Larvik sentrum

Eksklusiv, totalrenovert 3-roms toppleilighet midt i Larvik sentrum. "Alt" nytt. Påkostede løsninger. Flott beliggenhet

Kongegata 27 , 3256 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

52%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

41%

har bolig mellom 60-120 kvm

9%

av boligene er nyere enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 82 m²
Bruksareal 82 m²
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2023
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1550
Energimerking E
FINN.no 308027030
Sist endret 14.09.2023 09:30
Prisantydning 3 390 000,-
Totalpris 3 508 263,-
Fellesutgifter 2 158,-

Beregnet totalkostnad

3 390 000,- (Prisantydning) 22 343,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 412 343,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 85 300,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 412 343,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 95 920,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 508 263,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til denne toppleiligheten i Kongegata 27 - midt i Larvik sentrum. Er du på jakt etter en nydelig leilighet med særpreg, er denne leiligheten midt i blinken for deg. Her bor man sentralt til med alle fasiliteter like utenfor døren. Boligen egner seg også svært godt til utleie. Dette var tidligere et kontorlokale som er delt opp i to leiligheter, noe som gir en særegen og god planløsning.

Kvaliteter ved eiendommen:
• Ny, ekslusiv toppleilighet i sentrum
• To gode soverom vendt mot bakgård
• Eksklusive materialvalg
• Svært delikat kjøkken og bad
• Meget god planløsning
• Lave felleskostnader
• Egner seg godt til utleie
• Kort vei til både Bøkeskogen og badestrand
• Umiddelbar nærhet til alt av servicetilbud

Velkommen til en hyggelig visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets tredje og øverste etasje, som gir en lys og luftig romfølelse. Planløsningen består av stor stue og kjøkken i åpen løsning, bad og to soverom vendt mot bakgården.

Standard

Leiligheten var tidligere en del av et næringslokale, og ble renovert og seksjonert i 2022/2023. Boligen fremstår delikat og moderne med slette vegger i duse farger. På gulvet er det lagt slitesterkt laminat. Ellers hvite, slette himlingsflater.

I stua er det flotte 4- og 6-ramnsvinduer, og en eksponert trebjelke som gir leiligheten et tøft uttrykk.

Pent og nett kjøkken fra Svane Kjøkkenet. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer i form av komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin. Ellers er det en stor og praktisk kjøkkenøy med platetopp og integrert avtrekksvifte.

Tøft bad med varmekabler i gulv, og fliser på vegger og gulv. Badet inneholder dusjhjørne, servant med skapinnredning og speil, samt toalett.

Med leiligheten følger det entreprenørgaranti frem til 2028.

Det gjøres særskilt oppmerksom på at dette er en vesentlig ombygging av et eldre næringslokale der det alt vesentligste utenom fasade, etasjeskillere og takkonstruksjonen er byttet ut.  Øvrige bygningsdeler er i hovedsak totalrenovert.

Beliggenhet

Eiendommen i Larvik sentrum med kort vei til alt sentrum har å by på! Her har du butikker, caféer og restauranter rett på utsiden av døren. Kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Skog og mark befinner seg like i nærheten, her ligger Bøkeskogen som en naturperle på toppen av Larvik. Området byr på mange fasiliteter blant annet serveringssted, utescene, friidrettsbane og flotte løyper.

Fra leiligheten er det gangavstand ned til sjøen, hvor du bla. finner Indre Havn som de senere årene er vesentlig oppgradert. Her er det tilrettelagt for aktiviteter og det er ypperlig med bl.a. volleyball, bading fra stupetårn og minigolf. Langs strandpromenaden er det også flere sommeråpne spisesteder. Litt lengre unna ligger Bølgen Kulturhus, Fritzøe Brygge og fantastiske Farris-Bad - et av Norges beste spa-hotell.

Det er også kort vei til E-18, jernbanen og bussforbindelser. Det er heller ikke langt til barnehager, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole hvor du også finner Jotron Arena - byens storstue og hjemmebane til Larvik håndballklubb.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Felleskostnader

2 158 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer blant annet vedlikehold, felles forsikring, energi og strøm for fellesarealer, kabel-TV og bredbånd, forretningsfører- og styrehonorar.

Det er pt. ikke installert internett til leiligheten etter renoveringen. Naboleiligheten som ble solgt parallelt fra utbygger er i prosess med å få installert internett, og det må muligens installeres en antenne på utsiden som trolig må godkjennes av kommunen. Konferer megler for status/spørsmål.

Kostnader til drift og vedlikehold av ventilasjonsanlegg fordeles på de seksjonseierne som berøres av anlegget i forhold til sameierbrøken. Det vil si at utgiftene fordeles på eierne av seksjon 14, 15, 16, 18, 19 og 23. Seksjonseierne i tidligere Kongegt. 27 (gammelt bygg) sørger for alt vedlikehold av denne del av eiendommen som ikke påligger den enkelte seksjonseier.

Løpende kostnader

I gjeldende byggteknisk forskrift, TEK17, stilles det krav for nye boliger til etablering av oppbevaringsplass eller bod på minimum 5 kvm for sykler, sportsutstyr, barnevogn eller lignende. Som følge av at tiltakshaver ikke hadde mulighet til å oppdrive en slik bod ved etablering av leiligheten, ble det gitt tillatelse fra kommunen til å oppfylle vilkåret ved å leie et minilager eller annet sted i sentrum. Fremtidig eiere av leiligheten skal ved eventuelt tilsyn fra kommunen kunne vise frem en leieavtale for bodene. Det er eieren av leiligheten til enhver tid som har ansvaret for å kunne fremlegge en slik leieavtale. Ifølge tiltakshaver leide de to boder på 5 og 8 kvm i 1. kvartal 2023. Disse kostet kr 1 039,- og kr 1 579,- pr. måned.

Andel fellesgjeld

22 343

Sameie

Sameiet Oscarsgate 4, org.nr. 988 419 281, består av 18 boligseksjoner og 4 næringsseksjoner.

Styreleder i sameiet er Terje Vegard Jacobsen.

Forretningsfører i sameiet er LABO.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Seksjonseieren skal vedlikeholde bruksenheten slik at skader på fellesarealene og andre bruksenheter forebygges, og slik at de øvrige seksjonseierne slipper ulemper.

Sameiet skal holde utvendige og innvendige fellesarealer, inkludert bygningen og felles installasjoner, forsvarlig ved like.

Se forøvrig punkt 4 i sameiets vedtekter for ytterligere informasjon om vedlikeholdsansvaret for seksjonseier og sameiet.

Saker som styret har arbeidet med:
a. Ventilasjon næring
b. Lading av elbil i garasjeanlegg
c. Pågående prosjekter og utbedringer i regi av LABO
d. Overgang til nytt system for oppfølging av bygget

Saker som styret har under arbeid og planlegging:
a. Digitalisering av kommunikasjon og dokumentasjon i LABO portal
b. Forebyggende gjennomgang av byggets fasader og takflater (serviceavtale)
c. Ivareta seksjonseieres interesser i forbindelse med videre regulering av Bøkestredet
d. Fordele enkeltoppgaver i eierseksjonssameiet / avholde dugnader

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 25107719019, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.02.2023: 5.6% pa.
Antall terminer til innfrielse: 17
Saldo per 24.02.2023: 1 037 161
Andel av saldo: 22 343
Første termin/første avdrag: 27.06.2016 (siste termin 27.06.2031)

Forsikring

Sameiets eiendommer er fullverdiforsikret med bygningkasko. Forsikringen omfatter ikke innbo og løsøre. Hvis sameiets forsikring skal benyttes, må beboerne straks ta kontakt med styrets leder, slik at skademelding kan bli sendt forsikringsselskapet.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap viste et underskudd på kr. 50 140,- i 2021. Underskuddet skyldtes i hovedsak økte vedlikeholdskostnader som vedlikehold av veranda/terrasse/balkong, samt brannvarsling/sprinkling.

I budsjett for 2022 er det lagt til grunn at sameiet skal gå med kr. 104 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Sameiets ordensregler og vedtekter følger vedlagt salgsoppgaven, og interessenter oppfordres til å sette seg inn i disse før bud inngis.

Husdyrhold

Dyrehold er ikke tillatt ifølge vedtektene og ordensreglene til sameiet. Dette gjelder likevel ikke dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Kun to punkter i tilstandsrapporten har fått tilstandsgrad 2:
Våtrom - Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert. Eventuell fukt i konstruksjonen vil derfor kunne medføre skader over tid før det oppdages. Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm, som ikke er tilfredstillende mtp. lekkasjesikkerhet. Lokalfall i dusjsonen er mindre enn hva som ideelt anbefales. Det er ikke etablert membranoppkant ved terskel.
Elektrisk anlegg - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg. Det anbefales å gjennomføre en utvidet el-sjekk.

Tilstandsrapport fra takstmann følger vedlagt salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun av faglært. (Next Home AS). Subbelist byttet ut med vannstopplist på gulv for å hindre vått gulv utenfor dusj, 27/05 -23..

Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
- Ja. Tregt avløp på kjøkken, venter rørlegger i regi av Next Home AS (utbygger).

Kjenner du til om det foreligger påbud/heftelser/krav/manglende tillatelser vedrørende eiendommen?
- Ja. Krav om leie av bod for at leilighet skal være godkjent.

Tilleggskommentar:
Leilighet selges etter kort tid pga endret livssituasjon, og tilnærmet ingen bruk i eieperioden.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 82 kvm, Bruksareal: 82 kvm

Bruksareal: 82 m².
Primærrom: 82 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom:
Gang: 11 kvm
Soverom1: 11 kvm
Soverom2: 11.3 kvm
Dusjbad: 4.3 kvm
Stue og kjøkken: 42 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Kongegata.

Tomt

Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 06.12.1884. Senere er denne sammenslått med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Det medfølger ikke egen biloppstillingsplass til leiligheten. Biloppstillingsplass i nærliggende gater etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Kombinasjonsbygg oppført i murkonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for leiligheten, datert 02.03.2023. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele leiligheten.

Ifølge sameiets vedtekter kan seksjonseieren kan fritt leie ut sin egen seksjon. Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende jf. vedtektene.

Sameiets styre skal underrettes skriftlig om alle leieforhold.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 826 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp og renovasjon. Beløpet er oppgitt på kommunens hjemmesider.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Eiendomsskatt

Det er i Larvik kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Fastsettes normalt i etterkant av at man har overtatt boligen. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Bevaringsverdig

Boligen er registrert i SEFRAK-registerert. Det vil si bygninger (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i det såkalte SEFRAK-registeret, men som ikke er fredet etter Kulturminneloven. I enkelte kommuner og fylker (f.eks. Finnmark) er grensen for registrering satt lenger inn på 1900-tallet. Utover det som er nevnt under 'formål' knytter det seg ingen spesielle restriksjoner til det at en bygning er SEFRAK-registrert. Mange av dem vil likevel kunne ha lokal eller regional verneverdi, og det vil som regel være lurt å kontakte regional kulturminne-myndighet også i de tilfellene der bygningen ikke er formelt meldepliktig

Regulering

Eiendommen ligger i et område som ikke er detaljregulert, men som er avsatt til sentrumsformål i kommuneplanens arealdel 2021-2033. Eiendommen er underlagt bestemmelses-/hensynssone for sentrumssone for byggegrenser, utbyggingsvolum og funksjonskrav, samt område for grunnvannsforsyning.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foregår reguleringsplaner i nord og i syd for eiendommen.

Navn: Kvartal 27, (Faugstad og Micasa).
Status: Planlegging igangsatt.
Syd for eiendommen.
Planen ble meldt inn i 2009, men er ikke fullført. Eiendommen ligger i dag i båndleggingssonen i påvente av planleggingsarbeidet for jernbanen, og det er den overordnede planen, kommunedelplan for Larvik by, som er gjeldene.

Navn: Bergeløkka.
Status: Planlegging igangsatt
Nordvest for eiendommen.
Det er varslet at Larvik kommune og Fritzøe Eiendom AS setter i gang arbeid med planprogram og prinsipplan for Bergeløkka. Hensikten er å legge premisser og overordnede rammer for utvikling av den nye bydelen på Bergeløkka.

Konferer megler ved ytterligere spørsmål

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1987/7463-1/30  Erklæring/avtale 01.09.1987 
Bestemmelse om septiktank m.m.
Best. om traforom
Best. om fjerning ved og. anlegg i gate/fortau
Overført fra: 3805-3020/1550
Gjelder denne registerenheten med flere

Eiendommen har tillatelse fra kommunen til å benytte kommunal grunn under fortausnivå i Oscarsgate til plassering av traforom og septiktank. Det betales årlig leie til kommunen kr. 1 000,-. Eiendommen har erklært seg villig til å fjerne septiktank/traforom dersom disse i fremtiden blir liggende slik at det er til hinder for offentlig anlegg i gate/fortau

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Kongegata 27, 3256, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 1550 snr. 14 orgnr. 988419281 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0129

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.