solgt

#SENTRUM , Storgata 6

Type Enebolig
Primærrom 261m²
Bruksareal 317m²
Bruttoareal 349m²
Tomt 938m²
04/04/2020 09:20
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1916
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1104
Energimerking
FINN.no 146000585
Sist endret
Prisantydning 8 200 000,-
Totalpris 8 408 519,-
Ligningsverdi 956 264,-

Beregnet totalkostnad

8 200 000,- (Prisantydning) Omkostninger 14 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 192 500,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 208 519,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 8 408 519,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Beskrivelse

Velkommen til Storgata 6!

Vi ønsker deg velkommen inn i en stor, innholdsrik og godt vedlikeholdt enebolig med særpreg - midt i sentrum av Sarpsborg. Gjennomgående pen og tidsriktig stil, samtidig som vakre detaljer fra byggetid er bevart. Den påkostede boligen er bygget med et godt øye for det lille ekstra, både innvendig og utvendig med gode materialvalg og et herskapelig preg. Eneboligen fra 1916 har høy standard og en attraktiv beliggenhet i sentrum med kort vei til alt Sarpsborg by har å tilby. Bygningen går over to etasjer, samt med kjeller og loft. Når man kommer inn i boligens 1. etasje finner man en innbydende hall, stort kjøkken, stue med utgang til hage, tv-stue, spisestue og wc. Videre opp i 2. etasje ligger de fire soverommene, kontor og et delikat baderom. Fra 2. etasje er det også trapp opp til loftet med mye lagringsplass. I kjelleretasjen er det er praktisk vaskerom, wc, hobbyrom/spisestue og kjøkken.

Kort fortalt
- Stor og innholdsrik enebolig
- Pent opparbeidet, solrik tomt
- 3 stuer i 1. etasje
- Påkostet kjøkken med kjølehjørne
- 4 soverom
- Dobbelgarasje
- Steinbelagt innkjøring med elektrisk port
- Plassbygget peis
- Varmepumpe, vannbåren gulvvarme og radiatorer
- Automatsikringer

Innhold

Kjeller: Vaskerom, gang m/trapp, hobbyrom, kjøkken, wc, bod, teknisk rom
1. etasje: Hall m/trapp, kjøkken, stue 1 m/utg. hage, stue 2 (tvstue), stue 3 (peisestue/spisestue), vindfang, wc
2. etasje Bad m/wc, hall m/trapp, gang, trapperom, 4 soverom
Loft: Uinnredet loftsrom

Standard

Entré
Fra den steinbelagte gårdsplassen er det to inngangsdører inn i boligen. Hallen er knutepunktet i bolige, med trapp opp til 2. etasje, ned til kjelleretasjen og direkte adgang til tv-stue og kjøkken.

Stue
I boligens 1. etasje finner man tre oppholdsrom. Fra hallen er det inngang til tv-stuen med plass til to sittegrupper og tv-møbel. Herfra er det utgang til sydvestvendt skiferplatting fra stor, elegant murtrapp. Videre inn i boligen ligger det en stue med plassbygget peis som varmer godt på kjølige kvelder. Ved kjøkkenet er det en lys og trivelig spisestue med plass til stort spisebord og mange gjester.

Kjøkken
Kjøkkenet står i stil til resten av boligen, romslig, spesialtilpasset og med høy standard. Dette er et påkostet kjøkken med profilert kjøkkeninnredning og heltre benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Plass og opplegg for stor ovn med gassbluss og elektriske stekeovnsdel. Integrert oppvaskmaskin. Romslig innebygget kjølehjørne. Vegghengt separat kjøkkenventilator. Det er også en praktisk barløsning hvor man kan nyte frokosten.
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen.

I kjelleren er det et kjøkken installert i 2014. Flislagte gulv med vannbåren varme og malte vegger. Kjøkkeninnredning med slette, blanke fronter og laminat benkeplate. Her er det plass og opplegg for komyr, og kjøkkenventilator med kullfilter.

Bad
Bad 2. etasje:
Delikat, flislagt baderom fra 2010, med vannbåren gulvvarme. Badet er innredet med to baderomsinnredninger med to servanter, speil med integrert belysning, vegghengt skap, dusjnisje med glassvegg, badekar og vegghengt klosett.

WC:
Pent wc med mosaikkfliser og elektrisk gulvvarme. Her er det innredet med vegghengt klosett og servant.
Flislagt wc i kjeller med vannbåren gulvvarme. Rommet er innredet med klosett og servant. Antatt modernisert i 2012.

Vaskerom:
Praktisk, flislagt vaskerom med vannbåren gulvvarme. Her er det plass og opplegg vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom
I boligens 2. etasje ligger de fire soverommene. To av soverommene har skyvedørsgarderober, mens de to resterende har garderobeskap. Fra soverom 2 er det utgang til romslig, sydvestvendt altan på ca. 19 kvm.

Overflater
Gulv:
Enstavs heltre/parkett antatt eik i 2, etasje utskiftet iflg. forrige eier ca. i 2012. Vannbåren gulvvarme i bad m/wc. Parkett, Eikestaver, heltre skipsgulv i 1. etasje. Vannbåren gulvvarme i stue m/utgang hage. Elektriske gulvvarme på wc. I kjelleretasje antatt enstavs parkett og fliser. Betong i uferdig bod. Vannbåren gulvvarme i etasjen minus bod.

Vegger:
Hovedsaklig tapeter i 1. og 2. etasje. Malt veggpanel og malte slette flater i kjeller, bod med ubehandlede vegger i mur og murblokker.

Himling:
Malte slette flater. Flere rom med rosetter og lysekroner. Kjeller hadde hovedsakelig malt takpanel med innfelte downlights.

Annet
Boligen har 3 observerte sikringsskap, ett i 2. etg. og 2 i kjelleretasje. Sikringsskap med overspenningsvern på 63 ampere, 20 fordelerkurser på hhv. 10, 16, 25, 32 og 40 amp. Automatsikringer. Sikringsskap med OV 63 ampere med 4 kurser på hhv. 10 og 16 amp. Automatsikringer. Sikringsskap med hovedbryter på 40 ampere med 7 fordelingskurser på hhv, 10, 16 og 20 amp. Automatsikringer.
Tilluft via klaffeventiler yttervegg, og spalteventiler i vinduer og mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad m/wc.
Vannrør av rør i rør med fordelingsskap i vaskerom med stengekraner.
Varmtvannsbereder på ca. 200l plassert i teknisk rom.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg, like ved Storbyen kjøpesenter og Sarpsborg torg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.

Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Stopp Tune med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.

Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Tomt

Areal: 938 kvm, Eierform: Eiet tomt

Pent opparbeidet tomt, med frodig hage og stenlagt gårdsplass foran inngangspart og dobbelgarasje. Utvendig hagedel inneholder foruten en spesiell stenlagt innkjøring og gårdsplass også elektriske metallporter ifra vei, og et flott hageanlegg med bed, hellelagt terraseplatting med murt og hellelagt trapp til denne og til inngangspartiet. Tomten er rammet inn med Bøkehekk på to sider og med et hvitt gjerde ut mot veien. Hus og hage har omfattende utebelysning.

Garasje / Parkering

Parkering i dobbelgarasje og på egen tomt.

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 83518234

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1916

Antall soverom

4

Byggeår

1916

Byggemåte

Bolig med grunnmur av betong med sparestein antatt fundamentert på komprimerte masser over leirgrunn.
Støpt plate i armert betong.
Yttervegger av bindingsverk med liggende malt kledning.
Etasjeskiller i trekonstruksjon
Kvartvalmet tak i trekonstruksjon tekket med glassert taksten.
Metall takrenner og nedløp.
Beslåtte piper
Koblede vinduer i malt trekonstruksjon med isolerte og enkle glass med sprosser.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest kan ikke leveres, ifølge Sarpsborg kommune.

Boligens areal

Primærrom: 261 kvm, Bruksareal: 317 kvm, Bruttoareal: 349 kvm

U . etasje/kjeller:
Bruksareal: 79 m².
Primærrom: 58 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, gang m/trapp, hobbyrom, kjøkken, wc

1. etasje:
Bruksareal: 111 m².
Primærrom: 111 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Hall m/trapp, kjøkken, stue 1 m/utg. hage, stue 2 (tvstue), stue 3 (peisestue/spisestue), vindfang, wc

2. etasje:
Bruksareal: 92 m².
Primærrom: 92 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad m/wc, hall m/trapp, gang, trapperom, 4 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut.
 
For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Moderne fyrkjele og opplegg for denne i teknisk rom, kjelen benyttes med elektrisk drift, tidligere oljetanker var iflg. eier fjernet fra hagen, fyrkjele av ukjent årgang men antatt nyere.
Varmekabler, vannbåren gulvvarme og radiatorer.
Plassbygget peis.
Luft til luft varmepumpe i 1. etasje, utvendig innkasset. Varmepumpen er installert 2017.

Energimerking


Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 12 912

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 956 264 pr. 31.12.17 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 442 550 pr. 31.12.17 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Sentrumsplanen er under rullering. Vedtak av ny sentrumsplan forventes 2019. I tillegg må påregnes at det løpende utarbeides reguleringsplaner for mindre områder innenfor sentrumsplanområdet. Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aktsomhetskart er imidlertid svært grovmasket.. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vann og avløp ifølge Sarpsborg kommune.

Tilbehør

- Flere Røykvarslere.
- Brannslukningsapparat.
- Diverse belysning og radiatorer / panelovner.
- Utelys.
- Utekran.
- Utestikk.
- Alarm.

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen: Lysekroner i boligen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Arbeid utført i boligen
Brudd på vann og avløpsledning ut av hus mot veg.Gravd ut og lagt nye rør, samt støpt nytt kjellerdekke i bod.
Tidligere eier gravde ut kjeller, la nye gulv, samt drenerte rundt huset.
Nytt rør lagt inn i pipe. Veldig god trekk.
Sentralfyr er kontrollert av rørlegger.
Nytt rekkverk på terrasse og ny luftehatt på tak i 2019.
Varmepumpe satt inn i 2017.

Diverse informasjon
Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at de kjøkken og spisestue i kjeller, som er innredet og brukt som oppholdsrom ikke nødvendigvis tilfredsstiller kravene til rømningsvei og lys. Disse rommene er for øvrig angitt som tørkerom og fyrrom i bygningstegningene, og bruksendring er ikke søkt og godkjent. Kjøper påtar seg evt. risiko både for fremtidig fortsatt bruk og evt. pålegg, herunder risikoen for om bruken lar seg godkjenne, og alle kostnader forbundet med dette.

Tilstandsgrader
Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 eller lavere ifølge vedlagt tilstandsrapport:
TG2: Grunn og fundamenter, yttervegger, ytterdører/porter, takkonstruksjoner, pper/ildsteder, vaskerom, gulv bad, innredning bad, wc kjeller, innvendige gulv, innvendige vegger, VVS-installasjoner, garasje.
TG3: Vinduer.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Eiendomsmegler
Jonas Nikolai Grimsøen

41 26 88 91

jonas@gpartners.no

VERDIVURDERING
NABOLAGSPROFIL
53%

eier sin egen bolig

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

43%

har bolig på over 120 kvm

95%

av boligene er eldre enn 20 år

32%

er gift