Tenvik

Kun 80 m fra sjøen - Enebolig på romslige 343 kvm - Uteområder som må oppleves - Utsikt - Båtplass, strand og badeplass

Tenvikveien 23 , 3264 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner

NABOLAGSPROFIL

89%

eier sin egen bolig

66%

av eiendommene har pris over 5 mill

70%

har bolig på over 120 kvm

10%

av boligene er nyere enn 20 år

29%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 274 m²
Bruksareal 343 m²
Tomt 975 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1954
Gårdsnummer 4055
Bruksnummer 18
Energimerking G
FINN.no 316678226
Sist endret 07.09.2023 10:29
Prisantydning 12 900 000,-
Totalpris 13 241 420,-

Beregnet totalkostnad

12 900 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 322 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 12 900 000,-)) 17 550,- (Boligkjøperpakke Tryg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 341 420,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 13 241 420,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Tenvikveien 23!

Dette er en unik, romslig og spennende bolig med mange gode løsninger og materialvalg. Boligen er opprinnelig fra 1954, men ble renovert av dagens eiere i tidsrommet 2000-2012 med med 2 tilbygg, garasje og utestue.
Eiendommen har fantastisk utsikt mot Larviksfjorden og god intern beliggenhet på Tenvik, bare 80 meter fra sjøen. Her er det umiddelbar nærhet til sjø, strand og turmuligheter, men samtidig i nærhet til sentrum og bylivet. Barnevennlig beliggenhet i rolig boligområde uten gjennomgangstrafikk og med gåavstand til felles brygge og egen båtplass på Tenvik. Det er gode solforhold på eiendommen med sol fra morgen til kveld.

Boligen har en god planløsning, er meget innholdsrik og går over 3 plan med en dobbel garasje i kjeller.

I 1. etasje kommer du inn i en romslig gang med sitteplass og god oppbevaringsplass i skyvedørsgarderobe. Inngang til praktisk og romslig vaskerom fra gang med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask og gode oppbevaringsmuligheter i skap og innredning.

Videre inn kommer en til hjertet av huset; delikat, stort og velutstyrt kjøkken med integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, 2 stk. stekeovner, kjøleskap, fryseskap, 2 stk. vinskap, mikro ovn og induksjonstopp. Det er spiseplass langs den ene kjøkkenbenken med barstoler. Her er det store vindusflater med utsikt mot sjøen, Indre Havn og Larvik. Det er montert peis som gir varme og lun følelse i vinterhalvåret. Videre innover er det stue og spisestue med plass til flere sittegrupper. Tv-stue innerst i stuen. Det er utgang til stor terrasse med plass til sittegruppe og solsenger. Adkomst til utestuen og trapp ned til hagen.
Videre er det et delikat flislagt bad med plassbygd badekar, innredning med dobbel vask og stort speil. Dusjnisje og toalett.

Opp i 2.etasje er det tre gode soverom, alle med plassbygget seng og garderobeskap for oppbevaring. Kontor med egen hems, idag innredet med senger. Hovedsoverommet har utgang til balkong på 6 kvm, magisk å starte dagen med morgenkaffen, solen og utsikten. Utgang til lun veranda på 11 kvm veranda fra gang og soverom. Praktisk toalettrom med enkel servant , innredning og toalett.

I husets kjeller er det stue med eget vinrom og ytterligere ett flislagt bad. Utgang til garasje med plass til 2 biler.

Utestuen blir flittig brukt fra slutten av april til høsten, hovedsaklig til middager, tv-kos og grilling. Mulighetene er mange siden det er montert både peis og varme i taket. Ellers er det flere fine utesteder rundt huset; utestua, bakhagen for aktiviteter som dart, bordtennis og hyggelige lag, nedenfor boligen er det plenarealer for ballspill og andre aktiviteter. Uteområdene rundt huset er pent opparbeidet og gir et ryddig og rent uttrykk med beleggningsstein, støpte betongflater, trapper og forstøtningsmur i mur.

Eiendomsklisjeen med hus og hytte i ett stammer fra slike eiendommer som dette.

Velkommen!

Innhold

Samtlige rom er målt og står beskrevet under, målene er satt i m2.

1 etasje
Hall: 19,3
Vaskerom: 9,3
Bad: 10,0
Kjøkken: 24,0
Stue: 66,1

2 etasje
Gang: 24,8
Toalettrom: 3,6
Soverom 1: 12,6
Soverom 2: 15,3
Soverom 3: 24,6
Soverom/kontor med hems: 18,1. Hems er ikke med i arealer pga. lav takhøyde.

Det er beregnet noe mindre arealer i 2 etg. pga. skråtak. Det må sies at det er ca. arealer og at det kan forekomme avvik ihht. skråtak og skjevheter på gulv/himlinger.

Kjeller
Gang 1: 4,8
Gang 2: 9,1
Bad: 5,7
Stue: 17,0 (lite lysinnslipp og manglende rømningsvindu)
Bod 1: 6,5
Bod 2: 10,0
Garasje: 48,5

Standard

Dette er en enebolig som er påbygget og vedlikeholdt i flere etapper, og fremstår som en velholdt familiebolig med god standard og materialvalg.

Det er blitt utført en del oppussing/renovering de senere år.
Det er bl.a:
2012 - Bygget bad i 1 etg.
2012 - Pusset opp toalettrom i 2 etg.
2010 - Pusset opp kjøkken
2009 - Ny taktekking
2009 - For det meste ny kledning
2006 - For det meste nye vinduer og ytterdører
2006 - Bygget overbygd/innebygd uteplass m/peis
2005 - Bygget garasje og terrasse på garasje
2005 - Ny vv-tank
2004 - Bygget bad i kjeller
2003 - Ny drenering
* Pusset opp innvendige overflater over tid
* Bygget boligen over tid
* Bygget vaskerom
* Røropplegg av nyere dato
* Montert jacuzzi på terrasse
* Montert sentralstøvsuger
* Montert vannbåren varme i store deler av boligen
* El-opplegg av nyere dato

Innvendige overflater
Gulv: Parkett, flis og betong
Vegger: Malte flater og panel
Himling: Malte flater og panel

Kjøkken pusset opp i 2010 av merke Ikea. Innrening av profilerte fronter og benkeplate i heltre.  Det er fliser på gulvet med vannbåren varme og downlights i taket. Malte flater og flis på vegger og malte flater i tak. Det er montert innebygde enheter som oppvaskmaskin, 2 stk. stekeovner, kjøleskap, fryseskap, 2 stk. vinskap, mikro ovn og induksjonstopp. Det er montert en vifte over på kjøkken som har avtrekk ut av rommet.

Bad 1. etasje er bygget i 2012. Det er flis og vannbåren varme i gulv, flis på vegg, malte flater og downlights i himling. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, innebygd badekar og innredning m/dobbel vask. Plastsluk og synlig membran som ligger i klem i sluk. Det er elektrisk styrt vifte og  tilluft v/dør. Overflatevann under innebygd badekar ledes ikke til sluk pga. det ikke er sluk under badekar. Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner.

Bad kjeller er bygget i 2004. Det er flis og vannbåren varme i gulv, flis på vegg, panel og downlights i himling. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje, håndkletørker, innebygd badekar og innredning/vask. Plastsluk og synlig membran som ligger i klem i sluk. Det er elektrisk styrt vifte og  tilluft v/dør. Overflatevann under innebygd badekar ledes ikke til sluk pga. det ikke er sluk under badekar.

Toalettrom 2. etasje er pusset opp i 2012. Det er laminat på gulv og panel på vegger og himling. Downlights i taket. Av installasjoner finnes vegghengt toalett og innredning/vask. Det er montert naturlig avtrekk på vegg etter befaring, det er ikke tilluft v/dør.

Vaskerom 1. etasje er bygget i nyere tid. Det er flis og vannbåren varme i gulvet, MDF panel plater på vegger, malte flater og downlights i himling. Plastsluk og synlig membran i sluk, ikke synlig i klem. Av installasjoner finnes opplegg for vaskemaskin, skap og innredning/vask. Det er ikke montert avtrekk eller tilluft i rommet. Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er fysisk mulig pga. tilliggende konstruksjoner. Ikke observert tegn til fukt i rommet.

Tekniske installasjoner
- Montert plastrør og kobber rør. Montert rør-i-rør skap i hall 1 etg. og stue i kjeller. Hovedkran plassert i bod. Røropplegg av forskjellig alder, men av nyere dato. Det ble observert kondens/fukt på rør i skap i stue i kjeller. Bør jevnlig kontrolleres og settes alene til TG2. Avløpsrør av plast. Det er av nyere dato.
- Det er montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom.
- Det er montert en jacuzzi på terrasse.
- OSO VV-tank på 287/100 liter fra 2005. Står plassert i bod i kjeller. Det er sluk i rommet.
- Det er montert sentralstøvsuger i boligen. Hoveddel er plassert i bod i kjeller.
- Det er montert vannbåren varme i store deler av boligen. Åpent og synlig anlegg i bod i kjeller.
El-skap: Gang 2 etg. og gang i kjeller. Automasikringer.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Tenvik i barnevennlige og enveiskjørte Tenvikveien. Utsikten er nydelig og  fin hele året!

Tenvik har nærhet til både sjø, flott natur og byliv noe som gjør akkurat dette området til et svært attraktivt og sjarmerende boligområde.
Her bor du med kort vei til Larvik sentrum med alle sentrumsfunksjoner, samt kort vei til Farrisvannet og Bøkeskogen.

Om sommeren er det gode bademuligheter kun minutter fra boligen, dersom du ikke skal ta båten fra brygga og kjøre ut til de uendelige badeplassene langs kysten.
Batteristranda og Langestrand Bad er to populære badestrender, kun en spasertur fra boligen.
Ved siden av  ligger Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Deretter finner man Fritzøe Brygge med forretninger, restauranter og leiligheter. Fra gangbro over Farriselva kommer man til kulturhuset Bølgen. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden, hvor den kjente båtbyggeren Colin Archer hadde sitt hjem og verft. Langs strandpromenaden er det fiskerestaurant og flere serveringssteder som er perfekte på varme sommerkvelder.

Om vinteren er det kort vei til treningssenter på Langestrand og kyststien går fra området. Det er også tur- og skimuligheter i Bøkeskogen. Ellers er det bare og slappe av og tenne stearinlys hjemme i stuen eller vinstuen.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Beliggenheten er sentral i forhold til flyplass. ferge og E-18. Nærmeste flyplass ligger i Sandefjord under 20 min kjøring unna. I Sandefjord er det også gode forbindelser til Strømstad i Sverige med båt. I tillegg går det båt til Hirtshals i Danmark fra Larvik. Fra E-18 er det i underkant av 8 min til boligen, som tar deg raskt til både Oslo og Sørlandet.

Løpende kostnader

Boligen er tilknyttet Altibox fiber som leverandør av kabel-tv og internett, og har kostnad på kr. 1.229,- pr mnd.  
Årlig medlemskap i velforening utgjør kr. 500,- pr. år.
Årlig avgift til båtplassen på 1.500 kr i året, som brukes til vedlikehold av brygge og bryggeområdet.
Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Tryg Premie: 12181

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på byggemeldingstidspunktet.
- Takkonstruksjon/Loft: Eldre skjolder og eldre konstruksjon.
- Glassbyggerstein: Montert noe glassbyggerstein som vinduer. Glassbyggerstein kan være en risiko løsning ihht. kulde/fukt.
- Balkonger, terrasser og rom under balkonger (gjelder alle): Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Dagens krav er 100 cm på rekkverk. Selger opplyser at det kan forekomme noe fukt/vann i garasje når det er snøsmelting osv.
- Utvendige trapper (ved innkjøring til garasje): Noe slitasje.
- Andre utvendige forhold: Noe tegn til fukt i garasje via fjell og via ovenliggende terrasse. Noe sprekker/riss på mur v/port.
- Etasjeskille/gulv mot grunn (2. etg): Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter og over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
- Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
- Rom Under Terreng: Det var svake fuktutslag v/bruk av fuktmåler på yttervegg i boder. Noe synlig fukt i garasje ved fjell/vegg.
- Innvendige trapper: Åpninger mellom trinn i innvendig trapp er større enn dagens forskriftskrav. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet.
Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper.
- Bad kjeller: Mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Overflatevann under innebygd badekar ledes ikke til sluk pga. det ikke er sluk under badekar.
- Vaskerom: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til
gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Ikke synlig membran under klemring.
- Bad 1.etg: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Overflatevann under innebygd badekar ledes ikke til sluk pga. det ikke er sluk under badekar.
- Toalettrom: Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
- Elektrisk anlegg: Mangler Samsvarserklæring, kontroll og innholdsfortegnelse i el-skap.
- Drenering: Utvendig tetting/fuktsikring av grunnmuren er avsluttet under utvendig terreng.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.
- Terrengforhold: Vann i grunnen følger fjell og ledes delvis mot bolig/garasje.
- Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger og avløpsledninger.

Følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 (Avvik som kan kreve tiltak):
- Kjøkken: Det er ikke påvist tegn på at det er montert lekkasjedeteksjon ved oppvaskmaskin/oppvaskkum eller komfyrvakt, dette er et krav på kjøkkenet ut ifra alder. Sprekk i vask og induksjonstopp. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000,-.

Følgende elementer gitt tilstandsgrad 3 (Store eller alvorlige avvik):
- Pipe og ildsted: Pipevanger er ikke synlige. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.
- Forstøtningsmurer: Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav. Kostnadsestimat: Under 10 000,-.

Annen info: Selger opplyser at det er merke/stekk i glass på vindu mellom stue og overbygd terrasse (sør).

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Firmanavn Jaran mathisen og sønner og Asbjørn Nauf AS.
Bad nede i kjeller nytt i 2002. Bad 1.etasje nytt 2014. Toalett rom 2. etasje nytt 2014. Arbeider utført av Kenneth Normann Hansen , Jaran Mathisen og sønner og Asbjørn Nauf AS.

- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Firmanavn Jaran Mathisen og sønner, og Kenneth Normann Hansen.
Rør arbeider utført av Asbjørn Nauf AS . Alt oppbygning av bad, snekker arbeider, membraner og flis arbeider utført av Kenneth Normann Hansen og Jaran mathisen og sønner.

- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Nei.

- Er arbeidet byggemeldt? Nei, det var bad på eksisterende rom, så ingen søknad var nødvendig

- Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende? Nei. Alt rør i huset er av nyere dato fra 2002 til 2014.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn Asbjørn Nauf. Alt av vann rør nytt fra 2002 til 2014.

- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Noen riss i utvendig mur.

- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Kan lekke litt ved vegg i garasje ved mye snøsmelting.

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun faglært. Firmanavn Kenneth Normann Hansen og Jaran Mathisen og sønner. Total ombygning av tak, fasader og ny garasje samt to tilbygg.

- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner? Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Firmanavn HC elektro. Alt av el anlegg nytt fra 2000 til 2014.

- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Nei.

- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll i 2022 el anlegg.

- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. Lader i garasje 32 amp.

- Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen? Ja. To tilbygg på huset.

- Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene? Ja. To tilbygg datert 2000 er nabovarselet og godkjent.

Interessenter bes lese hele egenerklæringen som ligger vedlagt salgssoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 274 kvm, Bruksareal: 343 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 132 m².
Primærrom: 132 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall, kjøkken, stue/spisestue, bad og vaskerom.

2. etasje:
Bruksareal: 103 m².
Primærrom: 103 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, 3 soverom, kontor/soverom med hems og toalettrom. 

Kjeller:
Bruksareal: 108 m².
Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang x 2, stue og bad.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Tenvikveien.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 975 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen som er etablert med skylddelingsforretning den 09.06.1942, er ikke oppmålt av kommunen. Viser
til skylddelingsforretningen for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan
avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er
kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Det er to sider som er målt opp i nyere tid, men siden mot gata og siden mot nabo på nedsiden er usikre.

Opparbeidet tomt med plen, bedd, busker, blomster, etc. Det er asfaltert/steinbelagt innkjøring og gate.

Garasje / Parkering

Det er dobbel garasje i boligens kjeller. Praktisk anlagt med direkte tilgang til garasje fra boligen.
Plass til 3 biler på utsiden av garasjen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Petter Christiansen v/ Contaxt.

Det er støpt dekke i kjeller. Boligen har trolig grunnmur av støpt betong og lettklinker blokker som er pusset på fasader. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk, det er kreosot kledning på fasader. Tilbygget del v/bad (nord) er oppført i mur konstruksjoner og med stein på fasade. Takkonstruksjon med saltak, det er takstein som tekking. Nedløp og beslag av kobber.

Det er bygget en garasje i tilknytning til boligens kjeller etg. Det er støpt plate og den er oppført i mur konstruksjoner. Selger opplyser at konstruksjonen er laget som egen enhet mot boligen. Det er montert stål/aluminium port og elektrisk portåpner.

Det er bygget en utestue med kjøkkenløsning og peis. Den er oppført i stein/mur- og trekonstruksjoner. Det er støpt plate som dekke. Det er trevirke som taktekking og det er laget klokketårn på tak.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten

Ferdigattest / brukstillatelse

Eiendommen er registrert med følgende bygningsopplysninger:
Enebolig godkjent 1954
Tilbygg godkjent 1974
Fasadeendring godkjent 1980
2 Tilbygg godkjent 2000
Garasje/uthus/anneks tiltak unntatt søknadsplikt 2023

Boligen er byggesøkt etter godkjente tegninger som følger vedlagt i salgsoppgaven.
Toalett 2. etasje er ikke på de siste godkjente tegningene.
Garasjen godkjent i 2023

Stue i kjeller er ikke søkt bruksendret fra bod til stue (varig opphold.)

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse på den opprinnelige boligen iflg. kommunen. Det var ikke uvanlig på oppføringstidspunktet. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98.
Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes uten at det foreligger ferdigattest.

For ombyggingen i 200 foreligger det ferdigattest

Info fra taksten:
Det er ikke montert rømningsvinduer i boligen. Men det er
rømningsvei via trapp til 1 etg. og via balkonger i 2 etg, i 1
etg. er det rømningsveier via ytterdør og balkong/heve
skyvedører, og i kjeller er det rømningsvei via trapp til 1 etg.
og ytterdør mot garasje.
* Det er lite lysinnslipp i stue i kjeller. Ved endring fra
tilleggsdel til hoveddel for bygg oppført før 2011 er
lysforhold tilfredsstilt når vinduet tilfredsstiller krav til
rømning.

Barnehage / skole i området

Oversikt over nærmeste barnehage og skoler:
Gøy på Landet barnehage (1-5 år) ca. 1.6 km
Leikvang barnehage (1-5 år) ca. 2.5 km
Lysheim barnehage (0-5 år) ca. 2.7 km

Langestrand skole (1-7 kl.) ca. 2 km
Ra ungdomsskole (8-10 kl.) ca. 4.3 km
Thor Heyerdahl videregående skole ca. 4.5 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelse til kommunen for oppdatert informasjon.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av vannbåren varme i 1. etasje og kjeller, peis med innsats i stue/kjøkken 1 etg. og panelovn.
 
Larvik kommune opplyser at siste feiing var 09.01.2019, og siste tilsyn var 09.01.2019. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 25.500 kwh i 2022.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 289 pr. år (Årsprognose 2023)

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.
Det er fire gebyrterminer i året med forfall i februar, mai, august og november.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkrevning for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 240 908 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 467 267 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, men er avsatt til boligbebyggelse ifølge kommuneplanens arealdel. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Det er igangsatt planlegging av detaljregulering av Tenvik Områdeplan. Området syd for eksisterende boligområde er det planlagt ny boligbebyggelse. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Kommunestyret har vedtatt at det skal innføres boplikt i dette området. Vedtaket må på høring og deretter må kommunen søke Landbruksdepartementet om endring. Det antas at boplikten vil tre ikraft ila. 2023.

Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig, dersom boplikten trår ikraft innen overtagelse. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
Dagboknr. 31, tinglyst 08.01.1943: Bestemmelse iflg. skjøte.
Bestemmelse om bebyggelse, benyttelse, deleforbud og gjerde.
Rettigheter iflg. skjøte: Bestemmelse om vannrett og vannledning.
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:4055 Bnr:4  

Dagboknr. 9187, tinglyst 02.12.1983: Jordskifte.  
Grensegangssak. Mellom Tenvikveien 25 og 23.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Tenvikveien 23, 3264, Larvik, Gnr. 4055 bnr. 18 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0146

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.