HAFSLUNDSØY

Hafslundsøy - 10 Nye, store leiligheter på ett og to plan med heis og garasje - Utsolgt

Helgebyveien borettslag , 1734 HAFSLUNDSØY

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

MELD DEG PÅ VISNING
Hilde Due Rismark
Hilde Due Rismark Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Soverom 2
Byggeår 2016
Gårdsnummer 2095
Bruksnummer 156
FINN.no 143871739
Sist endret 27.04.2020 17:08
Prisantydning 1 860 000
Totalpris 3 106 152

Beregnet totalkostnad

1 860 000,- (Prisantydning) 1 240 000,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 3 100 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 5 000,- (Andelskapital) 550,- (Innmeldingsgebyr Sobbl - pr. kjøper.) 430,- (Tingl.gebyr pantedokument) 172,- (Panteattest kjøper) -------------------------------------------------------- 6 152,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 106 152,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Priser fra - til

Priser fra kr. 1 860 000,- til kr. 2 046 000,-.

Totalpris inkl fellesgjeld

Pris og andel fellesgjeld varierer på de forskjellige boenhetene og er angitt i vedlagt tabell. Andel fellesgjeld overtas av kjøper.
Fordelingen mellom pris og fellesgjeld er 60/40.
Matrikkel:
Gnr 2095, bnr 149 i Sarpsborg kommune
Boligtype/eieform:
Borettslag - 8 andelsleiligheter på ett plan og 2 andelsleiligheter på 2 plan i dette byggetrinn.
(Totalt 16 leiligheter på ett plan og 4 leiligheter på 2 plan i hele borettslaget).
Areal:
Leilighet på ett plan: BRA 91m2 / P-rom 87m2
Leilighet på 2 plan: BRA 121m2 / P-rom 116m2
Adresse:
Helgebyveien 1 og 3, A-E, 1734 HAFLUNDSØY
Hjemmelshaver:
Sobbl Boliger AS
Org.nr :987 675 365

Fellesutgifter

Inkluderer: Renter på fellesgjeld, avdrag, kommunale avgifter, kabeltv, forsikring og forretningsførsel mv. Sarpsborg kommune har eiendomsskatt. Denne blir fastsatt etter takst og vil gjelde fra fjerde driftsår. Utgifter til eiendomsskatt er ikke inntatt i
driftsbudsjettet og oversikten over «utvikling av felleskostnadene».
Den oppgitte felleskostnaden er stipulert iht. vedlagte budsjett. Felleskostnadene er foreløpig og vil kunne endre seg før overtagelse. Renteendringer, eiendomsskatt, prisendringer vil påvirke felleskostnadene. Det presiseres at felleskostnadene vil stige når eiendomsskatten trer i kraft. Felleskostnadene inkluderer avdrag fra første driftsmåned. Det betyr at du helt fra starten starter nedbetaling av gjelden
på din egen bolig. Se tabellen som viser "Månedlige kostnader 1. driftsår" som er en del av prospektet.
IN - Ordning
Vi tilbyr også forvaltning av IN. Det er en individuell nedbetalingsordning som gir andelseierne en mulighet til å innfri eller redusere sin andel av fellesgjelden.

Skole/barnehage

Hafslundsøy barneskole og Varteig ungdomsskole.  Elevene blir hentet med buss til Varteig ungdomsskole. Det er ca. 5 km til ungdomsskolen.
Hafslundsøy har fått ny kommunal barnehage i 2015.

Fritidstilbud

Hafslundsøy har egen nyere kirke hvor flere fritidsaktiviteter har sin base. Blant annet flere kor og spederen disponerer kjellerlokaler. På Hafslundsøy skole er det skolemusikkorps og treningslokaler for "Friskis og Svettis" Voksenmusikken har tilholdssted på Furuheim et lokale de leier ut til selskapligheter når de selv ikke benytter stedet til øvelser og konserter. Forøvrig har Hafslundsøy også fotballbane som blir benyttet til fotball og andre aktiviteter.
Helt øverst på "Øya" ligger golfbanen med Glomma på to sider. En idyllisk 9 hulls bane hvor alle kan spille og ta en kaffe på banenes tilhørende cafe.

Leveransebeskrivelse

Prosjektet blir organisert som borettslag med andelsleiligheter.
Leilighetene på 91m2 har alt på ett plan og inneholder:
Stue/kjøkken, to soverom, bad/vaskerom, entre/gang. Leilighetene har i tillegg to balkonger.
Leilighet over 2 plan på 121m2 inneholder:
1. etasje: stue/kjøkken, vaskerom, WC, Entre/garderobe. Fra stue er det utgang til en sørvendt balkong.
2. etasje: Tre soverom, gang og bad. Fra hovedsoverom er det utgang til balkong.
Alle leiligheter har garasjer og sportsboder etablert i felles anlegg.
For detaljert beskrivelse, se romskjema med leveranseoversikt s. 68 - 70.
Standard:
Helgebyveien Borettslag får en gjennomført god kvalitet med eikeparkett i alle oppholdsrom og fliser på bad, WC og vaskerom. Kjøkken vil holde god standard med takhøye overskap som utnytter plassen.
Vi ønsker ikke alle det samme. Dette har vi tatt konsekvensen av og kan derfor tilby gode tilvalgsmuligheter tidlig i prosessen. Dette gjelder både innredninger og overflater.
Leilighetene er arealeffektive der hver kvadratmeter er godt utnyttet.
Vegger:
I de fleste rom leveres ferdigbehandlede veggplater. For de som kommer tidlig inn vil det være mulig å velge mellom ulike veggplater. Vegger i vaskerom og bad leveres med fliser.
Gulv:
I hovedsak leveres det eikeparkett i oppholdsrommene. På WC er det valgt fliser. Våtrommene bad og vaskerom blir også levert med fliser. Se forøvrig vedlagte romskjema med leveranseoversikt.
Himlinger:
Leilighetene leveres med malte fiberplater i alle rom.
Trapp og heis:
Leilighetene over to plan (1E og 3E) har innvendig trapp i hvit utførelse med eik i gangtrinn/inntrinn.
Adkomst til de øvrige leilighetene i 2. etasje skjer via trapp i felles trapperom, eller via heis av typen løfteplattform.
Listverk:
Taklister og gerikter leveres malt med synlige spikerhull. Fotlister i eik der det er parkett. Det kan forekomme innkassinger eller nedforinger, vertikale eller horisontale, som følge av framføring av ventilasjonskanaler, kabler og rør o.a. i leilighetene.
Kjøkken, bad, garderobe, dører mm:
Kjøkkeninnredningen har overskap som går til tak og under overskapene blir det montert lyslister.
Alle leilighetene leveres med keramisk platetopp og integrert komfyr. For de andre hvitevarene avsettes kun plass. Skuffer og skapdører er utstyrt med demping.
Bad leveres med innsvingbart buet dusjhjørne med klart glass, og en 120 cm komplett innredning med servant, speil, lyslist mm.
Som innvendige dører benyttes hvite speildører.
På soverommene leveres garderobeskap med sidehengslede dører og fast innredning, 1 m. pr sengeplass.
Ventilasjon:
Alle leilighetene leveres med balansert ventilasjonsanlegg med varmegjenvinner. Hver av leilighetene får sitt eget ventilasjonsaggregat.
Oppvarming:
Oppholdsrommene i 1 etg. og bad i 2 etg. har alle gulvvarme . For øvrig benyttes elektriske panelovner. Ventilasjonsanlegget med sin varmegjenvinner bidrar også til oppvarming av boligen. I stuen blir det også montert en peisovn for fyring med ved.
Diverse:
Det er begrenset adgang for utleie av borettslagsboliger, dersom du vurderer å kjøpe leilighet for å leie ut, ber vi om at du konfererer megler vedrørende dette.
Vei, vann og kloakk:
Vil bli tilknyttet offentlig vann/avløp. Kommunale avgifter ligger inkludert i månedlige felles kostnader.
Byggemåte:
Byggene oppføres på tradisjonell måte med en støpt betongplate på mark og bærende konstruksjoner i tre. Byggene har likevel et moderne uttrykk med flate tak og beiset trekledning i fasadene.

Ligningsverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Det er ingen servitutter tinglyst på eiendommen. På borettslagets eiendom vil det kunne bli tinglyst de ­servitutter og rettigheter som er nødvendige i den videre utbyggingen av feltet. Festeavtale er tinglyst på eiendommen.
Utkast til vedtekter og ev. ordensreglement er vedlegg til denne nøkkelinfo.

Ferdigstillelse

Overtagelse:
Overtagelsen er ikke endelig fastsatt. Byggetiden er anslått å være 12 måneder fra igangsetting. Overtagelse avhenger således av byggestart. Kjøper vil bli varslet om igangsetting og antatt ferdigstillelse når byggestart er besluttet. Endelig dato for overtagelse vil bli gitt 3 måneder før endelig overtagelse.
Alle arealangivelser er hentet fra arkitekttegninger.
Ligningsverdi:
Ligningsverdi vil bregnes av Skatt Øst etter innflytting.
Forretningsfører:
Sarpsborg og Omegn Boligbyggelag vil bli borettslagets forretningsfører.
Beskrivelse av borettslaget:
Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld.
Borettslaget vil bli medlem av sikringsfond/ tilleggsforsikret, når alle andelene er solgt. Dersom du bor i et borettslag som er sikret i
Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS (SBS), kan du sove trygt om natten. Da er du med i en ordning hvor andelseierne er forsikret mot å bli ansvarlig for naboens felleskostnader, etter nærmere regler. Dersom en andelseier ikke betaler felleskostnadene sine, må boligen selges og Borettslagenes Sikringsordning (SBS) kan dekke de uteblitte felleskostnadene som borettslaget ikke får dekket via salget.
Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap og budsjett. Budsjett er en del av salgsmaterialet og kan sees hos din Eie-megler. Med mindre annet er opplyst må kjøper påregne dugnadsplikt, samt at det forefinnes konkrete regler om husdyrhold, fremleie og bruk av fellesarealer.
Forkjøpsrett:
Forkjøpsretten lyses ut i forbindelse med salgsstart. Leilighetene tildeles da etter ansiennitet i boligbyggelaget. Når runden med forkjøpsrettsavklaring er over, er det fritt fram for alle å kjøpe leilighet.
Midlertidig brukstillatelse:
Før overtagelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Ferdigattest vil normalt foreligge en stund etter overtagelsen.

Prisantydning inkl omkostninger og evt fellesgjeld

I tillegg til kjøpesummen kommer følgende omkostninger:
Kr 5.000,- (andelskapital)
Kr 550,- (innmeldingsgebyr SOBBL dersom det ikke er medlemsskap, det beregnes ett gebyr pr. medlem)
kjøper av andelen)
Kr 430,- (tinglysingsgebyr pantedokument)
Kr 172,- (gebyr for utskrift av grunnboken, som bekreftelse til kjøpers bank)
Kr 6.152,- Totale omkostninger
Det gjøres oppmerksom på at omkostningene vil kunne
endres dersom det blir endringer i offentlige avgifter og
gebyrer, dersom kjøper skal ha mer enn ett pant i andelen, eller dersom det er flere kjøpere til andelen.
Finansiering:
Eie har sin egen boliglånsavdeling som kostnadsfritt for deg innhenter tilbud på finansiering fra flere av de største bankene. Ta kontakt med ansvarlig megler for mer informasjon.

Betalingsbetingelser

Kr 100.000,- innbetales meglers klientkonto etter avtaleinngåelse. Megler vil sende ut faktura på dette beløpet sammen med garantibevis etter bustadoppføringslovas §12. Forskuddet vil bli stående på meglers klientkonto fram til kjøper har tinglyst hjemmel til andelen. Renter på forskuddet vil da bli tilbakebetalt kjøper. Resterende kjøpesum skal innbetales før overtagelsen.
Når følgende forutsetninger er oppfylt vil oppgjør ­utbetales selger:
- Kjøper har overtatt leilighet.
- Det foreligger midlertidig brukstillatelse
- Kjøper er tinglyst som eier av andel
- Borettslaget er tinglyst som eier av eiendommen
Megler vil kunne utbetale forskudd til utbygger dersom garanti etter bustadoppføringsloven §47 foreligger. Kjøper gjøres oppmerksom på at rundskriv fra Finanstilsynet hvor det fremkommer at overtagelse av leiligheter, samt gjennomføring av oppgjør normalt ikke skal gjennomføres før det foreligger ferdigattest vil bli fraveket. Årsaken til at denne instruksen fravikes er at ferdigattest normalt ikke vil foreligge før alle utomhusarealer er ferdig opparbeidet.
Lov om hvitvasking
Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde i fra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner.
Kjøp av ny bolig
Boligen selges etter bestemmelsene i bustadoppføringslova. En lov utarbeidet for å beskytte forbruker. Selger plikter umiddelbart etter avtaleinngåelse og stille garanti etter bustadoppføringslova §12.
Kjøpsinformasjon
Budregler/Kjøpsregler:
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for de partene i den endelige kjøpsavtalen. Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Ihht. gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.
Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.
Kjøper vil bli eier av andel som gir borett i borettslaget som er under stiftelse. Borettslagets navn vil bli Helgebyveien borettslag (med forbehold om godkjenning i Brønnøysundregistrene) Prosjektet skal bygges på en parsell av Gnr. 2095 Bnr.149 i Sarpsborg kommune. Adressene vil bli Helgebyveien.
Sikkerhetsstillelse:
Alle eiendomsmeglerforetak har lovpålagt forsikring av klientmidler, begrenset opptil kr 30 millioner. Enkeltsaker er forsikret inntil kr 10 millioner. Ved kjøpesum over kr 10 millioner kan klientmidlene tilleggsforsikres. Hvis kjøper ønsker dette så vil det påløpe et tilleggsgebyr. Som blir lagt til kjøpers omkostninger. Kjøper må innen kontraktsmøte gi ansvarlig megler melding om at dette er ønskelig.
Bustadoppføringslova:
For forbrukerkjøp reguleres handelen av bustadoppføringslova. Kopi av loven ligger som vedlegg til kjøpekontrakten.
Garantier:
Selger stiller som sikkerhet for oppfyllelse av sine forpliktelser en garanti ved kontraktsinngåelse på 3% av kjøpesummen frem til overtakelse. Beløpet økes til 5% av kjøpesummen og står i 5 - fem år etter overtakelse. Selger kan stille garanti iht bustadoppføringslova § 47 for å disponere innbetalt kjøpesum. Kjøper vil i så tilfeller ikke oppebære renter av de beløp det stilles garanti for. Påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter bekostes ikke av selger.
Forbehold om oppfyllesle:
Bygging vil bli igangsatt når 6 leiligheter er solgt. Endelig overtagelsesdato vil bli varslet ca. 8 uker før overtagelse.
Byggetiden estimeres til 12 måneder.
Forbehold til leveransen:
Alle illustrasjoner, tegninger og foto er kun ment å gi inntrykk av ferdig bebyggelse og er ikke bindende for utformingen av den endelige bebyggelsen. Det kan således inneholde elementer som ikke inngår i utbyggers leveranse, både når det gjelder utvendige forhold og innredning. All informasjon er derfor gitt med forbehold om rett for utbygger til å foreta mindre endringer. Dersom det er avvik mellom endelig leveransebeskrivelse og tegninger i prospektet/websiden
Prosjektet selges etter:
Bustadoppføringsloven inntil boligene er ferdigstilt. Loven regulerer forholdet mellom kjøper og utbygger. Vi anbefaler våre kjøpere å sette seg inn i lovverket. Loven kan lastes ned på www.lovdata.no. Alternativt kan De be megler om en kopi. Etter at boligene er ferdigstilte selges boligene etter Avhendingslova.

Vederlaget

Selger betaler følgende omkostninger: Meglers vederlag er avtalt til kr 40 000,- + 4.500,- i oppgjørshonorar pr. solgte enhet. I tillegg må selger betale alle meglers utlegg.
Dersom prosjektet ikke realiseres må selger betale kr 9.900,- pr solgte enhet.

Oppdragsnummer

25-15-1012

Internett

www.eie.no
Prosjektets hjemmeside: Se også www.helgebyveien.no for
oppdatert salgsinformasjon!

Utbygger

Sobbl Boliger AS

Finn.no: Prosjektets beskrivelse

Helgebyveien borettslag er meget sentralt beliggende på Hafslundsøy, rett ved butikk, skole, golfbane og hyggelige tur- og rekreasjonsområder.
Boligprosjektet er planlagt med 16 eiligheter og 4 rekkehus totalt hvorav alle vil ha en egen garasje. Her er det lagt stor vekt på å skape et trivelig
boligområde med egne hager, veranda på to sider og rikelig med luft mellom bydningene.