Frostvedt

Fantastisk utsiktseiendom med renoveringsbehov. Ettertraktet beliggenhet. Garasje. Grønn og fin tomt. Gode solforhold.

Doktorveien 16 , 3274 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

92%

eier sin egen bolig

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

83%

har bolig på over 120 kvm

92%

av boligene er eldre enn 20 år

31%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 80 m²
Bruksareal 129 m²
Tomt 695 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1961
Gårdsnummer 2004
Bruksnummer 61
Energimerking G
FINN.no 308950475
Sist endret 14.09.2023 09:09
Prisantydning 3 800 000,-
Totalpris 3 911 420,-

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 95 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 800 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 420,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 911 420,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Doktorveien 16!

Boligen ligger usjenert til i et rolig og stille område. Området er barnevennlig med lite trafikk. Fra boligen er det kort vei til Larvik sentrum med et variert og godt tilbud av butikker og spisesteder. Området byr også på kort vei til skoler og barnehager. Det er også kort vei til fine turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt.

Gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass, samt garasje. Tomta er opparbeidet med asfaltert innkjørsel, hage og diverse beplanting. Her er det god boltreplass for både to- og firbente. Boligen inneholder entré, gang, bad, stue med plass til spisestue, kjøkken, to soverom og bod. Fra stua er det utgang til en vestvendt balkong - her er det deilig sol midtsommer til ca. kl. 22:30 ifølge selger. Kjelleren har garasje, uinnredet kjellerrom og et delvis utgravd kjellerrom.

Boligen ble bygget i 1961 og har et gjennomgående totalrenoveringsbehov. Boligen har i dag et etterslep av vedlikehold både inn- og utvendig og passer nok aller best for deg som ønsker å ta i et tak. Her har du et godt utgangspunkt - og med en god dose pågangsmot og arbeidsinnsats kan du skape ditt drømmehjem her.

Velkommen til visning!

Innhold

Boligen inneholder:

1. etasje: Entré, gang, bad, stue, kjøkken, bod og to soverom.

Kjeller: Garasje, uinnredet kjellerrom og et delvis utgravd kjellerrom.

Standard

Boligen ble oppført i 1961 og har et gjennomgående totalrenoveringsbehov.

Innvendige overflater:
Gulv belagt med parkett og tepper.
Vegger med tapet.
Himlinger med trepanel og slette flater.

Kjøkken:
Kjøkkenet er fra byggeår og har belegg på gulv, vegger med tapet og flis, samt himling med belistede slette flater. Kjøkkeninnredningen har slette flater og benkeplate i hovedsakelig metall. Ventilasjon via avtrekksvifte integrert i overskap.

Bad:
Badet er fra byggeår og har belegg på gulv, vegger med våtromsplater, samt himling med takessplater. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett og servant med innredning. Rommet er ventilert via naturlig ventilasjon.

Teknisk/VVS:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp via septiktank.
Vannrør i kobber og avløpsrør i metall fra byggeår.
Varmtvannstank av typen Oso 16RH 200 fra 1985, stakeluke og hovedstoppekran plassert i kjeller.
Sikringsskap med skrusikringer og en automatsikring er plassert i bod.
Oppvarming via elektrisitet og vedfyring, samt varmepumpe plassert i stue.
Boligen har naturlig ventilasjon.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og etablert boligområde på Frostvedt. Området ligger rett øst for Larvik sentrum, med kort vei til sentrum, Nordbyen kjøpesenter, dagligvarebutikker og offentlig kommunikasjon. Det er nærhet til flotte turområder og blant annet Doktorfjellet med flott utsikt.

Larvik sentrum har trivelige handlegater med kafeer, restauranter og alt av bymessige fasiliteter. Her ligger også kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til fine turområder i bla. Bøkeskogen og Vestmarka. Det er også kort vei til Indre Havn, jernbanen, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden. Det er heller ikke langt til skoler, barnehager, samt idrettsanlegg med mange fritidstilbud for store og små.

Nydelige sommerperler som Stavern, Nevlunghavn og Helgeroa er kun en liten kjøretur unna. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.

Dette er tilstandsgrad 2:

Kjøkken:
Helhetsvurdering - TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, røropplegg samt andre installasjoner. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

Øvrige rom:
Helhetsvurdering - Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Overflater bør fornyes.

Rom under terreng:
Helhetsvurdering - Kjelleren fremstår som fuktig. Det ble registrert salt/kalkutslag i vegg og gulv, dette tyder på fuktvandring i konstruksjoner. Det registreres vanninnsig ved fjell. Tiltak bør påregnes. Garasjehimling er kledd med plater som kan inneholde asbest. Kostnader ved utskiftning må påregnes. Det ble registrert sprekker/riss i gulv og vegger.

Loft:
Overflater vegger/undertak - Enkelte fuktmerker rundt takgjennomføringer.

Etasjeskiller 1. etasje:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i stue er målt til 17 mm og ca. 20 mm på kjøkken.

Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er ikke gjennomført vedlikehold på det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person. Vedlikehold/oppgradering bør påregnes.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
Helhetsvurdering - Yttervegger i sin helhet har etterslep på vedlikehold. Stedvise råteskader påvist. Stedvis sprukket murpuss. Oppgraderinger/vedlikehold må påregnes.

Dører og vinduer:
Vinduer - Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato.
Dører - Ytterdør/terrassedør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene
sammenlignet med dører fra nyere dato.

Grunnmur - Stedvise sprekker/riss i grunnmur registrert.

Drenering:
Helhetsvurdering - Drenering er nedgravd og skjult, men er vurdert å være fra bygningens opprinnelige byggeår. Alder samt symptomer på utilsiktet fuktighet tilsier at forventet gjenværende brukstid er kort/utløpt.

Stikkledninger og tanker:
Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.
Septiktank - Ukjent alder, og ingen dokumentasjon på materiale, type eller tilstand. Tiltak anbefales.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse er gitt med et sjablongmessig prisanslag for utbedring:

Bad:
Helhetsvurdering - TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Gulvbelegg er ikke klemt mot sluk, økt risiko for fuktskader. Kun naturlig avtrekk og det er ikke etablert tilluft ved terskel. Fornying/oppgradering av våtrommet må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Teknisk/VVS:
Helhetsvurdering - Tekniske installasjoner, vann- og avløpsrør inne i boligen er i hovedsak fra boligens opprinnelige byggeår. Det ble påvist utette avløpsrør i kjeller. Tiltak og utskiftninger må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Yttertak:
Helhetsvurdering - Taktekkingen bærer preg av høy alder og høy slitasje. Det er påvist utettheter/skader (ved bod/entré). Taktekking må fornyes, skader må utbedres. Sjablongmessig prisanslag: kr over 300 000.

Terrasser / platting på terreng:
Terrasser på terreng - Det er observert skjevheter i konstruksjonen. Rekkverkshøyden er for lav ihht. gjeldende forskrift. Terrassen bærer preg av etterslep av vedlikehold. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 50 000 - 100 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn: AQUA VVS senteret. Fjernet badekar og satt inn nytt dusjkabinett og vask.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei. Må eventuelt kontakte AQUA VVS.
- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Ja. Dårlig avløp - lite vanntrykk på sommeren.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Larvik kommune. Tett vannrør etter spyling. Byttet rør fra kjeller til kjøkken.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Kjeller med fjell, litt fuktinnsig.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Nei. Ikke brukt på over 10 år.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Jordrotter ute i hagen.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Liten lekkasje inn i bod.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 129 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 81 m².
Primærrom: 80 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, stue, kjøkken og to soverom.
I tillegg finnes en bod på 1 m² som s-rom.

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 48 m².
Primærrom: 0 m².
Her finnes garasje, uinnredet kjeller og delvis utgravd kjeller på totalt 48 m² som s-rom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Doktorveien.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 695 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 09.04.1959. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Ønskes det koordinatmålte og sikre grenser for eiendommen, må det fremmes en oppmålingssak til kommunen. Tjenesten er gebyrbelagt. Veiledning kan fås ved henvendelse til saksmottak Geodata - Tlf. 98231865.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i egen gårdsplass, samt garasje.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger i betong/murkonstruksjoner. Etasjeskiller i lettbetong. Tak i trekonstruksjon. Fasade
med pusset mur og liggende trekledning. Saltak tekket med betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på eiendommen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Megler kan ikke se at det er samsvar mellom byggegodkjente tegninger og dagens bruk. Det gjelder innredningen av kjeller. Det er ikke tegnet inn garasje på tegningne. Kjøper overtar ansvar og risiko vedrørende dette.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet, vedfyring og varmepumpe.

Larvik kommune opplyser at siste feiing ble utført 15.06.2022 og siste tilsyn utført 11.03.2015.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 288,75 pr. år (årsprognose fra Larvik kommune)
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkreving for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. For fritidsboliger er satsen den samme, men grunnlaget er egne takster utarbeidet våren 2023.  Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 678 863 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 443 905 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og offentlig friområde i reguleringsplan for Frostvedt. Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven. Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei og vann i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Eiendommen har privat septikanlegg som ligger inne i den kommunale tømmeordningen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet. Ved fremtidig separering av avløpsledninger i området, vil det bli gitt pålegg om separering av private stikkledninger og utkobling av septiktank. Dersom et slik pålegg blir gitt må det påregnes kostnader knyttet til dette.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Vaskemaskin og stekeovn kan medfølge etter avtale med selger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Doktorveien 16, 3274, Larvik, Gnr. 2004 bnr. 61 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0131

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.