Hovland

Lekker toppleilighet med sentral beliggenhet. Flott takterrasse. Fantastiske solforhold. 2 stuer. Parkering. Heis.

Frøystadveien 28 , 3269 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

91%

har bolig mellom 60-120 kvm

70%

av boligene er nyere enn 20 år

17%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 103 m²
Bruksareal 124 m²
Tomt 5 926 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2016
Gårdsnummer 2005
Bruksnummer 236
Energimerking A
FINN.no 300437356
Sist endret 03.05.2023 12:06
Prisantydning 3 300 000,-
Totalpris 5 803 010,-
Fellesutgifter 12 823,-

Beregnet totalkostnad

3 300 000,- (Prisantydning) 2 495 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 795 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 8 010,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 803 010,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Frøystadveien 28!

Leiligheten ligger på Hovland i Larvik. Her bor du med kort vei til Nordbyen kjøpesenter og Larvik sentrum med et variert og godt tilbud av butikker og spisesteder. Fra leiligheten er det også kort vei til flotte turområder med bla. Vestmarka og Bøkeskogen som byr på fine gangstier og turløyper som kan brukes året rundt. Sommerstid er det ikke langt til fine badeplasser, både ved sjøen og i Farris. Vinterstid kan du gå på ski i det flotte løypenettet i Vestmarka.

Leiligheten ligger i byggets 3. og 4. etasje. Oppgangen har callinganlegg, trapp og heis, så her er det enkel adkomst til leiligheten. Fra inngangsdøra kommer du inn i en stor gang med skyvedørsgarderobe for oppbevaring av sko og jakker. Videre inn ligger stua og kjøkkenet i delvis åpen løsning. Stua har god plass til både sofa og tilhørende salongbord. Kjøkkenet har god plass til matlaging, integrerte hvitevarer, samt innredning med profilerte fronter og benkeplate i laminat. Fra kjøkkenet er det utgang til en fin balkong med god plass til utemøbler. Videre er det et flislagt bad med deilig varme i gulvet, samt et eget vaskerom som også har toalett og servant. Leiligheten har også 2 gode soverom og en bod til oppbevaring. Leilighets øverste plan har en fin stue. Herfra er det utgang til en stor terrasse. Deler av terrassen er innglasset og blir som en forlengelse av stua. Her kan du sitte selv om det kommer en regnskur. Terrassen har ellers god plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill og parasoll.

Borettslaget har også flotte fellesarealer som er velpleide. Boområdet består av et hyggelig miljø med plener, asfalterte veier og internstier med belegningsstein. Leiligheten disponerer en egen carport hvor det også er montert el-bil-lader, samt bod i felles bodbygg.

Dette er en super leilighet for deg som ønsker noe lettstelt og sentralt i Larvik. Leiligheten fremstår som pen i lyse og trivelige fargetoner, her slipper du å tenke på å pusse opp og kan flytte rett inn.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder i 3. etasje: Entré, bod, bad, vaskerom, stue, kjøkken og to soverom.

Leilighetens 4. etasje har stue.

Standard

Leiligheten ligger i et nyere bygg fra 2016. Leiligheten holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Parkett på gulv.
Vegger og himlinger med malte slette flater.

Kjøkken:
Kjøkkenet har parkett på gulv, samt vegger og himlinger med malte, slette flater. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminert benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, oppvaskmaskin, ovn og platetopp. Det er etablert komfyrvakt og automatisk vannstopper. Rommet er ventilert via avtrekksvifte.

Bad:
Badet har fliser på gulv og vegger, samt himling med malte, slette flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjhjørne og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via avtrekk tilknyttet balansert ventilasjon.

Vaskerom:
Vaskerommet har belegg på gulv, vegger med våtromsplater, samt himling med malte, slette flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, servant og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via avtrekk tilknyttet balansert ventilasjon.

VVS/Teknisk:
Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
Multiaggregat av typen Nilan fra byggeår (VVB og ventilasjon) og vannskap for rør i rør system plassert i bod. Stoppeventil plassert i vannskap.
Leiligheten er tilknyttet felles varslingsanlegg og sprinkleranlegg.
Oppvarming via elektrisitet og balansert ventilasjonsanlegg.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et borettslag på Hovland. Området ligger rett nord for Larvik sentrum, med kort vei til sentrum, Nordbyen kjøpesenter, dagligvarebutikker og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder med bla. Vestmarka og fantastiske Bøkeskogen.

Larvik sentrum har trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til fine turområder i bla. Bøkeskogen og Vestmarka. Det er også kort vei til Indre Havn, jernbanen, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden. Det er heller ikke langt til skoler, barnehager, samt idrettsanlegg med mange fritidstilbud for store og små.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Felleskostnader

12 823 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, revisjonshonorarer, TV/bredbånd, kommunale avgifter, forsikring på bygningen, renter på fellesgjelden, vedlikehold og annen drift.

Felleskostnadene fordeler seg slik:
Fellesutgifter - drift: 3634,-
Renter IN-lån: 8740,-
Tv/internett: 449,-

Dersom en velger å nedbetale hele andelen av fellesgjelden for denne boligen vil nye felleskostnader utgjøre kr. 4083,-. pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2027 utgjøre ca. kr 6 452,- pr. mnd. for denne boligen.

Nye felleskostnader vil dermed bli kr. 19 275,- pr. mnd.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 2 495 000,-  pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Fellesgjelden er organisert som et felleslån som er avdragsfritt frem til 30.12.2026 Siste termin for lånet er satt til 30.06.2047.

Avdrag fellesgjeld

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.03.2027 utgjøre ca. kr 6 452,- pr. mnd. for denne boligen.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne boligen kr. 31 242,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Hovindtunet Borettslag, org.nr. 917 822 638,.
Styreleder i borettslaget er: Ragnar Braathen-Pettersen
Forretningsfører for borettslaget er: USBL

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Medlemskap i USBL koster kr. 300,- for innmelding. Påfølgende år koster medlemskapet 300,- årlig.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Selger opplyser at det skal avholdes generalforsamling 2. mai. Det planlegges maling utvendig der det er treverk og det skal stemmes over om dette skal settes bort eller om det skal gjøres på dugnad. I følge selger er det beregnet til kr. 15 000,- pr. leilighet dersom arbeidet skal settes bort.

Se vedtektenes punkt 4 ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94917044893, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.04.2023: 4.19% pa.
Antall terminer til innfrielse: 97
Saldo per 16.04.2023: 15 220 000
Andel av saldo: 2 495 000
Første termin: 30.03.2021 Neste avdrag: 30.03.2027 ( siste termin 30.06.2047 )

IN-lån | Flytende rente, kvartalsvise terminer | Avdragsfritt til 30.12.2026. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra januar 2027.

Rentekostnader fellesgjeld

Dagens rentekostnader utgjør kr. 8740,- pr. mnd. for denne boligen, dette basert på dagens lånebetingelser.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i Protector Forsikring Asa (Polisenummer: 1436946) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2021. Regnskapet viste et overskudd på kr. 95 455,-. I budsjett for 2022 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 155 732,- i underskudd. Kopi av regnskapet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

I følge vedtektene kan bare andelseiere i boligbyggelaget og fysiske personer være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Husdyrhold er ifølge ordensreglene tillatt så lenge dette ikke er til plage for andre beboere. Spesielle husdyr utover hund, katt, fugl og fisk skal godkjennes skriftlig av styret i hvert enkelt tilfelle. Se ordensreglenes punkt. 10 for mer info om dyrehold.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Dette er tilstandsgrad 2:
Vaskerom:
Ventilasjon - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Dette fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
Overflater vegger - Våtromsplater er ikke montert ihht monteringsanvisning. Mangler bunnlist/inkludert silikon, dette medfører forkortet levetid ved vannpåkjenning.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. GB AS. Det ble satt opp takrenner i 2019 eller 2020.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. HAFA Larvik. Lagt opp ny kurs til takterrasse i 2022.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Pec Sandefjord utførte det elektriske under bygging. Samsvarserklæring fra Hafa Elektro for arbeider som er gjort i ettertid.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll fra Skagerak Energi i 2019.
 - Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. I carport.

Boligens areal

Primærrom: 103 kvm, Bruksareal: 124 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom:81 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, to soverom, bad, vaskerom, kjøkken og stue.
I tillegg finnes en bod på 5m² som s-rom.

4. etasje:
Bruksareal: 38 m².
Primærrom: 22 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue.
I tillegg finnes en innglasset balkong på 16m² som s-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Frøystadveien og inn på borettslagets eiendom.

Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 5 926 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for borettslaget.

Garasje / Parkering

Parkering i carport hvor det også er montert ladeanlegg for el-bil.

Utleie av plass i carportanlegg med tilhørende sportsbod må meddeles skriftlig til styret for godkjenning. Ved utleie beror det økonomiske ansvar for andel felleskostnader og eventuelle skader på fellesanlegg hos seksjonseier. Utleie kan kun skje til andre seksjonseiere / beboere.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS og opplysninger gitt fra selger:

Blokkbygning oppført på støpt betong mot grunn. Fasader med puss og liggende trekledning. Flatt tak tekket med sarnafil el.l. Etasjeskillere i betong.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 30.09.2016 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Utvidelse og innglassing av deler av takterrassen er ikke godkjent hos kommunen og det foreligger heller ikke ferdigattest for tiltaket. Selger har vært i dialog med kommunen ang. å få godkjent tiltaket, men har pr. dags dato ikke fått svar. Kjøper må derfor påregne å evnt. gjøre dette selv, og bærer risikoen for at dette eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Adgang til utleie

Man kan iht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Ved utleie skal styret gi samtykke og godkjenne leietaker.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter A

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på 11 169 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 162 250 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 184 099 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område. Kopi av reguleringsplan for Hovindtunet, Frostvedtveien 96 kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen er avsatt til bolig og veg i Kommunedelplan for Larvik by. Deler av området omfattes av hensynssone H540_1 som sier at verdifull grønnstruktur skal være førende for hvordan nye tiltak plasseres og utformes. En mindre del av eiendommen omfattes av bestemmelsessone for Hovlandbanen som sier at det området skal følge en overordnet plan. Se Kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert på andelen. På borettslagets eiendom finnes det tinglyste servitutter som følger eiendommen:

2013/937434-1/200 Seksjonering tinglyst 31.10.2013
- Opprettet seksjoner-

2016/518168-1/200 Reseksjonering tinglyst 09.06.2016
- Endring av tegninger.

Rettigheter på 3805-2005/134:
2013/988078-1/200 Best. om vann/kloakkledning tinglyst 14.11.2013
- Rett for Gbnr. 2005/236 til å anlegge, ha liggende og om nødvendig vedlikeholde vann- avløp- og elektro anlegg over eiendommen ref. kartutsnitt, samt bestemmelse om kostnadsdekning ved evnt. endring eller flytting av disse ledningene som dekkes av Gbnr. 2005/236.

Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler.

Tilbehør

Kjøleskap, fryseboks, kokeplater, stekeovn og oppvaskmaskin på kjøkken følger med. Jacuzzi kan følge med etter avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget. I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

Adresse og matrikkel

Frøystadveien 28, 3269, Larvik, Gnr. 2005 bnr. 236 snr. 20, andelsnr. 12 i HOVINDTUNET BORETTSLAG med orgnr. 917822638 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0088

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.