin.

Hovedsoverommet har eget bad.

Energieffektiv hytte isolert ihht til TEK 17. Vannbåren gulvvarme og balansert ventilasjon.

Billader.

Mulighet for å inngå avtale med Blefjell Hytteutleie vedr. utleie av eiendommen. Estimerte årlige leieinntekter i størrelsesorden ca kr 800 000 ,- Tallene er basert på tidligere leienivå for tilsvarende hytter.

Hytta leveres ferdig møblert med alt av innbo og løsøre. Det er bestikk, kopper og kar til hele 20 personer, så her er det bare å ta med seg klær og finne seg til rette!

Standard

Dette er en helt nydelig innredet høykvalitets hytte bygget i reisverk med høy standard med bl.a påkostet kjøkken fra Woodart. 3 flotte flislagte bad der det er badstu og utgang til terasse og plass avsatt til Jacuzzi fra hovedbadet. Hovedsoverom i 1. etasje har eget bad. Hytta har et gulvareal på ca 210 kvm. Det er gulvvarme i stue, kjøkken, sov, hall/gang og bad 1. etasje. Utpreget bruk av downlights både inne og som fasadebelysning ute. Terrasse på ca 30 kvm hvor du kan sitte og nyte den flotte utsikten! Hytta holder gjennomgående høy boligstandard.

KJØKKEN
Kjøkken og hvitevarer fra Woodart. Benkplate i kompositt. Kjøkkenvask type "Sirius ". Ett-greps Hans Grohe blandebatteri.
Fullintegrerte hvitevarer fra Simens eller tilsvarende:
- 2 stk kjøleskap
- Komfyrtopp (keramisk) 80 cm med innebygd avtrekk, induksjon
- 2 stk stekeovn
- Integrert vinskap
- Oppvaskmaskin

BAD
Det er 3 stk bad i hytta, servantinnredning på hhv. 120-100-60 cm inkludert speil. Kraner og dusjgarnityr leveres med ettgreps batterier og kraner. Vegghengdt toalett. Dusjvegger/kabinett. Gulv leveres lagt med 60x60cm antrasitt. Vegger og dusj i 30x60 flis med fondvegg/mosaikk i dusjvegg.

Beliggenhet

Hytta har svært attraktiv beliggenhet med kort avstand til alt du ønsker deg av nærområdet. Blefjell byr på særdeles gode turmuligheter hele året!

Vinterstid byr området på fantastiske skiløyper med mange forskjellige turer. Strutåsen fjellstue ligger ikke langt fra hytta, og er et naturlig knutepunkt med flotte løyper på snaufjellet. Her kan du gå med familien til Solobua for en kopp kaffe - eller lengre turer, som topptur til Krøklatoppen eller dagstur til Vassholet ved foten av Blefjell.

Blefjellheisen gir også mulighet for slalåm og snowboard for de som måtte ønske det.

Om sommeren er store deler av løypenettet tilrettelagt for fotturer med klopper. Området har flere fjellvann med fiskemulighet. Det er også etablert flott sykkelsti til Fagerfjell.

Gangavstand til Blestua med god tradisjonsrik mat og den berømte "Blesnurren", samt alkoholservering og dagligvarer. Litt lenger unna finner du populære Blefjell Lodge med matservering og selvbetjent dagligvarehandel.

Ønsker du å ta en tur til byen tar det ca. 30 minutter til Kongsberg sentrum. Nærmeste sentrum er Flesberg med blant annet matbutikker, svømmehall og byggevareforretning.

Løpende kostnader

Det er lagt trekkrør for TV og Internett frem til tomtegrensen. Utbygger vil legge trekkerør fra tomtegrense og inn til yttervegg for fremtidig tilkobling. I dag brukes parabol og 4G i området. Installering av Internett og TV er ikke inkludert i selgers leveranse. Kjøper må selv besørge og bekoste dette etter overtagelsen.
Numedal Fiber holder på med prosjektering og utbygging av fibernett på Blefjell. Det er ikke kontrollert om de kan levere til hyttene, men kjøper oppfordres til å ta kontakt for å avklare mulig leveranse/melde sin interesse.

Da boligen ikke er tatt i bruk, foreligger det ingen eksakt oversikt over faste, løpende kostnader for eiendommene.

Vei: Søndre Blefjellveien: Vegavgift er kr. 75,- for enkelttur, årskort koster kr.1100,-.
De interne adkomstvegene blir private med egen årsavgift for vedlikehold og brøyting av veg.

Vann: Vannforsyning besørges av grunneier/ hytteeierne i felleskap. Godkjent vannforsyning leveres fra borebrønner.
Årlig kostnad for drift av felles pumpehus tilkommer, stipulert til kr. 5.625 pr. år.

Avløp: Avløp besørges av Blefjell vann-og avløpsselskap AS som er eid avgrunneierne i området. Avløp føres tilfelles renseanlegg i Ådalen. Hytteeierbetaler årlig avgift for vann og avløp til Blefjell vann- og avløpsselskap AS. For 2021 er årsavgift ca kr 8.200,-.
For mer informasjon se gjerne. http://www.bleva.no.

Løypeavgift: Løypeavgift er obligatorisk og er pt. kr 700.- til Blefjell Løypeforening som har grunneiere,hytteeierforeninger og næringsdrivende på Blefjell som medlemmer.
Avgiften øremerkes oppkjøring av skiløyper. For mer informasjon se gjerne http://www.bleva.no   http://bleloyper.no 

Kommunale avgifter: Årlige avgifter til Flesberg kommune betales i hht.gebyrregulativ som fastsettes årlig. Årlig renovasjonsavgift pr. abonnement (fellesløsning) for hytter er kr. 2.289,- (2023). Søppelboder står utsatt langs Søndre Blefjellveien.
 
Eiendomskatt er på 4 promille. Pr i dag brukes følgende utregning: 188 x 8.000,00 (kvm. pris) = 1.504.000 x 1 (aldersfaktor IF) x 1,3 (ytre forhold - har vei, vann og strøm) x 1,4 (sonefaktor Blefjell) = 2.737.280 som da er taksten på denne fritidsboligen. Eiendomsskatt: 2.737.280 x 0,7 x 0,004 = 7664,- i beregnet skatt.

Feiegebyr kr. 560,- for 2023.

Kostnadene til strøm vil variere avhengig av bruk av hytta, antall medlemmer i husstanden, ønsketinnetemperatur, egne fordelsavtaleretc. Bygningsforsikring bør også påregnes.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 188 kvm.

1. etasje:
Bruksareal: 132 m².
Primærrom: 125 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang med garderobe, entré, bod/garderobe, vaskerom, tre soverom, tre bad, ett med badstue og utgang til Jacuzzi og badstue. Stue, kjøkken og spisestue. Det er også en entré (kjøkkeninngang) ved siden av kjøkkenet Hovedsoveromemt har eget bad.

2. etasje:
Bruksareal: 56 m².
Primærrom: 56 m².
2. etasje på skip 1: Soveromsgang med lesekrok og 3 soverom.
2. etasje på skip 2: Tv stue og soverom.

Beregningene er foretatt av arkitekt/utbygger og er oppmålt etter tegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Adkomst

Fra Kongsberg - kjør Rv. 40 nordover mot Flesberg/Geilo. Ved Svene bro, ta av til venstre og følg Vestsideveien (merket mot Blefjell). Etter en stund ta av til venstre, godt merket mot Blefjell på Søre Blefjellveien.

Like før Blestua er et stort 4-veis kryss. Kjør til høyre mot Gvelven og følg veien i ca. 860 meter. Hyttefeltet blir liggende opp til venstre.

Tomt

Areal: 1 037 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Tomta er foreløpig på ca. 1.037 kvm ifølge matrikkelbrevet. Frist for oppmåling av tomta er 14.12.2023.

Garasje / Parkering

Det er to parkeringsplasser på eiendommen.

Byggemåte

FUNDAMENTER
Tomt er gravd ut og masse er utskiftet med stabilt underlag som stein, pukk og grus. Bunnledninger samt kabler er lagt inn og såle komprimert. Bygget er fundament med armert betong. Ringmurs-elementer med Steni plater og støpt plate på mark. Det er lagt rør for vannbåren varme i støpt plate.

BÆREKONSTRUKSJONER/YTTERVEGGER
198mmx48mm 20 cm isolasjon og krysslektes 48x48 5 cm totalt 25 cm isolasjon yttervegger.

INNERVEGGER
Innvendige vegger i tre med nødvendig isolasjon, glatt panel og beiset overflate.

VINDUER
H-vinduer med 3 lag glass, U-verdi 1,06 W/m2K - sidesving sidehengslet og fastkarmsvinduer i tre, dempet sort med tresprosser. Grå varmkantprofil. Habo vridere og beslag.

BESLAG
Utvendige beslag/takrenner leveres iht. til illustrasjoner i farge Antrasitt grå eller sort.

TAKVERK OG TAKTEKKING
Bærende takkonstruksjon med isolasjon. Taket er tekket med underlagspapp, knotteplast og torv på taket.

TERRASSER
Terrasser 1. etasje støpes i betong.

TRAPPER
Trapper innvendig ihht krav. Eik i trinn og balustere i sort stål og håndløper.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 29.06.2023 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er mulig å leie ut hytta privat eller om ønskelig via Blefjell hytteutleie som er en fullserviceleverandør på utleie.

Oppvarming

Balansert ventilasjon.
Det er gulvvarme i stue, kjøkken, sov, hall/gang og bad 1. etasje.
Plassmontert peis.
Luft til luft pumpe.

Dersom beboelsesrom ikke har vegg eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Eiendomsskatt

Det er i Flesberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 4 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdien ikke fastsatt på nåværende tidspunkt.

Formuesverdi fastsettes med utgangspunkt i en formel for kvadratmeterpris som fastsettes av SSB. Den estimerte kvadratmeterprisen er fastsatt ut i fra flere kriterier (beliggenhet, alder, areal og boligtype) som danner markedsverdien i området. Boligens faktiske markedspris vil derfor ikke være Skatteetatens grunnlag for den første fastsettelsen av formuesverdi.

Det første året boligeiendommen skal formuesverdsettes, må skatteyter påse å gi tilstrekkelig med opplysninger om boligen til skattemyndighetene slik at korrekt estimert markedsverdi og formuesverdi kan beregnes.
Formuesverdien vil senere automatisk justeres i takt med prisutviklingen på boliger og beregnet formuesverdi vil fremgå av forhåndsutfylt skattemelding.

Formuesverdien for sekundærboliger, f.eks fritidsbolig, skal for inntektsåret 2021 ikke overstige dokumentert markedsverdi. For nærmere opplysninger om formuesverdi kontakt skatteetaten.

Regulering

Eiendommen er regulert til fritidsbebyggelse, i reguleringsplan "Vestre Berget", vedtatt 15.05.2019.

Det er planlagt skiløype like ved hyttene.
Plankart og reguleringsbestemmelser følger vedlagt salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

På hovedeiendommen som eiendommen er fradelt fra, er det tinglyst servitutter i form av erklæringer/avtaler.  Ved fradelingen ble heftelser fra hovedeiendommen oveført til denne eiendommen, disse vil ikke bli slettet. Kjøper aksepterer at det på eiendommen kan påheftes servitutter/erklæringer som måtte bli påkrevd av offentlig myndighet, deriblant erklæring som regulerer drift og vedlikehold av fellesområder, og drift og vedlikehold av energi nettverk m.m.

Vei/vann/avløp

Vei: Privat. For stikkveien betales årsavgift for vedlikehold og brøyting etter selvkost. Det betales veiavgift kr. 75,- for enkelt-tur på Søre Blefjellveien - årskort koster fra kr. 1.215,-

Vann: Privat.
Vann: Vannforsyning besørges av grunneier/ hytteeierne i felleskap. Godkjent vannforsyning leveres fra borebrønner.
Årlig kostnad for drift av felles pumpehus tilkommer, stipulert til kr. 5.625 pr. år.

Avløp: Privat.
Eiendommen er tilknyttet Blefjell vann og avløp AS. Hytteeier betaler årlig avgift for vann og avløp til Blefjell vann- og avløp AS. Per 2021 er årsavgift ca. 7.138,- For mer informasjon, se www.bleva.no

Tilbehør

Alt av innbo, løsøre og møbler medfølger i handelen, samt jacuzzi som står ute. Eiendommen blir i hovedsak overlevert som forevist på visning, uten ytterligere vask og rydding.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

I nyoppførte boliger forventes i noen grad svinn og krymping av materialer. Selger er ikke ansvarlig for slike forhold.

Det kan forekomme mindre avvik i tomtens størrelse. Tomten er i reguleringsplanen satt til å være ca 1 mål.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Garanti

Boligen selges mindre enn før seks måneder etter ferdigstillelse, jf. avhl. § 2-11. Dette innebærer at selger, straks etter avtaleinngåelse, skal stille garanti for oppfyllelse av sine forpliktelser etter avtalen, jf. bustadoppføringslova. § 12.
Garantien er pålydende 5 % av kjøpesummen og gjelder i fem år etter overtakelse. Garantien gjelder som sikkerhet både for selve boligen, utvendige arealer, ev. garasje, herunder ferdigstillelsen av disse.
Dersom garanti ikke stilles straks etter avtaleinngåelse kan kjøper holde tilbake alt vederlag inntil det er dokumentert at garanti er stilt.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Øvre Bergsveggen 22, 3623, Lampeland, Gnr. 13 bnr. 78 i Flesberg kommune

Oppdragsnummer

22-23-0076

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på www.partners.no.