Brunlaskogen

Innholdsrikt rekkehus med vestvendt veranda - rolig og barnevennlig område

Bergknausveien 4C , 3292 Stavern

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

86%

eier sin egen bolig

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

55%

har bolig på over 120 kvm

38%

av boligene er nyere enn 20 år

40%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Selveier
Primærrom 142 m²
Bruksareal 159 m²
Tomt 182 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1975
Gårdsnummer 4044
Bruksnummer 450
Energimerking E
FINN.no 316839772
Sist endret 19.09.2023 11:33
Prisantydning 3 150 000,-
Totalpris 3 245 170,-

Beregnet totalkostnad

3 150 000,- (Prisantydning) Omkostninger 78 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 150 000,-)) 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 95 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 245 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/ Martin Sundet har gleden av å presentere Bergknausveien 4C!

Dette er et innholdsrikt rekkehus over tre etasjer beliggende i rolige og barnevennlige omgivelser på Brunla.

Boligen har flere uteplasser med gode solforhold. Utgang fra stue/kjøkken i 2. etg til vestvendt, innglasset balkong. Det er solrik veranda mot vest.

Her bor du fint til mellom Stavern og Larvik. Rolig nabolag med kort vei til barnehage, skole, dagligvare, flotte turområder og Stavern sentrum. Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i.

Velkommen til visning!

Innhold

Dagens planløsning består av:
Kjeller: Stue, kjøkken, bad og soverom.
1. etg: Entre, gang, wc, bad og tre soverom.
2. etg: Stue, kjøkken og bod.

Standard

Boligen er oppført i 1975.

Våtrom - 1. etg
Bad fra ukjent årstall. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med takessplater. Innredning med profilerte fronter, heldekkende servant og ettgreps
blandebatteri. Varmekabler. Opplegg for vaskemaskin. Dusjkabinett med skyvedører, to-greps blandebatteri og hånddusj. Mekanisk avtrekk.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra ukjent årstall.

Våtrom - Kjeller
Bad opplyses å være fra ca. 2007. Gulv og veggflater belagt med flis. Himling med trepanel. Innredning med slette skapfronter, heldekkende servant
og ett-greps blandebatteri. Opplegg for vaskemaskin. Varmekabler. Gulvstående toalett. Dusjkabinett med skyvedører, to-greps blandebatteri og
hånddusj. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra 2007. Mekanisk avtrekk.

Kjøkken - Kjeller
Kjøkken fra ukjent årstall. Åpen løsning mot stue. Innredning med profilerte fronter. Oppvaskbenk i metall og ett-greps blandebatteri. Nisje for komfyr.
Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap. Vegghengt avtrekksvifte. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra forskjellige ukjente årstall.

Kjøkken - 2. etg
Kjøkken opplyses å være fra ca 2009. Gulv med laminat. Vegger med tapet. Himling med takessplater. Innredning med profilerte fronter. Laminert
benkeplate med nedsenket, dobbel oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Nisje for oppvaskmaskin. Integrert kjøl/frys, mikro, ovn og platetopp.
Vegghengt avtrekksvifte. Det er kvern tilknyttet avløp. Vannrør av typen armerte flexislanger fra 2009 tilkoblet kobberrør fra eldre ukjent årstall.
Avløpsrør i plastmateriale fra 2009. Det er etablert komfyrvakt.

Toalettrom (Ikke våtrom) - 1. etg
Toalettrom fra ukjent årstall. Gulv med belegg. Vegger med laminat. Himling med takessplater. Gulvstående toalett. Vegghengt servant med ettgreps
blandebatteri. Mekanisk avtrekk. Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra eldre ukjent årstall.

Øvrige rom - 1. og 2. etg.
1. etg: Gulvflater belagt med laminat. Vegger med tapet. Himlinger med takessplater. Profilerte innerdører. Naturlig ventilasjon via spalter i vinduer.
Skyvedørsgarderobe på et soverom.
2. etg: Gulvflater belagt med laminat. Vegger med tapet, trepanel og mdf panel. Himlinger med mdf panel. Profilert innerdør til bod. Naturlig
ventilasjon via spalter i vinduer.
Selger opplyser om at bod i 2. etg er satt opp slik at det skal være enkelt å demontere igjen.

Beliggenhet

Eiendommen ligger fint til på Brunlaskogen - mellom Stavern og Larvik. Her bor du i rolige omgivelser i et populært boligområde med nærhet til Larvik og Stavern sentrum. Jordet skole ligger like i nærheten. Nærbutikkene Rema 1000 og Coop Extra ligger innen gangavstand fra boligen.

Stavern er en liten perle langs Vestfoldkysten. Med koselige smågater med eldre trehusbebyggelse og flotte skjærgårder er Stavern et populært sted å bo og feriere i. Om sommeren er Stavern kjent for sitt pulserende liv med et variert og godt tilbud av sommeråpne kafeer, restauranter, butikker, gallerier. I tillegg er det en rekke med kulturelle tilbud til mindre arrangementer som gjør Stavern til et attraktivt sted. Det er flust av strender, svaberg og flotte bademuligheter i området. For de som er glad i naturen kan man benytte seg av Kyststien - den strekker seg fra Stavern via Naverfjorden og Nevlunghavn til Helgeroa.

Larvik sentrum er kun en kort bil- eller busstur unna. Her finnes butikker, kafeer og restauranter, kjøpesenteret Amfi samt et mangfold av andre tilbud og tjenester. Fra Larvik sentrum er det kort vei til kjøpesenteret Nordbyen samt gangavstand til flotte turområder i Bøkeskogen og Farris både sommer og vinter. Larvik sentrum kan også by på nærhet til Indre Havn, jernbanen og annen offentlig transport, Kulturhuset Bølgen, Fritzøe Brygge og strandpromenaden til Tollerodden.

En kort kjøretur unna finner man også Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Løpende kostnader

Velforening med avgift juni og desember på ca 3600 pr gang.
Det dekker altibox, brøyting og diverse.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrader 2 og 3:

Følgende punkter er gitt TG 2:

Bad - Kjeller
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres.
- Sanitærutstyr/innredning: Toalett er ikke festet til gulvet. Tiltak bør påregnes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Det er ikke etablert slukmansjett i sluk. -Medfører fare for fuktskader ved høy vannstand i sluk. Det er registrert hull etter tidligere innfestninger i dusjsone. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. (ved servant) Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 76,9 %, temperatur 23,3 grader C og duggpunkt 19,1
grader C. Dette kan indikere utettheter/funksjonssvikt. Mtp på begrenset vannsøl mot vegg ved servant, kan det ikke utelukkes at fuktigheten kommer fra grunnen. Uten at dette kan verifiseres av bygningssakkyndig. Årsak må avklares og videre fukttilførsel må stoppes.
- Fallforhold: Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet.

Kjøkken - Kjeller
- Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på grunn av kjøkkenets alder med tanke på innredninger, overflater, røropplegg samt andre installasjoner. Det registreres drypplekkasje/svetting fra avløpsrør. Utskifting/oppgradering av innredning etc. bør påregnes.

Kjøkken - 2. etasje
- Vannrør: Vannrørene i kobber er fra eldre ukjent årstall. Valgt tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg på rørene.
- Overflater vegger: Diverse "blåser" og manglende vedheft på tapet registrert.
- Overflater gulv: Laminat bærer preg av slitasje/hakk/svelleskader. Tiltak bør påregnes.
- Innredning: Diverse svellinger i skapskrog registrert. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn.

Toalettrom - 1. etasje
- Ventilasjon: Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert. Fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel børt etableres.
- Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Sanitærutstyr / innredning: Toalett er ikke festet til gulvet. Tiltak bør påregnes.
- Avløpsrør: Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er usikker. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.


Øvrige rom - 1. og 2. etasje
- Overflater vegger: Stedvise "blåser" og manglende vedheft på tapet registrert.
- Overflater himling: Himling i 2. etg bærer preg av svai/skjevheter. Eksakt årsak er ikke kjent. Krever oppfølging og jevnlig ettersyn. Himling i 1. etg bærer preg av elde/slitasje.
- Overflater gulv: Gulvflater bærer preg av slitasje. Stedvise skader i laminat registrert. Laminat i 1. etg bærer stedvis preg av ufagmessig utførelse.

Rom under terreng
- Ventilasjon: Det er ikke etablert friskluftsventil på soverom. Tiltak bør påregnes.
- Overflater gulv: Gulvoverflate bærer preg av elde/slitasje.
- Konstruksjoner: Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser følgende: RH 80,5 %, temperatur 16,8 grader C og duggpunkt 13,6 grader C. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes.

Loft - uinnredet/råloft
- Konstruksjonsoppbygging: Luftespaltene mellom taksperrene er i hovedsak tettet med isolasjon, noe som fører til redusert ventilering av kaldtloftet. Det ble observert kondensmerker i større omfang i undertaket. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Isolasjon bør utbedres for å sikre tilstrekkelig ventilering av loftet.

Innvendige trapper
- Åpninger i rekkverket på mer enn 0,10 meter.
- Kjellertrappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m.

Etasjeskiller - 2. etg
- Skjevhetsmåling: merkbare skjevheter i etasjen
- Det er merkbare skjevheter i etasjen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til ca. 28 mm. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Etasjeskiller - 1. etg
- Skjevhetsmåling: merkbare skjevheter på begge soverom
- Det er noe merkbare skjevheter på begge soverom. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 20 mm på soverom mot sydvest og ca 12 mm på soverom mot sydøst. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.

Tekniske anlegg, VVS anlegg
- Varmtvannsbereder på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov. -Gjelder VVB i kjeller.
- Vannrør: Alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan
iverksettes ved behov.
- Avløpsrør: Alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert
- Varmepumpe: Ikke hatt service

Radon
- Ikke foretatt Radonmålinger i boligen

Elektrisk anlegg
- Observert utettheter rundt kabelføringer i sikringsskap
- Ikke fremlagt samsvarserklæring på arbeid gjort etter 1999

Yttertak
- Helhetsvurdering

Balkonger, terrasser, veranda etc - 2. etg vest
- Takkonstruksjonen fremstår som underdimensjonert

Terrasser/platting på terreng - 1. etg vest
- Levegg/rekkverk bærer preg av etterslep av vedlikehold

Drenering
- Helhetsvurdering

Følgende punkter er gitt TG 3:

Bad - 1. etasje
- Helhetsvurdering

Brann
- Rømningsveier under terreng har ikke tilstrekkelig størrelse iht. forskriftskrav
- Brannskiller: registrert avvik fra byggeteknisk forskrift ved branntekniske forhold

Yttervegger
- Fasader inkl. kledning
- Panel har til dels omfattende råteskader. Råteskader må utbedres. Sannsynlighet for følgeskader i bakenforliggende konstruksjon. Ytterligere undersøkelser må påregnes for å avdekke skadeårsak-/omfang og aktuelle tiltak. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Vinduer
- Bærer preg av høy slitasjegrad. Enkelte råteskader registrert. Utskiftning må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet el anlegget i hele boligen. Hafa gjorde jobben.

Egenerklæringsskjemaet følger vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 142 kvm, Bruksareal: 159 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 47 m².
Primærrom: 47 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, soverom, kjøkken og bad.

1. etasje:
Bruksareal: 50 m².
Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, gang, wc, bad og tre soverom.

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 45 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Fra Stavernsveien mot Stavern, ta til høyre inn på Gamle Stavernsvei. Ta deretter til venstre og så høyre. Følg Brunlaveien rett frem og ta til høyre inn
Sletteveien og umiddelbart til venstre. Boligen ligger på høyre side. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

Tomt

Areal: 182 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Parkeringsplass, samt gjesteparkering på felles biloppstillingsplass.

Byggemåte

Bygningen er oppført på Støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 23.12.1975 med følgende arbeide som gjensto:
Spalte i dør WC (60cm*)
Spalte i dør bad (100cm*)
Håndlist kjellertrapp og trapp til 2.etg.
Ventillokk i samtlige ventiler i kjeller.

Dagens planløsning er noe annerledes enn byggesøkte tegninger fra 70-tallet. Selger har bla. satt opp lettvegger i stua og etablert bod. Selger har innredet kjelleretasjen til hybel, men etasjen er ikke omsøkt og godkjent til rom for varig opphold foruten om badet/vaskerommet. Terrassen på baksiden av boligen er bygd inn, men er ikke omsøkt, og fremkommer ikke på byggetegningene.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 13 462,51 pr. år

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkreving for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. For fritidsboliger er satsen den samme, men grunnlaget er egne takster utarbeidet våren 2023.  Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 708 122 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 549 239 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boliger i Brunlaskogen reguleringsplan fra 1974. I kommuneplanens arealdel 2021-2033 er eiendommen avsatt til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen reguleringsplaner under arbeid innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1976/3988-1/30  Erklæring/avtale  
22.06.1976  Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Privat vei. Offentlig vann og avløp i henhold il informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommer og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Bergknausveien 4C, 3292, Stavern, Gnr. 4044 bnr. 450 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0159

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.