Nevlunghavn

Idyll med 4 sov og 2 bad - sen kveldssol - kort vei til strender og båthavn

Oddaneveien 25 , 3296 Nevlunghavn

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Cecilie Moe Jensen
Cecilie Moe Jensen Eiendomsmegler / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

42%

av eiendommene har pris over 5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

30%

er barnefamilier

44%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 138 m²
Bruksareal 169 m²
Bruttoareal 180 m²
Tomt 611 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1995
Gårdsnummer 4090
Bruksnummer 183
Energimerking D
FINN.no 306066289
Sist endret 26.09.2023 10:45
Prisantydning 7 500 000,-
Totalpris 7 703 920,-

Beregnet totalkostnad

7 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 187 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 500 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 203 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 7 703 920,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Oddaneveien 25 - en sjarmerende bolig i skipperhus-stil i et rolig nabolag. Boligen fremstår tidsriktig og moderne med gjennomført stil og fargevalg.

Innerst i en blindvei i Nevlunghavns kanskje koseligste boligfelt ligger en sjarmerende enebolig. Med flere fine og solrike utplasser kan du sitte usjenert til, eller velge den koselige og mest sosiale uteplassen i inngangspartiet. Med gangavstand til alt området har å by på, bor man som plommen i egget - men likevel tilbaketrukket.

Med flere restauranter, Baker'n, saltvannsbasseng med 34 grader hele året, marina, kyststien og områdets beste strand rett i nærheten har du en sikker oppskrift for en god tilværelse!

Huset inneholder gang, to bad, 4 soverom, loftstue, kjøkken og stue med utgang til terrasse med sen kveldssol! Romslig garasje.

Innhold

Ingenting er som et godt førsteinntrykk, noe gårdsplassen her gir. Gårdsplassen er pent opparbeidet med en kombinasjon av steinlagt uteområde og asfalt foran garasjen. Her finner du et hyggelig uteområde som ligger vestvendt til med fin kveldssol.

Inngangspartiet er delvis takoverbygd hvor du kommer inn til en romslig entré som er tøft flislagt på gulvet. Under trapp er det en snekkerbygd benk som gir gode lagringsmuligheter. Tar du døren til høyre kommer du til ett av boligens totalt fire soverom, mens døren rett frem fører til et praktisk bad/vaskerom med egen utgangsdør.

Kjøkkenet er fra 2022 og ligger i delvis åpen løsning til stuen med plass til langbord. Det er et spesialtilpasset kjøkken fra møbelsnekker med eksklusive hvitevarer fra Smeg og Bora. Benkeplaten er i neolith stein, som er produsert for å tåle krevende bruk. Lyset på kjøkken kan dimmes både på vegg eller via app. Dette er med andre ord et ordentlig kvalitetskjøkken.

Stor stue i 1. etasje med gode møbleringsmuligheter og utgang til stor terrasse. I stuen finner du i tillegg en fin vedovn som er plassert sentralt i rommet. De fleste rom er belagt med nydelig fiskebensparkett og det er tak og vegglamper fra Karlskrona lampfabrikk som passer husets stil.

Trappen opp fører deg til en fin loftstue som byr på ekstra med spillerom. Badet i 2. etasje er pent flislagt og inneholder badekar med dusjanretning, vegghengt toalett, samt servant med skapinnredning. 2. etasje består i tillegg av tre soverom, hvor to av soverommene har plassbygd garderobe.

Ute har du tre lune uteplasser hvor du kan nyte lange og late sommerdager.

Standard

Eneboligen ble oppført i 1995 og går over to plan. Boligen holder god standard fra byggeår, og fremstår godt vedlikeholdt over tid med flere, jevnlige tiltak.

Bad 1. etg
Bad fra 2007. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med mdf panel. Innredning med slette fronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Speil og overlys. Vegghengt toalett. Varmekabler. Dusjnisje med glassdør, to-greps blandebatteri, hånddusj og regndusj. Innredning og utslagsvask i metall samt opplegg for vaskemaskin plassert bak skyvedører. Mekanisk avtrekk. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2007. Adkomst til terrasse.

Bad 2. etg
Bad delvis oppgradert i ukjent årstall. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med mdf panel. Innredning med profilerte fronter, heldekkende servant og ett-greps blandebatteri. Speil og overlys. Vegghengt toalett. Badekar med glassvegg, to-greps blandebatteri, kran og hånddusj. Mekanisk avtrekk. Vannrør av armerte flexislanger og avløpsrør i plastmateriale fra ukjent årstall. Varmekabler.

Kjøkken
Kjøkken fra 2022. Åpen løsning mot spisestue. Tapetserte vegger og malt slett takflate. Innredning med profilerte fronter. Benkeplate i sten med nedsenket oppvaskkum og ett-greps blandebatteri. Nisje for kjøl/frys. Integrerte ovner og platetopp. Avtrekksvifte integrert i platetopp. Det er etablert automatisk vannstopper og komfyrvakt. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår og 2022.

Øvrige rom
Gulv belagt med tarkett segno eik old brown Fiskebensparkett. Entregulv med flis og varmekabler. Vegger med malte slette flater. Himlinger med malt struktur. Profilerte innerdører.
Naturlig ventilasjon. Skyvedørsgarderobe på soverom.

Krypekjeller
Adkomst via utvendig luke i ringmur. Jordbunn.

Loft
Gulvflater belagt med parkett. Vegger med malte slette flater. Himlinger/skråtak med trepanel og malt struktur. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon. Skyvedørsgarderobe på soverom mot vest. Plassbygget garderobeskap på soverom mot nordvest.

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp)
Skorsteinen er fra byggeår. Det er en elementpipe. Vedovn plassert i stue/spisestue.

Innvendige trapper
180 graders trapp i trekonstruksjon. Rekkverk med stående trespiler.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår. VVB av typen Oso SR200, stakeluke og hovedstoppekran plassert i krypkjeller. Boligen har naturlig ventilasjon. Varmepumpe plassert under trapp i 1. etg.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2007 - Bad 1.etg renovert som egeninnsats
2007 - Bad 2.etg oppgradert som egeninnsats, dog er gulv fra byggeår
2008 - Bygget terrasse på nær terrengnivå utenfor stue
2010 - Bygget takoppløft på tak
2012 - Vindskier/vannbord samt beslag på taket skiftet. Samme året ble deler av kledningen mot øst skiftet.
2015 - Montert ny rentbrennende peisovn
2015 - Nytt flislagt gulv med ny varmekabel i gang 1.etg
2016 - Montert ny garasjeport
2020 - Nybygget terrasse mot sør utenfor stue
2020 - Deler av kledningen på sydsiden av garasjen skiftet. Det er i tillegg skiftet deler av kledningen på endeveggen mot vest.
2020 - Ny terrassedør fra kjøkken til terrasse
2020 - Ny dør i garasje
2020 - Nytt el.anlegg i garasje
2020 - Stoppekran på hovedvanninntak av vann.
2021 - Skiftet en del kledning på sørvestvendt gavelvegg
2021 - Skiftet vindskier med tilhørende israftbeslag
2021 - Ny trapp utvendig ved inngangsparti
2021 - Ny varmepumpe
2022 - Nye vinduer med aluminiums beslag utvendig på kjøkken og spisestue
2022 - Lagt fiskebensparkett i alle rom unntatt bad og gang.
2022 - Nytt kjøkken

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

I "Løkka", Nevlunghavn, finner du denne flotte eiendommen med en svært attraktiv beliggenhet. Her bor du sjønært med gangavstand til Oddane sand som må være Larviks beste sandstrand. I tillegg er det fire andre sjarmerende strender kun en kort gåtur unna. Eiendommen har en stor og skjermet hage med optimale solforhold og sen kveldssol. Boligen ligger innerst i en blindvei med lite gjennomgangstrafikk og støy. Området forøvrig er et etablert og koselig boligfelt med egen nærlekeplass.

Idylliske Nevlunghavn er en tidligere fiskerlandsby, som står på UNESCOs liste over verneverdige tettsteder, med trange smågater med eldre trehusbebyggelse omkranset av vakker og naturskjønn skjærgård. I Nevlunghavn er det et koselig miljø med fiskeutsalg på brygga, populært bakeri, trivelige små restauranter og gjestgiveri.

Fra Nevlunghavn er det kort avstand til fine badestrender, bl.a. Oddane Sand og svabergene på Saltstein. Flotte turområder i nærheten med fine naturopplevelser, med bl.a. Kyststien som strekker seg fra Stavern til Helgeroa og Mølen.

Idylliske Helgeroa ligger ikke langt unna, og er en perfekt destinasjon for en sykkeltur. På veien hjem bør du ta turen innom populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister. I Helgeroa er det bla. kiosk, restauranter, matbutikk og marina. Helgeroa kan også by på flere sandstrender, svaberg og flott turterreng.

En kort kjøretur unna finner du populære Stavern som er en liten perle langs Vestfoldkysten. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud, alt fra Stavernsfestivalen, Stavernfesten og Kruttårnteateret til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik sentrum er kun en biltur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Yttertak: Taket er en lukket konstruksjon, inspeksjon ikke mulig.
Grunnmur, fundamenter: Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.
Loft - innredet: Konstruksjonen er lukket. Inspeksjon ikke mulig.

Dette er tilstandsgrad 2:
Våtrom - Bad 1. etg:
- Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
- Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.
- Det er hull etter tidligere innfestinger i dusjsonen. Det er ukjent om hvorvidt hullene er tilfredsstillende tettet. Yttligere undersøkelser anbefales.
Tettedetaljer ved rørgjennomføring tilknyttet avløpsrør under servant er ikke tilfredstillende. Fare for fukt i konstruksjon. Tettedetaljer bør fornyes.

Våtrom - Bad 2. etg:
- Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages.
- Det er ikke kjent om gulvmembran ble skiftet ved oppgradering av våtrommet. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Utførelsen med hensyn til bruk av slukmansjett og tettesjikt er uoversiktlig, og det kan derfor ikke verifiseres at løsningen er fullgod og sikker mot lekkasjer.
- Gulvet er i hovedsak flatt. Dette er ikke tilfrestillende mtp lekkasjesikkerhet.
- Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.
- Sprekk i elastisk fuge ved vegghengt toalett. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Krypekjeller: Det er påvist fuktproblematikk i krypekjeller. Det ble målt ca 19 i vektprosent i stubbloft. Det er ikke etablert dampsperre mot grunn. Det er økt risiko for skader, oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales. Det ble også observert løse stubbloftsplater. Tiltak anbefales.

Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - 2. etg: Det er noe merkbare skjevheter på soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent. Ingen merknader i det andre rommet som ble målt.

Etasjeskiller - 1. etg: Det er noe merkbare skjevheter i rommene. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15 mm. Årsak til skjevhetene er ikke kjent.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Radon: Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttertak: Stedvise knekte taksteiner er registrert. Tiltak bør påregnes.

Drenering: Dreneringens tilstand har påvirkning på underetasjens bygningstekniske tilstand. Drenering er nedgravd og skjult, og av den grunn må estimert tilstand vurderes ut i fra alder. Estimert teknisk levetid på drenssystem har et betydelig sprang, og er mellom 20 - 60 år. Av nevnte grunner er det vanskelig å angi noen eksakt tilstand, TG2 settes for å belyse risiko.

Dette er tilstandsgrad 3:
Våtrom - Bad 1. etg: Sluket i dusjsonen er plassert høyere enn gulvet utenfor dusjsonen Dette medfører at vann utenfor den nære dusjsonen ikke vil kunne nå sluket, og vannskade kan oppstå. Tilstrekkelig avrenningsmulighet for vannsøl eller lekkasjevann må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Ildsteder / skorsteiner innvendig. (Omfatter ikke funksjonalitet og innvendig pipeløp): Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted. Ubrennbar plate må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000

Brann: Rømningsvindu fra rom i 2. etasje har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav. Godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats.
Firmanavn: Tidligere eier har opplyst: Terjes Snekkerservice AS, Stavern og Sommerfelt Elektro AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Huseier har byttet servantkran på begge bad. tidligere eier har opplyst: BAD/VASKEROM 1 ETG: Vegg i bad/vaskerom 1. etg flyttet av snekker. Rommet ble strippet ned (gulv, vegg og tak). Bygget opp igjen med rupanel, litex våtromsplater med membran på vegger og gulv. Gulv ble støpt og det ble lagt nye varmekabler. Tak montert downlight. Nye fliser på vegg og gulv. Arbeidet ble ut ført i 2007 av huseier. BAD 2 ETG: Vegg og tak strippet ned. Bygget opp igjen med litex våtromsplater med membran. Tak skiftet til lettpanel. Nye fliser på vegg. Skiftet fliser på gulv. Betonggulv med varmekabler er fra når huset ble bygget.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: tidligere eier har opplyst: Arbeid ble utført av huseier.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei. Tidligere eier har opplyst: Ja, det foreligger bilder av prosessen.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: ABC RØR AS, Tidligere eier har opplyst: Svenner Rørlegger AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Arbeid i forbindelse med nytt kjøkken 2022. Tidligere eier har opplyst: 2020 skiftet stoppekran på hovedinntak av vann.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei. Tidligere eier har opplyst: Krypkjeller har vært tørr og blitt inspisert jevnlig av huseier.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Nei. Tidligere eier har opplyst: Som trehus flest, så forekommer det ørsmå bevegelser gjennom årstidene.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Har ikke sett noe til dette det siste året. Tidligere eier har opplyst: De siste 4 årene har det hver vår (april/mai) kommet inn små sorte maur på vaskerom/bad i 1. etg. Huseier har Pelias avtale, og behandling av uteområde for å begrense omfang. Dette varer i en til to uker hvert år.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Tømrer Krister Falch. Tidligere eier har opplyst: Kjetil Saga AS, Tolstrup & Walin AS, Nordahl Byggservice AS og Nevlunghavn Vedlikeholdservice AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Byttet 4 vinduer i 1. etasje i forbindelse med oppussing av kjøkken 2022. Tidligere eier har opplyst: Kjetil Saga AS; Bygget oppløfte i 2 etg sommeren 2009. Tolstrup & Walin AS; Skiftet Vindskier/vannbord, og nye beslag på hele taket. Samt skiftet noe ny kledning på østveggen. Utført våren 2012. Nevlunghavn Vedlikeholdservice AS; Bygget terrasse på sørsiden. Skiftet kledning på sørsiden av garasjen. Satt inn ny dør på vestvegg på garasjen. Arbeid utført i 2020. Nordahl Byggservice AS; Skiftet noe kledning på endevegg mot vest. Bygget ny trapp ved inngang.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært.
Firmanavn: OneCo Elektro AS. Tidligere eier har opplyst: Faugstad Elektro AS, Sommerfelt Elektro AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Arbeider i forbindelse med oppussing av kjøkken, byttet ca halvparten av sikringene. Ny luft til luft varmepumpe desember 2021. Tidligere eier har opplyst: Faugstad Elektro AS; Montert varmepumpe i 2011. Montert Elbillader i 2019 og skiftet el anlegg i garasje. Oppgradert sikringer i sikringsskap. Sommerfeldt Elektro AS; Montervarmekabler gang 2016.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja.  Tidligere eier har opplyst: Utført i 2018.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Montert 2019.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Har ikke sett dette i år. Tidligere eier har opplyst: Små sorte maur i bad/vaskerom 1. etg. om våren (april/mai). Begrenset varighet til en til to uker.

Boligens areal

Primærrom: 138 kvm, Bruksareal: 169 kvm, Bruttoareal: 180 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 116 m². Inkluderer garasjen.
Primærrom: 85  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, kjøkken, spisestue, stue og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 53 m².
Primærrom: 53  m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad og tre soverom. Deler av 2. etg er ikke måleverdig areal grunnet lav takhøyde under skråtak.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Følg Brunlanesveien inn til Nevlunghavn. Når du kommer inn til Nevlunghavn får du Nevlunghavn Bakeri & Conditori på høyre side. Ta til høyre i første Y-krysset på Oddaneveien. Følg veien ca. 230 meter til ta til venstre inn på "Løkka". Hold til høyre i første sving, og ta rett frem ved første kryss. Eiendommen ligger på venstre hånd like etter krysset.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 611 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er pent og ryddig opparbeidet med en kombinasjon av asfaltert og steinlagt gårdsplass, samt stor hage med gressplen. Hvitt stakittgjerde som gir et naturlig skille fra gårdsplassen til gressplenen. Plenen har stor tumleplass som gir godt med spillerom for sommeraktiviteter. Skjermet hage i bakkant av boligen hvor du kan be inn til kubbeturnering. Med tre deilige uteplasser rundt boligen ligger forholdene godt til rette for å nyte lange sommerdager med sen kveldssol.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på gårdsplass.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex v/ Jarle Dalen Myrengen:
Bygningen er oppført på ringmur i lettklinkerblokker og stubbloft/krypkjeller. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med
liggende og stående trekledning. Saltak/halvvalm tekket med betongtakstein. Koblede vinduer fra byggeår. Vinduer i 2-lags glass fra 2022 på
kjøkken og spisestue. Terrassedører og ytterdør fra byggeår.

Gårdsplass med asfalt og beleggningsstein. Utearealet er forøvrig med plen, diverse beplantning og stakitt. Garasje på 31 m2 tilknyttet boligen. Nordvendt terrasse på 21 m2. Østvendt terrasse på 30 m2. Terrasse på 9 m2 ved inngangsparti. Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Boligen har naturlig ventilasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 27.11.1995 med følgende gjenstående arbeid:
- Lufting av soilen
- Barnesikring på alle vinduer i 2. etasje
- Rest håndlist trapp
- Beslag under verandadør
- Terrassedør må ikke kunne åpnes før eventuelt trapp er ferdig.
Frist for utløp var 31.12.95. Brukstillatelsen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Barnehage / skole i området

Helgeroa barnehage og Berg barneskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten. Se forøvrig punktet "Boplikt" i salgsoppgaven.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, varmepumpe og fyring i vedovn.

Larvik kommune opplyser om at siste utførte tilsyn var i 2007, mens siste feiing var i 2019.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 289 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 937 854 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 376 275 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til frittliggende småhusbebyggelse med offentlig friområde (11 kvm) og bevaring av landskap og vegetasjon (11 kvm) i reguleringsplanen Nevlunghavn - BEVARING fra 1991. Ihht. bebyggelsesplanen "Løkka" fra 1994 er eiendommen regulert til frittliggende småhusbebyggelse. Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen med et mindre delareal avsatt til vei (4 kvm) og grønnstruktur (2 kvm).

Reguleringskart, bestemmelser og kommuneplankart følger vedlagt salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033.
Status: Planforslag.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei. I enden av blindveien er veien privat. Offentlig vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Oddaneveien 25, 3296, Nevlunghavn, Gnr. 4090 bnr. 183 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0101

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.