Guriskogen

Lekker og moderne bolig fra 2021 beliggende i rolig og barnevennlig område - carport

Guriskogen 27 , 3261 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

90%

eier sin egen bolig

88%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

59%

har bolig på over 120 kvm

11%

av boligene er nyere enn 20 år

38%

er barnefamilier

Type / Eierform Rekkehus / Borettslag
Primærrom 116 m²
Bruksareal 124 m²
Tomt 4 116 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2021
Gårdsnummer 1028
Bruksnummer 90
Energimerking B
FINN.no 319756607
Sist endret 15.09.2023 14:10
Prisantydning 2 250 000,-
Totalpris 4 533 410,-
Fellesutgifter 12 806,-

Beregnet totalkostnad

2 250 000,- (Prisantydning) 2 274 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 524 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 9 410,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 533 410,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Leinæs & Partners v/Martin Sundet har gleden av å presentere Guriskogen 27!

Dette er et moderne og flott rekkehus som var nybygget i 2021. Boligen ligger fint til og har parkering i carport rett ved inngangspartiet. Her finnes det også en utebod til ekstra oppbevaring. Tomten er pent opparbeidet med asfaltert gårdsplass og en koselig liten hage med plen, hekk og gjerde. Boligen har god planløsning og har gjennomgående god boligstandard. Boligen har balansert ventilasjon og vannbåren varme i 1. etasje og på bad i 2. etasje.

Fra det hyggelige inngangspartiet kommer du inn i en stor gang. Her er det god plass til å sette fra seg sko og yttertøy. Her i boligens 1. etasje finner vi også 2 gode soverom, lekkert bad med opplegg til vaskemaskin, teknisk rom og bod. Det er også en fin stue som er perfekt som egen avdeling til barna eller ungdommene i huset. Fra denne stua er det utgang til en fin terrasseplatting og hagen. Følger vi trappa opp til 2. etasje kommer vi til boligens hjerte. Her er det en stor stue i åpen løsning med kjøkkenet. Kjøkkenet har god plass til matlaging og oppbevaring. Det er grå, moderne kjøkkeninnredning med slette fronter og integrerte hvitevarer. Stua har ekstra takhøyde og mye naturlig lys fra vinduene, noe som gir rommet en luftig og god atmosfære. Fra stua er det utgang til en stor terrasse hvor fine sommerdager kan nytes. Terrassen er delvis takoverbygget slik at du kan sitte ute selv om det kommer en regnskur. Det er god plass til hagemøbler, grill og mye mer - her ligger det meste til rette for å skape fine minner. Boligens hovedsoverom ligger også i 2. etasje og herfra er det tilkomst til et lekkert baderom, som enkelt kan gjøres privat de gangene man ønsker det. Fra soverommet er det utgang til en koselig balkong - perfekt sted for å nyte frokosten utendørs.

Årstidene i Guriskogen 27 er fine. Vinterstid kan du kose deg inne med varm kakao eller lage snømenn ute sammen med familien. Våren kommer med varme og sol - på denne tiden bringer naturen tilbake alle de fine og friske fargene. Sommeren er super for fine badeturer, gjerne til Huestranda, Bjønnes eller Seilerhytta. Høsten passer utmerket for fine rusleturer i nærområdet.

Velkommen til visning!

Innhold

1. etasje: Entré, teknisk rom, bod, stue, bad og to soverom.
2. etasje: Stue, kjøkken, soverom og bad.

Standard

Nytt rekkehus fra 2021 med carport tilhørende Guriskogen vest borettslag. Boligen holder god innvendig standard, hvor du kan flytte rett inn.

Innvendige overflater:
Gulv belagt med parkett og flis
Vegger og himlinger/skråtak med malte, slette flater.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i åpen løsning med stua. Kjøkkeninnredning med slette fronter og laminert benkeplate. Integrerte hvitevarer i form av kjøl/frys, oppvaskmaskin, komfyr, ovn og avtrekksvifte. Det er etablert komfyrvakt og automatisk vannstopper.

Bad 2. etasje:
Badet har fliser på gulv, vegger med våtromsplater, samt himling med malte, slette flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører og servant med innredning. Rommet er ventilert via balansert ventilasjon.

Bad 1. etasje:
Badet har fliser på gulv, vegger med våtromsplater, samt himling med malte, slette flater. Av installasjoner finnes vegghengt toalett, dusjhjørne med innfellbare glassdører, servant med innredning og opplegg til vaskemaskin. Rommet er ventilert via balansert ventilasjon.

VVS/Teknisk:
Vannrør av typen rør i rør system og avløpsrør i plastmateriale fra byggeår.
Avtrekksvarmepumpe av typen Nibe F470, vannskap for rør-i-rør og vannbåren varme plassert på teknisk rom.
Hovedstoppekran plassert i vannskap.
Sikringsskap med automatsikringer er plassert på teknisk rom.
Oppvarming er elektrisk og vannbåren varme i 1. etasje og på bad i 2. etasje.
Boligen har balansert ventilasjon.

Inntatt i salgsoppgaven følger tilstandsrapport fra takstmann med tilstandsvurdering av boligens bygningsdeler.

Beliggenhet

Boligen ligger i et nyetablert nabolag på Guriskogen- et svært barnevennlig område med flere fine lekeplasser. Nærområdet byr på flotte turstier og nærhet til flere barnehager, skoler, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Fra eiendommen er det gangavstand til flotte turstier innover i bl.a. Valbyskogen, Guriskogen og Husebyskogen, noe som gir god rekreasjon.

Larvik har et rikt utvalg av gode badeplasser, og fra eiendommen er det kort kjørevei til Gon med populære Gonsbukta badeplass som byr på flott sandstrand, samt friområde med glattskurte svaberg og stupebrett. Det er også kort vei til Rekkevik, samt Hvittensand som ligger i vakre omgivelser med mulighet for gode turopplevelser. Her kommer Lågen inn og skaper sterke strømmer i vannet. Stranden anses som en av Vestfolds beste kite-strender.

Felleskostnader

12 806 pr. mnd. Felleskostnadene inkluderer: Forretningsførsel, styrehonorarer, TV/bredbånd, kommunale avgifter, forsikring på bygningen, renter på fellesgjelden, strøm i fellesarealer, vedlikehold og annen drift.

Felleskostnadene fordeler seg slik:
Fellesutgifter - drift: 2404,-
Renter IN-lån: 9 883,-
Tv/internett: 519,-

Dersom en velger å nedbetale hele andelen av fellesgjelden for denne boligen vil nye felleskostnader utgjøre kr. 2923,-. pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, beslutninger fattet av styret som f.eks. vedlikeholdsarbeider ol. kan medføre økning i felleskostnadene og/eller fellesgjelden. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2035 utgjøre ca. kr. 2 680,- pr. måned for denne boligen.
Nye felleskostnader vil dermed bli kr. 15 486,- pr. mnd.

Andel fellesgjeld

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 2 274 000,-  pr. siste tilgjengelige opplysninger fra forretningsfører.

Fellesgjelden er organisert som et felleslån som er avdragsfritt frem til 30.03.2035. Siste termin for lånet er satt til 31.12.2064.

Avdrag fellesgjeld

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.06.2035 utgjøre ca. kr. 2 680,- pr. måned for denne boligen.

Andel formue

Andel formue utgjør for denne leiligheten kr. 14 821,-. En slik andel formue brukes ofte til vedlikehold av bygningsmassen, og spares opp gjennom månedlige fellesutgifter.

Borettslag

Guriskogen Vest Borettslag, org.nr. 823 659 172, består av 15 andeler.

Styreleder i borettslaget er: Per Arne Owren.

Forretningsfører for borettslaget er: USBL.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Medlemskap i USBL koster kr. 300,- for innmelding. Påfølgende år koster medlemskapet 300,- årlig.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Se vedtektenes punkt 5 ang. vedlikeholdsplikt, dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Borettslaget arrangerer dugnad en gang i året.

Selger opplyser at beboerne også har bidratt med gressklipping etc. av fellesområdene..

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i Klare Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

IN-ordning: Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. USBL må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 24808601660, SpareBank 1 Sørøst-Norge
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 04.09.2023: 4.99% pa.
Antall terminer til innfrielse: 166
Saldo per 04.09.2023: 34 046 000
Andel av saldo: 2 274 000
Første termin: 30.06.2022 Neste avdrag: 30.06.2035 ( siste termin 31.12.2064 )

IN-lån | Flytende rente, kvartalsvise terminer | Avdragsfritt til 30.03.2035. Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra april 2035.

Rentekostnader fellesgjeld

Dagens rentekostnader utgjør kr. 9 883,- pr. mnd. for denne boligen, dette basert på dagens lånebetingelser.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret i If Skadeforsikring NUF (Polisenummer: SP2534012) via borettslaget og premien betales via fellesutgiftene. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Siste tilgjengelige regnskap er for året 2022. Regnskapet viste et overskudd på kr. 46 371,-. I budsjett for 2023 er det lagt til grunn at borettslaget skal gå med kr. 16 700,- i overskudd. Kopi av regnskapet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene er inntatt i salgsoppgaven. Vi anbefaler alle interessenter til å sette seg inn i sameiets vedtekter, husordensregler og regnskap før bud inngis.

Husdyrhold

Dyrehold er ifølge ordensreglene tillatt. Det er ikke tillatt å lufte dyr eller mate dyr og fugler på borettslagets eiendom.

Tilstandsgrader (TG2/TG3) fra tilstandsrapport:

Det er noen punkter i tilstandsrapporten som en bør være ekstra oppmerksom på.

Dette er konstruksjoner som ikke er undersøkt:
Begge bad, fukt i tilliggende konstruksjoner - Hulltaking ble ikke funnet nødvendig, grunnet våtrommets alder og fremlagt dokumentasjon.
Stakeluke - Avløpsrørene er skjult og eventuell stakeluke er ikke lokalisert.
Yttertak - Stige var ikke fremlagt på befaringsdagen. Yttertak ikke besiktiget. Taket er en lukket konstruksjon, innvendig inspeksjon ikke mulig.

Dette er tilstandsgrad 2:
Bad 2. etasje:
Fallforhold (gulv) - Det kan ikke verifiseres at det er etablert membranoppkant på minimum 15 mm ved terskel, og nedsenk i dusjsone er under 10 mm (forskriftskrav). Dette kan ha betydning for lekkasjesikkerheten i rommet.
Bad 1. etasje:
Fallforhold (gulv) - Det er ikke etablert membranoppkant på minimum 15 mm ved terskel, og nedsenk i dusjsone er under 10 mm (forskriftskrav). Dette kan ha betydning for lekkasjesikkerheten i rommet.
Innvendige trapper - Det er knirk i trappen.
Radon - Det er ukjent om radonmåling er gjennomført i boligen.

Selgers egenerklæringsskjema

Selger har kommentert på følgende spørsmål i egenerklæringsskjema som er en del av salgsoppgaven:
- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade? Ja, kun av ufaglært / egeninnsats. Rekkverk på verandaene og stolper ble malt i 2022 av meg. De ble levert umalt av utbygger.

Boligens areal

Primærrom: 116 kvm, Bruksareal: 124 kvm

1. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad, stue og to soverom.
I tillegg finnes bod og teknisk rom på totalt 8 m² som s-rom.

2. etasje:
Bruksareal: 62 m².
Primærrom: 62 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, kjøkken, bad og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser.

Arealbekreftelse

Alle arealer i denne salgsoppgave er innhentet fra takstmann og offentlige registrere hos Larvik kommune. Megler har ikke foretatt kontrollmåling av arealene.

Adkomst

Adkomst direkte fra Guriskogen og inn på borettslagets tomt.

Boligen er merket med "Til-salgs"-plakat fra Leinæs & Partners og det vil bli skiltet til fellesvisning.

Se også kartskissen til høyre i nettannonsen hvor du enkelt får tilgang til veibeskrivelsen til eiendommen. Er du i tvil, ring megler.

Tomt

Areal: 4 116 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal for borettslaget, men er arrondert slik at hver bolig disponerer og vedlikeholder selv det arealet som naturlig tilfaller den enkelte bolig.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i carport ved inngangen til boligen. Det er også gjesteparkering på borettslagets tomt.

Byggemåte

Hentet fra tilstandsrapporten utarbeidet av Anticimex AS og opplysninger gitt fra selger:

Bygningen er oppført på støpt betong mot grunn. Yttervegger, etasjeskiller og tak i trekonstruksjoner. Fasade med liggende og stående trekledning.
Saltak tekket med Protan takbelegg. Vinduer i 3-lags glass, balkongdører og ytterdør fra byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til tilstandsrapporten som er inntatt i salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.12.2022 for eiendommen. Dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Adgang til utleie

Man kan iht. Lov om borettslag §5-4 leie ut boligen i opptil 30 døgn i løpet av året dersom man selv bor i boligen.

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Ved utleie skal styret gi samtykke og godkjenne leietaker.

Oppvarming

Oppvarming skjer via elektrisitet og vannbåren varme i 1. etasje og på bad i 2. etasje.

Det gjøres oppmerksom på at dersom noen av rommene mangler oppvarmingskilde, overtas boligen slik den fremstår på visning.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om et energiforbruk på ca. 9267 kwh i 2022.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 941 912 pr. 31.12.21 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 390 883 pr. 31.12.21 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan for Guriskogen vest. Kopi av dokumentet kan fås ved henvendelse til megler. Eiendommen er avsatt til bolig i kommuneplanens arealdel. Eiendommen omfattes av hensynssone H910_1 som sier at reguleringsplanen skal gjelde foran kommuneplanens arealdel. Se den relevante bestemmelsen i kommuneplanens arealdel, som er inntatt i salgsoppgaven.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ikke boplikt i denne delen av Larvik kommune.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser på borettslagets eiendom:

Servitutt - 2018/818850-1/200 Bestemmelse om veg/vann/kloakk tinglyst 30.05.2018
- Gbnr 1028/90 har rett til kjøreadkomst fra offentlig vei over Gbnr 1028/10 frem til sin tomtegrense som vist på kartbilag. Gbnr 1028/90 har rett til legging og vedlikehold av ledninger for vann og avløp over Gbnr 1028/10 som vist på kartbilag.

Kopi av dokumentet følger inntatt i salgsoppgaven.

Vei/vann/avløp

Adkomst via offentlig vei. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Integrerte hvitevarer i form av kjøleskap/fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og platetopp medfølger.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring gjennom Anticimex forsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger inntatt i salgsoppgaven og interessenter må sette seg inn i dette dokumentet før bud inngis.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Vi oppfordrer alle til å lese Forbrukerinformasjon om budgivning før bud inngis. Alle bud og budforhøyelser skal inngis skriftlig til megler. I tillegg er megler pålagt å innhente gyldig legitimasjon og signatur fra budgiver før bud kan formidles til selger. Kravet til legitimasjon og signatur er oppfylt for budgivere som benytter Bank-ID og vi oppfordrer derfor alle til å gi bud elektronisk ved å benytte GI BUD knappen på eiendommens hjemmeside på Partners.no. Eventuelle forhøyelser kan sendes ved å svare direkte på mottatt sms fra meglers system, til megler per e-post eller SMS: 94 98 75 29 . Alle budforhøyelser skal bekreftes av megler. For at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må alle bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 6-3. Selger må også skriftlig akseptere budet før aksept kan formidles til budgiver. Akseptfrist på alle bud skal være minimum 30 minutter, og budforhøyelser må skje i god tid før fristens utløp. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste et hvert bud og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Etter at eiendommen er solgt vil kjøper og selger få tilsendt budjournal. Øvrige budgivere kan få utlevert kopi av budjournalen i anonymisert form. Det gjøres oppmerksom på at budgiver også vil være den som vil stå som kjøper av eiendommen. Dersom man etter at bud er akseptert ønsker å endre hvem som skal stå som eier, forutsetter dette at selger godkjenner en slik endring. Alle involverte parter skal signere kjøpekontrakt og er solidarisk ansvarlig for kjøpet frem til oppgjør er gjennomført.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.

Salgsbetingelser

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Eiendomsmegler standardkontrakt inneholder bl.a. bestemmelser om at hvis det foreligger vesentlig mislighold som bl.a. gir selger rett til å heve når det er gått 30 dager fra avtalt betalingstid, kjøper aksepterer dette som bindende for seg.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Forkjøpsrett

Det praktiseres ikke forkjøpsrett i borettslaget. I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

Adresse og matrikkel

Guriskogen 27, 3261, Larvik, Gnr. 1028 bnr. 90, andelsnr. 14 i Guriskogen vest borettslag med orgnr. 823659172 i Larvik kommune

Oppdragsnummer

22-23-0200

Vedlegg til salgsoppgave og kjøpekontrakt

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Leinæs & Partners sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Behandling av personopplysninger

Det gjøres oppmerksom på at foretaket behandler personopplysninger og all behandling skjer iht. personvernregelverket. Meglerforetaket behandler kun personopplysninger som er nødvendig for å gjennomføre oppdraget. Det gjøres oppmerksom på at vi deler dine personopplysninger med offentlige myndigheter i den utstrekning det er nødvendig og med virksomheter som tilbyr tjenester for gjennomføring av oppdraget. For mer informasjon se personvernerklæring på vår hjemmeside.