solgt

#HELGETJERN , Haretråkket 10

Type Enebolig
Primærrom 122m²
Bruksareal 128m²
Tomt 826m²
30/03/2020 14:38
Oppholdsrom
Soverom 4
Byggeår 1987
Gårdsnummer 90
Bruksnummer 288
Energimerking E
Sist endret
Prisantydning 1 750 000,-
Totalpris 2 018 807,-
Ligningsverdi 663 000,-

Beregnet totalkostnad

1 750 000,- (Prisantydning) 254 798,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 2 004 798,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 6 000,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 2 018 807,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL HARETRÅKKET 10!

Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne eneboligen i borettslag med carport, terrasse med en fantastisk beliggenhet sentralt i Ørje! Med 4 soverom og gode turområder like ved er dette den perfekte familieboligen.

Plukk sopp eller bær i skogen, eller test fiskelykken - her er mulighetene mange! Boligen går over to etasjer, og fremstår innbydende og imøtekommende. Ny kjøkkeninnredning fra Strai montert i 2018. Terrassen er sydvestvendt på ca. 13 kvm - ypperlig for sene sommer- og høstkvelder!

Innhold

1.etasje: Vindfang, gang, kjøkken, stue, bod, soverom og wc.
2.etasje: Bad/vaskerom, gang, bod og 3 soverom.

Standard

Entré
Entréen er imøtekommende og innbydende med god plass til yttertøy ol.

Kjøkken
Ny kjøkkeninnredning montert i 2018 fra kvalitetsmerket Strai. Innredningen har slette, malte/folierte fronter med metallhåndtak og laminerte benkeplater. Dobbel oppvaskkum, innebygget oppvaskmaskin og ovn. Plass til 2 x kjøle-/fryseskap.

Stue
Romslig stue med plass til både spisestue og tv-møbler. Gode vinduer gir godt med lysinnslipp. Fra stuen er det utgang til en fantastisk overbygd terrasse med utrolig utsikt!

Bad
Innredning med vegghengt servant, badekar, wc, tørkeskap og en varmtvannsbereder på 200 liter. Det er vinylbelegg på gulv og stråleovn montert på vegg.

Soverom
Boligen har 4 soverom av god størrelse der de fleste har garderobeskap. Her har man plass til hele familien, pluss gjester!

Innvendige overflater
Gulv: Vinylbelegg i alle rom i 2.etasje, laminat i de fleste rom i 1.etasje.
Vegg: Tapet og malt tapet.
Himling: Malte, slette flater.

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til, med tomt grensende til Helgetjern, ca 1 km sydøst for Ørje sentrum. I sentrum finnes blant annet bank, rådhus, apotek, Marker skole, spisesteder, butikker og bibliotek.  Boligen ligger i et stille og rolig område, men også med kort vei til ulike fasiliteter. Kort vei til butikker, skoler, barnehager og resten av service tilbudet i Marker kommune. Kun 6 minutter i bil til Sverige. Avstanden til Töcksfors er ca 10 minutter med bil, og her finnes det meste man trenger. I sluseområdet finnes også museum for Haldenvassdraget.

Tomt

Areal: 826 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Garasje / Parkering

Egen carport inntil huset med låsbar bod i bakkant, med plass til én bil. For øvrig oppstillingsplass på tomten.

Felleskostnader

4 851 pr. mnd. Inkluderer kommunale kostnader (vann, avløp, renovasjon, pipefeiing, etc), vaktmestertjenester, avsetning til vedlikeholdsfond, drift av borettslaget, nedbetaling av lån, felles forsikring på bygningsmassen.

Borettslag

Helgetjern Øst Borettslag, Org.nr: 950640820.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

2018: Vedtatt på GF - Rehabilitering av deler av borettslagets bygningsmasse. (Skifte kledning på deler av bygningsmassen og
utskifting av vinduer, terrassedører og inngangsdører i hele borettslaget).

Forkjøpsrett

Det foreligger forkjøpsrett. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt forretningsfører eller megler for ytterligere opplysninger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Brl er ikke tilkyttet sikringsordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12136437737, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 19.02.2020: 2.7% pa.
Antall terminer til innfrielse: 54
Saldo per 19.02.2020: 3 202 832
Andel av saldo: 254 798
Første termin/første avdrag: 30.09.2018 ( siste termin 30.06.2033 )

Andel fellesgjeld

254 798

Andel formue

35 828

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Borettslag), byggeår: 1987

Antall soverom

4

Byggeår

1987

Byggemåte

Bygning oppført over støpt plate på mark, fundamentert på antatt fjell/faste, komprimerte asser. Saltak i trekonstruksjon tekket med taksten. Vinduer i metall/kompositt med 3-lags isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Boligen ble derimot tatt i bruk den 15.09.1987.

Boligens areal

Primærrom: 122 kvm, Bruksareal: 128 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Luft-til-luft varmepumpe montert i 2018 og peisovn. Ellers panelovner i de fleste rom.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi er kr. 663 000,- pr. 21.12.2018.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner m/bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Oppvaskmaskin (AEG), koketopp/induksjon Zanussi 4 plater, stekeovn Zanussi. Et av to kombiskap (Electrolux) kan forhandles med i handelen.

Tre taklamper (over spisebord, i bibliotek og over salogbord) følger ikke med. En vegglampett i bibliotek, en i entreen, samt en ditto i stuen følger heller ikke med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 37 000,-
Tilrettelegging: kr. 9 900,-
Grunnpakke: kr. 8 600,-
Oppgjørshonoroar: kr. 5 500,-
Visning pr. stk: kr. 3 000,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Eiendomsmegler / Partner
Jonas Bergtun

99 31 36 54

bergtun@gpartners.no

VERDIVURDERING