solgt

#GRÅLUM , Grålumveien 190

Type Enebolig
Primærrom 114m²
Bruksareal 163m²
Bruttoareal 179m²
Tomt 653m²
14/03/2020 11:08
Oppholdsrom
Soverom
Byggeår 1962
Gårdsnummer 2066
Bruksnummer 314
Energimerking F
Sist endret
Prisantydning 2 790 000,-
Totalpris 2 872 769,-
Ligningsverdi 694 707,-

Beregnet totalkostnad

2 790 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 68 750,- (Dokumentavgift) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 82 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 872 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL GRÅLUMVEIEN 190!

Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne herlige eneboligen på Grålum med pent opparbeidet tomt! Grålumveien 190 er den perfekte boligen for familien i vekst, eller for hobbymekanikeren! Med en garasjekjeller med god oppbevaringsplass har du plass til å rendyrke hobbyen din!

Boligen har to bad, og to soverom. Det er en romslig stue med utgang til en overbygd balkong. Det er installert en luft til vann varmepumpe tilknyttet radiatorer i rommene. Fra boligen er det kort vei til dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.

Innhold

Garasjekjeller: Biloppstillingsplass og lagerplass.
Kjeller: Trapperom, vaskerom/bad/fyrrom og 2 boder.
1.etasje: Vindfang, trappegang, kjøkken, stue og spisestue.
Loftsetasje: Trapperom, toalett, tv-stue/soverom og soverom.

Standard

Entré
Entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og lignende.

Stue
Stuen har godt lysinnslipp og fremstår imøtekommende og innbydende. Her har man flere ulike seksjoner, både tv-krok og spisestue. Fra stuen har man utgang til en terrasse.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning med lakkerte profilerte fronter av eik, laminerte benkeplater og ventilator over komfyr. Det ble skiftet blandebatteri i 2016. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass. Nåværende eiere har fått tegnet nytt kjøkken fra Strai som et forslag til fornying. Tegninger ligger vedlagt salgsoppgaven.

Bad
Kombinert vaskerom, bad og fyrrom med vannbåren gulvvarme. Det er malte betongoverflater på gulv, og det er flislagte vegger. Rommet inneholder to skyllekummer av rustfritt stål, opplegg for vaskemaskin, og dusjhjørne med avløpsrør i gulvet. I loftsetasjen er det et toalett med klosett og servant. Dette rommet har tidligere blit benyttet som et baderom, men badekaret har blitt tatt bort og rommet har i senere år kun blitt benyttet som et toalett. På gulvet er det belegg og på veggene er det våtromsvinyl. Toalettet inneholder wc og servant.

Soverom
Boligen har to soverom av god størrelse. Begge befinner seg i loftsetasjen. Her er det god plass til ulike garderobeløsninger.

Innvendige overflater
Gulv: Parkett, laminat og belegg.
Vegg: Malerstrie og malt miljøtapet.
Himling: Malte takplater og malt glassfiberstrie.

Boligen har sentralstøvsuger med uttak i begge etasjer.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde tett inntil skog og mark. Herfra er det kort vei til alle fasiliteter som flere dagligvarebutikker, konditori og bakeri, apotek, lege og tannlege, bank, post og bibliotek til barnehager, skole og idrettshall.

Minutter unna ligger Inspiria science center som er et populært besøksmål for hele Sør-Øst Norge. Rett ved siden av ligger et av hotellkjeden Qualitys største hoteller hvor vi også finner Superland med blant annet et stort Badeland. Hotellet rommer også treningssenter og spa-avdeling.

Området rundt boligene byr på gode rekreasjonsmuligheter i skogsterreng. Like i nærheten finner du også Kalnesskogen med løypenett og flotte muligheter for sopp- og bærplukking. Fine bade- og fiskemuligheter finner du i idylliske Tunevannet. I Grålum II Borettslag bor du svært sentralt til - midt i Østfold. Kun 4 km til Sarpsborg sentrum. Det er gangavstand til bussholdeplasser med gode bussforbindelser mot Sarpsborg og Fredrikstad. Med bil er det bare minutter til av- og påkjøring på E6 samt til Rv109 mot Fredrikstad.

Grålum er et svært populært område for bedrifter å etablere seg i, og har i dag flere store bedrifter med mange arbeidsplasser. Sykehuset Østfold med flere tusen arbeidsplasser ligger på Kalnes - kun minutter unna.

Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 3 minutter - Ungdomsskole
Ca. 3-5 minutter - Barneskole (Grålum, Hannestad)
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Inspiria science center/ Quality Hotel
Ca. 5 minutter - Sykehuset Østfold
Ca. 5-7 minutter - Barnehage (Bl.a. Hinkenhopp, Tindlund, Tuneskipet)
Ca. 5-10 minutter - Amfi Borg
Ca. 7-10 minutter - Legesenter
Ca. 10 minutter - Tunevannet/Landeparken
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 75 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 653 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Garasje med biloppstillingsplasser, samt flere plasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1962

Byggeår

1962

Byggemåte

Det er støpte fundamenter på sandgrunn i følge opplysninger gitt av tidligere eier. Det er støpte gulv på oppfylte masser av stein/kult. Grunnmuren er oppført av støpte sementblokker som er pusset og malt både innvendig og utvendig. Saltak, yttertak oppført i sperrekonstruksjon. Taket er tekket med betongtakstein. Taket ble rengjort og malt i 2015.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet.

Boligens areal

Primærrom: 114 kvm, Bruksareal: 163 kvm, Bruttoareal: 179 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eiendommen kan leies ut i sin helthet til boligformål.

Oppvarming

Nibe luft til vann varmepumpe tilknyttet radiatorer i rommene. I stua er det en luft til luft varmepumpe, og på toalettet er det en elektrisk panelovn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Kommunale avgifter

Kr. 18 300

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 694 707 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 500 944 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger under reguleringsplan:
GRÅLUMVEIEN 115 - 190
Planområdet er regulert med følgende formål:
Boligområder.
Område for forretninger/industri/allmennyttig formål.
Offentlig trafikkområde.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Komfyr, kjøleskap og fryseboks medfølger. Taklampe i stue medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 40 920,-
Tilrettelegging: kr. 6 900,-
Grunnpakke: kr. 14 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visning pr. stk: kr. 1 775,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Eiendomsmegler / Partner
Jonas Bergtun

99 31 36 54

bergtun@gpartners.no

VERDIVURDERING