Tveteneåsen

Attraktiv villa med stor, solrik tomt og flott utsikt. Dobbelgarasje, sommerstue og fine uteplasser. Barnevennlig.

Florenveien 14 , 3265 Larvik

VISNINGER

15. juni torsdag kl. 16:30-17:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

60%

har bolig på over 120 kvm

57%

av boligene er nyere enn 20 år

50%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 200 m²
Bruksareal 238 m²
Tomt 1 119 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1999
Gårdsnummer 4060
Bruksnummer 172
Energimerking C
FINN.no 302821022
Sist endret 07.06.2023 15:15
Prisantydning 5 700 000,-
Totalpris 5 858 520,-

Beregnet totalkostnad

5 700 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 142 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 5 700 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 158 520,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 858 520,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Florenveien 14!

Dette er en flott enebolig beliggende på populære Tveteneåsen i Larvik. Navnet Florenveien kommer fra "Floren" - en større dam inne på åsen. Denne dammen var svært grunn, men ble mye brukt om vinteren. En "flore" er  et kjent uttrykk særlig fra isskjæringstiden. Boligen ligger fint til i enden av en blindgate, så her er det ingen gjennomgangstrafikk. Området er utpreget barnevennlig og egner seg derfor godt for barnefamilier. Her bor du med kort vei til flotte turområder, barnehager og skoler. Like i nærheten ligger en ny, stor og flott lekeplass hvor barna kan boltre seg. Det er gode bussforbindelser til byen med busstopp få minutters gange unna boligen.

Boligen har en god planløsning som fordeler seg over totalt tre etasjeplan. Fra inngangsdøra kommer du inn i entréen i boligens underetasje. Her er det plass til å sette fra seg sko og yttertøy, videre er det en gang, 3 boder (2 av bodene er ikke omsøkt innredet), et soverom og et rom innredet til kontor (ikke bruksendret). Tar vi trappa opp til boligens hovedplan finner vi en romslig gang, eget vaskerom med dusjkabinett og et praktisk separat toalettrom. Stor stue og kjøkken i åpen løsning. Stua har god plass til flere sittegrupper - perfekt for deg som liker å ha gjester på besøk. I stua er det en lekker vedovn som gir både varme og kos på kalde dager, boligen har også oppvarming via varmepumper. Kjøkkenet ble pusset opp i 2021/2022 og har moderne innredning med integrerte hvitevarer. Dette er et kjøkken du garantert vil glede deg over å ta i bruk. Boligens øverste plan har gang, loftstue, lekkert flislagt bad med deilig badekar og dusj og tre gode soverom.

Tomten er pent opparbeidet med flott hage, partier med fjell og diverse beplanting som blomstrer med vakre farger på sommeren. Her kan du virkelig få utfoldet deg med planting av blomster, grønnsakshage eller friske urter. Flere fine uteplasser med balkonger og stor terrasse. Det er meget gode solforhold på eiendommen og fin utsikt. Den store terrassen utenfor stua har god plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill, solseng og parasoll. Her kan du nyte fine dager utendørs og kjenne varme solstråler på huden. Sommerstid kan uteplassen nytes langt ut i de sene timer dersom vær og vind tillater det. På litt kaldere dager er det helt supert å trekke inn i den koselige hagestua som forlenger utesesongen. Hagen inviterer til lek og moro for både to- og firbente. Barna kan leke trygt i hagen mens foreldrene følger med fra solveggen på terrassen. Stor asfaltert gårdsplass med gode parkeringsmuligheter i tillegg til dobbel garasje med elbillader.

Velkommen til visning!

Innhold

Underetasje: Entré, gang, soverom, rom innredet til kontor (ikke bruksendret), treningsrom og to boder (ikke omsøkt innredet).
1. etasje: Gang, kjøkken, vaskerom, toalettrom, spisestue, stue og innglasset terrasse.
2. etasje: Gang, loftstue, bad og tre soverom.

Standard

Enebolig fra 1999 beliggende på Tveteneåsen. Boligen har en normal god innvendig standard.

Kjøkken:
Kjøkkenet er fra 2021/2022 og har laminat på gulv, vegger med trepanel, samt himling med MDF-panel og downlights. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og benkeplate i stein. Det er integrerte hvitevarer i form av oppvaskmaskin, kjøleskap, mikro, ovn, platetopp og avtrekksvifte. Det er etablert automatisk vannstopper og komfyrvakt. Rommet er ventilert via ventilator over platetopp.

Vaskerom:
Vaskerommet er fra 2016 og har fliser på gulv, vegger med våtromsplater, samt himling med trepanel. Av installasjoner finnes innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate, nedsenket utslagsvask, dusjkabinett og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk.

Bad:
Badet er fra byggeår og har fliser på gulv og vegger, himling/skråtak med trepanel og downlights. Av installasjoner finnes toalett, badekar, dusjhjørne og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via naturlig og ukjent avtrekk.

Toalettrom:
Rommet er fra byggeår og har laminat på gulv, samt vegger og himling med trepanel. Av installasjoner finnes toalett og servant med innredning. Rommet er ventilert via naturlig ventilasjon.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vannrør i hovedsak i kobber fra byggeår. Noe rør i rør system fra 2016.
Avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
VVB av typen Oso RS200 fra 1999, sentralstøvsuger og hovedstoppekran plassert i bod underetasje.
Vannskap for rør-i-rør system plassert på vaskerom.
Varmepumpe plassert på kjøkken og i trappeoppgang 1. etasje.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod underetasje.
Oppvarming via elektrisitet, varmepumper og vedfyring. Boligen har i hovedsak naturlig ventilasjon.

Det er utført følgende oppgraderinger de senere årene:
2021 - Malte alle tak og vegger i alle rom med unntak av toalett, vaskerom og bad.
2021 - Satt inn nytt kjøkken, skiftet gulv og la nytt tak, samt åpnet inngangspartiet fra stua inn til kjøkkenet.
2022 - Satt inn ny varmepumpe i gangen.
2022 - Byttet ut alle spotter utvending på boligen, samt spotter på bad og kjøkken.
2022 - Satt inn elbil lader i garasjen.
2022 - Satt inn ny motor til garasjeporten.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Tveteneåsen i Larvik. Tveteneåsen er et populært boligområde litt utenfor Larvik sentrum. Her er kort vei til flotte turområder og gode bussforbindelser til Larvik sentrum. Det er barnehage på feltet, samt barneskole på Sky og Langestrand. Nærmeste ungdomsskole ligger på Ra. Nærmeste matbutikk er Rema 1000 Veldrebakken som ligger en gåtur unna, og det går buss forbi.

Er du glad i å gå tur er det kort vei til fine turløper. Hva med å legge søndagsturen til Salsås - et populært turmål for små og store. På toppen kan du nye vakker utsikt over Larvik og fjorden. Er du glad i å bade er det gode bademuligheter innen rimelig avstand med Ulfsbakktjern, Batteristranda og Farris.  Ulfsbakktjern er et meget populært badested sommerstid. Her går det også mange fine og merkede turløyper til populære steder som Langevannstunnellen, Sportskapellet og Bakkanetjørna. Vinterstid er Ulfsbakktjern et fantastisk sted for skøyter og isfiske. Er du glad i å gå på ski er det flotte lysløyper på Kleiver skistadion på Veldre ikke altfor langt unna.

Larvik sentrum er kun få minutter unna i bil. Her har du bla. populære Amfi kjøpesenter og ellers mange gode servicetilbud og fasiliteter. Fra sentrum er det ikke langt til Nordbyen kjøpesenter, Bølgen kultursenter, samt flotte tur og rekreasjonsområder med Bøkeskogen, Farris-vannet og Vestmarka, samt kort vei til Fritzøe Brygge, Indre Havn og bystranda.

Torp Flyplass ligger ca. 20 min kjøring fra eiendommen.

Løpende kostnader

Tveteneåsen Vel (frivillig) kr. 1000,- pr. år (uten dugnad) eller kr. 500,- pr. år (med dugnad)
IF forsikring kr. 5601,- pr. år
Viken fiber (Altibox) kr. 879,- pr mnd.

I tillegg kommer det kostnader til kabel-tv, kommunale avgifter, eiendomsskatt, innboforsikring og strøm/oppvarming.
Ovenstående er basert på nåværende eiers senere års forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Ventilasjon bad - Det kan ikke verifiseres om det er mekanisk avtrekksaggregat tilknyttet ventil i himling. Ytterligere undersøkelser anbefales. Eventuelt bør mekanisk avtrekk etableres.
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Varmepumper - Varmepumper ble ikke vurdert. Anbefales utført av fagperson.
Fundamenter terrasse østvendt - Ikke undersøkt.
Skorsteiner over tak - Ikke undersøkt.
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
Byggegrunn - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Dette er tilstandsgrad 2:
Vaskerom:
Overflater vegger - Underkant veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning og levetiden vil derfor være redusert ved vannpåkjenning (for nært gulv, samt manglende silikonering mellom bunnlist og plater i våtsoner). Fortsatt bruk av kabinett bør påregnes.

Bad:
Fallforhold (gulv) - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 7 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Tettedetaljer ved rørgjennomføringer under servanter er usikker. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Toalettrom:
Ventilasjon - Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.

Øvrige rom 1. etasje:
Overflater gulv - Stedvise gliper mellom parkettbord. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Underetasje:
Overflater gulv - Det registreres noe ujevnheter/svai i laminatgulv på soverom. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag. Enkelte sprekker i betonggulv ble registrert. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.
Konstruksjoner - Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for fuktproblematikk - plast i utlektet vegg under terreng. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Loft innredet:
Konstruksjonsoppbygging - Det er ikke tilkomst til knevegg ved bad, fullverdig inspeksjon av bygningsdelen er ikke mulig. TG2 er satt for å belyse risiko ved manglende inspeksjonsmulighet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Innvendige trapper - Det er kun rekkverk/håndløper på en side, TG2 er satt i henhold til NS 3600. Det er knirk i trappen. Eksakt årsak er ukjent. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

VVS/Teknisk:
Varmtvannsbereder - TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
Vannrør - Fordelerskap på vaskerom har åpninger/utettheter til omsluttende veggkonstruksjon. Konsekvens kan være fuktskader hvis det skulle oppstå lekkasje fra vanninstallasjoner i fordelerskapet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Det er utført egeninnsats/faglært på diverse downlights og ledstriper. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en
kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader:
Fasader inkl. kledning - Utvendige flater har etterslep på vedlikehold. Det registreres stedvise råteskader. Overflatebehandling og enkelte utskiftninger bør påregnes.

Yttertak:
Tekking - Fester for mønestein er stedvis dratt opp. Tiltak bør påregnes.

Balkong vestvendt - Overflater er slitt, og det er behov for overflatebehandling.

Terrasse sydvest - Rekkverk har slitte overflater. Enkelte "søyler" fremstår som provisoriske og står i direkte kontakt med terreng. Kan medføre forkortet levetid. Tiltak anbefales.

Terrasse østvendt - Overflater gulv og rekkverk er slitt. Enkelte råteskader registrert. Overflatebehandling og enkelte utskiftninger bør påregnes.

Drenering:
Utvendig terreng, ink. fuktsikring av grunnmur - Stedvis lite terrengfall vekk fra grunnmuren. Forholdet kan øke fuktbelastningen på grunnmuren. Forholdet bør holdes under oppsikt.
Annet - Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bruksområder og bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut ifra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse et gitt med et sjablongmessig prisanslag for utbedring:
Vaskerom:
Fallforhold (gulv) - Det er målt ca. 7 mm motfall fra terskel til sluk og det er ikke etablert membranoppkant ved terskel. Fare for vannskader i tilliggende rom ved vannlekkasje i rommet. Tiltak bør påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr. 50 000 - 100 000.

Bad:
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Det er påvist skade på slukmansjett/tettedetaljer rundt sluk, med påfølgende skader. Disse er uttørket og kontrollert av selger. Tiltak må påregnes. Dusj bør ikke brukes per i dag. Se Egenerklæring for utdypende informasjon. Sjablongmessig prisanslag: kr. 10 000 - 50 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Våtrom 2. etasje. Feilmontert/skadet sluk inne i dusj. Problemet var dårlig renhold og feilmontert tetningslist. Oppdaget lekkasje i tak ned mot kjøkken da vi byttet kjøkken. Åpnet/tørket himling i 9 uker før kjøkken ble montert. Sluk ikke utbedret, men har ikke brukt dusjen på våtrom 2. etasje. Badekar og servanter har rørsystem ned mot en annen sluk og fungerer helt fint.
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Haru Elektro AS, ABC Rør AS. Gjennomført av forrige eier. Alt elektrisk gjennomført av firma. Alt av røropplegg gjennomført ved egeninnsats, kun benyttet PEX / rør-i-rør fra Uponor. Gjennomført i 2016.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Egeninnsats. Forrige eier i 2016. Smøremembran, (Mira multicoat 4400) med armerringsmatte, lagt etter produsentens spesifikas joner. Grunnet med Mira 4180 Primer. Benyttet også Tetti membranmatte til sluk.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. Dokumentasjon på alt elektrisk/varmekabler/stikkontakter.
- Er arbeidet byggemeldt? Nei.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Tett sluk våtrom 2. etasje, som nevnt ovenfor.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Forrige eier i 2016. Kun vaskerom nevnt i punkt 2.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Takstmann i 2021 kommenterte følgende: Det er tørkesprekker i boder, som kan oppstå pga. tørk og spenning i betongen rett etter at det er støpt, men er avvik. Det ble med gulvlaser målt ca. 15 mm. forskjell i hall og boder i bakkant. Tg grunnet bemerket sprekker og avvik over 10mm, men gulv fungerer bra med dagens tilstand. Noe annet vet vi ikke om.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Blomquist Glass ANS og Port-Service Øst AS. Utført av forrige eier. Garasje bygget i 2010, bestilt precut garasje fra Igland Garasje. Gjennomført med egeninnsats, under veiledning av faglært snekker. Installert ny motor til garasjeport 29. juni 2022. Glass i dobbel verandadør byttet i mars 2021 grunnet punktering.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn: Arild Andersen Elektro & FeH Kjøleteknikk AS. Installasjon av Easee elbillader i garasje - Arild Andersen Elektro april 22. Installasjon av Toshiba varmepumpe - FeH Kjøleteknikk september 22.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Easee el-bil lader installert april 22.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Ja. Tidligere eier: Egeninnsats av eier og snekkerkyndig person har blitt benyttet på diverse oppgaver som f.eks. gulvlegging, gipsarbeid, MDF plater på vegg, bytte av verandadør på soverom. Nåværende eier: Egeninnsats i samarbeid med faglært på gulv og tak inn på kjøkken, samt endret inngangsparti til kjøkken fra skyvedør til større åpning mellom stue og kjøkken.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Gjennomført boligsalgsrapport i 2021.

Boligens areal

Primærrom: 200 kvm, Bruksareal: 238 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 59 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang soverom og rom innredet til kontor (ikke bruksendret).
I tillegg finnes 2 boder på totalt 22 m² som s-rom (bodene er tegnet inn som "ikke utgravd på byggetegninger" og er ikke omsøkt innredet til bod).

1. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 87 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, spisestue, stue, kjøkken, toalettrom og vaskerom.
I tillegg finnes en innglasset terrasse på 16 m² som s-rom.

2. etasje:
Bruksareal: 54 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, loftstue, bad og tre soverom.
Deler av 2. etg er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Florenveien 14.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 1 119 kvm, Eierform: Eiet tomt

Det gjøres oppmerksom på at hagen er delvis opparbeidet utenfor eiendommens tomtegrenser i den nordvestre delen av tomten. Eventuell videre bruk av denne delen må avtales nærmere med Larvik kommune som eier Gbnr. 4060/47.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i dobbelgarasje og på egen gårdsplass.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med stående trekledning. Halvvalmet tak tekket med takstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 23.06.2000 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Denne er gitt med følgende merknader:
- Veranda ved vaskerom gjenstår.
- Pussing av mur utvendig og teglforblending ved inngangsparti gjenstår.

Garasjen ble godkjent i 2010, men det foreligger ikke ferdigattest for denne.

Det gjøres oppmerksom på at kontoret i kjeller ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen, noe som er et krav ved bruksendring (rommet er godkjent som bod ifølge. byggetegninger). Det er uklart om det aktuelle rommet oppfyller tekniske krav slik at de kan godkjennes for varig opphold etter gjeldene tekniske forskrift bl.a. til rømningsveier og lys. Kjøper bærer selv ansvaret for å søke godkjenning, og utføre nødvendige arbeider, dersom man ønsker å bruke dette rommet som rom for varig opphold.

Det gjøres oppmerksom på at bodene i kjeller mot syd ikke er omsøkt innredet til bod hos kommunen. Rommene finnes på byggetegninger, men er avmerket som "ikke utgravd". Eiendommen selges slik den fremstår og selger påtar seg ikke ansvar for å byggemeldte eller få godkjent omgjøringen nå i ettertid.

Konferer megler ved spørsmål.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, varmepumper og vedfyring.

Larvik kommune opplyser at siste tilsyn ble utført 12.03.2007 og siste feiing utført i 2017 (feiing 06.04.2021 ble ikke utført da ingen var hjemme ved varslet feiing).

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 25 000 kwh. Dette inkluderer bruk av elbillader og 2 elbiler (ca. forbruk på 6500 kwh i året).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 605 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 933 304 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 359 894 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er avsatt til bolig i Kommuneplanens arealdel 2021-2033. Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Tvetenefeltet og er avsatt til bolig, høyspenningsanlegg og anlegg for lek. Eiendommen omfattes også at bebyggelsesplan for Tvetenefeltet, etappe 2A og er avsatt til bolig og høyspenningsanlegg. Dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Alle hvitevarer på kjøkken, samt vaskemaskin medfølger. Vinskap medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Florenveien 14, 3265, Larvik, Gnr. 4060 bnr. 172 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0087

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.