Larvik

Strøken enebolig fra 2022 med god planløsning og gjennomgående god boligstandard - hybel på 45 kvm - gode leieinntekter

Guriskogen 37 , 3261 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

79%

eier sin egen bolig

97%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

47%

har bolig på over 120 kvm

94%

av boligene er eldre enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 181 m²
Bruksareal 190 m²
Tomt 514 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2022
Gårdsnummer 1028
Bruksnummer 133
Energimerking A
FINN.no 318841253
Sist endret 15.09.2023 08:51
Prisantydning 7 800 000,-
Totalpris 8 011 420,-

Beregnet totalkostnad

7 800 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 195 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 800 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 211 420,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 011 420,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Vi har gleden av å presentere Guriskogen 37!

Dette er en ny (2022) energieffektiv, moderne og strøken enebolig med hybel med leieinntekter på gode kr 120.000,- pr år.
God intern beliggenhet på nytt boligfelt på Guriskogen.
Fargevalg, innredninger, overflater og detaljer er godt gjennomtenkt og gir en flott helhet over huset.
 
God planløsning med stue og kjøkken i hoveddelen i 2. etasje.
Stuen har generøs takhøyde og store vindusflater som gir et herlig naturlig lys inne.
Peisen i stuen gir masse hygge og ikke minst varme når kulda setter inn.
 
Stilrent og flott velutstyrt kjøkken fra Norema med integrerte hvitevarer med både vinskap og kaffemaskin. Flott kjøkkenøy  med platetopp med integrert avtrekk.  Her kan matlagingen gjøres sosialt og underholdende når venner og familie kommer på besøk. Det er plass til sofagruppe og spisebord, utgang til solrik veranda.
Videre er det ett soverom med god garderobeplass og et delikat flislagt bad i hovedetasjen. 

Deler av 1. etasje er innredet til hybel på 43 kvm.

I hoveddelens  1. etasje er det romslig flislagt entré, to soverom, delikat flislagt bad  og separat vaskerom med opplegg for vaskemaskin.

Hybelen i 1. etasje har  egen inngang fra gården, kjøkken i åpen løsning, stue med plass til både salongdel og spisegruppe, soverom og delikat flislagt bad med dusjhjørne, servant, toalett og opplegg for vaskemaskin.
Ønsker man ikke å leie ut kan denne sømløst brukes sammen med hoveddelen. Det er branndør mellom hybelen og entrén i hoveddelen som bare kan åpnes.

Tomten er opparbeidet med plen, hellelagt og asfalterte arealer. Praktisk bod ved siden av carport.

Det er et koselig og fint nytt boligfelt med topp moderne lekeplass på feltet, samt barnehage og skole rett borti gata. Området byr også på flotte skogsturer på stier og Discgolf bane i skogen bak skolen. Ifølge selger er det kort gåtur til kaupang gjennom skogen, med bademuligheter.

Velkommen til visning!

Innhold

Samtlige rom er målt og står beskrevet under, målene er satt i m2.
2 etasje
Stue/kjøkken: 70,6
Soverom: 13,8
Bad: 5,6

1. etasje
Entre: 165,1
Soverom 1: 9,0
Soverom 2: 10,2
Bad: 5,8
Vaskerom: 3,2

1 etasje hybel:
Entre/stue/kjøkken: 26,2
Bad: 3,7
Soverom: 9,0
Teknisk rom: 2,9

Utvendig bod: 6

Standard

Boligen har gjennomgående god standard med tidsriktige farge- og materialvalg av god kvalitet. Fargevalg, innredninger, overflater og detaljer er godt gjennomtenkt og gir en flott helhet over huset. Boligen er fra 2022, og fremstår som "ny".

På innvendige overflater er det benyttet:
Gulv: Laminat og flis
Vegger: Malte flater
Himling: Malte flater

Kjøkken
Ligger i 2. etasje med stue. Det er laminat på gulv, malte flater på vegg og himling, og downlights i tak. Innredning fra Norema med glatte fronter og benkeplate i foliert spon/MDF plate. Det er montert innebygde enheter som oppvaskmaskin, stekeovn, kjøleskap, fryseskap, vinskap, kaffemaskin og
induksjonstopp. Det er montert innebygd el-stikk i benkeplate. Det er montert vannføler i benkeskap og komfyrvakt v/vifte. Avtrekk m/kullfilter i induksjonstopp.

Bad 2. etasje
Det er varmekabler og flis på gulv, flis på vegg og malte flater og downlights i himling. Fall på gulv mot sluk: Ja, begrenset fall i rom utenfor nisje. Plastsluk og synlig membran som ligger i klem i sluk. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, skap, speilskap og innredning/vask. Balansert ventilasjon. Det er tilluft v/dør.

Bad 1. etasje
Det er varmekabler og flis på gulv, flis på vegg og malte flater og downlights i himling. Plastsluk og synlig membran som ligger i klem i sluk. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, skap, speilskap og innredning/vask. Balansert ventilasjon. Det er tilluft v/dør.

Vaskerom 1. etasje
Det er flis på gulv og malte flater på vegg og i himling. Plastsluk og synlig membran som ligger i klem i sluk. Av installasjoner finnes opplegg for
vaskemaskin, rør i rør skap, vv-tank, ventilasjonsanlegg og utslagsvask. Balansert ventilasjon. Det er tilluft v/dør.

Kjøkken hybel
Det er laminat på gulv og malte flater på vegger og himling. Innredning fra Norema med glatte fronter og benkeplate i foliert spon/MDF plate.
Det er montert innebygde enheter som oppvaskmaskin. Det er montert komfyrvakt v/vifte og vannføler under benkeskap. Avtrekk m/kullfilter. Selger opplyser at det skal monteres filter og fikse vifte før salg.

Bad/vaskerom hybel.
Det er varmekabler i gulv, flis på gulv og vegger, og malte flater i himling. Fall på gulv mot sluk: Motfall utenfor nisje. Selger opplyser at motfall på gulv utenfor nisje skal utbedres før salg. Plastsluk og synlig membran som ligger i klem i sluk. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin, speilskap og innredning/vask. Balansert ventilasjon. Det er tilluft v/dør.

Tekniske installasjoner
- Det er montert plastrør og rør i rør system i bolig og hybel. Fordeler skap er plassert på vaskerom i bolig og i teknisk rom på hybel. Hovedkran er
plassert på vaskerom. Det mangler sprutdeksel i rør i rør skap på vaskerom. Dette settes alene til TG2.
- Balansert ventilasjonsanlegg står plassert i bod/teknisk rom i hybel og på vaskerom i bolig.
- Det er montert en luft-luft varmepumpe i stue 2 etg.
- HØIAX VV-tank på 187 liter fra byggeår og OSO VV-tank på 194 liter fra 2021. De står plassert på vaskerom i boligdel og teknisk rom i hybel del.
- El-skap plassert i entre bolig og teknisk rom hybel. Automatsikringer.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyetablert nabolag på Guriskogen- et svært barnevennlig område med flere fine lekeplasser. Nærområdet byr på flotte turstier og nærhet til flere barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Fra eiendommen er det gangavstand til flotte turstier innover i bl.a. Valbyskogen, Guriskogen og Husebyskogen, noe som gir god rekreasjon.

Larvik har et rikt utvalg av gode badeplasser, og fra eiendommen er det kort kjørevei til Bjønnes med sommerkiosk og stupebrett, Gon med populære Gonsbukta badeplass som byr på flott sandstrand, samt friområde med glattskurte svaberg og stupebrett. Det er også kort vei til Rekkevik, samt Hvittensand som ligger i vakre omgivelser med mulighet for gode turopplevelser. Her kommer Lågen inn og skaper sterke strømmer i vannet. Stranden anses som en av Vestfolds beste kite-strender.

Løpende kostnader

Boligen er tilknyttet Telenor som leverandør av kabel-tv og internett, og har kostnad på kr.1.576 pr mnd. Tv-tuner/dekoder medfølger. 
Dagens eier har hatt et strømforbruk på ca. 12.440 kwh det siste året. 
Boligen er forsikret gjennom If og har årlig premie på kr. 4.733,-.
Det vil bli etablert velforening som denne boligen skal være medlem av. Medlemskontigent ikke kjent.
Innboforsikring og evt. alarm kommer i tillegg.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2(Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Innvendig overflate: Noe "bom" i gulvfliser v/ytterdør i entre boligdel.
- Bad/vaskerom hybel: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme
vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Garantisak som utbedres før overtagelse.
- Entre/stue/kjøkken hybel: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Manglende filter. Selger opplyser at det skal monteres filter og fikse vifte før salg.
- Stue/kjøkken 2. etg: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter).
- Terrengforhold: Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Det må sies at det ble observert noe vann på tomten (hjørne sørøst).

TGIU (Konstruksjoner som ikke er undersøkt)
- Takkonstruksjon/Loft: Hele takkonstruksjonen er gjenbygget. Det er ingen mulighet til vurdering utover alder og observasjoner fra underliggende etg.
- Bad 1 etg, Bad 2 etg. og Bad/vaskerom hybel: Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Nei. Firmanavn Pemo Mur & Flis AS. Oppbygging av nytt bad, membran arbeid, flislegging osv utført av Morten Pettersen i nevnte firma.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn Terjesen Rørlegger. Alt rørlegger arbeid ifbm byggingen av boligen frem til ferdigstillelse. Se boligmappa.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Nei. Kommentar:  Pipe og vedovn installert av Vestfold Peis og Pipe. Se boligmappa. I nye tette hus med ventilasjonssystem, som blir trykktestet, er det ofte mindre trekk i vedovn. Det er det også her. Hjelper å ha et vindu eller terassedør på gløtt i oppfyringsprosessen. Har brukt ovnen noen ganger, mest for kosen sin skyld, da huset er så varmt og godt i utgangspunktet.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn CS Byggpartner AS. CS Byggpartner bygde terasse/carport, blikkenslager arbeid/tetting av denne gjort av blikkenslager dem samarbeidet med.
Selger har bygd bod selv, samt lagt takpapp og blekking på tak, ved hjelp av byggmester venn. Sålen til denne er støpt av CS Byggpartner AS.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært. Firmanavn Re Elektroinstallasjon AS og CS Byggpartner AS. Alt av elektrikerarbeid fra start til ferdigstillelse bolig. CS Byggpartner har stått for ventilasjonsanlegget i byggeprosessen.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget? Ja Kommentar: Se boligmappa.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, Se boligmappa
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja Kommentar: Det er lagt klart trekkerør til dette, fra strømskapet ut i boden.
- Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)? Nei. Selger har flislagt gulvet i gangen, utført belistningen og foringer rundt dører (ved hjelp av byggmestervenn), samt bygget uteboden (ved hjelp av byggmestervenn). Malerarbeider er utført ved av venn som er maler og noe egeninnsats.
- Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser? Ja. Guriskogen er et nytt boligfelt, og oppføringer av nye boliger foregår kontinuerlig.
Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende? Ja.
- Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
Ja. Hele boligen er godkjent til beboelse.
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling? Ja. Nybygd hus 2022 ihht gjeldende forskrifter og krav, med bla radonduk/brønn. (se boligmappa).
- Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Det ble av Larvik kommune levert en rapport fra Grunnteknikk AS (se boligmappa), om grunnforholdene her (bla noe leiregrunn) og anbefalinger for hvordan grunnarbeider burde bli gjort. Denne rapport og anbefalinger, ble fulgt nøye med bla masseutskiftninger og påfylling av Glasopor (lette masser). Det ble i tillegg brukt bredere såleblokker av CS Byggpartner. Gravearbeider utført av Pål Teien Graving og Sprenging AS. Se boligmappa.
Tilleggskommentar:
Kjøkken montert av kjøkkenmontør/byggmester Thomas Liverød (se boligmappa)
Varmepumpe kjøpt og montert fra Kind Energispar Sandefjord. (se boligmappa)
Asfalt lagt av Maskin og Asfalt AS, avretting og sluttgrunnarbeider før asfaltering gjort av H & K Sandnes AS. (Se boligmappa)
Det informeres at det et par steder til venstre for utebod helt innerst i gårdsplassen, kom noe ugressvekst gjennom asfalt. H &
K Sandnes helte på noe eddik og brukte vibroplate oppå asfalt. Selger har også gått med ugress brenner på det som kom opp
før dette.
Øvrig egeninnsats: Belistning/foringer ved hjelp av byggmester venn (gulvlister, dørforinger/lister og eikelister ved dørterskler
bad/vaskerom, terassedør, inngangsdør, toppen av trapp) og gulvlegging i alle rom.
- Montering av garderobeskap (sort på hovedsoverom fra Kvik, øvrige speilskap fra Ikea).
- Terasseheller rundt huset. (fra Byggmax)
- Bygging av støttemurer (fra Megaflis og Byggmax). Grunnarbeider under disse, samt nedgraving av tilgangskum/kumlokk til
stoppekran mm gjort av Pål Teien Graving AS (ut mot vei), og H & K Sandnes AS (i grensen til nabo).
- Planting av hekk (fra Thujaeksperten) og legging av ferdigplen (fra Manvik plen)
- Maling av hus utvending (maling fra Jotun).
Se forøvrig boligmappa for dokumentasjon, fargekoder mm.

Boligens areal

Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 190 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue med åpen kjøkkenløsning, soverom og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, 2 soverom, vaskerom og bad.

1. etasje hybel:
Bruksareal: 45 m².
Primærrom: 42 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue med åpen kjøkkenløsning, bad/vaskerom og soverom.

Bod
Bruksareal: 6 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Eiendommen har innkjøring fra Valbyveien og inn til Sølvstråveien, deretter inn til Guriskogen.
Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 514 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Det er muligheter for parkering i carport og på tomten/innkjøring.

Byggemåte

Det er støpt dekke og ringmurselemeter. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er kledning på fasader. Takkonstruksjon med pult tak, det er papp som tekking. Konstruksjonen er lukket, men etasjeskiller antas å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater, samt himlet med plater eller panel.

Det er oppført en utvendig bod på tomten. Oppført i trekonstruksjoner og med kledning på fasader. Det er papp som taktekking.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på boligen datert 16.08.2023 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boden er godkjent men det foreligger ikke ferdigattest på sportsboden.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Valby barnehage (1-5 år) ca. 0.3 km
Guriskogen barnehage (0-5 år) ca. 0.8 km
Bisjord Fus barnehage (0-5 år) ca. 1.4 km

Valby skole (1-7 kl.) ca. 0.3 km
Tjodalyng skole (1-10 kl.) ca. 3.2 km
Mellomhagen ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 3.9 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 4.7 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.
Deler av 1. etasje er innredet til hybel og leies ut idag.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av elektriske varmekabler på alle badene og entré, vedovn i stue/kjøkken 2 etg., balansert ventilasjon og luft-luft varmepumpe i stue/kjøkken 2 etg.
Larvik kommune opplyser at det ikke er informasjon funnet for eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter A.
Dette er fra energiberegning utført av utbygger.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energimerke fra utbygger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 13 421 pr. år (Årsprognose)
Det betales for avløp, vann og renovasjon.
Kommunale avgifter forfaller til betaling fire ganger pr. år.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkrevning for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Boligen så ny at det foreløpig ikke er utarbeidet ligningsverdi for boligen etter ferdigstillelse

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ifølge reguleringsplan Guriskogen vest. Den er avsatt til boligbebyggelse ifølge kommuneplanens sarealdel, og er omfattet av hensynssone H910_1 som betyr at reguleringsplan fortsatt skal gjelde.
Boligen ligger i et nytt boligfelt og det vil bli bygging av boliger i tiden fremover.
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 4766, tinglyst 06.10.1971: Bestemmelse iflg. skjøte. Ang skog. Bestemmelser rundt avtale om hogst av skog. Overført fra: 3805-1028/10. Gjelder denne registerenheten med flere
 
Dagboknr. 2981861, tinglyst 07.09.2020: Bestemmelse om medlemskap i velforening/huseierforening.
Pliktig medlemsskap i Guriskogen Vest velforening.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Intergrerte hvitevarer. Innbygde garderobeskap, samt garderobeskap i hovedsoverom og hybel medfølger.
Diverse inventar, som sofa, stuebord og stoler og kommoder, kan følge med, etter nærmere avtale.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om.

Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert.

Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Guriskogen 37, 3261, Larvik, Gnr. 1028 bnr. 133 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0142

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.