Sjøparken

Særdeles pen og oppgradert 3-roms ved sjøen m/stor balkong og gode solforhold. Garasjeplass m/EL. Båtplass tilgjengelig

Agnespassasjen 73 , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 67 m²
Bruksareal 67 m²
Tomt 4 881 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 4046
Bruksnummer 337
Energimerking D
FINN.no 314361357
Sist endret 13.09.2023 22:42
Prisantydning 5 600 000,-
Totalpris 5 756 463,-
Fellesutgifter 3 557,-

Beregnet totalkostnad

5 600 000,- (Prisantydning) 5 723,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 5 605 723,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 140 120,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 605 723,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 150 740,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 5 756 463,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Agnespassasjen 73. Dette er en svært lekker leilighet med en unik beliggenhet helt nede ved sjøen. Leiligheten er betydelig oppgradert fra standard. Leiligheten er fra 2021 og innehar fortsatt nybygg-garanti.

Kvaliteter ved eiendommen:
- Svært lekker 3-roms fra 2021 m/høy standard
- Leiligheten er betydelig oppgradert
- Nydelig bad med gulldetaljer og lekre materialvalg
- Pent kjøkken m/vinskap
- Nybygg-garanti
- Store vindusflater som gir mye naturlig lys
- Balkong m/gode solforhold
- Egen vinterstue som kan åpnes helt opp
- Garasjeplass m/elbil-lader
- Direkte heisadkomst fra p-plass.
- Mulighet for å kjøpe båtplass (3,5 meter)
- Svært ettertraktet beliggenhet

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder:
Entré, Stue/kjøkken, Bad, Soverom, Soverom 2 og Solstue

Standard

Bygget har gjennomgående høy standard. Se nærmere beskrivelse under konstruksjoner i vedlagt takst.

Innvendige overflater
Leiligheten har malte plater og malt betong på vegger og i tak. Det er tregulv i stue kjøkken, soverom og flis i gang.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning har slette fronter og benkeplate av kompositt. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer. Komfyr, micro, oppvaskmaskin, kjøleskap og platetopp. Det er ventilator over platetopp.

Våtrom
Badet har flislagt gulv med varmekabler. Det er fliser på vegg og malte plater i tak. Badet er utstyrt med dusjhjørne med glassdører, innredning med nedfelt servant, vegghengt toalett, Badet har gulvvarme.

Tekniske installasjoner
Boligen har installert balansert ventilasjonsanlegg fra byggeåret. Det elektriske anlegget er i fra byggeåret, med automatsikringer. Ny måler i el-skapet er fra 2021. Vannrørene er av typen rør-i-rør-system med samleskap montert på bad bak høyskap med utakbare hyller. Innvendige avløpsrør er av plast fra 2021. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvannsanlegg.

Utvendige forhold
Bygget er oppført i betong og tre. Ytterdør i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med metallplater.
Takrenner og utvendige beslag i metall.

Oppgraderinger som er gjort:
Garasje i garasjeanlegg Kr. 230 000
Båtplass Kr. 350 000
Innvendig solskjerming Kr. 40 000
Oppgradering kjøkken/bad Kr. 230 000
Led lys Kr. 40 000
El bil lader Kr. 30 000

Beliggenhet

Sjøparken  - Agnes brygge i Stavern ligger i vannkanten med båthavn og sandstrand. Sjøparken er det flat og behagelig sykkelsti til Stavern med skoler, barnehage, butikker, restauranter, bakeri, cafeer, vinmonopol, apotek, lege, tannlege og mye mer.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud og mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Felleskostnader

3 557 pr. mnd.

Felleskostnadene fordeles slik:
Fellesutgifter: 2 668,-
TV/bredbånd: 449,-
Driftsforeningen: 440,-

Andel fellesgjeld

5 723

Andel formue

12 674

Sameie

Sameie: Sameiet Sjøparken Øy 3A, Orgnr: 928104400 sameiet består av 20 seksjoner.

Saker som styret har under arbeid og planlegging:
a. Oppfølging av ett årskontroll, serviceavtaler og HMS
b. Felles brannøvelse i løpet av 2023
c. Dugnad, grøntareal
d. Samarbeid med driftsforeningen, garasjeforeningen, utbygger og de andre styrene om felles vedlikehold og utvikling av området

Saker som styret har arbeidet med:
a. Serviceavtaler, og oppfølging av disse. Alle inngåtte avtaler ligger i portalen og i eget HMS system. I HMS systemet skal også oppfølgingen av avtalene dokumenteres
b. Husregler for sameiet (tillegg til vedtekter). Styret utarbeidet forslag til husregler som ble lagt ut til høring/ kommentarer. Husreglene ligger på portalen.
c. Privat beplantning på fellesareal. Det er inngått avtale med eierne i 1. etasje og driftsforeningen om ansvar og vedlikehold av beplantet hekk på fellesskapets eiendom.
d. Oversikt over, og formidling av viktig kontaktinformasjon for beboerne. Dette er lagt i hver postkasse og ligger i portalen
e. 1 årskontroll av fellesarealer med oppfølging. Styret kan informere om dette på årsmøte.
f. Oppfølging av vannlekkasje på felles takterrasse.
g. Oppfølging av økonomi, og regulering av fellesutgifter. 2022 var første hele året i sameiet. Første halvår viste økonomiske underskudd pga et par store regninger som forsikring og strøm. Styret har regulert felleskostnadene etter erfaringene med utgiftsnivået. Styret har i tillegg ønsket å opparbeide en økonomisk buffer som sikkerhet for sameiets felleskap.
h. Det har vært arrangert en felles "grøntdugnad" med godt oppmøte. Dagen ble avsluttet med pizza og hyggelig samvær "Et sted å være"
i. Felles garasjeforening. Det er inngått avtale mellom utbygger, 3A, og 3B om felles garasjeforening fra 1.april 2023. Når 3C og D/E ferdigstilles innlemmes også disse. Garasjeforeningens formål er å sørge for drift og vedlikehold av kjøreveier, arealer og kulverter, samt tilhørende felles tekniske anlegg og funksjoner. Labo er forretningsfører, og kostnadene ligger i fellesutgiftene. De leilighetene som har to plasser faktureres for dette fra 1. april i år.
j. Styret benytter Labos nettsider; min side til felles kommunikasjon fra styret til sameierne, og oppfordrer alle til å følge med på denne. Mulighet for varsel på e post/ sms ved nye oppslag. Det er publisert 8 oppslag.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring
Polisenummer: SP0003698659

Sameiets eiendommer er fullverdiforsikret med bygningskasko. Forsikringen omfatter ikke innbo og løsøre. Hvis sameiets forsikring skal benyttes, må beboerne straks ta kontakt med styrets leder, slik at skademelding kan bli sendt forsikringsselskapet.

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 196 035,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå i 0,-.

Vedtekter / husordensregler

Borettslaget er pliktig å være medlem av Sjøparken.
Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. Se punkt 11. i husordensreglene som følger vedlagt salgsoppgaven.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Selger har ved dette salget valgt å ikke gjennomføre en tilstandsrapport, men en verditakst fra Øyvind Larsen v/L&V takst AS. Rapporten er datert 07.10.2022 og ligger vedlagt salgsoppgaven.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Liten drypplekkasje vannlås servant. Aut. rørlekker reparerer før overtakelse

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm

3. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, Bad, Soverom, Soverom 2, Solstue, Entré

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Offentlig med privat stikkvei inn til eiendommen. Kun innkjøring til eiendommene. Ikke trafikkert vei.

Tomt

Areal: 4 881 kvm, Eierform: Felles tomt

Opparbeidet tomt med trapper støttemurer og beplantning.

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger en parkeringsplass m/elbil-lader i oppvarmet parkeringskjeller.

Byggemåte

Bygget er oppført i betong og tre. Ytterdør i tre. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Mønet skråtak i trekonstruksjon. Taktekking med metallplater.
Takrenner og utvendige beslag i metall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 17.03.2022 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Leiligheten har vannbåren oppvarming med gulvvarme, med unntak av på badet som har varmekabler i gulvet. Varmtvann til oppvarming og forbruk er fra felles anlegg. Ventilasjonen er balansert og sikringsskapet har automatsikringer.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 11 092 pr. år
Avgiften er en årsprognose for 2023 og inkluderer: Vann/avløp, renovasjon og eiendomsskatt.
Totale kommunale avgifter for 2022: 9600,-

Eiendomsskatt:
Det er innført eiendomsskatt i Larvik Kommune. Eiendomsskatt skal betales av den som er registrert som eier av eiendommen. Skatten betales uavhengig av om det er leilighet eller enebolig. Eiendomsskatten er vedtatt med 1 promille i 2023.

I strategidokumentet er det lagt opp til at skatten økes til 2 promille i 2024, 3 promille i 2025 og 4 promille i 2026. Dette er det maksimale nivået som kan kreves inn, ifølge Larvik Kommune.

I Larvik kommune er målet at eiendomsskatten skal innkreves sammen med de kommunale avgiftene ( vann, avløp og renovasjon) 4 ganger i året. I 2023 vil dette ikke være mulig og skatten vil derfor dette året bli innkrevd i termin 3 og termin 4.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter

Formuesverdi

Pr. 09.08.2023 var det ikke mulig å innhente formuesverdi hos skatteetaten. Dersom du har spørsmål vedrørende dette, ta kontakt med megler eller gå minn på skatteetaten.no.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse.  For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Kommuneplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 201812
Navn Kommunedelplan for Stavern by 2021-2033
Plantype Kommunedelplan
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 06.10.2021
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3805/dokumenter/6785/Bestemmelser%20KDP%20Stavern%20by.pdf

Delarealer Delareal 906 m
Arealbruk Veg,Nåværende

Delareal 4 880 m
KPHensynsonenavn H910_1
KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

Delareal 1 061 m
Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende

Delareal 2 103 m
Arealbruk Friluftsområde,Nåværende

Delareal 810 m
Arealbruk Andre typer bebyggelse og anlegg,Nåværende
Reguleringsplaner
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon.
Id 201209
Navn Sjøparken Agnes
Plantype Detaljregulering
Status Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse 23.10.2013
Bestemmelser - https://www.arealplaner.no/3805/dokumenter/5899/REGULERINGSBESTEMMELSER%20Sj%c3%b8parken%20Agnes.pdf
- https://www.arealplaner.no/3805/dokumenter/6774/Reguleringsbestemmelser%20Sj%c3%b8parken%20.pdf

Delarealer Delareal 816 m
Formål Småbåtanlegg i sjø og vassdrag

Delareal 268 m
Formål Gangveg/gangareal/gågate

Delareal 1 060 m
Formål Boligbebyggelse-blokkbebyggelse

Delareal 621 m
Formål Torg

Delareal 2 116 m
Formål Friluftsområde i sjø og vassdrag
Reguleringsplaner under arbeid i nærheten (100 meter)
Besøk kommunens hjemmeside for mer informasjon

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2015/1205183-4/200  Bestemmelse om parkering  
 23.12.2015 
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:324  
Rett til 16 parkeringsplasser
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 3805-4046/337
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/625898-1/200  Erklæring/avtale  
 09.04.2018 21:00 
Rettighetshaver:AGNES UTVIKLING AS 
Org.nr: 987549432
Kan ikke slettes uten samtykke fra:SJØPARKEN DRIFTSFORENING  
Org.nr: 819890382
Pliktig medlem av Sjøparken Driftsforening
Overført fra: 3805-4046/337
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/1247240-1/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass  
06.10.2021 21:00 
Rettighetshaver:SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1247240-2/200  Bestemmelse om elektriske ledninger/kabler  
 06.10.2021 21:00 
Rettighetshaver:SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477
Gjelder denne registerenheten med flere

2021/1247240-3/200  Bestemmelse om vannledning  
 06.10.2021 21:00 
Rettighetshaver:SJØPARKEN BRYGGESAMEIE  
Org.nr: 919838477
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2021/1335715-2/200  Bestemmelse om båtplass/bryggeplass  
 26.10.2021 21:00 
Rettighetshaver:TINKY AS  
Org.nr: 913642619

2022/727954-4/200  Bestemmelse om adkomstrett  
 04.07.2022 21:00 
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:12  
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:326  
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:338  
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2023/599872-1/200  Bestemmelse om bebyggelse  
 09.06.2023 21:00 
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4046 Bnr:326  
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Agnespassasjen 73, 3290, Stavern, Gnr. 4046 bnr. 337 snr. 5 orgnr. 928104400 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0140

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.