Langestrand

Lettstelt leilighet i 2. etasje - balkong med utsikt mot sjøen - ypperlig førstegangskjøp - ledig for overtagelse

Josef Mindes gate 5B , 3264 Larvik

VISNINGER

24. september søndag kl. 12:00-13:00

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Anders Fremmerlid Glasø
Anders Fremmerlid Glasø Eiendomsmegler MNEF

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

75%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

31%

har bolig på over 120 kvm

24%

er barnefamilier

33%

er gift

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 31 m²
Bruksareal 31 m²
Tomt 864 m² / Fellestomt
Etasje 2
Byggeår 1963
Gårdsnummer 3020
Bruksnummer 1070
Energimerking G
FINN.no 319767587
Sist endret 15.09.2023 15:31
Prisantydning 1 050 000,-
Totalpris 1 328 372,-
Fellesutgifter 6 098,-

Beregnet totalkostnad

1 050 000,- (Prisantydning) 268 962,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 1 318 962,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 410,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 1 328 372,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Anders Fremmerlid Glasø har gleden av å presentere Josef Mindes gate 5B!

Leiligheten ligger øverst på populære Langestrand. Her bor du med herlig kort vei til matbutikk, barnehage, skole, strender, turområder og mye mer. Sommerstid kan du ta håndkleet under armen og rusle ned til populære Batteristranda for et herlig bad. Her ligger også Farris Bad - et av Norges beste spa-hotell. Det er busstopp like i nærheten med gode bussforbindelser. Det er også kort vei til både jernbane og E18, noe som er utmerket for deg som pendler eller ofte er på reise.

Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og er innredet i lyse og trivelig farger. Fra inngangsdøra kommer du inn i entréen hvor du kan sette fra deg yttertøyet. Videre ligger stua i åpen løsning med kjøkkenet. Stua har plass til et lite spisebord, en sovesofa som gjøres om til seng, samt salongbord. Kjøkkenet har innredning fra 2013 med slette fronter i hvit utførelse og integrerte hvitevarer. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2016 og har varmekabler i gulvet. Fra stua er det utgang til en balkong med fin utsikt mot sjøen. Det er montert calling anlegg m/døråpner i leiligheten. Her slipper du også å tenke på trappevask, da dette er inkludert i felleskostnadene og utføres av LABO. Parkering på felles biloppstillingsplasser på borettslagets tomt hvor det er montert elbilladere. Leiligheten disponerer også bod på loft og i kjeller. Borettslagets fellesarealer utvendig er opparbeidet med plen og diverse beplantning. Borettslaget holder på å rehabilitere eiendommen. Det vil bli nye balkonger, vinduer, tak og kledning samt etterisolering.

Dette er en perfekt leilighet for pendleren eller førstegangskjøperen.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, bad, kjøkken og stue.

Standard

Leiligheten holder en normal god innvendig standard.

Innvendige overflater:
Gulvflater belagt med laminat.
Vegger med malte slette flater.
Himling med MDF-panel.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua og har innredning fra 2013 med slette fronter og laminert benkeplate. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, komfyr, induksjonstopp, oppvaskmaskin og avtrekksvifte. Det er etablert automatisk vannstopper og komfyrvakt.

Bad:
Badet er fra 2016 og har fliser på gulv og vegger, samt himlinger med MDF-panel og innfelte downlights. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjnisje med glassdører og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via mekanisk avtrekk.

VVS/Teknisk:
Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra ca. 2016.
Felles varmtvannstank av typen Høiax fra 2014 og hovedstoppekran plassert i felles kjelleretasje.
Vannskap for rør-i-rør system og stoppeventiler plassert på bad.
Felles sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles gang.
Leiligheten har naturlig ventilasjon.
Oppvarming via elektrisitet.
Kabel-TV er i følge selger klippet av.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Langestrand er et attraktivt og svært sjarmerende boligområde. Nærheten til både sjøen, flotte naturområder og sentrum gjør dette til et meget populært boligområde. På Langestrand kan du oppleve herlige smågater med hvitmalt trehusbebyggelse.

Her bor du med kort vei Larvik sentrum med alle sentrumsfunksjoner, samt kort vei til Farris, Bøkeskogen og Vestmarka som byr på flotte turområder både sommer og vinter. Batteristranda er en perle av en sandstrand i Larvik sentrum. Ved siden av stranda ligger Farris Bad - kåret til landets beste spa-hotell. Deretter finner man Fritzøe Brygge med forretninger, restauranter og leiligheter. Fra gangbro over Farriselva kommer man til kulturhuset Bølgen. Herfra er det strandpromenade langs havneområdet til idylliske Tollerodden, hvor den kjente båtbyggeren Colin Archer hadde sitt hjem og verft. Langs strandpromenaden er det fiskerestaurant og flere serveringssteder som er perfekte på varme sommerkvelder.

En kort kjøretur unna finner man Larvik Golfklubb - en av Norges beste golfbaner. Her finnes det 2 golfbaner med henholdsvis 9 og 18 hull. Banen har internasjonal standard, er av høy kvalitet og er en av de banene med lengst spillesesong i landet.

Beliggenheten er sentral i forhold til flyplass og ferge. Nærmeste flyplass ligger i Sandefjord under 20 min kjøring unna. I Sandefjord er det også gode forbindelser til Strømstad i Sverige med båt. I tillegg går det båt til Hirtshals i Danmark fra Larvik.

Felleskostnader

6 098 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, revisjonshonorarer, TV/bredbånd, kommunale avgifter, forsikring på bygningen, renter og avdrag på fellesgjelden, vedlikehold og annen drift.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. I 2023 vil den bli krevd inn i termin 3 og termin 4. Satsen er 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag for 2023. Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026. Kjøper må påregne at felleskostnadene kan bli økt for å dekke inn kostnader knyttet til eiendomsskatt.

I forbindelse med renoveringsprosjektet som pågår vil denne leiligheten få en økning i felleskostnadene på kr. 1 464,- pr. mnd.

Fra 01.10.2023 vil felleskostnadene øke til kr. 7561,- pr. mnd.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 268 962,-  pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Det må påregnes en økning av fellesgjelden på ca. 320.000,- for denne andelen i forbindelse med renoveringsprosjektet som pågår og ferdigstilles vinteren 2024. Se punkt om vedlikehold for mer informasjon.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne leiligheten kr. 41 388,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Josef Mindes Borettslag, org.nr. 953 632 403 består av 16 andeler.

Styreleder i borettslaget er: Frank Ringgårdslie.

Forretningsfører for borettslaget er: Larvik Boligbyggelag.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Medlemskap i LABO koster kr. 600,- for innmelding, og deretter kr. 300,- pr. år.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har vedtatt å rehabilitere borettslaget for til sammen kr. 5,6 millioner. Det vil bli nye balkonger, vinduer, tak og kledning samt etterisolering. Rehabiliteringen skal finansieres med et låneopptak på kr. 5,2 millioner, resten dekkes av disponible midler. Borettslaget vil underveis i prosjektet ha et byggelån som vil bli konvertert til et ordinært lån når rehabiliteringen er sluttført vinteren 2024. Nedbetalingstiden på det ordinære lånet vil bli på 30 år. For å dekke økte lånekostnader vil felleskostnadene bli regulert med 24 %. Det betyr kr. 1 464,- for 1-roms og kr. 1 557,- for 2-roms. Låneopptak på kr. 5,2 millioner vil øke fellesgjelden med kr. 320 000,- for 1-roms og kr. 340 000,- for 2-roms.

Se vedtektenes punkt 5 ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Det må påregnes trappevask i fellesarealer så ofte det er nødvendig og minst en gang i uka. Beboerne i 2. etg. vasker ned til 1. etg. og trappen skal holdes ren i brysthøyde.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er med i en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Borettslag som har tegnet forsikring kan si opp avtalen innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av forsikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Forsikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med forsikringstaker dersom forsikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs forsikring. For øvrig gjelder forsikringsavtalelovens regler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 1, Larvik kommune
Annuitet 365 dager
Rentesats per 30.08.2023: 0% pa.
Saldo per 30.08.2023: 80 000
Andel av saldo: 4 921
Mangler informasjon for terminberegning

Lånenummer: 25107702655, Larvikbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 30.08.2023: 5.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 30.08.2023: 4 292 319
Andel av saldo: 264 041
Første termin: 27.06.2016 Første avdrag: 27.06.2020 ( siste termin 27.06.2045 )

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i IF Skadeforsikring (Polisenummer: SP0000562053) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2022. Regnskapet viste et overskudd på kr. 148 323,-. I budsjett for 2023 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 123 000,- i overskudd. Kopi av regnskapet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse i forbindelse med utleie.

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Det tillates ikke å holde husdyr uten spesiell skriftlig tillatelse i hvert enkelt tilfelle. Skriftlig søknad med begrunnelse for dyreholdet må sendes styret. Dersom tillatelse til dyrehold gis, må borettshaveren forplikte seg til å overholde lagets Regler for dyrehold.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.

Dette er tilstandsgrad 2:
Bad, ventilasjon - Ventilasjonsspalte dør/terskel har ikke tilstrekkelig størrelse - dette fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør utbedres.
Bad, overflater gulv - Det ble registrert noe misfarging på fliser i dusjsone. Sprukket flisfuge ved dørterskel.
Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.
Balkong - Rekkverkshøyden er under 1,0 meter - dette er avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Balkongen/rekkverket bærer preg av etterslep av vedlikehold.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. Hovedentreprise: Byggmester Rolf Henrik Johnsen AS. Rørleggerarbeid: Rørleggersenteret AS. Membran, flis og malerarbeid: Bach Johansen Håndverk AS. Elektrisk installasjon: JBA Elektro. Byggeledelse LABO, Rune Fjeldheim. Total rehabilitering av badet ble gjennomført i 2016.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. Bach Johansen Håndverk AS utførte arbeidet i 2016.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. FDV-dokumentasjon foreligger v/ Byggmester Rolf H. Johnsen.
- Er arbeidet byggemeldt? Ja. Bekreftet av Styreleder i Josef Mindes Borettslag.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Rørleggersenteret AS utførte arbeidet i 2016.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. JBA Elektro utførte diverse el-arbeider i 2016.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. El.-installasjoner i nytt bad med varmekabel i gulv. Bygget om sikringsskap med nye jordfeilautomater. Noe omlegging i gang.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja. Kontroll av anleggsdel (bad og sikringsskap).
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag? Ja. 2 ladestasjoner på parkeringsplassen til borettslaget.
- Kjenner du til om det foreligger skaderapporter, tilstandsvurderinger, boligsalgsrapporter eller målinger? Ja. Tidligere Boligsalgsrapport levert av Contaxt AS, 20.04.2014.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Det er vedtatt rehabiliteringsarbeid av begge byggene i Josef Mindes Borettslag. Tak og fasade skal renoveres. Vinduer og verandaer med dører skal skiftes ut. Forventet økning i felleskostnader pr. måned er ca. kr. 1500-1600,-.

Boligens areal

Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm

2. etasje:
Bruksareal: 31 m².
Primærrom: 31 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.
Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene. Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Alle arealer er hentet fra tilstandsrapport og offentlige registre hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Øvre Damsbakken og inn på borettslagets eiendom.

Leiligheten er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler

Tomt

Areal: 864 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for borettslaget.

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 05.10.1901. Senere er denne grensejustert med andre matrikkelenheter. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Eiendommen har ett tilleggsareal, gbnr. 4067/191, denne eiendommen har et areal på 821 kvm.

Garasje / Parkering

Felles parkeringsplasser på borettslagets tomt. Borettslaget har lagt til rette for lading av elbil med ladestasjoner. Ellers gateparkering i nærliggende gater etter gjeldene bestemmelser.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS og opplysninger gitt fra selger:

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med
liggende trekledning. Valmet tak tekket med betongtakstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse iflg. kommunen. I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Adgang til utleie

Man kan iht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Ved utleie skal styret gi samtykke og godkjenne leietaker.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 335 142 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 206 511 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig og bevaringsområde i reguleringsplan for Langestrand og Fv. 302 - GS-vei, Farriseidet - Veldrebakken. Kopi av dokumentene kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen er avsatt til bolig i kommunedelplan for Larvik by 2021-2033. Eiendommen omfattes av hensynssone H120_1 som omhandler sikring av grunnvannet i Farriskilden mtp. tiltak i grunnen. Se kommunedelplan for Larvik by for mer informasjon eller utdrag av de relevante bestemmelsene som følger inntatt i salgsoppgaven.

Reguleringsplan for Martineåsen er under arbeid. Formålet med planarbeidet er å legge til rette for boligutvikling. Se https://www.arealplaner.no/larvik3805/arealplaner/search og søk opp ID 201505 for ytterligere informasjon eller konferer megler.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Kjøper må undertegne rødt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet dersom boplikten skulle tre i kraft før overtagelsen. Dette bekrefter at eiendommen vil bli benyttet som helårsbolig. Merk at det ikke er krav om at kjøper selv benytter eiendommen som helårsbolig og at kravet kan oppfylles ved utleie.

Boplikt

Det er pr. tidspunkt for utarbeidelse av salgsoppgaven ikke boplikt på Langestrand. Kommunestyret har imidlertid vedtatt at det skal innføres boplikt i dette området. Vedtaket må på høring og deretter må kommunen søke Landbruksdepartementet om endring.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Adkomst fra offentlig vei inn på borettslagets tomt. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 92 85 99 58 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale. Leiligheten vil ikke bli ytterligere rengjort til overtagelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett til boligen.

Forkjøpsretten avklares ved fastprisavklaring etter at boligen er solgt. Boligen blir annonsert på www.labo.no, påfølgende torsdag etter salg. Frist for å hevde forkjøpsrett er torsdag uken etter, innen kl. 15:00. Dette gjelder forhåndsvarsling av forkjøpsrett og boliger til avtalt pris. Påfølgende arbeidsdag vil saksbehandlere fra LABO orienter om eventuelle interessenter med ansiennitet.

Adresse og matrikkel

Josef Mindes gate 5B, 3264, Larvik, Gnr. 3020 bnr. 1070, andelsnr. 13 i Josef mindes borettslag med orgnr. 953632403 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0189

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.