Veldre

Velholdt familiebolig med vidstrakt utsikt - gode solforhold - fint uteområde og nyere garasje

Violveien 26 , 3268 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

68%

har bolig på over 120 kvm

22%

av boligene er nyere enn 20 år

42%

er barnefamilier

Type / Eierform Tomannsbolig / Selveier
Primærrom 132 m²
Bruksareal 132 m²
Tomt 287 m² / Eiet tomt
Soverom 3
Byggeår 1976
Gårdsnummer 4063
Bruksnummer 46
Energimerking G
FINN.no 319414369
Sist endret 18.09.2023 11:18
Prisantydning 3 790 000,-
Totalpris 3 901 170,-

Beregnet totalkostnad

3 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 94 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 3 790 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 111 170,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 901 170,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Violveien 26 - en velholdt halvpart av tomannsbolig med fantastisk utsikt!

Planløsningen går over to plan, og består av bla. 3 sov., vaskerom, toalettrom, bad, samt stor stue og kjøkken i hovedetasjen. Fra stua er det utgang til to terrasser - én med vidstrakt utsikt over bla. fjorden, Bøkeskogen og Farris, og én skjermet og lun uteplass med gode solforhold. Her er det også et fint og lettstelt hageområde. Parkering i nyere garasje, og på egen gårdsplass.

Her bor du i en stille blindgate med kort vei til E18, som er et godt utgangspunkt for deg som jobber utenbys, og som ønsker en barnevennlig beliggenhet. Eiendommen ligger ellers i umiddelbar nærhet til skole, barnehager, skiarena og Ulfsbakk med badevann og fine turområder.

Det er gode muligheter for privatvisninger i forkant!

Innhold

Boligen går over to plan, og inneholder:
Underetasje: Entre, gang, bad, vaskerom og tre soverom.
1. etasje: Stue, spisestue og kjøkken.

I tillegg medfølger det egen plass i dobbelgarasje fra 2018 delt med naboen.

Standard

Tomannsboligen ble oppført i 1976, og fremstår godt vedlikeholdt siden den gang. Boligen holder normalt god standard, og dagens eier har bla. lagt nye laminatgulv i underetasjen, fliser i dusjsonen og malt vaskerommet. Selv om boligen holder god standard, må det påregnes løpende vedlikehold/påkostninger.

Bad:
Det er varmekabler og fliser på gulv, samt fliser på vegger. Himling med trepanel og downlights. Innredning med slette fronter, laminert
benkeplate og ovenforliggende servant med ett-greps blandebatteri. Dusjhjørne med glassvegger/skyvedør, hånddusj og regndusj. Hjørneboblekar med veggmontert blandebatteri, kran og hånddusj. Naturlig ventilasjon.

Toalettrom:
Toalettrommet ble oppgradert i 2020. Gulv med flis og varmekabler, vegger med malte slette flater, og himling med mdf-panel. Vegghengt servantskap med ett-greps blandebatteri. Vegghengt toalett. Naturlig ventilasjon.

Vaskerom:
Rommet ble oppgradert i 2014. Fliser på gulv, vegger med pusset mur og trepanel. Himling med takessplater. Innredning med slette fronter, laminert benkeplate og nedsenket utslagsvask i metall med ett-greps blandebatteri. Naturlig ventilasjon.

Kjøkken:
Gulv med parkett, vegger med tapet og flis, og himling med takessplater. Innredningen har slette fronter. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i metall og ett-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøl/frys, ovn, platetopp og avtrekksvifte. Nisje for oppvaskmaskin.

VVS/teknisk:
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra forskjellige årstall. Enkelte fra byggeår.
VVB av typen Oso Super S200 fra 2014.
Hovedstoppekran og stakeluke plassert på vaskerom.
Boligen har naturlig ventilasjon.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på vaskerom. Enkelte skrusikringer.

Det er i senere tid utført utskiftninger og oppgraderinger som:
-Oppgradering av uteplass og hage 2020
- Pusset opp wc 2020
- Oppgradering av innvendige overflater 2009-2020.
- Bygget garasje 2018
- Oppgradering av vaskerom 2014
- Skiftet vinduer og dører 2010-2012
- Etterisolert og skiftet utvendig kledning 2010-2012
- Oppgradert terrasser 2011 og 2016

Det har tidligere oppstått en vannlekkasje i underetasjen pga. lekkasje fra varmtvannsberederen til naboen. Dette skal ifølge selger være utbedret, og fukt- og skaderapport fra Frøiland Bygg Skade AS kan fås ved henvendelse til megler.

For ytterligere informasjon om boligens standard, se tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Beliggenhet

Her bor du i en stille og rolig blindgate på Veldre, med kort vei til Larvik sentrum, skoler og barnehager. Fra hovedetasjen er det fantastisk utsikt over Indre Havn og Farris som må oppleves! Ellers gode solforhold på flere uteområder.

Ca. 1,5 km fra eiendommen ligger Ulfsbakk, hvor du finner en fin liten badestrand for den som er svømmedyktig. Ulfsbakk byr ellers på flere stier som fører til skjulte perler, godt merket av Turistforeningen. Eikedalsmarka kan også anbefales, og alt den inneholder av stier, åser og vann.

Vinterstid er det skiløype i preparerte løyper i Eikedalsmarka. Ei flott rundløype med mulighet for kaffe og vaffel på Eikedalshytta til Turistforeningen. Skisesongen kan utvides ved å benytte seg av UTD SNØPARK, Larvik ski sitt anlegg nede på Kleiver. Her finner du akebakke, grillhytte og ulike løypetraseer fra desember til april. Når det legger seg is på Ulfsbakkvannet eller Kleivertjønn, er det fint å gå på skøyter der. Om det skulle komme snø, er det alltid dugnadsarbeid å brøyte skøytebaner.

Er du eventyrlysten kan du utforske Ulfsbakktunnellen som strekker seg ca. 600 meter. Tunellen er åpen for publikum fra 15. mai til 1. oktober. Sportskapellet på Storrønningsåsen også verdt et besøk. Det er også flere fine åser i området med fantastisk utsikt. Salsås med godt utsyn over havet fra Færder til Jomfruland, Fuglås hvor du ser oppover i Telemark, samt Martineåsen med utsikt mot Farris og utover Larviksfjorden. Det er flere fine gapahuker i disse områdene, og trærne i området innbyr til hengekøyetur. En tur til Steinsholttjønna og Langevann gir også gode opplevelser. Her er det med andre ord ingen grunn til å kjede seg i stua!

Det er kort avstand til barnehager, barneskole og ungdomsskole. Nærområdet byr på lekeplass for de minste (Kleiverhagen), nyrenovert fotballøkke og basketballbane. Forøvrig er det kort vei ned til Sky skole med flere lekeapparater.

Ellers gode bussforbindelser i nærheten, med bla. busstopp kort vei fra eiendommen.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapporten har følgende punkter fått tilstandsgrad 2:
Bad: mangler ventilasjonsspalte dør/terskel, samt mekanisk avtrekk, som fører til redusert ventilasjon. Alder på tettesjikt, samt våtromsplater under servant fra byggeår. Tettedetaljer ved rørgjennomføringer under servant er ikke tilfredsstillende. Det er ikke benyttet slukmansjett i sluk. For slett fallforhold til sluk. Sluk i dusjsone er sperret inne i dusjsonen, og bidrar per i dag ikke til lekkasjesikkerhet. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig ifølge takstmannen så medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket. Det er ikke utført hulltaking/fuktmåling grunnet våtsoners plassering mot yttervegg.

Vaskerom: mangler ventilasjonsspalte dør/terskel, samt mekanisk avtrekk, som fører til redusert ventilasjon. Det er uvisst om slukmansjett og klemring er benyttet eller om monteringen er korrekt. Det er ikke etablert veggmembran i våtsone. Ikke tilfredsstillende fallforhold til sluket. Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig ifølge takstmannen så medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Kjøkken: gulvet og innredningen bærer preg av alder og slitasje..

Toalettrom: mangler ventilasjonsspalte dør/terskel, samt mekanisk avtrekk, som fører til redusert ventilasjon. Drenering fra innebygget sisterne er ikke registrert.

Overflater: parkett bærer stedvis preg av slitasje.

Rom under terreng: Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Dette, sammen med alderen på dreneringen, tilsier risiko for fukt i konstruksjonen. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes.

Innvendige trapper oppfyller ikke dagens krav mtp. åpninger i trappen og rekkverket.

Vann- og avløpsrør: alder.

Elektrisk anlegg: Manglende/løse deksler ved kobling over sikringsskap, samt på enkelte sikringer i sikringsskap. -Berøringsfare. Forholdet må utbedres av en kvalifisert fagperson. Det anbefales å gjennomføre en utvidet el-sjekk på et generelt grunnlag.

Terrasse: for store åpninger iht. dagens krav.

Drenering: det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader, men dreneringen har en alder som tilsier at tiltak må påregnes.

Vann- og avløpsledninger (utvendig): alder.

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 3:
Yttertak. Taket er tekket med eternitt. (Asbest), og har høy alder og slitasje. Det er påvist skader på yttertaktekking. Taktekking må fornyes, skader må utbedres. Konstruksjonen er lukket, inspeksjon ikke mulig. Ekstra kostnader for avfallshåndtering mtp eternittplater må påregnes. Sjablongmessig prisanslag kr 100 000 - 300 000,-.

Forstøtningsmur: Det mangler rekkverk. Sjablongmessig prisanslag kr 10 000 - 50 000,-.

Se tilstandsrapporten vedlagt for ytterligere informasjon.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
- Vannlekkasje fra naboens varmtvannsbereder i begynnelsen av 2023 førte til noe løs maling/murpuss helt nederst på veggen i vaskerommet. Vannet skadet gulvbelegget og nederste del av veggplatene i gangen, samt gulvene på soverommene. Alle skader er nå utbedret av Frøiland Bygg skade etter forsikringssak hos Gjensidige.

Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun faglært (Frøiland Bygg Skade, Malermester Tom Malmberg AS). Pusset løs maling fra nederst på veggen i vaskerommet (Frøiland). Sparkling/pussing/tapetsering og maling av vegger (Malermester Tom Malmberg AS). Tørket og fjernet gulvbelegg i gangen og soverommene, nye lister (Frøiland).

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- Alle arbeidene er utført i forbindelse med forsikringssak hos Gjensidige. Frøiland Bygg Skade ved prosjektleder Kim Wassengen, har stått for koordineringen av alle fag i forbindelse med vannlekkasjen fra naboens varmtvannsbereder: snekkere, malere, elektrikere.

Er arbeidet byggemeldt?
- Nei. Ikke søknadspliktige arbeider opp mot plan- og bygningsloven.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- Vannlekkasje fra naboens varmtvannsbereder i begynnelsen av 2023. Gulv i gangen og 3 soverom er utbedret av Frøiland Bygg Skade. Vifter ble satt inn og fikk tørket opp fukt fra gulv og vegger. Det er lagt samme enstavs-laminatgulv på 3 soverom og gang av Frøiland. Det er også fjernet veggplater og oppført helt nye plater i hele gangen mot alle 6 rom i underetasjen. Ny tapet og ny maling på alle vegger i underetasjen. Ny tapet på toalettet (på veggen mot yttergangen). Noe løs maling/murpuss helt nederst på veggen i vaskerommet. Alle arbeider  knyttet til vannlekkasjen er utført av fagkyndige. Hele vannskaden er fullstendig utbedret.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- Ja, både av faglært (Snekkerfirma Morten Røsjordet) og ufaglært / egeninnsats. Fra forrige eiers egenerklæring i salgsoppgaven fra 2020:
"Følgende er utført av faglærte og egeninnsats. Ny veranda på bakside. 2011. Ny veranda fremside 2016. Følgende er utført av faglærte. Etterisolert, byttet kledning og vinduer. 2010-2012."

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært (JBA Elektro, Elektro TT, Faugstad, Fjorden Elektro). Fra forrige eiers egenerklæring i salgsoppgaven fra 2020: "Byttet elektrisk på begge barnerom og termostat, 2014,. Spotter i gang, varmekabler og stikkontakter, 2016. Stikkontakt veranda, utelys ved inngangsparti, 2016. Termostat og elektrisk på toalettet, 2020. Opplegg garasje, 2019." I min eiertid: Fjorden elektro: Byttet termostat på midterste soverom i 2023.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Gitt av de respektive firmaene.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Nei. Det er egen kurs og eget sikringsskap i garasjen. Det er tilrettelagt for å kunne installere elbillader.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
- Utført, men ikke utslag i 2009.

Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger?
Salgsoppgaven fra da jeg kjøpte huset i 2020 foreligger. Rapport fra Gjensidige ved Frøiland Bygg Skade foreligger.

Boligens areal

Primærrom: 132 kvm, Bruksareal: 132 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 65 m².
Primærrom: 65 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: entre, gang, bad, vaskerom, wc og tre soverom.

1. etasje:
Bruksareal: 67 m².
Primærrom: 67 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue, spisestue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Kjør mot Helgeroa og ta av til Veldre. Følg bakken oppover Kleiverveien, ta første til venstre, deretter inn til venstre på Geiteramsveien. Følg så Geiteramsveien helt til du kommer på Violveien, boligen ligger da nesten innerst i blindveien, på høyre hånd. Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 287 kvm, Eierform: Eiet tomt

Innkjøringen og garasjen er av nyere dato. Hagen bak er oppgradert med ny jord og ny plen. Det er bygget nye gjerder, støttemurer og uteplasser.

Garasje / Parkering

Parkering i nyere garasje, samt på egen gårdsplass. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Byggemåte

Boligen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjon. Etasjeskiller, yttervegger og tak i trekonstruksjoner. Fasade med
stående trekledning. Saltak tekket med eternittplater. Vinduer, balkongdør og heve/skyvedør i 2-lags glass fra 2010-2012. Ytterdør fra ukjent årstall.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen, datert 24.11.1976, med følgende gjenstående arbeider: plate foran peis på 2 sider. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.

Dagens planløsning avviker noe fra byggesøkte tegninger fra 1976. Badet og toalettrommet i underetasjen er opprinnelig byggesøkt som bod, og er ikke omsøkt til rom for varig opphold hos kommunen.

Det foreligger ferdigattest for garasjen fra 2020.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet og fyring i vedovn. Ifølge kommunen ble siste tilsyn av røykløpet utført i 2013, og siste feiing var i 2023.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 289 pr. år

Det betales kommunale avgifter for vann, avløp, renovasjon samt feie- og tilsynsgebyr.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 763 783 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 749 620 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplanen Veldre I, etappe 1 og 2 fra 1977.

Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanens arealdel, og er underlagt hensynssone for område for grunnvannsforsyning: For alle tiltak i grunnen innenfor restriksjonsområdet for «Farriskilden» som kan påvirke grunnvannet, skal grunneier for kilden varsles og gis anledning til å uttale seg før ny arealbruk, grunnboringer og lignende tiltak eventuelt godkjennes. Nødvendig dokumentasjon på virkningene av byggeaktivitet skal foreligge før rammetillatelse gis.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Det foregår omregulering av Martineåsen et stykke nord for eiendommen. Formålet er å tilrettelegge for boligutvikling. For Martineåsen angir denne planen en målsetting for arealutnyttelsen på 725 daa. frem mot 2040. Siste tilgjengelige dokumenter fra kommunen er fra 2015. Konferer megler ved ytterligere spørsmål.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune, men ifølge erklæringen fra 1976 som er tinglyst på eiendommen, kan eiendommen kun benyttes som helårsbolig.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:
1974/4065-1/30  Erklæring/avtale  
15.07.1974 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
Kommunen har rett til å anlegge, bygge, vedlikeholde og betjene tekniske anlegg som kommunen finner nødvendig. Vei- og tomtegrunn i området kan ikke benyttes som p-plass for lastebiler, trailere eller anleggsmaskiner eller til plassering av avskiltede bilder. Det er ikke tillatt med private utvendige TV-antenner. Alle ledninger skal legges som jordkabel. For vedlikehold av husvegg som ligger i nabogrense, eller like ved, har huseieren rett til å benytte nabogrunn til oppsetting av stige, stillas e.l. og til adkomst. Eieren har vedlikeholdsplikt for arealet mellom tomtegrensen og kjøreveien.

Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg per utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt.

Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring.
Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.
Boligselgerforsikringen dekker selges ansvar etter avhendingsloven. Dersom kjøper oppdager forhold ved eiendommen som man mener utgjør en mangel, vil Claims handling AS behandle reklamasjonen på vegne av selger. Forsikringsvilkår kan fås ved henvendelse til megler.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 05 35 33 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Violveien 26, 3268, Larvik, Gnr. 4063 bnr. 46 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0181

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.