Larvik

To stilfulle og romslige eneboliger på Halsen med sjøutsikt og fantastiske solforhold til sent på kveld!

Gloppeskoglia 28 A-B , 3260 Larvik

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Knut Leinæs
Knut Leinæs Partner / Advokat / Eiendomsmegler
Martin Sundet
Martin Sundet Eiendomsmegler

NABOLAGSPROFIL

84%

eier sin egen bolig

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

38%

har bolig på over 120 kvm

25%

er barnefamilier

31%

er gift

Type / Eierform Tomannsbolig / Eierseksjon
Primærrom 117-136 m²
Bruksareal 152-181 m²
Tomt 1 877 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 2024
Gårdsnummer 1006
Bruksnummer 181
FINN.no 318828940
Sist endret 20.09.2023 15:54
Prisantydning 7 190 000 - 7 490 000,-
Totalpris 7 228 870 - 7 528 870,-

Boliger

Bolig Soverom Etg P-rom BRA Prisantydning
Hus A 3 136 m2 181 m2 7 490 000,-
Hus B 3 117 m2 152 m2 7 190 000,-

Beskrivelse av prosjektet

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Gloppeskoglia 28 A og B!

Prosjektet består av to stilfulle funkisboliger på populære Halsen. Dette er en gyllen mulighet for deg som ser etter en splitter ny bolig på Halsen, kjent for sin sene kveldssol og nærhet til sjøen og båtlivet.

Boligene vil ligge i rekke, og får en tøff og moderne utforming. Gjennomtenkt planløsning over 2 plan bestående av  3 soverom (mulighet for 4 etter avtale), 2 bad/vaskerom, toalettrom, samt kjøkken med åpen løsning til stor stue med utgang til romslig og solrik terrasse.

Det blir garasjeplass i 1. etasje med adkomst til boligen, slik at du kan gå tørrskodd inn i boligen på regnfulle høstdager.

Det er i tillegg mulighet til å bestille "Grønn pakke" fra utbygger som tilvalg. Pakken inneholder levering og montering av solcellepanel, som vil øke energieffektiviteten på boligen og redusere strømkostnadene. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon om pakken!

Eiendommen ligger rolig og tilbaketrukket innerst i blindvei med kort vei til skole, barnehage, idrettsanlegg, dagligvarehandel, turområder og båthavn. Alt innen ett steinkast fra eiendommen.

Forventet fremdrift

Byggingen antas å starte høsten 2023 med ferdigstillelse høsten 2024. Det er gode muligheter for å gjøre endringer så ta kontakt dersom du ønsker tilvalg!

Beliggenhet

Eiendommen har en sentral og solrik beliggenhet på Østre Halsen i Larvik. Østre Halsen er en koselig bydel av Larvik ved Lågen og byr på fantastiske turområder, flotte bade- og fiskemuligheter og ellers et hyggelig nærmiljø. I gangavstand finner du blant annet dagligvarebutikk, barnehage, skole, bensinstasjon, pizzarestaurant, legekontor og idrettsanlegg.

Bergeskogen barnehage, Østre Halsen Skole (1-7 trinn) og Mellomhaugen Ungdomsskole (8-10 klasse) ligger alle i gangavstand fra eiendommen.

Halsen Idrettsplass er et populært samlingspunkt. Her finner du blant annet fotballbane, kunstgressbane, ballbinge, idrettshall og beachhåndballbane. Turområdet strekker seg flere km i naturskjønne omgivelser. Halsen har i tillegg et flott aktivitetstilbud som f.eks. paddel hall, bowling, treningssenter.

For den aktive er det flotte turområder i nærheten. Både Rekkevik og Gon kan anbefales.

Området har gode bade- og fiskemuligheter. Populære badeplasser verdt å nevne er flatstrand, Ormetoa og Hvittensand,. Sistnevnte har en flott sandstrand. Av fiskemuligheter bør Lågen som er en av de beste lakseelvene i Norge og tiltrekker masse turister sommerstid nevnes

Halsen har både en landlig og sentral beliggenhet. Fra Halsen tar det ca 2,5 km til Larvik sentrum. Med bil er det ca 20 min til Sandefjord, 35 min til Tønsberg og 1,5 time til Oslo.

Adkomst

Fra Larvik sentrum:
Følg FV 303 mot Sandefjord over Gloppe bru og ta 1. avkjøring på Gloppeskogen. Følg veien ca. 150 meter og ta til venstre inn på Gloppeskoglia. Eiendommen ligger innerst på høyre side

Areal

Hus A:
Bruksareal: ca 181 m².
Primærrom: ca 136 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, 2 bad, toalettrom, 3 soverom, kontor, stue og gang.

Hus B:
Bruksareal: ca 152 m².
Primærrom: ca 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue/kjøkken, 2 bad, toalettrom, 3 soverom, kontor, stue og gang.

Beregningene er foretatt av utbygger og er oppmålt etter plantegninger. Arealene i salgsoppgaven og annet markedsføringsmateriale er oppgitt i bruksareal (BRA) og er å betrakte som et omtrentlig areal. Størrelse på de enkelte rom kan avvike noe, slik at et rom kan bli større og et annet bli mindre. Det kan oppstå mindre avvik mellom teoretisk og virkelig areal. Bruksarealet (BRA) er arealet innenfor leilighetens omsluttede vegger inkl. eventuell innvendig bodareal. Utvendig bodareal er ikke medregnet. Arealet som er oppgitt på de enkelte rom er rommets netto gulvareal. Man kan derfor ikke summere rommenes nettoarealer og få frem bruksarealet.

Tomt / Tomteareal

Eiet tomt på ca. 1 877 kvm som i utgangspunktet eies av sameiet i fellesskap. Det betyr at man får en naturlig bruksrett til utearealet rundt sin egen bolig, men at plen og gårdsplass eies og disponeres av sameierne i fellesskap.

Gårdsplass blir asfaltert og arealer med plen blir sådd.

Det er ikke bestemt om tomten skal seksjoneres eller fradeles pr. utarbeidelse av salgsoppgaven, eller om eneboligen som er oppført på eiendommen i dag skal inngå i sameiet. Det er heller ikke bestemt om utearealet blir seksjonert/fradelt. Utbygger forbeholder seg retten til å bestemme dette på et senere tidspunkt, og kjøper plikter til å medvirke til seksjonering/fradeling etter instruks fra utbygger. Kjøper gjøres også oppmerksom på at det vil skje en utvikling av eksisterende enebolig, muligens til flermannsbolig.

Parkering

Parkering i garasje. Ellers parkering på gårdsplass.

Det vil bli klargjort til elbillader, men selve laderen kan leveres som tilvalg som ikke medfølger i standardleveransen.

Internett / TV

Det leveres anlegg med en boks for data i hver bolig. Det er tilrettelagt for fibernett til boligen. Kjøper må selv bestille abonnement for TV og internett. Valgt leverandør trekker ledninger og monterer koblingspunkt.

Pris for tilkoblingsgebyr for TV/internett avhenger av valgt leverandør og vil komme i tillegg. Dette besørges av hver enkelt kjøper, rørføringer og kontaktpunkt vil ligge klart i leiligheten. Det må normalt påregnes noe ventetid for tilkobling av TV/internett fra leverandørene.

Ventilasjon

Det leveres balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Tilvalg

Kjøper har mulighet til å få utført endrings- og tilleggsarbeider etter særskilt avtale. Alle endrings- eller tilleggsarbeider skal avtales skriftlig mellom partene og i avtalen skal det redegjøre for pris og ev. fristforlengelse som følge av endringene. Kjøperes rett til å få utført endrings- eller tilleggsarbeid er begrenset til 15 % av kjøpesummen.

Det er åpnet for følgende tilvalg:
Det er anledning til å bestille endringer innenfor gitte tidsfrister. Endringer vil medføre tillegg/fradrag i pris. Endringer kan avtales på type av flis, parkett, kjøkken og baderomsinnredning, samt garderobeskap.
Det er også mulighet for tilvalg av elbil lader og pergola på terrasse over garasje, samt "grønn pakke" som inkluderer bla solcelle-anlegg. Dette må avtales med utbygger.

Partene kan kreve justering av det avtalte vederlag i henhold til bustadoppføringslovas regler om endringer og tilleggsarbeid, jf. bustadoppføringslova. § 9 og § 42. Selger kan kreve tilleggsvederlag for nødvendige kostnader som kommer av forhold på kjøpers side.

Utenomhusarealer

Utvendige arealer vil kunne bli ferdigstilt etter overtagelse av boligen.

Dersom de utvendige arealene ikke er ferdigstilt ved overtakelse av boligen, kan kjøper holde tilbake en forholdsmessig del av kjøpesummen.
Ev. gjenstående arbeider skal utføres så snart arbeidet praktisk kan utføres av hensyn til årstid. Selger er forpliktet til å ferdigstille arbeidet og fremskaffe ferdigattest innen rimelig tid og senest før den midlertidige brukstillatelsen er utløpt.

Når sameiet er etablert og overtakelse av fellesarealer skal foretas, vil selger innkalle styret til overtakelsesforretning for sameiets fellesarealer.

Sameiet / Forretningsfører

Det vil bli opprettet ett sameie på eiendommene, og ved kjøp av bolig medfølger rett og plikt til å være medlem av felles sameie. Det er utarbeidet foreløpige vedtekter for sameiet. Disse er bindende for kjøper, men Selger kan grunnet forestående reguleringsmessige og seksjoneringsmessige avgjørelser endre disse før overtagelse. Vedtektene er en del av salgsprospektet og inneholder viktige opplysninger om organiseringen/eierformen. Det er viktig at en gjør seg godt kjent med disse før det inngås avtale om kjøp. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjsonssameiet og driften av dette.

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

Adgang til utleie

Det er ikke lagt opp til forbud mot utleie.

Forsikring

Eiendommen(e) er forsikret av utbygger frem til overtagelse. Etter overtagelse må kjøper selv besørge bygnings- og innboforsikring for sin del av boligen.

Pengeheftelser

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk.  Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 ganger folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes.

Vei/Vann/Avløp

Boligene blir tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett. Stikkledningene inn til eiendommen er private, eventuelt senere vedlikehold bekostes av sameierne.

Adkomst via kommunal vei.

Formuesverdi

Fastsettes normalt av Skatt Øst i etterkant av at man har overtatt leiligheten. Ta kontakt med ditt lokale ligningskontor i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Reguleringsmessige forhold

Eiendommen er regulert til bolig. Kun søndre del av eiendommen, ca. 1.209 kvm er regulert. Nordre del av eiendommen er uregulert..

I kommunedelplan for Larvik by er eiendommen avsatt til boligbebyggelse og inngår i bestemmelsessone VAR_1 - Varierende bebyggelsesstruktur.

Estimerte felleskostnader

Det forutsettes at sameierne dekker egen bygningsforsikring og vedlikehold, og det legges ikke opp til felleskostnader.

Oppgjør

Kjøper innbetaler 10 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og resterende før overtakelse. Beløpet skal være fri egenkapital, og tjener som sikkerhet for kjøpers forpliktelser etter avtalen (depositum). Tilbakebetaling til kjøper forutsetter enten samtykke fra selger eller dom. Selger kan velge å stille garanti etter bustadoppføringslova § 47 som sikkerhet for forskuddsinnbetalingen. Dette innebærer at utbygger kan disponere forskuddsinnbetalingen fra kjøper fra det tidspunkt garantien foreligger. Eventuelle renter av forskuddsbeløpet tilfaller kjøper frem til garanti er stilt og til selger etter at garantien er stilt. Dersom selger ikke velger å stille garanti vil forskuddsbetalingen bero på meglers klientkonto inntil skjøte er tinglyst på kjøper.

Ved forsinket betaling med mer enn 21 dager for beløpet som forfaller ved kontraktsinngåelse og 30 dager for andre avtalte innbetalinger, har selger rett til å heve kjøpet og foreta dekningssalg.

Betaling for ev. endrings- og/eller tilleggsarbeider bestilt gjennom selger, faktureres direkte fra selger når vedkommende endrings- og/eller tilleggsarbeid er utført. Dersom forfall på faktura er forut for overtakelse, må selger stille garanti i henhold til bustadoppføringslova § 47.

Før noen del av kjøpesum blir utbetalt selger må hjemmel til leiligheten være overført kjøper.

Salgsbetingelser

Ved salg til forbruker selges leilighetene iht. bustadoppføringslova.

Prosjektet retter seg mot forbrukere som ønsker å erverve bolig til eget bruk. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. Dersom kjøper ikke er forbruker, kan det avtales at eiendommen likevel selges etter bustadoppføringslova. Dersom eiendommen er ferdigstilt ved budaksept reguleres handelen av avhendingslova.

Det forutsettes at skjøtet  tinglyses på ny eier.

Avbestilling

Kjøper kan avbestille ytelsen eller deler av denne, jf. bustadoppføringslova §§ 52-54. Ved avbestilling før igangsettingstillatelse er innvilget påløper et avbestillingsgebyr på kr. 30.000,-. Ved avbestilling etter innvilgelse av igangsettingstillatelse påløper et avbestillingsgebyr på 10 % av total kontraktssum (inkl. mva.).

Bustadoppføringslova

Bustadoppføringslova av 13. juni 1997 nr. 43. Bustadoppføringslova kommer ikke til anvendelse der kjøper anses som profesjonell/investor. I slike tilfeller vil handelen i hovedsak reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93. og ulovfestet entrepriserett.

Spesielle forhold i byggeperioden

Kjøper må være innforstått med og akseptere de ulemper som naturlig følger med under gjennomføring av byggeprosjektet, også etter innflytting har funnet sted. Dersom selger ferdigstiller boligene i ulike byggetrinn, og/eller fellesareal ikke er ferdigstilt til overtakelse, må kjøpere som flytter inn påregne en periode med byggearbeider, støv og noe anleggsstøy på dagtid. Dette omfatter også rett til å ha maskiner og utstyr stående på eiendommen/i området frem til arbeidene er ferdigstilt.

Kjøpere har ikke anledning til å besøke byggeplassen i byggeperioden uten avtale, og ved avtale kun i følge av representant fra selger. Dette på grunn av selgers ansvar og forsikring for bygg og personer som oppholder seg på anleggsplassen.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Budregler

Boligene selges til fast pris. Bindende kjøpsbekreftelse/budskjema inngås hos megler. Selger står fritt til å akseptere eller avslå ethvert bud, herunder bestemme om de vil akseptere salg til selskaper samt om de vil akseptere salg av flere leiligheter til samme kjøper. Merk at eierseksjonsloven ikke gir anledning til at mer enn to seksjoner eies av en og samme person.

Lov om hvitvasking

Eiendomsmeglingsforetak plikter etter lov om hvitvasking å gjennomføre kontrollhandlinger knyttet til kjøper og selgers identitet og forhold knyttet til gjennomføringen av handelen. Dette omfatter også opplysninger om kundeforholdets formål og tilsikrede art. For kjøper må kontroll av legitimasjon skje senest ved inngåelse av kontrakt. Signering med bankID er regnet som gyldig legitimasjonskontroll. Ved oppdrag hvor juridiske personer (selskap) er part må eiendomsmegler også gjennomføre kontroll av hvilke fysiske personer som kontrollerer selskapet (reelle rettighetshavere). Dersom megler ikke klarer å gjennomføre pålagte kundetiltak må megler avvise kunden og oppdraget. Megler har også plikt å melde forhold som ikke er avklart og fremstår som mistenkelige til Økokrim. Megler kan også i enkelte tilfeller har plikt til å stanse gjennomføringen av handelen.

Eiendomsmegler plikter å gjennomføre ytterligere undersøkelser knyttet til handelen basert på kjøpers egenkapital eller andre forhold knyttet til kjøper. Kjøper oppfordres til å innbetale den delen av kjøpesummen som er egenkapital i en overføring fra egen bankkonto i norsk bank.