Helgeroa

Koselig enebolig i populære Helgeroa - pent opparbeidet hage og fine uteplasser - garasje og carport med elbillader

Søndersrødveien 42 , 3295 Helgeroa

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig på over 120 kvm

37%

av boligene er nyere enn 20 år

32%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 171 m²
Bruksareal 186 m²
Tomt 995 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1962
Gårdsnummer 4092
Bruksnummer 77
Energimerking E
FINN.no 318797298
Sist endret 08.09.2023 11:21
Prisantydning 4 750 000,-
Totalpris 4 885 170,-

Beregnet totalkostnad

4 750 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 118 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 750 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 135 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 885 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Søndersrødveien 42!

Dette er en fin enebolig beliggende i populære Helgeroa. Fra boligen er det kort vei til Søndersrød med matbutikk, post i butikk, legekontor og apotek. Det er heller ikke langt til barnehage, barneskole og idrettsanlegg. Det er herlig rusleavstand til fine sandstrender, svaberg og marinaen med kiosk og restauranter. I tillegg er det flust av fine turområder hvor bla. Kyststien er verdt et besøk. Sommerperler som Nevlunghavn og Stavern ligger heller ikke langt unna, og er absolutt verdt et besøk sommerstid. Ellers finner du Larvik sentrum med sitt gode og varierte tilbud innen kort kjøreavstand fra boligen.

Boligen ble oppført i 1962, samt tilbygget i 1993 og har siden den gang blitt jevnlig vedlikeholdt. Boligen er innredet i lyse og fine farger og har en god planløsning. Her har du en bolig med fine løsninger og som du enkelt kan sette ditt preg på dersom du ønsker å pusse opp.

Fra inngangsdøra kommer du inn i entréen som leder videre inn i gangen hvor det er tilkomst til de 3 soverommene i denne etasjen. Herfra er det også adkomst til et bad. Videre inn ligger spisestua og kjøkkenet i delvis åpen løsning. Kjøkkenet har god plass til matlaging og innredning med profilerte fronter og benkeplate i stein. Spisestua er super for deg som liker å ha gjester over - her er det god plass til å dekke et fint langbord. Videre inn ligger stua som er lys og trivelig og har god plass til flere sittegrupper. Boligens kjeller er i dag innredet med gang, kjellerstue, bad, soverom og to boder, men det er ikke søkt om innredning av kjelleren og rommene i denne etasjen er således ikke godkjent til varig opphold.

Tomta er pent opparbeidet med gruset gårdsplass og pent opparbeidet hage. Her er det rikelig med boltreplass for både to- og firbente. Fine uteplasser med terrasser i tilknytning til stua og spisestua. Her har du god plass til utemøbler og grill - perfekt utgangspunkt for å nyte en av områdets mange soldager. Midtsommer er det deilig sol på terrassen frem til ca. kl. 20:30 ifølge selger. På tomta finnes det også en lekestue og en lagringsbod. Gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass, garasje og carport med elbillader.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Entré, gang, bad, kjøkken, stue, spisestue og tre soverom.

Kjeller: Gang, kjellerstue, bad, soverom og to boder.

Det er ikke søkt om innredning av kjelleren og rommene i denne etasjen er således ikke godkjent til varig opphold.

Standard

Boligen ble oppført i 1962, samt tilbygget i 1993 og holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulver med laminat, parkett, tepper og flis.
Vegger med panelplater, trepanel og tapet.
Himlinger med takessplater og trepanel.

Kjøkken:
Kjøkkenet har innredning med profilerte fronter og benkeplate i stein. Det er integrerte hvitevarer i form av stekeovn og platetopp. Rommet er ventilert via avtrekksvifte integrert i overskap.

Bad 1. etasje:
Badet har flis på gulv og vegger, samt himling med takessplater. Av installasjoner finnes toalett, badekar med hånddusj og servant med innredning. Rommet er ventilert via mekanisk avtrekk. I tilstandsrapporten har rommet fått TG3 som tilsier at rommet bør totalrenoveres.

Bad kjeller:
Badet er fra ca. 2002 og har flis på gulv og vegger, samt himling med trepanel og downlights. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, servant med innredning, arbeidsbenk med nedsenket utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via mekanisk avtrekk.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vannrør i kobber fra forskjellige ukjente årstall og vannrør av typen rør-i-rør system fra 2002.
Avløpsrør i plastmateriale fra forskjellige ukjente årstall - enkelte skjulte soilrør fra byggeår.
Varmtvannstank av typen cTc R/F300 fra 2003 plassert på bad i kjeller.
Hovedstoppekran, stakeluke og samlestokker for rør-i-rør system plassert i kasse i vegg i gang kjelleretasje.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert gang 1. etasje.
Oppvarming via elektrisitet, vedfyring og varmepumpe hvor innerdel er plassert i stue.
Boligen har naturlig ventilasjon.
Selger opplyser at det er både kablet TV- anlegg til husvegg og parabol som er kablet inn i boligen, men det finnes ikke lengre dekodere, da de kun streamer og har gjort det de siste årene - benytter VDSL i dag via telefonledningen. Selger opplyser videre at det er lagt fiber til tomtegrense, men denne er ikke lagt inn i boligen.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i Helgeroa som er særlig godt kjent for sin koselige atmosfære og liv om sommeren. Fra boligen er det kort vei til Søndersrød med matbutikk, post i butikk, legekontor og apotek. Det er kort vei til både barnehage og barneskole. Helgeroa byr også på en flott marina med kiosk og restauranter, i tillegg til flere fine sandstrender, svaberg og flott turterreng. Den populære Kyststien går forbi området og bør oppleves. Stien strekker seg fra Helgeroa via Nevlunghavn og til Stavern og byr på en spennende og variert turterreng.

Idylliske Nevlunghavn ligger ikke langt unna, og er en perfekt destinasjon for en sykkeltur. Nevlunghavn er en liten tidligere fiskerlandsby, som står på UNESCOs liste over verneverdige tettsteder, med trange smågater med eldre trehusbebyggelse omkranset av vakker naturskjønn skjærgård. I Nevlunghavn er det et koselig miljø med fiskeutsalg på brygga, populært bakeri, trivelige små restauranter og gjestgiveri. Du bør også ta turen innom  populære Nevlunghavn Bakeri & Conditori - et samlingssted for fastboende og turister.

En kort kjøretur unna finner du populære Stavern som er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted.

Larvik sentrum er kun en bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

Løpende kostnader

Forsikring i Eika forsikring kr. 11051,- pr. år.
Telenor, Globalconnect ca. kr. 600,- pr. mnd.

I tillegg kommer det kostnader til kommunale avgifter, eiendomsskatt, innboforsikring og strøm/oppvarming.

Ovenstående er basert på nåværende eiers senere års forbruk. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Bad i kjeller - Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling.
Loft - Deler av kaldtloftet ble ikke undersøkt grunnet redusert tilkomstmulighet - det er risiko for skjulte skader.
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Dette er tilstandsgrad 2:

Bad i kjeller:
Ventilasjon - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert, dette fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
Vannrør - Det ble registrert korrodering i større omfang på kobberrør under servant.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker - rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres. Det er ikke benyttet slukmansjett rundt sluk - fare for fukt i konstruksjonen ved høy vannstand.
Fallforhold (gulv) - Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 8 mm - dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet.

Kjøkken:
Vannrør - Grunnet ukjent alder på kobberrør, har rørene usikker restlevetid.

Øvrige rom 1. etasje:
Overflater gulv - Det registreres stedvis knirk i gulv.

Kjeller:
Spesielle observasjoner - Det ble registrert "kjellerlukt" i bod ved bad - dette kan indikere fuktproblematikk.
Overflater vegger - Det ble registrert salt/kalkutslag på yttervegger i mur - tyder på fuktvandring i konstruksjonen.
Overflater gulv - Gulvflater bærer preg av ujevnheter. Fliser bærer stedvis preg av slitasje.
Konstruksjoner - Hulltaking i forbindelse med fuktmåling viser at konstruksjonen har en oppbygning som erfaringsmessig medfører forhøyet risiko for kondens-/fuktproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes.

Krypkjeller:
Helhetsvurdering - Krypekjelleren har ingen inspeksjonsmulighet. Konstruksjonen har erfaringsmessig vist seg skadeutsatt og derfor med høy risiko. Det anbefales sterkt å etablere inspeksjonsmulighet for å kunne besiktige arealet.

Loft:
Overflater vegger/undertak - Det ble registrert kondensmerker og noe sopp/muggdannelser - må sees i sammenheng med redusert lufting av kaldtkloftet.
Konstruksjonsoppbygging - Luftespaltene mellom taksperrene er stedvis tettet med isolasjon.

Innvendige trapper - Det er kun rekkverk/håndløper på en side ved trapp fra entré. Det ble registrert noe knirk.

VVS/Teknisk:
Varmtvannstank - TG2 er valgt på grunn av alder. Selger informerer om at det er kun et av to varmeelementer i VVB som er tilkoblet, det er ikke kjent om det lar seg gjøre å koble til begge.
Vannrør - Enkelte vannrør i boligen har en alder som tilsier at restlevetid er usikker. Kondensering på vannrør ble observert ved samlestokk for rør-i-rør og hovedvannledning. Fordelerstammer for rør-i-rør-systemet er plassert på vegg uten mulighet for sikker avrenning til sluk. Det er ikke kursoversikt for rør-i-rør-system.
Avløpsrør - Det ble ikke observert avløpsrør fra byggeår, men det kan ikke utelukkes at det eksisterer skjult basert på at sluket på bad sannsynligvis er fra byggeår.

Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttertak:
Tekking - Yttertaktekking og beslag/bly har aldringssymptomer som tilsier at restlevetid er usikker.
Gesimsløsninger - Det kan stedvis ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes.

Terrasse vestvendt:
Annet - Terrassen har en høyde over bakken som tilsier at rekkverkshøyden på terrassen er for lav.

Drenering:
Vann fra yttertak og bortledning - Takvann har kun utkast og det er ikke forsvarlig bortledning av vannet fra grunnmuren - dette innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/- skader.
Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur - Terrenget rundt bygget har stedvis fall mot grunnmur - dette innebærer økt fuktbelastning på
grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Det er kun stedvis etablert moderne fuktsikring/vorteplast mot grunnmur. Det er observert saltutslag/kalkutslag på grunnmur.
Alder - Dreneringen er nedgravd og skjult, tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble registrert enkelte symptomer i kjeller som tyder på svikt i dreneringens funksjon.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse er gitt med et sjablongmessig prisanslag for utbedring:

Bad 1. etasje:
Helhetsvurdering - TG3 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Våtrommets tetteskjikt har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Sluk er ikke skiftet, og er sannsynligvis fra byggeår - lekkasjesikkerhet kan ikke verifiseres. Vindu er plassert i våtsone - fare for fuktskader i konstruksjonen ved vannpåkjenning. Fornying/oppgradering av våtrommet bør påregnes.
Sjablongmessig prisanslag: kr. over 300 000,-.

Etaskjeskiller kjeller:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i boligen - forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 32 mm i kjellerstue og 26 mm på gang. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.

Brann:
Rømningsveier - Rømningsvei fra rom under terreng er ikke etablert - godkjent rømningsvei må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Ja. Bad i 1. etg. sprekt flis og riss i fuger.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Avløpsrør tett fra kjøkken til soil. Skiftet ut fra jern til plast av Tor Erling Andersen 10.02.2014.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Arne Ekvall. Koblet avløp til kommunalt anlegg juni 2015.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Litt saltutslag i bod innenfor bad i kjeller. Har lagt utkast fra taknedløp bort fra vegg. Det bedret situasjonen.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Sprekk i lecamur carport.
- Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen? Ja. Råte i bunnsvill under inngangsparti. Utbedret i 2006.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Stokkmaur i forbindelse med råte i 2006. Pelias utført fjerning av maur. Vegg gml. del mot øst revet til stendere. Pelias sprøytet deretter i alle fakk og vegg ble bygget opp igjen selv. Det har forekommet mus i krypkjeller under stue og på loft. Det er gjort tiltak og sist vinter ble det ikke observert mus i feller på loft. Det ble kun hørt mus et par ganger i krypkjeller. Det er i sommer gravd og lagt pukk langs såle til veranda etter mistanke om at mus har komme inn under denne grunnet mye kulestein i grunnen.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Undertegnede har bygget varmtrom i garasje 2004. Byttet papp, lekter, sløyfer og beslag gml. del i 2006. Veranda er utvidet i 2009. Ny iso, asfalt vindtett, musebånd, lekter og kledning vegg
gml. del i 2006. Skiftet ut råte i stendere i nord, lagt på Tyvek vindtett, lekter, musebånd og ny kledning 2020. Byttet vinduer på soverom 1. etg. og kjøkken i perioden 2003-2006. Nye sprosser i PVC også. Byttet vindu i carport i 2020. Skiftet ut kledning med råte på garasje i 2018. Skiftet ut hyllebord gml. del mot vest med bedre lufting inn til loft i 2023.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Faugstad Elektro as TT Elektro as og Elektro 4. Faugstad: brytere til persienner i stue 2011 og ny dimmer kjøkkenstue 2014 . TT: nytt
strømstikk til varmepumpe i stue i 2010. Elektro 4: montert elbil- lader 2021.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Det ligger noe i boligmappa.no for arbeidet utført av Elektro 4. Faugstad og TT har lagt dokumenter i sikringsskap.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Hadde kontroll av Skagerak i 2013. Utbedring av merknader utført av Faugstad samme år.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. I carport montert av Elektro4 i 2021.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Nabotomt mot nord skal bebygges. Foreløpig bare fått nabovarsel om oppføring av gjerde i
tomtegrense.
- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. Kjeller er innredet og det er tilført bad, kjellerstue og soverom.
- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Nei.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Boligsalgsrapport fra 2003.

Boligens areal

Primærrom: 171 kvm, Bruksareal: 186 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 48 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, kjellerstue, bad og soverom.
I tillegg finnes to boder på totalt 15 m² som s-rom.
Det er ikke søkt om/godkjent innredning av kjeller og rommene her er således ikke godkjent til varig opphold.

1. etasje:
Bruksareal: 123 m².
Primærrom: 123 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, kjøkken, spisestue, stue og tre soverom.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Søndersrødveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 995 kvm, Eierform: Eiet tomt

Selger opplyser at nabotomt mot nord skal bebygges. Foreløpig har selger kun mottatt nabovarsel om oppføring av gjerde i tomtegrense og deling av eiendommen. Konferer megler ved spørsmål.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje, carport og på egen tomt. Det er montert elbillader i carport.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Bygningen er oppført på grunnmurer i betongkonstruksjoner. Delvis krypkjeller med stubbloft. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse  verken på bygget, påbygget m/karnapp, garasje eller carport iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Godkjente byggetegninger for påbygg, garasje og carport følger vedlagt salgsoppgaven. Det foreligger ikke godkjente byggetegninger på selve bygget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at det ikke er søkt om/godkjent innredning av kjeller. Etasjen er av den grunn ikke godkjent til varig opphold. Selger har ikke undersøkt muligheten for å få dette godkjent av kommunen. Kjøper må eventuelt gjøre dette selv, og bærer risikoen for at disse eventuelt ikke skulle bli godkjent av kommunen. Kontakt megler ved spørsmål rundt dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, varmepumpe og vedfyring

Larvik kommune opplyser at siste feiing var 04.11.2020, og siste tilsyn var 14.11.2007. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et årlig energiforbruk på ca. 25 000 kwh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 288,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkreving for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. For fritidsboliger er satsen den samme, men grunnlaget er egne takster utarbeidet våren 2023.  Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 105 141 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 978 506 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et regulert område og er avsatt til bolig og gang- og sykkelvei i reguleringsplan for Bergseneret. Eiendommen omfattes også av bebyggelsesplan for Berg arbeidskirke og er avsatt til bolig. Kopi av dokumentene følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er hovedsakelig avsatt til bolig (8 kvm er avsatt til vei) i kommuneplanens arealdel.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei inn på gang- og sykkelveg. Offentlig vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Platetopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin medfølger. Vaskemaskin, hylle på soverom, hylle i yttergang, taklampe over tvbord i stue og taklampe over kjøkkenbord medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Søndersrødveien 42, 3295, Helgeroa, Gnr. 4092 bnr. 77 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0103

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.