Torsrød

Enderekkehus med hage i rolig og populært område - flotte uteplasser - lave felleskostn.!

Skytterveien 12E , 3290 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

91%

eier sin egen bolig

100%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

29%

er barnefamilier

32%

er gift

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 87 m²
Bruksareal 94 m²
Tomt 5 766 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1975
Gårdsnummer 5001
Bruksnummer 771
Energimerking E
FINN.no 318392819
Sist endret 19.09.2023 14:36
Prisantydning 2 750 000,-
Totalpris 2 790 762,-
Fellesutgifter 3 630,-

Beregnet totalkostnad

2 750 000,- (Prisantydning) 31 352,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 781 352,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 410,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 790 762,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Martin Sundet har gleden av å presentere Skytterveien 12E.

Enderekkehuset ligger fint til på populære Torsrød. Inngangspartiet ligger mot øst, og byr på deilig morgensol med fin og lettstelt hageflekk. Boligen fremstår som lys og trivelig, og har en god planløsning. Fra inngangspartiet kommer du inn til entréen som tar deg videre inn kjøkkenet og stua. Fra stua er det utgang til en stor, vestvendt balkong med deilig kveldssol. Underetasjen har gang, 3 soverom, vaskerom og bad. Fra det ene soverommet er det utgang til en fin uteplass og hagen.

Her bor du i et veletablert borettslag på Torsrød i Stavern, med kort vei til Stavern sentrum, butikker, restauranter, idrettsanlegg, skole og mye mer. For deg som er glad i å gå på tur så finnes det lysløype rett i nærheten. Løypa er ca. 4 km og er belyst og går på bark om sommeren, og skiløype dersom det er snø. Det er ikke langt til sjøen, svaberg, strender og båthavn. På fine sommerdager en tur langs Kyststien en flott opplevelse - en tur som passer bra for både store og små.

Velkommen til visning!

Innhold

Underetasje:
Gang: 7.2 kvm
Soverom1: 7 kvm
Soverom2: 11.4 kvm
Soverom3: 8.2 kvm
Bad: 3.7 kvm
Bod/vaskerom: 5.5 kvm

1. etasje:
Entré: 2.2 kvm
Stue: 35.7 kvm
Kjøkken: 7.3 kvm
Toalettrom: 1.3 kvm

Standard

Boligen ble opprinnelig oppført i 1975 og er av både dagens og tidligere eier oppgradert i tillegg til vesentlige vedlikeholdstiltak fra borettslaget. I perioden 2020-2023 har dagens eier foretatt flere større, innvendig oppgradering av boligen.

De innvendige overflater består av parkett og vinylbelegg på gulv, vegger av trepanel og tapetserte plater, samt himlinger av Takess-plater. Boligen besitter normalt god innvendig standard. Parkett har naturlig en del slitasjesteder, dette som resultat av belastning over tid.

VVS/teknisk:
Boligen er tilkoblet kommunalt vann- og avløpsanlegg. Rørføringer i grunn er fra byggeår - innvendig røranlegg er oppgradert i 2020 - ingen registrerbare lekkasjer.
El. anlegg er ikke teknisk vurdert i dette rapportdokument, men registreres å være delvis oppgradert i 2020. TT Elektro AS foretok i 2023 kontroll av el.anlegg, inkludert varmekabler, i bod/vaskerom og soverom 3 i u. etasje - arbeidene skal være funnet OK, men montasjen/arbeidet er
ikke utført av TT Elektro AS.
Oppvarming av bygget skjer via elektrisitet med panelovner/varmekabel, samt luft-til-luft varmepumpe.

Følgende oppgraderinger er foretatt:
*oversikten er ikke nødvendigvis komplett
2004 - Ny varmtvannstank
2005 - Nytt sikringsskap
2005 - Ny kjøkkeninnredning
2005-2009 - Innvendig oppussing
2009 - Renovert bad
2009 - Ny luft-til-luft varmepumpe
2020 - Bygget toalettrom i hovedetasjen
2020 - Delt av større bod i underetasjen delt i to hvorav en er soverom + vaskerom.
2023 - TT Elektro AS foretatt kontroll av el.anlegg, inkludert varmekabler, i bod/vaskerom og soverom3 i u. Etasje.
2023 - Marcins Røroppdrag AS har foretatt kontroll av røranlegg / vannskap i bod/vaskerom i underetasjen - han oppgir utførelsen som fagmessig korrekt og at ingen lekkasjer er avdekket. Dokument foreligger.
2023 - Utvendig trekledning oppgis å være overflatebehandlet
2023 - Beiset terrassegulvene
2023 - Montert magnetventil/vannstopper for trykkvann på kjøkken
2023 - Malt enkelte soveromsvegger

Det skal påminnes at bygget er ca 48år gammelt og at den statistisk forventede levetid for flere bygningsdeler er utgått / nærmer seg slutten. Det betyr ikke at det disse bygningsdeler er «defekt», men det betyr at det må forventes et høyere vedlikeholdsbehov enn på en nyere bolig. For ytterligere informasjon om boligens standard, se tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og etablert boligområde på Torsrød i Stavern - en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Gode bussforbindelser til Larvik sentrum.

Felleskostnader

3 630 pr. mnd.

Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, kabel-tv, bredbånd, kommunale avgifter, renter og avdrag på fellesgjeld, forsikring på bygningen, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.

Felleskostnadene fordeles slik:
Fellesutgifter: 3 581,-
Infrastruktur el-bil lading: 49,-

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne boligen utgjør kr. 31 352,- pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører. Avdrag og renter på andel fellesgjeld betjenes gjennom felleskostnadene.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne boligen kr. 25 910,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Borettslag: Vestre Torsrød Borettslag, Orgnr: 952955896

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Saker som styret har arbeidet med:
a. Kartlegging av vedlikehold prosjekt i samarbeid med LABO
b. Ny avtale med Telenor
c. oppgradering av ordensregler

Saker som styret har under arbeid og planlegging:
- Opprette en garasje komité og lage vedtekter som gjelder kun for garasjer.
- Fortsette kartlegging og planlegging av vedlikehold og fremtidige prosjekter.
- Oppgradering av lekeplass

Andelseiernes og borettslagets vedlikeholdsplikt er beskrevet i vedtektenes punkt 5. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i dette.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes
Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.
Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling.
Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn
ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 25107705239, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 10.07.2023: 4.55% pa.
Antall terminer til innfrielse: 10
Saldo per 10.07.2023: 1 854 128
Andel av saldo: 31 353
Første termin/første avdrag: 30.06.2008 ( siste termin 30.06.2028 )

Forsikring

IF Skadeforsikring Polisenummer: SP0000562081

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på 434 695,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr 385 000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Kun fysiske personer kan være kjøper/borettshavere. Ingen kan eie mer enn en andel. Borettslagets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier.

Husdyrhold

Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og
dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende punkter gitt tilstandsgrader 2:
Innvendig > Rom Under Terreng. Risiko for fukt er knyttet til innredet areal under terreng.
Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Sikringsskap med nyere automatsikringer hvor antall stemmer overens med antall sikringer i skap.
TT Elektro AS foretok i 2023 kontroll av el.anlegg, inkludert varmekabler, i bod/vaskerom og soverom 3 i u. etasje - arbeidene skal være funnet OK, men montasjen/arbeidet er ikke utført av TT Elektro AS.
Utvendig > Taktekking. Alder.
Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Det er begrenset/dårlig ventilering av takkonstruksjonen.
Utvendig > Dører. Brorparten av terrassedørs forventede levetid er medgått.
Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger. Generell slitasje.
Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Noe skjevhet registrert.
Innvendig > Innvendige trapper. Oppfyller ikke dagens krav mtp. rekkverkshøyde og håndløper.
Våtrom > Bad. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Feilmonterte veggplater. Ufagmessig silikonering. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Rommet er et våtrom hvor det ved etablering var krav om "uavhengig kontroll", men det foreligger ingen dokumentasjon på at det er utført "uavhengig kontroll". Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Dusjbad i boligens underetasje er oppgitt å være oppusset som delvis ufaglært egeninnsats, samt delvis av fagpersoner. Selger har framlagt dokumentasjon signert Marcins Røroppdrag AS à 2023 hvor det oppgis at anlegget er kontrollert og skriftlig oppgir å være fagmessig korrekt og at ingen lekkasjer er av dekket, men arbeidet bærer opplagt preg av ufagmessig utførelse. Det anbefales å
vise aktsomhet med vannsøl i rommet.
Våtrom > Overflater vegger og himling > Bod /vaskerom. Platene er ikke tilpasset bruk i våtrom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav
i forskrift på byggetidspunktet. Det kan ikke konstateres synlig bruk av membran/tettesjikt på våtrommet. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks.
spalte/ventil ved dør.
Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.
Tekniske installasjoner > Ventilasjon. Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
Tomteforhold > Drenering. Alder.
Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger. Alder.

Følgende punkter er gitt tilstandsgrad 3:
Tekniske installasjoner > Vannledninger. Fordelerskap mangler avløp til rom med sluk. Kostnadsestimat: under kr. 10 000,-.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats.
Firmanavn: Marcins Røroppdrag AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lagt inn rør i rør, satt inn toalett og vask 2. etg. Montert automatisk vannstopper kjøkken.
Marcins røroppdrag har utført sistnevnt, samt sett over det arbeide som ble utført av ufaglært/egeninnsats.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Kommentar: Ja, installasjon av automatisk vannstopper. For det øvrige er det gjennomgått av faglært rørlegger i ettertid, ikke dokumentasjon.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, både av faglært og ufaglært/egeninnsats
Firmanavn: Marcins Røroppdrag AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Samme som (2) overfor.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært
Firmanavn: Tømmer Blomquist As org nr. 913094336
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Vindu soverom

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats
Firmanavn: Elektro TT AS
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Elektro TT AS har sjekket el-anlegg, ikke funnet noen avvik.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. Kommentar: TT elektro as

Kjenner du til om det er innredet/bruksendret/bygget ut kjeller eller loft eller andre deler av boligen?
Ja. Kommentar: Bod bygget om til soverom underetasje.

Er innredningen/utbyggingen godkjent hos bygningsmyndighetene?
Ja. Kommentar: Godkjent av Larvik Kommune

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 94 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 40 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad

1. etasje:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré , Stue , Kjøkken , Toalettrom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.
Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 5 766 kvm, Eierform: Fellestomt

Denne boligen har en naturlig bruksrett til tomten rundt boligen. Vedlikehold besørges av eier. Det er plen på både frem- og baksiden av boligen og fine uteplasser med gode solforhold.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 24.12.1974. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen. Historiske målebrev kan fås fra kommunen ved henvendelse Servicesenteret.

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det medfølger egen garasjeplass i felles garasjerekke. Ellers parkeringsplasser på borettslagets tomt som er felles for andelseierne.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten:
Bygget er oppført av tradisjonelle bygningsteknisk metoder med grunnmurer av støpt betong og utvendig drenering/fuktsikring fra byggeår. Yttervegger av etterisolert stenderverk med totalt 15cm isolasjon. Kledningen er av type liggende vestlandskledning og stående, smale falsbord. Kledningen er
montert over GU-vindtettegips med luftespalte og museband.

Boligen har fastkarm- og sidehengslede vinduer med isolerglass fra 2008. Vinduene framstår velfungerende og bør ha betydelig restlevetid.
Takkonstruksjonen er ikke optimalt luftet med spalter ved takutstikk/gesims grunnet sammenklemt raftepapp - dette kan gi noe kondensering mot overflater på loft. Boligens tak er tekket med Decra taksteinimiterte stålplater. Takrenner og nedløp skiftet samme tid som tak.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Bod/vaskerom i kjeller er innredet som vaskerom, men er registrert som "bod" og er såldes definert som dette i tilstandsrapporten.

Det foreligger vedtak fra kommunen fra 2023 om tillatelse til bruksendring for det tredje soverommet. Takstmannen kommenterer imidlertid at vinduet har tilstrekkelig størrelse til å kunne rømmes fra, men er for høyt montert på vegg til å være godkjent rømningsvei.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.
Man kan ihht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.
I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og luft-til-luft varmepumpe.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 563 803 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 029 691 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen omfattes av reguleringsplan for Torsrød Søndre. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen er hovedsakelig avsatt til bolig i kommunedelplan for Stavern by. En liten del av borettslagets eiendom er avsatt til hhv. vei, turdrag og grønnstruktur. Eiendommen ligger i et område som omfattes av bestemmelseområde ENH_1  som sier at nye tiltak skal tilpasse/videreføre den enhetlig bebyggelsesstrukturen i området. Eiendommen omfattes også av hensynssone H540_1 som sier at verdifull grønnstruktur skal være førende hvor hvordan nye tiltak plasseres og utformes.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Boplikt

Det er boplikt i denne delen av Larvik kommune og kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet, som bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1974/7734-2/30 Rettigheter iflg. skjøte/Forkjøpsrett tinglyst 24.12.1974
Kommunale rettigheter/påbud i henhold til skjøte/festekontrakt
Rettighetshaver: Larvik kommune
Anf. prioritet etter obligasjon(er) til husbanken som til enhver tid kviler på eiendommen
Gjelder denne registerenheten med flere
- Larvik kommune har ved salg forkjøpsrett til markedspris.
- Kommunen forbeholder seg rett til å plassere veiskjæringer og eventuelle fyllinger inne på tomten, samt vederlagsfritt rett til å bygge, betjene og vedlikeholde de kiosker, luftledninger, stolper og kabler som finnes nødvendige for elektrisitetsforsyningen.
- Tomten må ikke beplantes med trør som kan virke sjenerende for naboene. Uttynning av trær skal skje etter anvisning fra Frilufts- og naturvernnemda.
- Gjerdehold er kommunen økonomisk uvedkommende.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven. Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.
Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Adresse og matrikkel

Skytterveien 12E, 3290, Stavern, Gnr. 5001 bnr. 771, andelsnr. 55 i Vestre Torsrød Borettslag med orgnr. 952955896 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0158

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.