Larvik

Enebolig med god beliggenhet, stor hage med fine uteplasser og carport. Moderniseringsbehov

Grensen 11 , 3258 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

46%

har bolig på over 120 kvm

40%

er barnefamilier

36%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 194 m²
Bruksareal 290 m²
Tomt 708 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1962
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 572
Energimerking G
FINN.no 318312728
Sist endret 07.09.2023 11:57
Prisantydning 4 000 000,-
Totalpris 4 116 020,-

Beregnet totalkostnad

4 000 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 100 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 000 000,-)) 14 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 116 020,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 116 020,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Thomas Østmo har gleden av å presentere Grensen 11!

Dette er en bolig som ligger fredelig og rolig til i et veletablert og populært boligområde i Byskogen litt utenfor Larvik sentrum. Det er kort vei til butikker, restauranter, kjøpesenter, kafeer samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Nærområdet byr også på flotte turområder som kan brukes året rundt f.eks. Byskogen og Bystien inn til Bøkeskogen. For badenymfen er det flere fine badeplasser og strender innen grei avstand - både i sjøen og i ferskvann.

Boligen går over tre plan og har store sosiale rom.
I boligens 1. etasje er det inngangsparti med plass til å henge fra seg ytterklær, stue med peisovn, plass til sofagruppe og spiseplass med utgang til terrasse, kjøkken, 2 soverom, bad og toalettrom. Oppe i 2. etasje er det stue, kjøkken, 2 soverom og et bad med dusjkabinett, toalett og servant.
I kjeller er det vaskerom og flere boder med lagringsmuligheter.
Boligen har oppussing/moderniseringsbehov.

Tomten er opparbeidet med gruset innkjørsel, solrik og stor hage på baksiden av boligen. Utgang fra stuen til hellelagt område med overbygget jacuzzi og sitteruppe. Lun og fin plass som forlenger utesesongen utover sensommeren. Pent opparbeidet hage med trær, busker og bed. Hagen inviterer til hyggelige sommerdager med lek og moro for de minste. Den har flere uteplasser og her kan en flytte seg etter sola. Det er en terrasse med plass til det du måtte ønske av utemøbler, grill og parasoll.

Det er parkeringsmuligheter i carport, samt god parkeringsplass til biler i innkjørsel.

Ditt neste hjem?

Innhold

Samtlige rom er målt og står beskrevet under, målene er satt i m2.

2. etasje
Gang: 5,0
Stue/kjøkken: 34,1
Soverom 1: 8,3
Soverom 2: 9,9
Bad: 3,4

1. etasje
Entre: 5,2
Gang: 7,4
Stue/kjøkken: 56,0
Soverom 1: 10,7
Soverom 2: 14,2
Toalettrom: 1,4
Bad: 3,8
Trapperom: 1,3
Utvendig bod: 23,5

Kjelleretasje
Gang: 18,5
Vaskerom: 4,1
Bod 1: 40,0
Bod 2: 10,7
Bod 3: 16,0

Standard

Dette er opprinnelig en tomannsbolig fra 1962 som har hatt diverse endringer og tilbygg opp gjennom årene. Det er varierende standard og tilstand, og har et etterslap på vedlikehold. Dette passer fint for den som ønsker å pusse opp og få det som en vil.

Kjøkken i 2 etg.
Det er parkett på gulvet, malte flater og flis på vegger, og malte flater og tak-ess plater i himling. Innredning med glatte fronter og benkeplate i foliert spon/MDF plate. Noe overflateslitasje. Det er montert innebygde enheter som stekeovn og induksjonstopp. Det er opplegg for vaskemaskin, men det er ikke observert vannføler i benkeskap. Dette bør monteres. Det er montert en vifte og har avtrekk ut av rommet.

Bad 2. etg
Det er flis og varmekabler i gulv, våtromsplater på vegger, og panel og downlights i tak. Fall på gulv mot sluk. Noe slitasje. Ukjent sluk og membran da det ikke ble foretatt noe besiktigelse av sluk pga. manglende tilkomst. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett og innredning/vask. Naturlig avtrekk, ikke tilluft v/dør. Noe slitasje og manglende utførelser.

Kjøkken 1. etg.
Det er parkett på gulv, malte flater og plater på vegger, downlights og malte flater i himling. Innredning med glatte fronter og benkeplate i foliert spon/MDF plate. Noe preg av overflateslitasje. Det er montert innebygde enheter som stekeovn og induksjonstopp. Det er montert kjøkkenkvern i vask. Det er montert en vifte som har avtrekk ut av rommet.

Bad 1. etg
Flislagt gulv med varmekabler, flis på vegger og malte flater med downlights i himling. Det er fall på gulv mot sluk. Ukjent sluk og membran da det ikke ble foretatt noe besiktigelse av sluk pga. manglende tilkomst. Av installasjoner finnes dusjkabinett, skap, håndkletørker og innredning/vask.
En downlights som ikke er montert. Elektrisk styrt vifte og tilluft v/dør. Vifte var delvis demontert på befaringen.
 
Toalettrom 1. etasje
Det er varmekabler og flis på gulv, malte flater og flis på vegg og malte flater i himling. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og innredning/vask.  Det ble observert skjevt dosete og åpning i vegg bak vegghengt toalett. Det er naturlig avtrekk og det er ikke tilluft v/dør. Det er løse el-ledninger og
manglende utførelser ihht. dette.

Vaskerom kjeller
Det er flis på gulv og varmekabler, panel på vegger og i tak. Fall på gulv mot sluk. Plastsluk. Det ble ikke observert membran under klemring i sluk. Mulig benyttet smøremembran og at dette ikke er synlig i sluk. Manglende utførelse i overgang mot dør og vegger generelt. Noe slitasje og elde. Stedvis hull i vegger. Manglende utførelse rundt dør. Av installasjoner finnes benkeplate, utslagsvask og opplegg for vaskemaskin. Naturlig avtrekk, ikke tilluft v/dør.

Tekniske installasjoner
- Det er montert plastrør og kobber rør. Hovedkran er plassert på vaskerom i kjeller. Ulik alder.
- Avløpsrør av plast og støpejern/soil. For det meste eldre.
- Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom.
- Det er montert en luft-luft varmepumpe i stue 1 og 2 etg. Alder er ukjent. Manglende utførelse på utvendig tetting rundt rørgjennomføring i vegg.
Varmepumper er tilkoblet strøm via skjøteledning.
- OSO VV-tanker på 198 og 200 liter fra 1998 og 2008. De står plassert i bod i kjeller. Det er ikke sluk i rommet. De er tilkoblet strøm via skjøteledning.
- El-skap: Gang 2 etg. og trapperom 1 etg. Automat sikringer: Ja.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i etablert boligområde i Byskogen litt utenfor Larvik sentrum. Her bor du med kort vei til skoler, barnehager og butikker. Meget gode turmuligheter i nærheten med bla. Vestmarka, vakre Bøkeskogen, Elvestien og Farris-vannet med herlige badeplasser. Gode handlemuligheter med bla. Nordbyen kjøpesenter, Larvik sentrum og handelsområdet på Øya ikke langt unna.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Løpende kostnader

Megler har ikke mottatt informasjon om kostnader til kabel-tv, internett og strømforbruk det siste året.
Boligen er forsikret gjennom Knif Trygghet Forsikring, polisenr. 69273916.
Innboforsikring og evt. alarm kommer i tillegg.
Kostnader vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Noe mangler og slitasje på bygget. Stedvis slitasje og løse fliser på dekke. Stedvis store ujevnheter på dekke.
- Overflater: Stedvis slitasje og noe manglende løsninger/lister. Bod i tilbygget del fremstår som uferdig.
- Etasjeskille/gulv mot grunn (Kjeller): Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og over 15 mm gjennom hele
rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Etasjeskille/gulv mot grunn (1. etg): Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Rom Under Terreng: Det er påvist indikasjoner på noe fuktgjennomtrenging i kjellergulv og inn i kjellermur.
- Innvendige trapper: Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav
til rekkverk i trapper. Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
- Innvendige dører: Det er påvist avvik som tilsier at det bør foretas tiltak på enkelte dører. Enkelte av innvendige dører har en del slitasje.
- Vaskerom: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Bad 1. etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Noe slitasje. Vifte var delvis demontert på befaringen.
- Bad 2. etg: TG2 settes ut fra alder.
- Stue/kjøkken (2. etg): Noe slitasje. Det er påvist skader på overflater/kjøkkeninnredning utover normal slitasjegrad. Andre avvik: Det er montert kjøkkenkvern i vask.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger og på utvendige vannledninger.

Følgende elementer er gitt tilstandsgrad 2 (Avvik som kan kreve tiltak):
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak og taktekking. Det ble observert stedvis slitasje, råte på vindskier/israfter, manglende løsning v/takvinduer, i gesims/utstikk, løs takstein, mangler i overganger, manglende takfotbeslag og noe elde. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Nedløp og beslag: Det mangler tilfredsstillende adkomst til pipe for feier. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Veggkonstruksjon: Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur. Det ble observert manglende utførelser rundt en del
vinduer/dører, i overganger og v/avslutninger. Stedvis slitasje, elde og svertesopp. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.
- Takkonstruksjon/Loft: Det er påvist fuktskjolder/skader i takkonstruksjonen. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Andre avvik: Glassbyggerstein som vindu. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Dører: Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Noe slitasje. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Andre utvendige forhold (Gjerde/port): Stedvis sprekker, slitasje og manglende utførelser på gjerde/port. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Andre utvendige forhold (Carport): Den bar preg av slitasje, manglende utførelser og fuktskader i himling/undertak. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Andre utvendige forhold (Drivhus): Preg av slitasje, skader og sprekker/ødelagt glass på drivhus. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Andre utvendige forhold (Utvendige boder og hunde/hønsehus): Preg av elde, slitasje og mangler på boder og hundegård. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker i ildfast stein inne i ovnen. Pipa har rennemerker etter sotvann. Det var hull/åpning i pipeløp i kjeller. Utvendig på pipe ble det observert noe plast/stoff rundt pipe. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Vaskerom: Noe slitasje og elde. Stedvis hull i vegger. Manglende utførelse rundt dør. TG2 settes også ut fra alder. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Bad 1. etg: Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist andre avvik: Det er løse fuger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-. Bad 2. etg: Våtromsplater er ikke montert fagmessig. Noe slitasje. TG2 settes ut fra alder. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er påvist mangelfull/feil utførelse rundt rørgjennomføringer e.l. som gir fare for fukt i konstruksjonen i våtsone. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Noe slitasje og manglende utførelser. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Toalettrom: Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS 3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Det ble observert skjevt dosete og åpning i vegg bak vegghengt toalett. Det er løse el-ledninger og manglende utførelser ihht. dette. Kostnadsestimat for tilluft: Under 10 000,-.
- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Varmesentral: Manglende utførelse på utvendig tetting rundt rørgjennomføring i vegg. Varmepumper er tilkoblet strøm via skjøteledning. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Varmtvannstank: Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det er ikke påvist tilfredsstillende avrenning eller annen kompenserende løsning fra varmtvannstank. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Det manglet klemlist på toppen av fuktsikring. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.

Følgende elementer er gitt tilstandsgrader 3 (Store eller alvorlige avvik):
- Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Kostnadsestimat: 50 000 - 100 000,-.
- Elektrisk anlegg: TG3 settes pga: Manglende samsvarserklæring og observasjoner i boligen ihht. el-opplegg, løse ledninger og manglende utførelser. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.
- Branntekniske forhold: Brannslukningsutstyr har overgått 10 år. Må kjøpes nytt. Det mangler røykvarsler i 2 etg. Dette må monteres. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser. Det er registrert utsigning av masser under grunnmuren. Det er registrert skråriss som er symptom på setninger. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.

Tilstandsgrad ikke undersøkt:
- Det er ikke foretatt hulltaking på vaskerom, bad 1. etg og bad 2. etg. Dette grunnet at det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner eller manglende tilkomst.
- Andre VVS-installasjoner: Det er montert en jacuzzi på terrasse. Ukjent tilstand. Det settes ingen TG på denne.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja, det ene kjellerrommet.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn Hafa. Elanlegg kjeller.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Kommer rapport fra kjeller, ferdig idag 25.08-23.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Kommentar: Er montert for elbil i carport.
- Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja
Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene? Kommentar Vet ikke.

Boligens areal

Primærrom: 194 kvm, Bruksareal: 290 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 132 m².
Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, stue/kjøkken, 2 soverom, bad, toalettrom og trapperom.

2. etasje:
Bruksareal: 63 m².
Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.

Kjeller:
Bruksareal: 95 m².
Primærrom: 24 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang og vaskerom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Eiendommen har innkjøring fra Grensen.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 708 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 21.11.1962. Målebrev er bestilt, men ikke mottatt. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Det er gode parkeringsmuligheter i innkjøring, i carport og i nærliggende gater.

Byggemåte

Det er støpt dekke i kjeller. Grunnmur av betongblokker og lettklinker blokker, det er støpt plate i tilbygget del. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er kledning på fasader. Takkonstruksjon med saltak, det er takstein som tekking. Takrenner, nedløp og beslag av plastbelagt stål. Etasjeskiller 2. etg antas å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre, 1. etg antas å være bygd opp i betongkonstruksjoner og tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater, samt himlet med plater eller panel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Info fra kommune
Enebolig Godkjent 1962
Tilbygg godkjent 2004 27 m2
Reparasjon etter vannskade og brann 1974 m2
Tilbygg bolig (carport) godkjent 1978
Påbygg bolig godkjent 1983
Fasadeendring godkjent 1968 (tak over inngang og skjermvegg) og 1987.

Kommentarer: Opprinnelig oppført som tomannsbolig i 1962. Var en periode enebolig, men ble bruksendret til tomannsbolig i 1989. Registrert som enebolig i matrikkelen pr i dag. Byggesak har bekreftet at boligen er en tomannsbolig iht vedtak i vårt arkiv. Bygningstype vil endres i matrikkelen.
Det foreligger ikke dokumentasjon på at 2 stk boder/uthus er omsøkt eller godkjent i kommunens arkiv.

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest.
Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Takstmann kommenterer: Det er ikke montert rømningsvinduer på soverom i 1 etg, (v/stue).

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Byskogen barnehage (0-5 år) ca. 0.2 km
Gapatrosten barnehage (1-5 år) ca. 0.3 km

Mesterfjellet skole (1-10 kl.) ca. 1.5 km
Fagerli skole (1-7 kl.) ca. 2.4 km
Hedrum ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 1.5 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 1.2 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av elektriske varmekabler (bad, vaskerom og toalett), lukket vedovn i stue 2 etg. og peis m/innsats i stue 1 etg, luft-luft varmepumpe i stue 1 etg. og stue 2 etg. og panelovn.

Larvik kommune opplyser at siste feiing var 10.08.2020, og siste tilsyn var 31.08.2016. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 15 605 pr. år (Årprognose 2023)

Det betales for avløp, feiing, vann og renovasjon.
Kommunale avgifter forfaller til betaling fire ganger pr. år.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkrevning for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 831 408 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 993 069 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommunedelplan avsatt til boligbebyggelse. Eiendommen ligger i hensynsone H710_3, dvs: Båndlegging for regulering etter pbl. Området er båndlagt til Jernbane og tilhørende teknisk infrastruktur etter pbl. Båndleggingen skal sikre at det ikke foretas tiltak som vanskeliggjør planarbeidet og gjennomføringen av jernbanetiltaket. Et mindre område er avsatt til vei. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr.4329, tinglyst 11.12.1962: Bestemmelse iflg. skjøte. Larvik kommune forbeholder seg rett til å plassere veiskjæringer evt. fyllinger inne på tomta, samt rett til - uten avgift - å bygge, betjene og holde vedlike de kiosker, luftledninger, stolper og kabler som finnes nødvendig for elektrisitetsforsyningen. Stolper og kabler anbringes nær inntil gjerdet. Gjerde er kommunen uvedkommende.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via septiktank. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Per dags dato foreligger det ingen planer om separering i dette området.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Grensen 11, 3258, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 572 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0117

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.