Byskogen

Påkostet og flott andelsleilighet med innglasset balkong - to garasjer

Øvre Dr. Holms vei 32 , 3258 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Christine Olafsen
Christine Olafsen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

33%

har bolig på over 120 kvm

23%

er barnefamilier

35%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 62 m²
Bruksareal 62 m²
Tomt 5 554 m² / Fellestomt
Soverom 2
Etasje 1
Byggeår 1953
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 477
Energimerking F
FINN.no 319500760
Sist endret 21.09.2023 14:04
Prisantydning 2 380 000,-
Totalpris 2 687 563,-
Fellesutgifter 6 126,-

Beregnet totalkostnad

2 380 000,- (Prisantydning) 298 153,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 678 153,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 410,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 687 563,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Øvre Dr. Holms vei 32!

Dette er en flott andelsleilighet i 4-mannsbolig, med enkel tilkomst i en 1. etasje. Boligen inneholder kjøkken i åpen løsning mot stue, bad, to soverom og to boder. Det er downlight i stue og kjøkken som gir flott belysning.

Leiligheten har en hyggelig og innbydende vinterhage i tilknytning til stua. Det er isolert gulv og tak, så her sitter du godt skjermet for vær og vind! Fra vinterhagen er det tilkomst til en terrasse som videre leder ned til et fellesområde med plen og beplanting.

Borettslaget har vaskekjeller, men det er muligheter for vaskemaskin på eget bad. Det er både peis og varmepumpe som gir god varme.
Alle vinduer er byttet og det er en nyere veranda dør. Leiligheten har elbillader.

Selger har i tillegg to garasjer i borettslaget som medfølger.

Leiligheten har en fin beliggenhet i et attraktivt område i Byskogen i Larvik. Her bor du i gangavstand til skoler, barnehage, dagligvare, bakeri,  idrettsanlegg og offentlig kommunikasjon. Fine turmuligheter i de små skogene rundt og kort vei til Bøkeskogen og Farris.

Velkommen til visning.

Innhold

Leiligheten inneholder:
Entre, bad, kjøkken, stue og to soverom. Samt flislagt bod på tilsammen 12 m2 i felles kjelleretasje.

Det medfølger i tillegg to garasjer i borettslaget.

Standard

Leiligheten holder normal god standard og er oppradert de senere årene.

- Alle tak har 20 cm ny isolasjon, hvorav 5 cm er nedforet. To lag med gips i alle tak utenom bad.
- Stue og det lille soverommet er isolert i vegger med ytterligere 5 cm.
- Elbillader på egen kurs med 14 amper
- Alle vinduer er byttet, nyere terrassedør

Kjøkken
Kjøkken fra 1997, med fronter fra 2007. Overflater fra nyere årstall og gulv med parkett. Vegger med malte slette flater, Himling med malt slett flate og downlights i tak. Innredning med profilerte fronter. Integrert ovn, platetopp og avtrekksvifte. Det er etablert automatisk vannstopper.

Våtrom
Bad fra 2013. Gulv og veggflater er lagt med flis. Downlights i tak og innredning med slette fronter. Speil har integrert belysning. Vegghengt toalett. Dusjkabinett med skyvedør og regndusj. Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra 2013. Mekanisk avtrekk.

Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av standarden.

Beliggenhet

Leiligheten har en fin beliggenhet i et attraktivt område i Byskogen i Larvik. Her bor du i gangavstand til skoler, barnehage, dagligvare, bakeri, idrettsanlegg og offentlig kommunikasjon.

Følg Bystien til idylliske Bøkeskogen som ligger en kort tur unna eiendommen. Her du finner du gode tur- og rekreasjonsmuligheter sommer som vinter. Bøkekroa tilbyr et variert utvalg av matretter for store og små, og er et naturlig samlingspunkt hele året. Ellers flotte turområdet i Vestmarka. Turområdet byr på turstier, fiskevann og løypenett.

Videre er det gangavstand til Fram Stadion med fotballbane, og Arena Larvik - byens storstue med konserter, messefasiliteter og en rekke arrangementer. I tillegg byr nærområdet på lekeplass, svømmehall og treningssenter. Gode badeplasser finnes langs fjorden, der bystrendene Karistranda og Smiestranda er noen av de mest populære. Ta også turen til Farris for en deilig dukkert etter en treningsøkt eller gåtur langs Bøkeskogens mange fine turstier.

En runde med diskgolf på Fagerli kan anbefales. Banen er pent opparbeidet i nyere tid hvor du finner 12 hull i skogsområdet. Diskgolf har blitt en meget populær idrett i Norge og passer for hele familien.

Indre havn ligger også i gangavstand fra eiendommen. Her finner du en hyggelig promenade langs sjøen med volleyballbane og stupetårn. Området byr på flere serveringssteder/restauranter.

Fra eiendommen er det gangavstand til Mesterfjellet barne- og ungdomsskole, samt Thor Heyerdal videregående skole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Det finnes et godt utvalg av barnehager i området.

Felleskostnader

6 126 pr. mnd.

Felleskostnadene fordeler seg med kr. 5 398,- i felleskostnader, kr. 159 til Canal Digital og kr. 569 til varmtvann.
Felleskostnadene inkluderer rente og avdrag på fellesgjeld, kabel tv og bredbånd, kommunale avgifter, felles vedlikehold, felles strøm, felles forsikring av byggene, forretningsførsel og andre driftskostnader.

Kjøper gjøres oppmerksom på at fellesutgiftene må forventes å øke som følge av økte kommunale avgifter og innføring av eiendomsskatt.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiftene.

Andel fellesgjeld

298 153

Andel formue

18 763

Borettslag

Borettslaget Byskogen III borettslag, org nr 952 813 420, består av 34 andelsleiligheter - fordelt over flere bygg.
Forretningsførsel for borettslaget er Larvik Boligbyggelag (LABO).

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Dersom andel skifter eier, har andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget forkjøpsrett.

En andelseier har rett til å overdra sin andel, men erververen må godkjennes av borettslaget for at ervervet skal bli gyldig overfor borettslaget. Borettslaget kan ikke nekte godkjenning uten saklig grunn.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har under arbeid og planlegging (fremtidig vedlikehold)
a) Nye søppel hus blir satt opp før sommeren.

Saker som styret har arbeidet med:
a) Gravd og asfaltert ferdig til nye søppelhus.
b) Reparasjon av septik i Øvre Dr. Holms vei 19 og satt inn ventiler i kjeller.
c) Leid inn container til rydding av loft og kjeller.
d) Sjekket brannapparater hos alle beboere.
e) Reparert gjerder og beskjært trær.
f) Byttet verandadør i Øvre Dr.Holms vei 32.
g)Malt rekkverk og kledning i Øvre Dr. Holms vei 19, etter reparasjon av vannlekkasje.
h)Beiset søppel hus i Øvre Dr. Holms vei 34.

Borettslagets og andelseiernes vedlikeholdsplikt står beskrevet i vedtektenes punkt 5. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dette.

Det er trappevask i egen oppgang etter liste.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Borettslaget har ikke avtale om IN (individuell nedbetaling av fellesgjeld).

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 152089253, Eika Boligkreditt AS
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 03.07.2023: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 242
Saldo per 03.07.2023: 6 216 193
Andel av saldo: 200 486
Første termin: 30.09.2014
Første avdrag: 30.09.2018 ( siste termin 31.08.2043 )

Lånenummer: 25107700350, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 03.07.2023: 4.3% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 03.07.2023: 3 028 228
Andel av saldo: 97 667
Første termin/første avdrag: 27.06.2015 ( siste termin 27.06.2038 )

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP0000562027

Borettslagets eiendommer er fullverdiforsikret med bygningkasko i IF Skadeforsikring. Forsikringen omfatter ikke innbo og løsøre.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2022. Regnskapet viste et overskudd på kr. 473 094. I budsjett for 2023 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 338 000,- i overskudd. Kopi av regnskapet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.
I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.
Vedtektene følger som vedlegg.
Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende punkter er gitt TG 2:
Våtrom:
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 15 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Kjøkken:
- Det er stedvis knirk/klakking i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Etasjeskiller - 1. etg:
- Det er noe merkbare skjevheter i leiligheten. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 15 mm i stue og 12 mm på kjøkken.

Radon:
- Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Dører og vinduer:
- Terrassedør har noe svelleskader. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Til informasjon er dette borettslagets ansvar.

Yttertak:
- Taktekkingen bærer preg av elde og slitasje. Det er ikke registrert lekkasjer eller skader, men oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at vedlikeholds- og eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.
Til informasjon er dette borettslagets ansvar.

Stikkledninger og tanker:
- Utvendige vannrør har en alder som tilsier at restlevetid er usikker. Tiltak anbefales. Til informasjon er dette borettslagets ansvar.

Ingen punkter er gitt TG 3.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Rørlegger'n i Skien
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Full rehab av bad 2013 i regi av Borettslaget (Kontakt Torbjørn Sørensen, LABO ved spørsmål)

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja.
Firmanavn: Rørlegger'n i Skien
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Full rehab av bad 2013 i regi av Borettslaget (Kontakt Torbjørn Sørensen, LABO ved spørsmål)

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Har egen perm på dette.

Er arbeidet byggemeldt?
Ja. Kommentar: Ordnet av LABO (Torbjørn Sørensen)

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Firmanavn: Rørlegger'n i Skien
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Full rehab av bad 2013 i regi av Borettslaget (Kontakt Torbjørn Sørensen, LABO ved spørsmål)

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Nei. Kommentar: Drenering byttet i 2005.

Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Nei. Kommentar: Noe skrukkedyr i kjeller.

Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja. Kommentar: Vinterhage har hatt lekkasje i tak, men er tettet.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Glasset inn og isolert gulv og tak på veranda av meg selv mellom (2003-2022). Noe små reparasjoner er gjort på garasjer av meg selv.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Faugstad og OneCo (Sønnico)
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Alt elektrisk i hele leiligheten er byttet mellom 2013 og 2023.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja. Kommentar: Se vedlagt.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Kommentar: Alle rom tilhørende leiligheten er pusset opp av meg unntagen bad (alt elektriskt og rør er gjort av faglært)

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Ja. Kommentar: Det følger med 2 garasjer (se vedlegg). Parkerings plass nærmest lader tilhører denne leiligheten(alltid vært sånn)

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Kommentar: Styret skal mest sannsynlig male husene i borettslaget til neste år.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja. Kommentar: Det er vært jordrotter ved husene på nedsiden av meg.

Boligens areal

tPrimærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, kjøkken, stue og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Direkte fra Øvre Dr. Holms vei 32.

Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning. Benytt gjerne kartet i annonsen til å lage adkomstbeskrivelse.

Tomt

Areal: 5 554 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 16.01.1952. Senere er denne grensejustert med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen. Historiske målebrev kan fås fra kommunen ved henvendelse Servicesenteret.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplass i garasje og på sameiets tomt.

Byggemåte

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasader med
liggende og stående trekledning. Saltak tekket med betongtakstein. Vinduer i 2 og 3-lags glass fra 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vedfyring. Hovedsakelig via luft til luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 8 483 kWh pr. år.
Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 556 572 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 003 657 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, ikraft 06.10.2021. Eiendommen omfattes av hensynssone H540_1: Hensyn grønnstruktur - Hensynssone for verdifull grønnstruktur er avsatt innenfor boligområder hvor det finnes spesielt viktig vegetasjon og/eller landskapsformasjoner, som bidrar til opplevelses- og nærmiljøverdier, og som bør bevares. Se utdrag fra kommuneplan vedlagt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Tinglyst  28.04.1972  Bestemmelse ifølge. skjøte  
med dagboknr. 1900-2/30
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Borettslagets og boligbyggelagets medlemmer har forkjøpsrett. Denne boligen blir utlyst først etter at leiligheten er solgt. Kontakt megler for når fristen løper ut.

Adresse og matrikkel

Øvre Dr. Holms vei 32, 3258, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 477, andelsnr. 5 i Byskogen 3 borettslag med orgnr. 952813420 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0148

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.