Larvik

Formidabel utsiktsleilighet. 24m² balkong med nydelige sol- og utsiktsforhold. 2 p-plasser. Høy standard. Ingen boplikt

Rekkeviks gate 68D , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

83%

eier sin egen bolig

59%

av eiendommene har pris over 5 mill

53%

har bolig på over 120 kvm

36%

av boligene er nyere enn 20 år

30%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Eierseksjon
Primærrom 104 m²
Bruksareal 138 m²
Tomt 1 730 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 1002
Bruksnummer 454
FINN.no 314392417
Sist endret 19.09.2023 14:34
Prisantydning 8 400 000,-
Totalpris 8 620 620,-
Fellesutgifter 3 000,-

Beregnet totalkostnad

8 400 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 210 000,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 8 400 000,-)) 9 250,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 220 620,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 620 620,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Eiendommen ligger på en fantastisk utsiktstomt uten boplikt i et meget ettertraktet boligområde i Rekkevik - en perle i Larvik. Her kan man nyte roen og den fantastiske utsikten mot havet. Fra leiligheten har man umiddelbar nærhet til flotte strender og turområder. Det er ca 3 minutters gange til badestranden saltverket, samt idyllisk badeplass i Rekkeviksbukta, kjent som et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Det er også kort vei til idylliske Gonsbukta badeplass - en meget populær badeplass med flott sandstrand, stupebrett, friområde og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde. Herfra kan du følge kyststien nesten helt til Kaupang. Det er også kort vei til Hvittensand, i vakre omgivelser, med mulighet for gode turopplevelser. Oterøya er et annet herlig friluftsområde, med gangbro fra fastlandet. Fra eiendommen er det dessuten gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Halsen idrettsplass på Bergeskogen med hall, baner og klubbhus. Klubben har et svært godt tilbud innen håndball og fotball. Det er kort vei til Larvik sentrum med et rikt utvalg av servicetilbud, hyggelige butikker og ikke minst Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny Gloppe og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til flere forretninger på Øya, samt Larvik sentrum med hyggelige handlegater og Amfi Larvik. Det er ellers ca. 10 min til Nordbyen (Alti) kjøpesenter med 50 butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss (1min) og tog, og nærmeste holdeplass ligger kun en rusletur unna. Larvik stasjon ligger i sentrum. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Øya, 8 min til Larvik sentrum, 10 min til Nordbyen, 14 min til Stavern og 22 min til Sandefjord lufthavn Torp. Fra eiendommen er det gangavstand til Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Området har et godt utvalg av barnehager, og det er kort vei til Thor Heyerdahl Videregående skole.

Standard

Entré: Boligen har inngang via utvendig svalgang, og det er heis opp til etasjen. Det tilhører en utvendig bod rett ved inngangen, og svalgangen gir også mulighet for en ekstra uteplass. Innvendig ønskes du velkommen av en innbydende entré, og herfra er det direkte tilgang til garderoberom/bod/teknisk rom.

Stue/kjøkken: Stuen og kjøkkenet har en moderne, åpen løsning - et stort, nydelig rom på hele 64 kvm. Rommet har enstavs eikeparkett, downlights og lysmalte overflater, samt store vindusflater som ivaretar den nydelige utsikten. I tillegg er det store skyvedører i glass ut mot balkongen.

Kjøkkenet er lekkert og nytt i 2019. Leverandør er kvalitetsmerket Strai. Innredningen er utført med malte slette fronter med tekstur og benkeplate i eksklusiv Labrador Antique sten. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer med et romslig hjørnekjøleskap.
Miele hvitevarer med 2 stekeovner, Micro, varmeskuff, platetopp med avsug, fryseskap og Norcool kjølehjørne.

Bad/wc/vaskerom: Boligen inneholder et stort, delikat bad og et separat wc-rom. Badet har lyse fliser på gulv og vegger, lun gulvvarme, downlights og avtrekk via boligens ventilasjonsanlegg. Innredningen består av en heldekkende servant med underskuffer, og over servanten er det montert speil med lys. I tillegg har badet praktiske, plassbygde hyller, samt veggmontert toalett og et  dusjkabinett.

Toalettrom fra byggeår. Gulv belagt med en-stavs parkett. Vegger og himling med malte slette flater.
Downlights. Vegghengt toalett. Veggmontert servant med blandebatteri samt skap. Speilskap og avtrekk.

Soverom: Leiligheten har to fine soverom, ett med tilhørende skyvedørsgarderobe. Leiligheten er meget romslig, og det kan med enkle grep lages et soverom til om ønskelig. I tillegg er det montert skyvedørsgarderobe i innvendig bod/teknisk rom, og boligen har også utvendig bod i forbindelse med inngangspartiet. Det tilhører også to boder i garasjekjelleren.

Beliggenhet

Rekkevik - en perle i Larvik. Her kan man nyte roen og den fantastiske utsikten mot havet. Fra leiligheten har man umiddelbar nærhet til flotte strender og turområder. Det er ca 5 minutters gange til idyllisk badeplass i Rekkeviksbukta, kjent som et av de beste badestedene langs østsiden av Larviksfjorden. Det er også kort vei til idylliske Gonsbukta badeplass - en meget populær badeplass med flott sandstrand, stupebrett, friområde og glattskurte svaberg. Hummerberget ved Gon er et yndet turområde. Herfra kan du følge kyststien nesten helt til Kaupang. Det er også kort vei til Hvittensand, i vakre omgivelser, med mulighet for gode turopplevelser. Oterøya er et annet herlig friluftsområde, med gangbro fra fastlandet. Fra eiendommen er det dessuten gangavstand til skoler, barnehager og offentlig kommunikasjon. Det er kort vei til Halsen idrettsplass på Bergeskogen med hall, baner og klubbhus. Klubben har et svært godt tilbud innen håndball og fotball. Det er kort vei til Larvik sentrum med et rikt utvalg av servicetilbud, hyggelige butikker og ikke minst Batteristranda. Her finner du Bølgen kulturhus og Farris Bad, der sistnevnte har en av Nordens mest innholdsrike spaavdelinger. I tillegg til flotte badeplasser i Farris og fjorden, kan Larvik skilte med Norges største bøkeskog på ca. 300 mål, og flotte turområder innover i Vestmarka. Golf kan spilles i vakre omgivelser ved Larvik Golfklubb på Fritzøe gård.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny Gloppe og Rema 1000. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til flere forretninger på Øya, samt Larvik sentrum med hyggelige handlegater og Amfi Larvik. Det er ellers ca. 10 min til Nordbyen (Alti) kjøpesenter med 50 butikker. Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og tog, og nærmeste holdeplass ligger kun en rusletur unna. Larvik stasjon ligger i sentrum. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Øya, 8 min til Larvik sentrum, 10 min til Nordbyen, 14 min til Stavern og 22 min til Sandefjord lufthavn Torp. Fra eiendommen er det gangavstand til Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Området har et godt utvalg av barnehager, og det er kort vei til Thor Heyerdal Videregående skole.

Felleskostnader

3 000 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Strøm fellesareal, felles husforsikring, internett/TV og diverse vedlikehold.

Sameie

Sameiets navn er Sameiet Rekkeviks gate 68. Sameiet består av 6 boligseksjoner.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF
Polisenummer: SP1376596.1.3

Regnskap

Regnskapet for 2022 viser et overskudd på kr. 18.061,35
Regnskapet ligger vedlagt salgsoppgaven

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2:
- Bad 2. etasje: overflate gulv, fallforhold gulv

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Brannsikring av garasje, tak kledd med gips hele veien (TS-Elementer as)
- El-anlegg kontrollert i -21
- Installer Lader 32ah

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligens areal

Primærrom: 104 kvm, Bruksareal: 138 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 138 m².
Primærrom: 104 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, bad, wc, kjøkken, stue og to soverom
Sekundærrom: Innglasset balkong og bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Adkomst

Se vedlagt kartskisse på høyre side i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra din startdestinasjon til boligen.  Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Tomt

Areal: 1 730 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Det tilhører to garasjeplasser i felles garasjekjeller, og her er det montert elbil-lader.
Det er også to boder som tilhører leiligheten i parkeringskjeller.

Det medfølger 1 garasjeplass i alle leiligheter. Denne leiligheten har i tillegg kjøpt seksjon 7 som er en
ekstra parkeringsplass med bod. Denne plassen kan ikke selges/overdras til andre enn seksjon 1-6.

Byggemåte

Selveierleilighet i Sameiet Rekkeviks gate 68D, beliggende på Østre Halsen i Larvik kommune. Adkomst via felles inngangsparti med trapp og heis. - Til felles svalgang med egen inngangsdør. Felles opparbeidet uteområde med asfalt, plenarealer og diverse beplantning. Sydvendt, innglasset balkong på ca. 24 m2. Leiligheten disponerer to biloppstillingsplasser og to boder på 7 m2 i byggets felles underetasje. Oppvarming er elektrisk og vannbåren varme. Balansert ventilasjon.

Bygget er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger i tre og betongkonstruksjoner. Etasjeskillere i betongkonstruksjoner. Fasade med fasadeplater og liggende trepanel. Flatt tak tekket med takpapp. Vinduer i 2-lags glass, balkongdør og ytterdør fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 28.01.2016  for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Det er samsvar mellom originale byggetegninger og dagens bruk.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Østre Halsen barneskole og Mellomhagen ungdomsskole. Larvik kommune har fritt skolevalg for elever som skal begynne i 1. og 8. trinn, noe som gir ekstra fleksibilitet. Området har et godt utvalg av barnehager, og det er kort vei til Thor Heyerdal Videregående skole

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisk og vannbåren varme. Balansert ventilasjon.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 10 879 pr. år (estimat for 2023).
Kommunale avgifter inkluderer: vann, avløp og renovasjon.

Eiendomsskatt:
Det er innført eiendomsskatt i Larvik Kommune. Eiendomsskatt skal betales av den som er registrert som eier av eiendommen. Skatten betales uavhengig av om det er leilighet eller enebolig. Eiendomsskatten er vedtatt med 1 promille i 2023.

I strategidokumentet er det lagt opp til at skatten økes til 2 promille i 2024, 3 promille i 2025 og 4 promille i 2026. Dette er det maksimale nivået som kan kreves inn, ifølge Larvik Kommune.

I Larvik kommune er målet at eiendomsskatten skal innkreves sammen med de kommunale avgiftene ( vann, avløp og renovasjon) 4 ganger i året. I 2023 vil dette ikke være mulig og skatten vil derfor dette året bli innkrevd i termin 3 og termin 4.

Endringer i lånevilkår, herunder renteendringer, vil kunne medføre at månedlige fellesutgifter endres. På samme måte vil vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning kunne medføre økte fellesutgifter

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 170 009 pr. 31.12.21
Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 212 032 pr. 31.12.21

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Reguleringsplaner:
Id: 233.01
Navn: Rolighets verft - Saltverket
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 07.11.1990
Bestemmelser: - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3805/233.01/Dokumenter/233.01_Bestemmelser_1494.pdf

Id: 233.04
Navn: Rolighets verft - Endring BN 2, 3 og 4
Plantype: Eldre reguleringsplan
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 01.07.1997
Bestemmelser: - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3805/233.04/Dokumenter/233.04_Bestemmelser_1500.pdf

Offentlige planer

Id: 201810
Navn: Kommuneplanens arealdel 2021-2033
Plantype: Kommuneplanens arealdel
Status: Endelig vedtatt arealplan
Ikrafttredelse: 06.10.2021
Bestemmelser: - http://webhotel2.gisline.no/GisLinePlanarkiv/3805/201810/Dokumenter/Vedlegg%203%20Utfyllende%20bestemmelser%20og%20retningslinjer%20230322.pdf

Det er ingen kjente offentlige planer innenfor 100 meter fra eiendommen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Kommunestyret har vedtatt at det skal innføres boplikt i dette området. Vedtaket må på høring og deretter må kommunen søke Landbruksdepartementet om endring. Det antas at boplikten vil tre ikraft ila. 2023.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2008/463403-1/200  Erklæring/avtale  
09.06.2008 
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1002 Bnr:616  
rettighetshaver:Knr:3805 Gnr:1002 Bnr:617  
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om vann og kloakkledning
Overført fra: 3805-1002/454
Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger.

Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler.

For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal.  Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form.

Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.
Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, ta kontakt med megler.

Adresse og matrikkel

Rekkeviks gate 68D, 3260, Larvik, Gnr. 1002 bnr. 454 snr. 5 orgnr. 917581495 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0165

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.