Omholtfjellet

Koselig hytte med usjenert og solrik beliggenhet på Skrim - Flotte skiløyper i umiddelbar nærhet!

Orremyrveien 80 , 3648 Passebekk

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Thomas Østmo
Thomas Østmo Daglig leder / Eiendomsmegler MNEF / Partner
Type / Eierform Fritidseiendom / Selveier
Primærrom 49 m²
Bruksareal 56 m²
Tomt 916 m² / Festet tomt
Soverom 3
Byggeår 1964
Gårdsnummer 43
Bruksnummer 1
Energimerking G
FINN.no 318708773
Sist endret 28.09.2023 09:24
Prisantydning 1 500 000,-
Totalpris 1 551 420,-

Beregnet totalkostnad

1 500 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 37 500,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 1 500 000,-)) 12 550,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 51 420,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 551 420,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Lys og koselig tømmerhytte fra med åpen himling og god takhøyde. I stua er det plass til spisestue og sofagruppe i åpen løsning til kjøkkenet. Lite kjøkken med oppvaskmaskin, skap, skufferekke og høyskap. Det er montert peisovn i stuen

Det er tre godkjente soverom i hytta. Idag er to brukt som soverom med tilsammen 6 sengeplasser, og et som bod. Rommet som idag blir brukt som bod vil også kunne passe som et toalettrom. Sjekk ut:  https://www.hyttetorget.no/forbrenningstoaletter  for mer info om forbrenningstoaletter og priser på disse.
Det ene soverommet har adkomst via baderommet. På baderommet er det satt inn vanntank, varmtvannsbereder,  dusjkabinett med elektrisk pumpe og servant med varmt og kaldtvann.
Uthus med utedo og bod.

Vann og avløp: I dag pumpes vann fra Olla (pumpehus) som ligger ca 60 meter fra hytta ned til hytta for å fylle opp stor utvendig tank som brukes hele året. Vannledning og pumpe medfølger i hendelen. Det er mulighet å få vann og avløp med borevann og tilknytning til Skrim vann og avløp.

Grunneier Tor Anton Grøtterud planlegger å anlegge ny helårsvei frem til hytta neste vår, våren 2024. Han har uttalt til megler at det er over 90% (han sa 98%)sannsynlig at veien blir bygget til våren.  Estimert kostnad for denne eiendommen vil være kr 100.000,- til kr 150.000,-. Der er inkludert veirett til eksisterende vei på Orremyrveien, ny del av Orremyrveien og stikkvei fra Orremyrveien og inn til hytta med oppstillingsplass til to biler. Det er frivillig å være med på prosjektet. Er du som potensiell kjøperopptatt av å få helårsvei inn til hytta og har ytterligere spørsmå kan grunneier kontaktes på tlf. 906 68 387.

Innhold

Samtlige rom er målt og står beskrevet under, målene er satt i m2.
1 etasje
Entre: 4,9
Soverom/bod : 2,8 - Dette rommet er byggesøkt som soverom
Stue/kjøkken: 22,6
Gang: 3,2
Soverom 1: 6,8
Soverom 2: 6,8
Bad: 3,2
 
UTE:
Bod: 1,7
Toalettrom/utedo: 1,3

Standard

Hytta ble opprinnelig bygd i 1964 og ble påbygd med 2 soverom og baderom i 1989. De fleste bygningsdeler og konstruksjoner er fra byggeårene, og det må derfor påregnes oppgraderinger og moderniseringer av hytta.

Innvendige overflater:
Gulv: Heltre plank
Vegger: Panel og laftet tømmer
Himling: Panel og åser/bjelker.
Noe manglende utførelse på gulv i entre v/luke og dør til bod. Dette alene settes til TG2.

Kjøkken
Åpent kjøkken mot stue med heltre plank på gulvet, laftet tømmer på vegger, og panel og åser/bjelker i himling. Innredning med profilerte fronter og heltre benkeplate. Innredningen og overflater med noe overflateslitasje og elde. Det er montert innebygde enheter som oppvaskmaskin og platetopp. Det er ikke innlagt vann eller avløp på kjøkken. Det ble observert avrenningsrør fra vask på yttervegg utside. Det er ikke montert vifte på kjøkken.

Bad
Det er heltre plank på gulv og panel på vegger og i himling. Rommet har ikke noe form for
tettesjikt/membran eller sluk. Det er rørgjennomføring direkte i gulv. Av installasjoner
finnes dusjkabinett, servant og vv-tank. Det er ikke montert avtrekk eller tilluft i rommet. Det bør monteres elektrisk avtrekk på yttervegg og tilluft v/dør på sikt.

Tekniske installasjoner
- Montert naturlig avtrekk med ventiler i diverse oppholdsrom.
- VV-tank av ukjent type, alder og størrelse. Den står plassert på bad. Det er ikke montert
vannføler eller sluk på bad. Det er ikke innlagt vann eller avløp.
- El-skap: Plassert utvendig ved ytterdør, ukjent alder.

For ytterligere informasjon om boligens tilstand, se tilstandsrapport fra takstmann inntatt i salgsoppgaven. Interessenter må lese tilstandsrapporten nøye før inngivelse av bud.

Beliggenhet

Hytta har en usjenert og fin beliggenhet. Området er kjent for sine gode løypeforhold og sitt gode miljø med et flott turterreng både sommer som vinter. Skrim ligger relativt høyt og er derfor forholdsvis snøsikkert.

Med en drøy times kjøreavstand fra alle Vestfold-byene og Sandvika er det et ideelt sted for deg som liker langrenn og fine gåturer, men som ikke vil sitte timevis i bil for å komme til hytta.

På visitskrim.no kan du lese mer om Skrim, men her er et lite utdrag:

"Skrim kan by på et godt utbygd løypenett som prepareres regelmessig. I tillegg er Skrim veldig snøsikkert, en problemstilling som dessverre har blitt mer og mer aktuell de senere årene. Totalt byr nærområdet på Skrim på mer enn 60 km maskinpreparerte løyper. Løypenettet henger sammen med løypenettverket til Skifelleskapet i Vestfold, og du kan i praksis finne så lange turalternativer du måtte ønske." Skulle du ønske å komme opp over tregrensen kan en tur over Stølefjell anbefales, eller en topptur til Styggemann.

Til tross for at det ikke lenger er skitrekk på Skrim er det likevel et godt sted å være for aktive familier som også liker slalåm, telemark og snowboard. Fra Skrim Nord er det bare 25 min. med bil til Kongsberg Skisenter.

Sommerstid er også flott å være på Skrim. Merkede fotturer til avsidesliggende og stille områder med fine fiskevann hvor man også kan ta en forfriskende dukkert. Noen hundre meter mot sydvest ligger Nordre Støveltjern som har blitt et yndet badevann for hyttefolket. Her er det bl.a. badebrygge og bålplass.

For de uinnvidde kan Skrim virkelig anbefales på det varmeste!

Løpende kostnader

Dagens eier har hatt et strømforbruk på ca. 500 kwh det siste året. 
Kostnad for vedlikehold/brøyting av vei kr. 4.050,- pr. dags dato.
Bygningsforsikring, innboforsikring og evt. alarm kommer i tillegg.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Forsikring

Winterbergh
Polisenummer: 100997238

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

I tilstandsrapport er følgende elementer gitt tilstandsgrad 2(Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak):
- Veggkonstruksjon: Noe slitasje, sprekker og elde.
- Takkonstruksjon/Loft: Avføring fra mus.
- Dører: Noe slitasje.
- Pipe og ildsted: Det er påvist sprekker og/eller riss i pipe.
- Krypkjeller: Det ble observert døde mus i krypkjeller på befaringen.
- Innvendige dører: Noe slitasje
- Bad: Det er uegnede materialer i våtsoner. Rommet er ikke laget som våtrom ihht. dagens krav.
- Stue/kjøkken: Noe elde og slitasje. Enkelt hyttekjøkken uten innlagt vann og avløp.
- Ventilasjon: Det er påvist mangelfull ventilasjon på ett eller flere rom i boligen.
- Elektrisk anlegg: TG2 settes pga: Anbefales el-sjekk ihht.
observasjoner og alder.
- Grunnmur og fundamenter: Grunnmuren har sprekkdannelser.

Følgende elementer er gitt tilstandsgrad 2(Avvik som kan kreve tiltak):
- Taktekking: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak og på taktekkingen. Tegn til råte på vindskier. Kostnadsestimat på vindskier: Under 10 000.
- Nedløp og beslag: Det mangler snøfangere på hele eller deler av taket, men det var ikke krav om dette på
byggemeldingstidspunktet. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000
- Vinduer: Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Elde og slitasje. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Stue/kjøkken: Det er manglende forsert mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkkenet. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Terrengforhold: Det er påvist områder på eiendommen med stående vann. Noe fall inn mot hytte. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.

Følgende elementer er gitt tilstandsgrad 3 (Store eller alvorlige avvik):
- Bad: Det er ikke membran/tettesjikt på våtrommet. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000.
- Bad: Rommet har ingen ventilasjon. Kostnadsestimat: Under 10 000.
- Branntekniske forhold: Brannslukningsutstyr: Ja, men av ukjent alder. Dersom eldre enn 10 år, må det kjøpes nytt brannslukkingsapparat. Det mangler røykvarsler i hytte. det må monteres. Kostnadsestimat: Under 10 000

TGIU (Konstruksjoner som ikke er undersøkt):
- Krypkjeller - 2: Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig.
- Bad: Det er ikke foretatt hulltaking da det ikke er innlagt vann og røropplegg i rommet.
- Varmtvannstank: VV-tank av ukjent type, alder og størrelse. Den står plassert på bad. Det er ikke montert vannføler eller sluk på bad. Det er ikke innlagt vann eller
avløp.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har fylt ut egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven, men har ingen kommentarer. Viser til skjema vedlagt salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 56 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 52 m².
Primærrom: 49 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom og bad.

Bod/utedo:
Bruksareal: 4 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Grunneier Tor Anton Grøtterud planlagger å anlegge ny helårsvei frem til hytta våren 2024. Han har uttalt til megler at det er over 90% sannsynlig at veien blir bygget til våre.  Estimert kostnad for denne eiendommen vil være kr 100.000,- til kr 150.000,-. Der er inkludert veirett til eksisterende vei på Orremyrveien, ny del av Orremyrveien og stikkvei fra Orremyrveien og inn til hytta med oppstillingsplass til to biler. Det er frivillig å være med på prosjektet.
I dag har eiendommen har adkomst på bomvei på Surliveien,  Parkering på oppstillingsplass. Det er to hundre meter å gå på sti fra parkeringsplassen til hytta.

Det er skiltet med Leinæs & Partners skilt fra parkeringen og frem til hytta. Stien er også markert på et av bildene i prospektet.

Tomt

Areal: 916 kvm, Eierform: Festet tomt.

Romslig tomt med solrik og svært usjenert beliggenhet. Umiddelbar nærhet til flotte skiløyper og turområder både sommer og vinter.

Festeavgift: kr 1 950,- pr år iflg. grunneier.
Grunneier: Tor Anton Grøtterød.

Festeforholdet ble inngått i 1964 med 50 års festetid. I 1987 ble festekontrakten forlenget med 25 år etter utløp av opprinnelig festekontrakt i 2014. Festekontrakten utløper i 2039 hvor kontrakten etter dagens regelverk forlenges til evig tid.

Festeavgiften reguleres etter konsumprisindeksen. Grunneier opplyser at festeavgiften reguleres hvert 5. år og at neste regulering av festeavgiften vil være i 2025. Festeavgiften ble sist regulert i 2015.

Grunneier kan kreve ny regulering av  tomteavgiften (2% av råtomtverdi begrenset oppad til kr 9000,- i pengeverdi pr 01.01.2002)  tidligst i 2043.

Mulighet for innløsning av tomten etter avtale med grunneier. Overføring av festeretten kan kun skje med samtykke fra grunneier, dog ikke nektes uten saklig grunn.
 
Festekontrakten med tillegg er lagt ved i salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å sette seg inn i innholdet i kontrakten. For øvrig gjelder reglene i Lov om tomtefeste av 20. desember 1996 nr. 106. Ved ytterlige spørsmål oppfordrer vi til å ta kontakt med megler.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass til 2 biler i første venstresving i Veleliveien. Ca. 200 meter å gå til hytta.

Byggemåte

Ringmur av støpt betong og deler av hytte er oppført på støpt søyler/fundament. Veggkonstruksjoner av standard trekonstruksjoner/reisverk og laftet tømmer, det er stående kledning på deler av fasader. Takkonstruksjon med saltak, det er papp/shingel som tekking. Konstruksjonen er lukket, men etasjeskiller antas å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater. Trolig er det stubbloft e.l. mot terreng.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke søknad i Kongsberg kommunes arkiv på da fritidsboligen ble bygget. Kun søknad om tilbygg.

Vinduene i hytta er ikke ihht til dagens krav for rømming i hytte. Men det er rømningsvei via ytterdør til entre.

Bod står på utsiden av tomtegrensen.

Oppvarming

Oppvarming av boligen ved bruk av vedfyring og panelovn. 
Kongsberg kommune opplyser at siste feiing var 31.07.2020, og siste tilsyn var 31.07.2020. Kommunen har ikke registrert noen avvik ved det siste tilsynet.
 
Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 2 446 pr. år (Årsprognose 2023).

Det betales for feiing og renovasjon.
Kommunale avgifter forfaller til betaling fire ganger pr. år.

Eiendomsskatt

Det er i Kongsberg kommune vedtatt eiendomsskatt. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig.

Formuesverdi

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 191 604 pr. 31.12.2021.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen  er regulert til fritidsbebyggelse ihht. reguleringsplan Omholtfjell. Ifølge kommunedelplan er den avsatt til fritidsbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Festekontrakt tinglyst 01.12.1964 med dagboknr. 2868
Nye vilkår til festekontrakten tinglyst 30.03.1987 med dagboknr. 1740

Vei/vann/avløp

Det er ikke innlagt vann og avløp, men det er mulighet for innlagt vann via bore etter vann og tilkobling til avløpsledning, samt bygge vei frem til hytta. Uthus med utedo pr i dag. Mulighet for drikkevann i olle ca. 50 meter fra hytta.
Privat vei.

Tilbehør

Det vesentligste av innbo og løsøre medfølger i handelen. Eiendommen blir i hovedsak overlevert som forevist på visning, uten ytterligere vask og rydding.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Sammen med Tryg har vi skreddersydd boligkjøperpakke slik at du kan være trygg på at du har alle forsikringene du trenger. Enten du har kjøpt hus, leilighet eller hytte. Denne gunstige pakken fra Tryg inkluderer også juridisk hjelp hvis du oppdager feil og mangler ved boligen utover det som er opplyst om. Boligkjøperpakken inneholder innboforsikring, renteforsikring for situasjoner der kjøper ikke får solgt nåværende bolig, samt en flytteforsikring for alle de tre boligtypene. For hus og hytte omfatter den i tillegg bygningsforsikring hvor kostnader for å reparere eller gjenoppbygge huset ditt er inkludert. Les mer om forsikringen i produktark for Boligkjøperpakke som ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Boligkjøperpakken må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøte. Kjøper mottar ingen særskilt faktura for Boligkjøperpakken siden kostnaden det første året legges til oppgjøret for kjøpesummen for boligen.  Megler/meglerforetak mottar honorar for denne formidlingen.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 95 99 40 44 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Orremyrveien 80, 3648, Passebekk, Gnr. 43 bnr. 1 Fnr. 33 i Kongsberg kommune

Oppdragsnummer

22-23-0186

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.