Sarpsborg

Vatvedt Torg - Sentrumsnære leiligheter med syd-vestvendt balkong

Oscar Pedersens vei 3 Nr.5 - hus 1 , 1707 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

Husk påmelding til visning

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PÅ VISNING BE OM SALGSSUM
Karianne Westby Jensen
Karianne Westby Jensen Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Avdelingsleder prosjektsalg

NABOLAGSPROFIL

46%

eier sin egen bolig

51%

av eiendommene har pris mellom kr. 1 mill-2,5 mill

66%

har bolig mellom 60-120 kvm

85%

av boligene er eldre enn 20 år

15%

er barnefamilier

Type / Eierform Leilighet / Borettslag
Primærrom 94 m²
Bruksareal 99 m²
Tomt 3 782 m² / Eiet tomt
Soverom 2
Etasje 2
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1044
FINN.no 131914898
Sist endret 08.09.2021 12:32
Prisantydning 2 717 500
Totalpris 4 139 160
Fellesutgifter 8 891,-

Beregnet totalkostnad

2 717 500,- (Prisantydning) 1 410 500,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 128 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 10 000,- (Andelskapital) -------------------------------------------------------- 11 160,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 139 160,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Priser fra - til

Priser fra 2 717 500 - til

Totalpris inkl fellesgjeld

2 717 500,- (Prisantydning) 1 410 500,- (Andel av fellesgjeld) 4 128 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 10 000,- (Andelskapital) 11 160,- (Omkostninger totalt) 4 139 160,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Fellesutgifter

Kr.8 891,- pr.mnd.

Beskrivelse

Prosjektet Vatvedt Torg er planlagt med to boligbygg og 49 leiligheter, samt næringslokaler der du vil finne Rema 1000, Apotek og Café Baker
Sentralt beliggende ved nådagens "Vatvedt's Mek. Verksted", - et bygg fra 1910 som vil fullrestaureres, får du gangavstand til Sarpsborg sentrum med alle fasiliteter. Dette kvartalet blir et arkitektonisk blikkfang der det historiske utrykket blir bevart og sammenføyet med høymoderne boligbygg. Det er lagt vekt på å skape praktiske og funksjonelle leiligheter med romslig følelse. Tomten er plassert i kvartalet mellom Olav Haraldssons gate og Astrids gate, der byggene vil bli plassert med ideell intern beliggenhet. Boligene vil få entré fra svalgang, store vinduer og solrike, syd-vestvendte verandaer.
Forkjøpsretten er avklart. Ta kontakt med megler eller besøk prosjektets hjemmeside for å finne mer informasjon om Vatvedt Torg. 
Prosjektets hjemmeside:
www.vatvedttorg.no
Med meglerens ord
Det er med stor glede at vi har fått muligheten til å være med på dette boligprosjektet og en viktig del av utviklingen i Sarpsborg. Vatvedt Torg har allerede blitt møtt med stor begeistring fra byens politikere, og for oss er det ingen tvil om at dette prosjektet vil være en stor suksess.
 
Med sentral beliggenhet og gjennomarbeidet arkitektur, blir Vatvedt Torg et område alle vil kjenne til, og vi er spesielt stolte over å ha vår rolle i dette. Leilighetene er tilpasset boligkjøpere i alle faser av livet, der man også har mulighet til å benytte seg av uteområdene på de idylliske takhagene.

Leveransebeskrivelse

Fullstendig leveranseoversikt og byggebeskrivelse er medtatt i salgsoppgaven.
Kontakt megler for å få tilsendt dette.
Standard
Alle leilighetene vil ha en gjennomgående og god standard, med sparklede overflater og arealeffektive løsninger. Store vinduer og en åpen stue- og kjøkkenløsning gir luftige og lyse rom. Fasade/ytterkledning vil være en kombinasjon av rød tegl, liggende mørk panel og hvite fasadeplater.
Kjøkken- og baderomsløsninger
Leilighetene vil leveres med et moderne kjøkken i lys utførelse med slette fronter fra en anerkjent leverandør. Hvitevarer fra Miele inngår i leveransen. Badet leveres med vegghengt toalett, elektriske varmekabler i gulv samt en flott og hvit baderomsinnredning på 120 cm underskap inkl. speil. Vegger og gulv blir flislagt i grå og hvit utførelse, samt nedsenkede fliser i dusjhjørnet.
Gulv og innvendige overflater
Alle gulv, unntatt baderom og entré som er flislagt, vil bli lagt med 1-stavs eikeparkett med fotlister også i eik. Alle tørre rom vil få vegger med sparklede og malte gipsplater, der skillevegg mellom leiligheter vil bli sparklet og malt betong. Vegger på bad leveres med keramiske veggfliser. Himlinger vil generelt være av sparklet og malt betong. Bad og nedforet himling vil få sparklet og malt gips.
Veranda, svalganger og takterrasser
Leilighetene får utgang til solrik syd-vestvendt veranda. Det blir i tillegg privat uteplass i svalgang ved inngangsdør for de fleste leilighetene. Veranda og svalganger leveres med overflate av brettskurt betong. Begge bygg blir også levert med store og solrike takterrasser med sittegrupper, lekeplass og beplantning. Fra takterrassene har man vid utsikt over byen og omgivelsene rundt.
I byggenes underetasje er det et felles garasjeanlegg med heis til alle etasjer,  og alle leilighetene får egen parkeringsplass samt sportsbod.
Oppvarming og ventilasjon
Utbygger har lagt vekt på at leilighetene skal ha et behagelig og økonomisk oppvarmingssystem. Leilighetene leveres med vannbåren varme og varmekabler på bad, som sikrer et godt og lunt inneklima. Det blir montert balansert ventilasjon med varmegjenvinner, med inntak til hver leilighet og utkast via sjakt over tak. Avtrekk fra kjøkken og bad.
Tilvalgsmuligheter:
Vær med å bestemme hvordan din bolig skal bli! For å skape ditt eget personlige hjem, kan vi tilby gode muligheter for tilvalg tidlig i prosessen.
Tilvalgsmulighetene vil kunne omfatte: Fliser på gulv og vegg, parkett, kjøkken-og baderomsinnredning, innvendige dører, fargevalg og ekstra stikkontakter, belysning og elbilladning.
ANNEN INFORMASJON
FELLESKOSTNADER INKLUDERER
Renter og avdrag på fellesgjeld, drift av fjernvarme som går til oppvarming av boligene, kommunale avgifter, kabel-tv, internett, forsikring, vaktmestertjeneste, strøm på fellesareal, renhold, forvaltningshonorar, vedlikehold, revisjonshonorar, styrehonorar, arbeidsgiveravgift og kontigent NBBL. Sarpsborg kommune har eiendomsskatt. Denne blir fastsatt etter takst og vil gjelde fra 4. driftsår. Utgifter til eiendomsskatt er ikke inkludert i felleskostnader 1. driftsår, da det påløper fra 4. driftsår.
OMKOSTNINGER:
I tillegg til kjøpesummen kommer følgende omkostninger:
Kr 550,- (innmeldingsgebyr SOBBL, det beregnes ett gebyr pr kjøper av andelen)
Kr 480,- (tinglysingsgebyr pantedokument)
Kr, 480,- (tinglysingsgebyr skjøte)
Kr 200,- (gebyr for utskrift av grunnboken, som bekreftelse til kjøpers bank)
Kr 10.000,- ( Andelskapital som betales i tillegg til kjøpesum)
Kr 11.710,- Totale kjøpsomkostninger
OPPGJØR:
Av innskuddet skal kr 100.000,- innbetales som forskudd snarlig etter kontraktsignering. Megler vil utstede faktura til kjøper på dette beløpet. Forskuddet blir stående på meglers klientkonto fram til kjøper har tinglyst hjemmel til andelen. Renter på forskuddet vil bli tilbakebetalt kjøper. Selger kan beslutte å stille garanti i henhold til §47 i bustadoppføringslova for å disponere innbetalte forskudd. Kjøper vil i tilfelle ikke bære renter av de beløp det stilles garanti for. Resterende kjøpesum skal innbetales 2 dager før overtagelsen. Beløpet som innbetales (kr. 100.000,-) må være fri kapital.
IN - ORDNING:
Vi tilbyr forvaltning av Individuell Nedbetalingsordning, som gir andelseierne en mulighet til å innfri eller redusere sin andel av fellesgjelden.
FORRETNINGSFØRER:
Sarpsborg og Omegns Boligbyggelag vil bli borettslagets forretningsfører. Kjøper må være/eller bli medlem av SOBBL.
LOVVERKET:
Bustadoppføringslova:
For forbrukerkjøp reguleres handelen av bustadoppføringslova. Kopi av bustadoppføringsloven ligger som vedlegg til kjøpekontrakten. I tilfeller hvor kjøper er profesjonell i hht. bustadoppføringslova, dvs gjør kjøper som ledd i nærings- virksomhet, kan selger kreve at avtalen blir regulert i hht. avhendingsloven.
GARANTIER:
Handelen reguleres av bustadoppføringslova og selger stiller som sikkerhet for oppfyllelse for sine forpliktelser, en garanti senest ved byggestart på 3% av kjøpesum frem til overtagelse. Beløpet økes til 5% av kjøpesum og står i 5 år etter overtagelse, ihht. bustadoppføringslova §12. Kopi av loven ligger som vedlegg til kjøpekontrakten. Selger kan velge stille garanti i henhold til §47 i bustadoppføringslova for å disponere innbetalte forskudd. Kjøper vil i tilfelle ikke bære renter av de beløp det stilles garanti for. Påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter bekostes ikke av selger/utbygger.
Selger plikter etter avtaleinngåelse å stille garanti etter bustadoppføringslova §12. Er det tatt forbehold om åpning av byggelån, salg av et bestemt tall boliger eller tillatelse til igangsetting, er det likevel tilstrekkelig at Selger stiller garantien straks etter heving av kontraktens forbehold eller ved byggestart hvis dette inntreffer først.
FORSIKRING:
Frem til overtagelse, vil eiendommen være forsikret av utbygger. Etter overtagelsen vil eiendommen forsikres gjennom borettslagets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.
FERDIGATTEST/MIDLERTIDIG BRUKSTILLATELSE:
Før overtagelse skal det foreligge midlertidig brukstillatelse. Ferdigattest vil normalt foreligge en stund etter overtagelsen. Dersom midlertidig brukstillatelse ikke foreligger anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar. Selger er forpliktet til å fremskaffe ferdigattest så snart det lar seg gjøre.

Formuesverdi

Formuesverdi er ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter ny beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt «primærbolig» (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller «sekundærbolig» (alle andre boliger man måtte eie). Formuesverdien for primærboliger vil utgjøre 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil formuesverdien utgjøre 40% av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. Se http:/www.skatteetaten.no for nærmere informasjon.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Ferdigstillelse

Planlagt innflytting er tiltenkt å være januar 2022 for hus 2 og februar 2022 for hus 1. Dette er ikke endelig og bindende for utbygger, og utløser ikke dagmulkt.
Endelig overtagelsedato blir varslet 6 uker før innflytting.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld

2 717 500,- (Prisantydning) 1 410 500,- (Andel av fellesgjeld) 4 128 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 10 000,- (Andelskapital) 11 160,- (Omkostninger totalt) 4 139 160,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser

Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget

Følgende er avtalt om meglers vederlag: Kr. 37500,- inkl. mva.
Meglers vederlag betales av selger.

Oppdragsnummer

25-18-0340

Utbygger

OH Torget AS (SOBBL /Arild Aaserud)
Adresse: St. Marie gt. 112,  1725 Sarpsborg
Org.nr: 814 743 772
TLF: 69 13 10 00
Entreprenør
Skanbygg Norge AS
Emil Mørchs vei 25
1653 Sellebakk
TLF: 69 32 00 00

Meglers Nøkkelinformasjon

Nøkkelinformasjonen fra megler er en oppsummering av hovedpunktene i prosjektet.
For fullstendig informasjon og dokumentasjon vises det til kjøpekontrakt med vedlegg for prosjektet, hvilket er
det avtalemessige grunnlaget for kjøp av leilighet.
Selger har godkjent salgsoppgaven "dato"

Hovedoppdragsnummer

25-18-0340

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler/fagsnsvarlig
Karianne Westby Jensen
Tlf: 47700214
E-post: karianne@gpartners.no