Kvelde

VISN. 27/9 - Lys og tøff funkisbolig med garasje i et hyggelig boligfelt - ypperlig førstegangskjøp!

Nyveien 5 , 3282 Kvelde

VISNINGER

27. september onsdag kl. 17:00-17:45

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

85%

eier sin egen bolig

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

72%

har bolig på over 120 kvm

72%

av boligene er eldre enn 20 år

34%

er barnefamilier

Type / Eierform Enebolig / Selveier
Primærrom 131 m²
Bruksareal 97 m²
Tomt 763 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Byggeår 1973
Gårdsnummer 2092
Bruksnummer 20
Energimerking F
FINN.no 318837350
Sist endret 20.09.2023 11:42
Prisantydning 2 450 000,-
Totalpris 2 527 670,-

Beregnet totalkostnad

2 450 000,- (Prisantydning) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 61 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 2 450 000,-)) 15 050,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 77 670,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 527 670,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Nyveien 5 er en lys og tøff enebolig i et attraktivt og barnevennlig område på Brattås i Kvelde. Her bor du i et rolig boligfelt med gangavstand til skole, barnehage og idrettsanlegg.

Funkisboligen ble oppført i 1973 og har karakteristiske trekk som store vindusflater, rette linjer og flatt tak. Boligen går over to plan og inneholder en luftig og innbydende stue med åpen peis, lyst kjøkken fra 2014, tre gode soverom, flislagt bad, og vaskekjeller. Fra stua er det utgang til lun terrasse. Boligen er vedlikeholdt over tid, dog må det påregnes noe påkostninger.

Gode parkeringsmuligheter med enkelgarasje og på en ellers romslig gårdsplass.

Dette er en ypperlig mulighet for deg som skal kjøpe din første bolig, og som er opptatt av plass og beliggenhet.

Velkommen til visning!

Innhold

Underetasje: Entré, gang, soverom, vaskekjeller og bod.
1. etasje: Gang, kjøkken, bad, stue og to soverom.

Standard

Nyveien 5 er en tøff funkisbolig med klassiske trekk som stramme linjer, store vindusflater og flatt tak. Boligen ble oppført i 1973, og ble tilbygd i etterkant med bla. garasje. Eiendommen er vedlikehold over tid, men det må påregnes noe oppussing/påkostninger.

Innvendige overflater:
Gulv belagt med laminat, belegg og flis.
Vegger med trepanel, panelplater og malt trepanel.
Himlinger med trebord.

Bad:
Badet har fliser på gulv, vegger med våtromsplater og himling med trepanel. Av installasjoner finnes toalett, dusjkabinett (nytt i 2022) og servant med innredning. Det er varmekabler i gulvet og rommet er ventilert via naturlig ventilasjon.

Kjøkken:
Kjøkkenet har laminat på gulv, vegger med panelplater og himling med trebord. Kjøkkeninnredningen er fra 2014 og har profilerte fronter og benkeplate i heltre. Det er integrerte hvitevarer i form av kjøleskap, oppvaskmaskin, ovn og platetopp. Rommet er ventilert via veggmontert avtrekksvifte.

VVS/Teknisk:
Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann og avløp.
Vannrør i kobber og avløpsrør i plastmateriale fra forskjellige ukjente årstall.
Varmtvannstank av typen Høiax RS 200 fra eldre ukjent årstall, stakeluke, sentralstøvsuger og hovedstoppekran plassert i vaskekjeller.
Oppvarming via elektrisitet, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe fra 2022.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert underetasje.
Boligen har naturlig ventilasjon.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et attraktivt og hyggelig område på Brattås i Kvelde. Kvelde er en koselig bygd som byr på fantastiske turområder, flotte bade- og fiskemuligheter og et ellers hyggelig nærmiljø. I sentrum finner du blant annet dagligvarebutikk, barnehage, skole, bensinstasjon, gatekjøkken, legekontor og idrettsanlegg.

Idrettsanlegget er et populært samlingspunkt for hele bygda. Her finner du blant annet fotballbane, kunstgressbane, ballbinge, akebakke, volleyball- og beachbane. Lysløypa går forbi idrettsanlegget og er et flott rekreasjonstilbud. Turområdet strekker seg 3 km i naturskjønne omgivelser. Vinterstid finner du oppkjørte skiløyper - en flott aktivitet for hele familien! Løypa er godt belyst og vedlikeholdes jevnlig. Kvelde har i tillegg en flott svømmehall som holdes åpent for publikum fra september til mai.

For den aktive er det flotte turområder i nærheten. Både Jordstøyp og Musekollen kan anbefales. Her har du en fantastisk utsikt over Kvelde, hvor du kan se til Sandefjord og Tønsberg.

Populære badeplasser er blant annet Skjærsjø, Roppestad, Laplassen og Meløstranda. Sistnevnte har satt flere varmerekorder og har en flott sandstrand med volleyballbane. Av fiskemuligheter bør Farris, Anundsjø, og Ramdalstjønn nevnes. Lågen er en av de beste lakseelvene i Norge og tiltrekker masse turister sommerstid.

Kvelde har både en landlig og sentral beliggenhet. Med bil fra Kvelde tar det ca. 20 min til Larvik, 20 min til Sandefjord, 35 min til Tønsberg og 1,5 time til Oslo.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Yttertak - hovedtak:
Konstruksjon - Taket er en lukket konstruksjon, inspeksjon ikke mulig.

Grunnmur:
Fundamenter - Fundamenter er naturgitt skjult, og det er for øvrig ingen sikre og dokumenterte opplysninger om type fundamenter som huset har.
Byggegrunn - Byggegrunnens beskaffenhet er ukjent.

Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger) - Ikke undersøkt.

Dette er tilstandsgrad 2:
Bad:
Ventilasjon - Ventilasjonsspalte dør/terskel er ikke etablert, dette fører til redusert avtrekkseffekt når døren er lukket. Lufttilførsel bør etableres. Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk, fører til redusert luftutskiftning. Mekanisk avtrekk bør etableres.
Vannrør - Deler av vannrør har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.
Overflater vegger - Underkant veggplater er ikke montert iht. monteringsanvisning og levetiden vil derfor være redusert.
Overflater gulv - Misfarging påvist på flisfuger - fuger må rengjøres. Riss/sprekker i flisfuger registrert.
Membran, tettesjikt og overgang til sluk - Gulvmembran har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
Fukt i tilliggende konstruksjoner - Det ble registrert plast i vegg mot våtrom - dette er å anse som en konstruksjonsfeil.
Fallforhold (gulv) - Det er ikke etablert tilstrekkelig fall på gulv, og det er ikke etablert membranoppkant ved terskel, dette vurderes ikke tilfredsstillende ift. lekkasjesikkerhet.
Avløpsrør (ink. sluk) - Deler av avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er overskredet.

Kjøkken:
Vannrør - Vannrør er fra eldre ukjent årstall, restlevetid er usikker.
Overflater gulv - Stedvise svillinger i laminat registrert.
Innredning - Kjøkkeninnredningen bærer preg av slitasje.
Avløpsrør - Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.

Øvrige rom 1. etasje:
Ventilasjon - Ventilasjon vurderes til ikke å være tilfredsstillende. Tilfredsstillende ventilasjon bør etableres - eksempelvis flere ventiler på yttervegg.

Rom under terreng:
Ventilasjon - Ingen ventilasjon. Ventilasjon må etableres - eksempelvis ventiler i yttervegg og mekanisk avtrekk i rom med vaskemaskin.
Overflater vegger - Det er observert saltutslag / kalkutslag på yttervegger som tyder på fuktvandring i konstruksjonen.
Overflater gulv - Gulvet bærer preg av slitasje. Det er observert saltutslag / kalkutslag på gulv som tyder på fuktvandring i konstruksjonen.
Innerdører - Dørbladet til innerdør ved vaskekjeller og entré har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes - krever justering av dørblad/dørkarm.
Annet - Vanninnsig i rom med synlig fjell. Fuktinnsig bør varig stoppes. Påbegynte arbeider for å fjerne fjell.

Innvendige trapper - Trappen har åpninger på mer enn 0,10 meter. Trappen har stedvis fri ganghøyde lavere enn 2,0 m. Inntrinn er mindre enn 0,25 meter. Det er ikke rekkverk/håndløper i trappen.

Etaskjeskiller 1. etasje:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter rommene. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 20 mm i stue og 15 mm i gang.

Etaskjeskiller underetasje:
Skjevhetsmåling - Det er noe merkbare skjevheter i gang. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt i rommet er målt til 15 mm.

Teknisk/VVS:
Varmtvannsbereder - TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning.
Vannrør - Vannrør i boligen som er fra byggeår har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert.
Avløpsrør - TG2 er valgt på avløpsrør i boligen som er fra husets opprinnelige byggeår. Tilstandsgrad er satt ut fra alder og materialvalg.

Radon - Det er ikke foretatt Radonmålinger i boligen.

Elektrisk anlegg:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget - Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Dører og vinduer - Vinduer og dører er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling.

Yttertak - hovedtak:
Tekking (undertak, lekter og yttertekking) - Beslag er mangelfullt vedlikeholdt og funksjonsmessig svekket. Risiko for lekkasje/fuktskader. Beslag bør fornyes.
Sluk og andre avrenningsmuligheter inkludert fallforhold - Det er for få sluk ift. antall kvadratmeter.
Beslag, renner, nedløp og snøfangere - Den fagmessige utførelsen på beslag er utilfredsstillende.

Grunnmur - Stedvise sprekker/riss observert.

Drenering - Dreneringen er nedgravd og skjult. Estimert teknisk levetid for drenssystem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble observert symptomer på fuktinnsig i underetasjen som tilsier funksjonssvikt. Dreneringens alder og observert tilstand tilsier at utbedringer/utskiftninger bør påregnes.

Forstøtningsmurer - Skjevheter påvist. Uvisst om negativ utvikling er fortsatt gjeldende eller om utviklingen har stoppet/er stabil.

Dette er tilstandsgrad 3 - disse er gitt med et sjablongmessig prisanslag for utbedring:
Bad:
Annet - Klemring i sluk har sprekker - utskiftning anbefales. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Ildsted - Det er ikke etablert ubrennbar plate under ildsted - ubrennbar plate må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Yttertak - hovedtak:
Overløp på flate tak - Taket mangler overløp - overløp må etableres. Sjablongmessig prisanslag: kr 10 000 - 50 000.

Garasje - Vesentlig slitasje, feil/skjevheter og mangler påvist, eksempelvis råteskader. Tiltak må påregnes. Sjablongmessig prisanslag: kr 100 000 - 300 000.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader? Nei. Ikke i vårt eie.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller? Ja. Rom med fjell i første etasje.
- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende? Ja. Mangler plate under ildsted.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Ja. Skjevheter.
- Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende? Ja. Maur på våren, hatt rotter på utsiden men er fikset av Pelias.
- Kjenner du til om det er/har vært utettheter i terrasse/garasje/tak/fasade? Ja. Taket lakk pga sluket frøs i vinter, er lagt inn varmekabel.
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Terrasse, Ulrik Wachelin, August 2023.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Sommerfelt Elektro. Satt inn Varmepumpe, Erik Granerød, 20 Desember 2022.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Vet ikke.
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Vet ikke.

Boligens areal

Primærrom: 131 kvm, Bruksareal: 97 kvm

Underetasje:
Bruksareal: 60 m².
Primærrom: 26 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang og soverom.
I tillegg finnes vaskekjeller og en bod på totalt 34 m² som s-rom.

Hovedetasje:
Bruksareal: 71 m².
Primærrom: 71 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, kjøkken, stue og to soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Nyveien. Det vil bli skiltet med Leinæs & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisning.

Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 763 kvm, Eierform: Eiet tomt

Eiendommen er etablert med analogt målebrev den 12.02.1971. Viser til historiske målebrev for areal og beskrivelse av eiendommen. Eiendommens plassering i kartet kan avvike fra eiendommens faktiske plassering i marka. Oppgitt areal i eiendomskartet er tilsvarende usikkert, og er kun beregnet ut fra grensene i matrikkelen.

Garasje / Parkering

Gode parkeringsmuligheter i garasje og på gårdsplassen.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS:

Bygget er oppført på støpt betong mot grunn. Grunnmur i betongkonstruksjoner. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med
liggende trekledning. Flatt tak tekket med sanafil. Vinduer i 2-lags glass fra byggeår. Ytterdører fra ukjente årstall.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.02.1973. Denne er gitt med følgende arbeider som gjenstår:
1. etasje: Plate på gulv foran peis. Brannmurpanel må forlenges slik at det blir lovlig avstand på 30cm fra peis til treverk. Ventilasjon fra kjøkken føres over tak dersom det ikke monteres mekanisk avtrekk.
Utvendig: Pussing av grunnmur. Innsetting av ventilrister i grunnmur.

I henhold til plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlige bygde tiltak blir lovlige.

Underetasjen er tegnet inn på originale fasade- og snittegninger, men det foreligger ikke dokumentasjon hos kommunen på at etasjen er omsøkt eller godkjent til varig opphold. Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning. Det vil ikke kunne fremmes krav mot selger eller megler som følge av at kommunen gir pålegg om endring/riving/tilbakeføring eller lignende. Konferer megler dersom du har spørsmål til dette.

I tilstandsrapporten fra tidligere salg kommenterer takstmann at soverommet i underetasjen ikke oppfyller kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømning.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer for utleie av hele boenheten.

Oppvarming

Oppvarming via elektrisitet, vedfyring og luft-til-luft varmepumpe.

Larvik kommune opplyser at siste tilsynet av røykløpet var i 1999, og siste feiing var i september 2018.

Kommunen har registrert en innvendig parafintank. Denne skal ifølge tidligere eier være fjernet, men ikke meldt inn til kommunen.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 14 289 pr. år.
Det betales avgift for: Vann, avløp, renovasjon og feiing.

Eiendomsskatt

Det er innført eiendomsskatt i Larvik kommune. Eiendomsskatten skal innkreves sammen med kommunale avgifter, normalt 4 ganger i året. Første innkrevning for 2023 skjer 3. og 4. kvartal 2023. Satsen for 2023 er for boliger 1 promille av Skatteetatens formuesgrunnlag. For fritidsboliger er satsen den samme, men grunnlaget er egne takster utarbeidet våren 2023. Faktura for 4 kvartal innehar eiendomsskatt for andre halvår 2023, og avregnes på overtagelsen.  Satsen kan maksimalt økes opp til 4 promille i 2026.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 655 046 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 358 166 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplanen Brattås Nordre fra 1973. Eiendommen er avsatt til boligbebyggelse i kommuneplanen.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen servitutter/tinglyste rettigheter registrert.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Larvik kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Det er ingen kjente pålegg pr. utarbeidelse av salgsoppgaven.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

§ 6-1.Lovbestemt pant i fast eiendom.
(1) For skattekrav etter lov av 6. juni 1975 nr. 29 om eigedomsskatt til kommunane har vedkommende kommune panterett foran alle andre heftelser i den eiendom skattekravet gjelder.
(2) Samme panterett har en kommune og kommunale etater for følgende særlige eiendomsavgifter:
a) avfallsgebyr etter lov 13.mars 1981 nr. 6 om vern mot forurensninger og om avfall,
b) feieavgift etter brann- og eksplosjonsvernloven § 28 annet ledd
c) årsgebyr for vann og avløp etter lov 16. mars 2012 nr. 12 om kommunale vass- og avløpsanlegg.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. For nærmere informasjon om dette gjelder denne eiendommen, se oversikten over tinglyste heftelser. Dersom det ønskes mer informasjon, kontakt megler

Adresse og matrikkel

Nyveien 5, 3282, Kvelde, Gnr. 2092 bnr. 20 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0198

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.