Sentrum/Byskogen

Enebolig i attraktivt og skjermet boområde - Fin hage - Kort vei til det meste

Damveien 7 , 3257 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Christine Olafsen
Christine Olafsen Eiendomsmeglerfullmektig MNEF

NABOLAGSPROFIL

78%

eier sin egen bolig

65%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

44%

har bolig mellom 60-120 kvm

17%

er barnefamilier

37%

er gift

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 157 m²
Bruksareal 228 m²
Tomt 594 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 1953
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 222
Energimerking G
FINN.no 315536694
Sist endret 19.09.2023 09:03
Prisantydning 4 490 000,-
Totalpris 4 618 670,-

Beregnet totalkostnad

4 490 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 112 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 490 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke Trygg (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 128 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 618 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Knut Leinæs og Christine Olafsen har gleden av å presentere Damveien 7. Dette er en innholdsrik enebolig over 3 plan - beliggende meget attraktivt til rett på utsiden av Larvik sentrum. Det er flott hage med plen, diverse beplantning og frukttrær. Vestvendt og delvis overbygget terrasse hvor du kan sitte skjermet for været. Gårdsplassen og carporten er belagt med brostein.

Fra garasjen er det direkte adkomst til kjelleren hvor det er flere boder, noe som gir gode oppbevaringsmuligheter. I kjelleren er det også et praktisk  vaskerom. I hovedetasjen er det entre, gang, toalettrom, kjøkken, stue, spisestue og et soverom (soverommet er etablert i ettertid og var tidligere en spisestue som hang sammen med stuen). I 2.etasjen er det gang, bad og tre soverom.

Det er kort vei til sentrum med butikker, kafeer og restauranter, samt til kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til flere dagligvarebutikker. Larvik er en vakker by med flotte naturområder, inkludert flotte strender og skogområder. Byen har også en rik historie og kultur, med interessante museer og historiske steder å utforske.
Velkommen til visning!

Innhold

Boligen inneholder:
Kjeller: Garasje, vaskekjeller, teknisk rom, gang og fem boder.
1. etg: Entre, gang, wc, kjøkken, stue, spisestue og et soverom.
2. etg: Gang, bad og tre soverom.

Standard

Boligen er i hovedsak fra byggeår og utskiftninger må påregnes. For å møte dagens forventninger til standard vil det være nødvendig med oppgradering, blant annet av det elektriske anlegget og innvendige vann- og avløpsrør.

Det ble i 2016 gravd nytt vann og avløp til eiendommen. Det er ikke nye ledninger helt inn til huset - i huset er vannledningen som kommer opp av gulvet av kobber.

For nærmere informasjon om boligens tilstand, se boligrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger meget attraktivt til rett på utsiden av Larvik sentrum. Kort vei til sentrum med butikker, kafeer og restauranter, samt til kjøpesenteret Amfi. Kort vei også til flere dagligvarebutikker. Larvik er en vakker by med flotte naturområder, inkludert flotte strender og skogområder. Byen har også en rik historie og kultur, med interessante museer og historiske steder å utforske.

Larvik har Norges største bøkeskog med et areal på 300 mål. Her går det stier og veier under trekronene med mulighet for god rekreasjon sommer som vinter. Skogsområdet har vikinggraver, kulturminner, kafé og utescene, og er ett naturlig samlingspunkt for innbyggerne. Det er også muligheter for å spille golf i idylliske omgivelser ved Larvik Golfklubb, på Fritzøe gård. En spasertur på idylliske Tollerodden ved vannkanten og strandpromenaden bort til Farris Bad er også å anbefale.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Larvik sentrum trivelige handlegater med kafeer og restauranter. Det er ellers kort vei til Nordbyen kjøpesenter - Larviks største kjøpesenter.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog. Ved å benytte bil tar det ca. 9 min til Stavern, 24 min til Sandefjord lufthavn, 30 min til Skien og 35 min til Tønsberg.

Eiendommen har gangavstand til Mesterfjellet barne- og ungdomsskole og Thor Heyerdahl vgs. Det finnes også et godt utvalg av både private og kommunale barnehager i området.

Forsikring

IF Polisenummer: 2021805

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

TG 2
Toalettrom (Ikke våtrom):
- TG 2 er valgt på grunn av rommets alder med tanke på røropplegg samt andre installasjoner. Det er kun naturlig ventilasjon. Ikke tilluft ved terskel. Tiltak bør påregnes.

Øvrige rom - 1. etg:
- Innvendige flater bærer preg av alder/slitasje. Enkelte sprekker i veggoverflater registrert. -Kan stedvis tyde på at det har sammenheng med vanninndriv fra vinduer, uten at dette kan verifiseres på befaringstidspunktet. Etasjen har ikke tilstrekkelig ventilasjon. -Ventiler bør etableres.

Rom under terreng (kjeller, underetasje, sokkeletasje):
- Etasjen bærer i hovedsak preg av elde/slitasje/fuktighet. Det registreres salt/kalkutslag i gulv og på vegger. -Tyder på fuktvandring i konstruksjonene. Parkett bærer preg av slitasje/svai/knirk. Garasjeport bærer preg av elde/slitasje. Ventilasjon vurderes til ikke tilfredstillende. Det bør etableres mekanisk avtrekk i vaskekjeller.

Loft - innredet - 2. etg:
- Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon må etableres.

Loft - uinnredet / råloft:
- Det er ikke registrert dampsperre mellom kald og varm sone. Konsekvens er fare for kondensering. Utbedring av konstruksjonen må påregnes. Ytterligere undersøkelser for å avdekke skadeomfang og aktuelle tiltak bør påregnes.

Innvendige trapper - Kjellertrapp:
- Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter. Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Innvendige trapper:
- Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Etasjeskiller - 1. etg:
- Det er noe merkbare skjevheter i rommene som ble målt. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 17 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 2. etg:
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 28 mm i gang og 20 mm på soverom.
Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
- Vannrør i boligen som er fra byggeår og eldre ukjente årstall har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.
- Avløpsrør i boligen som er fra byggeår og eldre ukjente årstall er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Radon:
- Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen. Dette er anbefalt jf. DSA.

Elektrisk anlegg:
- Anlegget vurderes i hovedsak å være fra byggeår. Det ble ikke fremlagt dokumentasjon på anlegget eller arbeider utført etter 1999.
Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Yttervegger inkl. fasader og konstruksjon:
- Enkelte råteskader registrert. Tiltak bør påregnes.

Dører og vinduer:
- Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.
- Ytterdører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Yttertak:
- Det kan ikke verifiseres at det er etablert tilstrekkelig lufting i/ved gesims. Følgeskader er ikke registrert, men kan ikke utelukkes. Ytterligere undersøkelser anbefales slik at etablering av lufting og utbedringstiltak kan iverksettes dersom behov.

Terrasser / platting på terreng:
- Rekkverkshøyden er for lav ihht dagens forskrift. Tetteskjiktet i gulvet i forbindelse med garasje er ikke mulig å besiktige. -Det registreres gjennomslag i garasje. Tiltak bør påregnes. Stedvise løse skifersteiner observert.

Grunnmur, fundamenter:
- Stedvise sprekker/riss observert. Noe avflassing registrert. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Drenering:
- Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funskjsonssvikt. Se avsnitt om "Rom under terreng". Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes. Ytterligere undersøkelser anbefales for å avdekke skadeårsak/-omfang. Stedvis terrengfall mot grunnmur registrert. -Medfører økt påkjenning på kjelleretasje.

Stikkledninger og tanker:
- Utvendige vann- og avløpsrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Tiltak anbefales.
- Oljetank. -Ingen dokumentasjon fremvist vedr. kontroll og godkjenning.

Følgende punkter er gitt TG 3:
Våtrom:
- TG 3 er valgt på hele våtrommet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Sprukne fliser. Kun naturlig ventilasjon. Ikke tilluft ved dør. Vindu plassert i våtsone ved badekar. -fare for fukt i konstruksjonen.

Kjøkken:
- TG 3 er valgt på hele kjøkkenet på grunn av høy alder og/eller slitasjegrad. Kjøkkenet har behov for total fornying. Det ble registrert vannlekkasje fra vannrør i kjøkkenskap. Tiltak må påregnes.

Brann:
- Brannslukkerutstyr er utgått / ikke forskriftsmessig vedlikeholdt. Brannslukkingsutstyr må fornyes/vedlikeholdes. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 1000

Selgers egenerklæringsskjema

Følger vedlagt i salgsoppgaven.

Selgerne er arvinger i dødsbo. De har de senere årene bebodd eiendommen kun i begrenset grad og har derfor liten spesifikk kunnskap om den.
t grad og har derfor liten spesifikk kunnskap om den. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, gjerne med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligens areal

Primærrom: 157 kvm, Bruksareal: 228 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 92m².
Primærrom: 23m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskekjeller og gang.

1. etasje:
Bruksareal: 86 m².
Primærrom: 86 m².Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, kjøkken, wc, spisestue, stue og soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 50 m²
Primærrom: 48 m².Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad og tre soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte dra Damveien.
Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 594 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkering i enkel garasje, gårdsplass og i carport. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Trekonstruksjon på støpt grunnmur. Se tilstandsrapport for mer detaljert beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest for eiendommen.

Dagens bruk avviker.

Ved gjennomgang av opplysningene fra kommunen foreligger det ikke dokumentasjon på at carporten er byggesøkt. Som følge av at denne ligger nærmere enn 1 meter fra grensen mot vei er den søknadspliktig. Interessenter må påregne at det ved et eventuelt kommunalt ettersyn vil komme krav om at dette må byggesøkes og at man ikke kan påregne at tillatelse gis da tiltaket ligger nærmere veien enn kravet tilsier. Kjøper overtar risikoen for dette.

Barnehage / skole i området

Hakkebakkeskogen eller Jegersborg barnehage, Mesterfjellet barne- og ungdomsskole.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming er via sentralfyr, solfangere, elektrisk og vedfyring.

Solcelleanlegg på carporttak er montert for elbil-lading og er knyttet til en såkalt solkonto hos strømleverandør. Solfangeanlegg på hustak er knyttet til oppvarming av huset.

Larvik kommune opplyser at siste feiing var 15.09.2017, og siste tilsyn var 06.03.2019. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.

Det er en nedgravd oljetank i hagen som er i bruk  for lagring av bioolje for oppvarming av huset. Kjøper må påregne å fjerne denne dersom man ikke lenger skal bruke biobrensel til oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 752,20 pr. år

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkrevning for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. For fritidsboliger er satsen den samme, men grunnlaget er egne takster utarbeidet våren 2023.  Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 946 093 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 405 935 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse og sentrumssone i Kommunedelplan for Larvik by 2021-2033 med sentrumsstrategi, ikraft 06.10.2021. Eiendommen omfattes av bestemmelsessonen HAG_1: Nye tiltak skal samsvare eller underordnes eksisterende bebyggelse - dvs. høyde, lengde/bredde, grunnflate, volumoppbygging, takform, farge- og materialbruk. Se utdrag fra kommuneplanen vedlagt i salgsoppgaven for nærmere beskrivelse.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Reguleringsplaner under arbeid i nærheten:

Helsekvartalet og legevakt, gbnr 3020/614 m.fl.
ID: 202201
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Detaljregulering

Mesterfjellet og Torstrand skoler, samt Herregården og omkringliggende arealer
ID: 201213
Status: Planlegging igangsatt
Plantype: Detaljregulering

Disse planene vurderes av megler til å ha liten betydning for eiendommen ettersom den ikke blir direkte berørt.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
 
Tinglyst 17.09.1941 
Med dagboknr. 1362-1/30
Bestemmelse iflg. skjøte  
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
kloakk
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de har bebodd den i begrenset grad de siste årene.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.
Megler gjør særlig oppmerksom på at selger ikke har bebodd den eiendom som legges ut for salg. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om eiendommen, og har i begrenset grad kunnet supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne salgsoppgaven. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på eiendommen som ikke er spesifikt opplyst. Kjøper oppfordres til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Damveien 7, 3257, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 222 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0157

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.