Stavern

Sjelden mulighet til å få en av Stavern´s beste utsikter - Påkostet enebolig på 242 kvm - kr 200 000,- i leieinntekter

Steinveien 13 , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

har bolig på over 120 kvm

6%

av boligene er nyere enn 20 år

23%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 234 m²
Bruksareal 242 m²
Tomt 1 312 m² / Eiet tomt
Soverom 6
Byggeår 1964
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 635
Energimerking C
FINN.no 305750896
Sist endret 14.09.2023 11:13
Prisantydning 12 790 000,-
Totalpris 13 128 670,-

Beregnet totalkostnad

12 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 319 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 790 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 338 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 128 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Steinveien 13!

Dette er virkelig en bolig av de få, både når det gjelder beliggenhet og bygningskropp! Boligen har et moderne uttrykk, god standard, og valg av farge og innredning harmoniserer med hverandre. Boligens 1 og 2 etasje er pusset opp i 2017 ifm. påbygget på boligen. Planløsningen er gjennomtenkt og de sosiale rommene som kjøkken og stue er plassert i husets øverste etasje med fantastisk utsikt ut over Stavern. Utsikten er gjennomgående flott fra  alle soverom og bad i hoveddelen av boligen. Flere uteplasser og terrasser i tilknytning til boligen.

Fra inngangsdøra i 1. etasje kommer du inn i en romslig gang med god plass til å henge av seg ytterklær, tre gode soverom (ett av dem har liten walk-through på vei til eget bad med dusj, badekar, servant og toalett), tv-stue med plass til sofagruppe, flislagt bad med dusj, toalett og servant, og praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, benkeplate, utslagsvask og god skapplass for oppbevaring.
Opp trappen til boligens 2. etasje er det stort kjøkken og stue med en av Staverns råeste utsikter. Ord blir knappe når utsikten og romfølelsen skal beskrives. Dette må oppleves! Det er satt inn vinduer fra gulv og nesten opp til tak som forsterker utsikten. Det er et velutstyrt kjøkken med fine matte flater og godt med benkeplass og skapplass. Det er innredet med hele tre sittegrupper ulike steder i stuen. Det er montert ildsted med glass på tre sider. Utgang til stor terrasse med god plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill, solseng og parasoll. Her kan du nyte den flotte utsikten og kjenne varme solstråler på huden. Sommerstid kan uteplassen nytes langt ut i de sene timer dersom vær og vind tillater det.
I boligens sokkeletasje er det egen utleieleilighet med stue, kjøkken, 3 soverom, flislagt bad og vaskerom/bod. Egen inngang og hage.

Stor naturtomt som er pent opparbeidet med plenarealer, prydbusker og trær. Her er det boltreplass for store og små med alt fra å sparke fotball til å klatre i trær. En mindre del av tomta ligger som et tilleggsareal med eget gbnr. På dette arealet er det tinglyst byggeforbud og det er idag en liten skog som grenser til friområder. 

Boligen ligger flott til i et rolig og barnevennlig område i Stavern. Her bor du med nærhet til det aller meste som Stavern har å by på. Det er kort vei til Stavern sentrum med et godt utvalg av butikker, restauranter, bakeri, cafeer, apotek, vinmonopol, båthavn og mange nydelige strender. Sommerstid er det et rikt folkeliv i Stavern bestående av både turister og fastboende - Stavern er for mange kjent som "sommerbyen" og byr på flotte solfylte sommerdager og milde vintre med lite snø. Det er også flust av flotte turområder like i nærheten slik at søndagsturen aldri blir kjedelig.

Dette er en super bolig for deg som ønsker å bo godt, ha fantastisk utsikt og kort vei til Stavern sentrum.

Ditt neste hjem?

Innhold

1.etasje
Gang: 20kvm
TV-stue: 10kvm
Soverom1: 7kvm
Soverom2: 7kvm
Soverom3: 15kvm
Dusjbad1: 5kvm
Dusjbad2: 7.2kvm - skyvedør fra soverom3
Vaskerom: 5.8kvm

Utebod: 8kvm

2.etasje
Stue og kjøkken: 80kvm.

Sokkeletasje
Soverom1: 7.2kvm
Soverom2: 8.3kvm
Soverom3: 12kvm - takhøyde 196cm
Vaskerom: 3.6kvm
Dusjbad: 4.6kvm
Gang: 5.5kvm
Stue: 20kvm
Kjøkken: 9kvm

Standard

Boligen ble opprinnelig oppført i 1965, men ble i 2017 gitt en betydelig ombygging. Ombyggingen består av ombygging av byggets 1.etg, samt totalt nybygg av overetasjen. Boligen er ikke oppført etter lovverk av verken TEK17 eller TEK10 og dette må således ikke legges til grunn, tross den
store oppgraderingen i 2017. Boligen besitter gjennomgående god innvendig standard med tidsriktige overflater og materialer anno 2017.

Kjøkken ligger i boligens 2. etasje i åpen løsning med stue. Det er parkett på gulv og sparklet og malt gips på vegger og himling. Innredningen har fronter av malt MDF, skrog av foliert spon, samt benkeplate av heltre eik og foliert sponplate ved vaskekum. Det registreres fuktsvell i benkeplate ved oppvaskmaskin. Integrerte hvitevarer som kjøleskap, fryseskap, ovn, mikro, oppvaskmaskin og platetopp med integrert ventilator. Vannnstopper og komfyrvakt montert. Rommet er ventilert via ventilator innebygget i platetop - utblåsning til friluft via spalte i etasjeskiller i følge selger.

Bad 1. etasje
Bad fra 2017 med flis på gulv og i dusjsonen, ellers malte plater. Varmekabel i gulv. Plastsluk med membran under klemring. Det er dusjhjørne, servant med skapinnredning og vegghengt toalett. Ikke synlig drensåpning fra den vegginnbyggede toalettsisterne, dog kan det være valgt kompenserende løsning. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft og tilluftspalte under dørblad. Kun foretatt måling med piggelektrode i veggoverflate, grunnet hulltaking ikke mulig.

Bad 2 1. etasje
Bad fra 2017 med flis på gulv og i dusjsonen, ellers malte plater. Varmekabel i gulv. Plastsluk med membran under klemring. Det er dusjhjørne, badekar, servant med skapinnredning og vegghengt toalett. Ikke synlig drensåpning fra den vegginnbyggede toalettsisterne. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft, luftlekkasje rundt skyvedør gir erfaringsmessig tilluft til rommet. For deler av gulvet i dusjnisja måles det bortimot plane fliser, således kan det skje at vann blir liggende på gulv etter dusjing.

Vaskerom 1. etasje
Flislagt gulv, malte plater på vegg og himling. Fallforhold til sluk ikke vurdert siden rommet har for mange faste installasjoner til at fullgod måling kan foretas. Det oppgis å finnes sluk i rommet, men dette er ikke vurdert grunnet plasseringen av faste installasjoner. Det er opplegg til vaskemaskin og tørketrommel, vaskekum med innredning, store garderobeskap, samt er det i vegg montert koblingsskap for rør-i-rør-system - synlig drensåpning. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft. Ikke foretatt hulltaking for fuktmåling i vegg - grunnet vegger som ikke skal bores i. Foretatt fuktmåling med piggelektrode - ingen fuktavvik her registrert.

Sokkeletasje
Kjøkken fra 2017 med laminat på gulv, malte plater og betong på vegger, samt panelet himling. Innredningen har fronter av malt MDF, samt foliert sponkonstruksjon i skrog og benkeplate. Noe skader på innredning har gitt fuktsvell. Integrerte hvitevarer. Komfyrvakt montert, usikker på om vannstopper er montert. Ventilasjon via ventilator med utblåsning til yttervegg.

Bad fra 2017 med flislagt gulv, Fibo Trespo våtromsplater på vegg og himling av malte plater med downlights. Varmekabler i gulv og plastsluk med membran under klemring. Det er dusjhjørne, servant med skapinnredning og toalett. Ventilasjon via elektrisk avtrekksvifte til friluft. Hulltaking for fuktmåling i vegg ikke foretatt.

Vaskerommet er enklere oppusset i 2017, men ikke renovert. Flislagt gulv med oppkant til vegg, malte plater på vegg og himling av trepanel. Enkelte bordganger mangler i himling, bør monteres for å begrense risiko for kondensering i etasjeskiller. Gulvsluk av plast uten tilstøpt
fall, ikke synlig membran men oppgis å være montert. Det er 2 varmtvannstanker, sikringsskap, fordelingssstokker for rør-i-rør-system, samt sikringsskap. Hulltaking for fuktmåling i vegg ikke foretatt.

Tekniske installasjoner
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg - samtlige rørføringer både internt i bygget og ut til kommunalt nett skal være skiftet i 2017.
El. anlegg er ikke teknisk vurdert i dette rapportdokument, men skal i sin helhet være nytt i 2017 - omfattende dokumentasjon foreligger.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et etablert boligområde i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten.
Fra eiendommen er det kort vei til tennisbane, Stag-banen for fotball og håndball, freesbee- og golfbane. På vinterstid er det akemuligheter i hagen og nærområdet, samt skøytebane.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Stavern byr på aktiviteter året rundt, alt fra påskeutstillingen på våren, konserter på sommeren, kunstutstillinger på høsten og julegrantenning på vinteren. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Løpende kostnader

Boligen er tilknyttet Altibox som leverandør av kabel-tv og internett, og har kostnad på kr. 2.023,- pr mnd og dekker bolig og utleieleilighet. Her er det tilvalg i prisen, og ny eier kan velge bort enkelte tilvalg. 
Dagens eier har hatt et strømforbruk på ca. 24.785 kwh i 2022 og det inkluderer utleieleiligheten. 
Boligen er forsikret gjennom Dnb og har årlig premie er kr. 3.810,-
Bygningsforsikring, innboforsikring og evt. alarm kommer i tillegg. Selger har Verisure til 685,- pr. mnd, inkl. seriekoblet brannsensor i kjeller.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Radon: Det er krav til radonmåling i utleieleiligheter - dette er ikke utført.
- Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.
- Vaskerom: Himlingsbord bør monteres der det mangler. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Bad: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.
- Bad 2: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet.
- Kjøkken: Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad.
- Grunnmur og fundamenter: Generell elde og slitasje.
- Terrengforhold: Overflatevann vil renne mot bygget - dette må forventes og kan i kun begrenset grad begrenses.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Drenering. Bygget har ingen tradisjonell drenering - vann renner i underkant av
bygget og ut i forkant av boligen. Bør etterstrebes å føre overfaltevann ut på siden av bygget for å begrense tilsig av vann mot bygget.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Totalrenovering av hele hus, alt ble strippet ned til reisverk og bygget opp igjen, alle våt rom ble bygd fra bunnen av, el-anlegg skiftet (foreligger dokumentasjon I henhold til norsk standard) og terrasser. Byggmester Jørn Sandberg. Dokumentert etter norsk standard. Byggemeldt som en del av utbyggingen av huset.
- Det var fuktinnslag i kjeller. Drenert og isolert hele muren i 2018, ikke vært ett problem etter det.
- Dårlig trekk i peis i toppetasjen. Monterte pipevifte, fungerer utmerket etter det.
- Utvendig bod oppført av huseier.
- Vedr. rom godkjent til varig opphold: Innerste soverom er ikke søkt om godkjennelse.

Boligens areal

Primærrom: 234 kvm, Bruksareal: 242 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 88 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, 2 bad, vaskerom og stue.

2. etasje:
Bruksareal: 80 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.

Sokkeletasje:
Bruksareal: 74 m².
Primærrom: 74 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue, kjøkken, 3 soverom, vaskerom og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Steinveien 13

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 1 312 kvm, Eierform: Eiet tomt.

Arealet består av to gnr/bnr.
Gnr. 5001, bnr. 635: ca. 1.035 kvm ifølge Larvik kommune. Etablert med analogt målebrev og areal og plassering kan avvike noe, dersom det skulle bli oppmålt i nyere tid.
Gnr. 5001, bnr. 958: ca. 227 kvm. Her er det mer nøyaktige grenser.
Se vedlagt eiendomskart for oversikt over tomtegrensene.

Garasje / Parkering

Det er parkering i innkjørsel og på tomten. Ellers gateparkering. Tidligere garasje er revet og det er ikke anlagt ny garasje.

Byggemåte

Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder med støpt betongplate mot fjell og steinmasser og grunnmurer av pussede betongblokker fra byggeår. I bakre del av sokkeletasjen er gulv høyere enn øvrige grunnet tilpasning til terrengnivå.
Utførende byggmester oppgir at etasjeskillere er de opprinnelige bjelkelagene som ble avrettet og forsterket ved ombyggingen i 2017.
Bygget ligger i sin helhet over terreng, bakvegg har åpen spalte mellom fjell og grunnmur og således bør overflatevann renne under bygget.
Yttervegger av stenderverk med 20cm isolasjon og fasader kledd med liggende Royal-impregnert dobbelfalset trepanel med profilfrest midtspor, samt partier med fiberpuss.
Takkonstruksjon er en pulltakkonstruksjon med ensidig fall mot bakkant av bygget. Tak tekket med banelagt papp med betydelig forventet restlevetid.
Store verandaearealer rundt store deler av hovedetasjen, samt stor veranda utenfor stue i overetasjen - jevnt over normalt godt fungerende.

Ferdigattest / brukstillatelse

Boligen ble oppirnnelig godkjent som enebolig med sokkelleilighet i 1967. Den gang ble det ikke utstedt ferdigattest.

Det foreligger ferdigattest for om/påbyggingen i 2017.
Planløsningen i 1. etasje er noe annerledes enn omsøkt tiltak men endringen er ikke av søknadspliktig karakter.
Larvik kommune opplyser at de ikke har tegninger for sokkeletasjen.
Et soverom i leiligheten har 194 cm i takhøyde i kjeller. Dette er for lavt til å være rom til varig opphold.
Eldre garasje er revet. Det er ikke søkt om godkjenning til det.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Solstad barnehage (1-5 år) ca. 1 km
Sjøparken kanvas-barnehage (0-5 år) ca. 1.6 km
Lysheim barnehage (0-5 år) ca. 2.6 km

Stavern skole (1-7 kl.) ca. 1.4 km
Brunla ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 0.2 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 8.8 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er en egen utleieleilighet i boligens sokkeletasje som kan leies ut.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av varmekabler, vedfyring og panelovner. 
I 2. etasje er det montert peis med tresidig glassfelt, og i sokkeletasjen er det stor, åpen peis med det som forvente så være en underliggende parafinbrenner som ikke er i drift.
Larvik kommune opplyser at siste feiing var 21.08.2020, og siste tilsyn var 27.02.2020. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 24 595 pr. år (Årsprognose 2023)
Det betales for avløp, feiing, vann og renovasjon.
Kommunale avgifter forfaller til betaling fire ganger pr. år.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 023 018 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 682 864 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ihht kommunedelplan for Stavern. En liten del av hovedeiendommen (6 kvm) og hele tilleggstomten er regulert til H540_1 Hensyn grønnstruktur (6 kvm). Spesielt viktig vegetasjon og /eller landskapsformasjoner som bør bevares. Se vedlegg bak i salgsoppgaven.
En liten del av hovedeiendommen (10 kvm) og hele tilleggstomten er regulert til offentlig friområde ihht reguleringsplan Varden-Storåsen datert 31.03.1982. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Steinveien 11 har søkt og fått godkjent påbygg av veranda og garasje.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 4653, tinglyst 03.11.1964: Rettigheter iflg. skjøte og forkjøpsrett. Kommunen har forkjøpsrett til eiendommen til markedsverdi.
Kommunen har rett til å bygge, betjene og holde vedlike de kiosker, luftledninger, stolper og kabler som finnes for elektrisitetsforsyning. Bestemmelse om forstøtnimngsmur og beplantning/beskjæring av trær.

På tilleggstomten er det tinglyst byggeforbud.
Dagboknr. 7162, tinglyst 21.08.1987: Bestemmelse om byggeforbud.

Dokumentene følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken følger med; Kjøleskap, fryseskap, Ovn, mikro, oppvaskmaskin, platetopp med integrert ventilator.
Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Pendel over spisestuen og de to sorte vegglampene ute (alle tre Louis Poulsen).

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Steinveien 13, 3292, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 635 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0110

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.