Påkostet enebolig over 3 plan | Svært solrik beliggenhet | Garasje og uthus | Romslig gårdsplass | 2 bad i hoved.etg!

Gamle Isevei 52 , 1738 Borgenhaugen

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 178 m²
Bruksareal 261 m²
Bruttoareal 296 m²
Tomt 940 m² / Eiet tomt
Soverom 5
Byggeår 1948
Gårdsnummer 1049
Bruksnummer 126
Energimerking C
FINN.no 172475638
Sist endret 18.05.2020 14:45
Prisantydning 4 690 000
Totalpris 4 821 269
Ligningsverdi 614 674,-

Beregnet totalkostnad

4 690 000,- (Prisantydning) Omkostninger 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 117 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 690 000,-)) 199,- (Pantattest kjøper) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 131 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 821 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL GAMLE ISEVEI 52!
Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne eneboligen på Borgenhaugen med uthus og garasje! Boligen er meget innholdsrik med blant annet hele 4 baderom, 5 soverom og flere stuer. Fra stuen i 1.etasje er det bygd en vinterhage for sene sommer- og høstkvelder! Det er også innredet underetasjen, som ikke er godkjent for varig opphold.
Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane.

Innhold

Kjeller: Trappegang/bod, kjellerrom, bad 1, innredet kjellerrom, bad 2 og 2 innredede kjellerrom.
1.etasje: Innglasset veranda.
1.etasje: Vindfang, hall, stue, kjøkken, bad, omkledningsrom/soverom og trapperom.
Loftsetasje: Loftstue, 4 soverom og bad.

Standard

Entré
Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Fra gangen har du trapperom opp til 2.etasje og underetasjen.
Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra 2014. Innredningen har lakkerte profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er integrert koketopp, stekeovn og mikroovn. Det er ventilator over komfyren. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass og fremstår innbydende og lekkert!
Stue
Boligen har flere stuer der stuen i 1.etasje er av en god størrelse med utgang til en fantastisk vinterhage! Det er ulike soner for spisestue og tv-krok. Her er det også peis. I 2.etasje er det tv-stue, der ungdommen kan trekke seg tilbake, eller et fint sted for filmkvelder og lignende.
Soverom
Det er totalt fem soverom i boligen, samtidig som nåværende eier har innredet underetasjen med et rom som brukes som soverom. Dette rommet er ikke godkjent for varig opphold. God skapplass og mulighet for praktiske garderobeløsninger.
Bad
Det er fire baderom i boligen. I underetasjen er det to baderom med fliser på gulv og vegger. Tilstandsgrad 3 på overflatene. Her har man klosett, servant, varmtvannsbereder og veggmonert dusjhode i det ene badet, og klosett, servant og dusjhjørne i det andre. Badet i 1.etasje ble renovert i 2008, og inneholder klosett, servant, dushjørne og opplegg for vaskemaskin. Badet i loftsetasjen inneholder klosett, dobbel servant, boblebadekar og opplegg for vaskemaskin.
Innvendige overflater
Gulv: På gulvene er det fliser, laminat og klikkgulv av bambus.
Vegger: På veggene er det malte plater, lakkert trepanel, tapet og malte panelplater.
Himling: I himlingene er det malte plater, lakkert trepanel og mdf-panel.
Det er også et uthus på eiendommen med innredet anneks.

Beliggenhet

Eiendommen ligger sentralt på Borgenhaugen, med gangavstand til skole og barnehage, og kort vei til nærbutikk og bussholdeplass med offentlig kommunikasjon til Sarpsborg sentrum og Fredrikstad. Det er kort vei til bl.a. fotballbane, idrettshall, treningssenter og Hevingen 18-hulls golfbane med cafe i golfsesongen. Hafslund Hovedgård på Borgen/Hafslund er en av landets vakreste herregårder og en perle med Hafslundparken på rundt 100 mål, med store løvtrær.
Videre er det flott turterreng med sykkel- og gangveier i nærområdet, samt lysløype med mange turmuligheter på Hevingen. Det er kun 1 mil til Sarpsborgs skjærgård i Skjeberg.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Kiwi, Coop Extra og Spar. Det er kort vei til Iseveien Senter som består av en handelsdel og en helsedel. Senteret ligger samlokalisert med bl.a Byggmax, Europris og flere andre. Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger Storbyen kjøpesenter i Sarpsborg sentrum, samt de øvrige handlegatene i byen innenfor rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil. Fra Sarpsborg jernbanestasjon går det tog til Halden, Oslo S og Gøteborg. Med bil tar det ca. 7-10 min. til Sarpsborg jernbanestasjon, 25 min. til Svinesund og 26 min. til Fredrikstad.
Innenfor gangavstand:
Borgen Barneskole
Skjeberghallen
Kiwi Borgenhaugen
Iseveien senter
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 7-10 minutter - Sarpsborg stasjon
Ca. 10 minutter - E6 Årum
Ca. 10 minutter Skjeberg golfklubb Hevingen
Ca. 15 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 15 minutter - Høysand badeplass
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 940 kvm, Eierform: Eiet tomt
Stikkvei inn til eiendommen eies av nabo. Det er tinglyst en rettighet i grunnboken som sier at selger kan benytte seg av denne. Ta kontakt med meglerforetaket for ytterligere informasjon.

Garasje / Parkering

Garasje fra 2012, samt biloppstillingsplasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1948

Antall soverom

5

Byggeår

1948

Byggemåte

Det er støpte fundameneter på antatt leiregrunn. I kjelleren er det støpte gulv på stedlige masser. På gulvene er det fliser og laminat. Grunnmuren skal være av betong. Det har blitt drenert rundt boligen etter overtakelsen i 2007-08. Dreneringen har fått tilstandsgrad 3. Det indikeres noe høye fuktverdier i deler av utforede vegger og delevegg i kjelleren. Utvendige er fasadene kledd med trekledning som er beiset/malt. Saltak. Gulv og fliser på begge badene i underetasjen har tilstandsgrad 3. Les takst for ytterligere informasjon.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.
Det foreligger en varsel om tilsynssak fra kommunen på boligen datert 21.11.2016. Varsel om opprettelse av tilsynssak - mulig ikke omsøkt boenhet i kjeller. Dokumentet ligger vedlagt og en evt. tilsynssak og utbedring vil bli kjøpers ansvar.
Eier har nylig sendt inn søknad om bruksendring av kjeller. (11.05.2020). Behandlingstiden antas å være ca 3 uker.

Boligens areal

Primærrom: 178 kvm, Bruksareal: 261 kvm, Bruttoareal: 296 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet.

Oppvarming

Det er elektrisk gulvvarme i baderommene, hall og kjøkken. Eier opplyser at varmekabel på badet i første etasje er utført som egeninnsats. Ellers benyttes elektriske panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 19 144

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 614 674 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 212 827 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert.
Reguleringsplan: Nygårdshaugen 1977 (26009)
Formål: Bolig, kjørevei
Godkjent: 31.01.1977.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Fellesvann og avløp med nabo.

Offentligrettslig pålegg

Selger opplyser om at han har søkt om bruksendring i kjeller- fra bodareal til oppholdsrom.
Selger bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis. Søknad ble sendt inn 11.05 og behandlingstiden antas å være ca 3 uker.

Tilbehør

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 40 920,-
Tilrettelegging: kr. 6 900,-
Grunnpakke: kr. 14 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visning pr.stk: kr. 1 775,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.