solgt

#SENTRUMSDRØMMEN , Ringgata 72B

Type Rekkehus
Primærrom 88m²
Bruksareal 116m²
Bruttoareal 130m²
Tomt 1 424m²
Oppholdsrom
Soverom 3
Byggeår 1956
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 1739
Seksjonsnummer 6
Ekstra toalett 1
Energimerking C
Sist endret 4 dager siden
Prisantydning 1 790 000,-
Totalpris 2 043 577,-
Ligningsverdi 504 214,-

Kommunale avgifter
6 700,- (I dette inngår avgift for vann, avløp, renovasjon og feiing)

Beregnet totalkostnad

1 790 000,- (Prisantydning) 239 568,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 029 568,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 6 000,- (Forhåndsavklaring forkjøpsrett) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 043 577,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til Ringgata 72B!

Et innholdsrikt rekkehus beliggende midt i smørøyet. Tilbaketrukket og usjenert, men samtidig med kort vei til Sarpsborg sentrum! Dette er en bolig perfekt for å starte familielivet! En stor, sydvendt terrasse der man kan nyte lange sommerkvelder, og koselige høstettermiddager. Boligen har 3 soverom i 2.etasje, der finner man også baderommet med alle fasiliteter.

Kjøkken med god skap- og benkeplass. Stuen er lys og imøtekommende med utgang til boligens terrasse. Rekkehuset har god lagringsplass, både i kjeller og på lagringsloft. Godt etablert og gjennomarbeidet borettslag. Her kan man virkelig få satt sitt eget preg!

Kort fortalt:
- Sentrumsnært
- Stor terrasse
- God lagringsplass
- 3 soverom

Velkommen til visning!

Innhold

Kjeller: Gang, bod 1, bod 2, bod 3 og bod 4.
1.etasje: Vindfang, gang, kjøkken og stue.
2.etasje: Bad, gang og 3 soverom.
Loft: Uinnredet loftsrom.

Standard

Entré
Gang med plass til oppbevaring for yttertøy og lignende.

Stue
Stuen er av god størrelse med varmepumpe installert i ca. 2014. Her har du plass til både tv-møbler og spisestue. Fra stuen har du utgang til en sydvendt terrasse med gode solforhold.

Kjøkken
Kjøkkenet har plass til et eget frokostbord. Kjøkkeninnredning med profilerte malte/folierte fronter og laminerte benkeplater. Integrert dobbel oppvaskkum. Her kan man lage de herligste middagsretter. Det er også vindu på kjøkkenet som gir god romfølelse.

Soverom
3 romslige soverom som alle befinner seg i 3.etasje. God plass til prakiske garderobeløsninger.

Bad
Badet har vinylbelegg på gulv og våtromsplater på vegger. Vegghengt servant med underska og speil. En eldre plassbygd innredning og stråleovn plassert på vegg. Gulvfestet toalett. Vegghengt varmtvannsbereder på ca. 100 liter.

Innvendige overflater
Gulv: Vinylbelegg
Vegg: Vinyltapet, malt strietapet, malt panel
Himling: Malte slette flater

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten. Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.

Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:
Gågata
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes

Tomt

Areal: 1 424 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Biloppstillingslass utenfor leiligheten.

Felleskostnader

5 389 pr. mnd. Div. honorarer, kontingent NBBL, vedlikehold, kabel TV, forsikringer, kommunale avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, felles strøm, andre driftskostnader, renter og avdrag på lån.

Borettslag

Ringgaten Falsensgate borettslag, Org.nr. 948516632

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

1993: Etterisolering og ny kledning.
1993: Nye balkonger, balkongdører, ytterdører og vinduer.

Forkjøpsrett

Ja, forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt forretningsfører eller megler for mer informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 71778037305, DNB Bank ASA
Serielån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.02.2020: 2.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 44
Saldo per 10.02.2020: 3 350 034
Andel av saldo: 189 289
Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 31.12.2030 )

Lånenummer: 12138807965, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.02.2020: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 70
Saldo per 10.02.2020: 889 843
Andel av saldo: 50 279
Første termin/første avdrag: 30.12.2019 ( siste termin 30.06.2037 )

Andel fellesgjeld

239 568

Andel formue

23 135

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene/husordenssreglene tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1956

Antall soverom

3

Byggeår

1956

Byggemåte

Støpt grunnmur og dekke i kjeller fundamnetert på antatt fjell/faste, komprimerte masser over antatt løs grunn. Saltak tekket med betongtaksten.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest 04.10.1956.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 116 kvm, Bruttoareal: 130 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Stråleovn på bad. panelovn i kjøkken og i stue. Luft til luft varmepume med innerdel i 1.etasje antatt fra ca. 2014.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 504 214 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 815 170 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Reguleringsplan: Grotterødløkka (12003). Formål: Bebyggelse. Godkjent 22.04.1921.

Annet:
** Innenfor hensynsone H310_01 - Ras- og skredfare
*** Innenfor bestemmelsesområde: Suburban tett bebyggelse

Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aktsomhetskart er imidlertid svært grovmasket.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 35 000,-
Tilrettelegging: kr. 9 100,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Grunnpakke: kr. 13 900,-
Visning pr. stk: 1 500,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Eiendomsmegler
Jonas Nikolai Grimsøen

41 26 88 91

jonas@gpartners.no

VERDIVURDERING