En av byens toppleiligheter | 4 roms leilighet i 7 etg.| Midt i sentrum | Heis | Carport | Stor balkong | Flott utsikt|

Karl Johans gate 2 , 1706 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Hilde Due Rismark
Hilde Due Rismark Eiendomsmegler
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 127 m²
Bruksareal 127 m²
Bruttoareal 137 m²
Tomt 2 336 m² / Fellestomt
Soverom 3
Byggeår 1999
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 39
FINN.no 172157783
Sist endret 27.04.2020 17:26
Prisantydning 4 180 000
Totalpris 4 885 630
Ligningsverdi 931 591,-

Beregnet totalkostnad

4 180 000,- (Prisantydning) 691 621,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 871 621,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 000,- (Forkjøpsrettsavklaring) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 885 630,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Sjelden 4 roms leilighet i 7 etasje i TÅRNET!
Karl Johansgate 2  ligger midt i sentrum og har en flott utsikt ut over Sarpsborg by.
Leiligheten har en praktisk planløsning med stor entre med både åpen og plassbygd garderobe, stort kjøkken med god plass for spisebord, ekstra stor og lys stue, 3 romslige soverom, stort bad, vaskerom med inngang fra kjøkken og toalettrom med vask. fra stuen er det utgang til en overbygd balkong på ca. 11 kvm.  Det er heis i bygget, utvendig bod og carport i kjeller.
Bygget er vel kjent, og har nærmest blitt et monument i Sarpsborg - og det med god grunn! Her kan du leve praktisk og behagelig - med gangavstand til alt byen har å by på, fra kjøpesenter til restauranter og butikker!
Kort fortalt:
- Flott utsikt fra balkong i 7. etg.
- Romslig rom
- 3 soverom
- Bad - toalettrom og vaskerom
- Smart kjøkken - fornyet i 2015
- Midt i sentrum
- Porttelefon

Innhold

Entre, gang, stue, kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom, og wc.

Standard

Entré
Stor, innbydende entré med både åpen og plassbygd garderobe
Kjøkken
Eget kjøkken med Smart innredning som ble fornyet i 2015. Innredningen er lys, profilert og har godt med benke- og lagringsplass, laminat benkeplate og fliser over benk. Rommet er romslig og har god plass for kjøkkenbord og stoler.
 
Stue
Meget romslig stue med plass for både sofakrok,  tv-krok og spisestuemøblement. Gode vinduer gir økt romfølelse og godt med lysinnslipp. I stuen er det profilerte lister og vinduskarmer i vinduer.Det er godt med veggplass for seksjoner og bilder. Fra stuen er det utgang till en overbygd balkong med utsikt over Sarpsborg.
Soverom
Det er 3 soverom i leiligheten og det er gode garderobeløsninger. Soverommene er romslige og lyse og det er flott utsikt fra rommene.
Bad/Toalettrom/Vaskerom
Flislagt bad fra byggeår. Badet er innredet med vask i innredning med både under- og overskap, dusjnisje og toalett. Det er varmekabler i gulv.
Leiligheten har også ett ekstra toalettrom med wc, vask i innredning og høyskap.
Vaskerommet har inngang fra kjøkken og har opplegg for vaskemaskin, utslagskum og innredning.
Innvendige overflater
Gulv: Parkett, vinyl, våtromsbelegg, fliser.
Vegg: Tapet, fliser, våtromstapet.
Himling: I himlingene er det malte støpte overflater.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 2 336 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 7 etasje

Garasje / Parkering

Carport  i bakgård

Felleskostnader

5 991 pr. mnd.

Felleskostnader etter avdragsfri periode

Det er for tiden avdragsfrihet.
Felleskostnader vil øke etter den avdragsfrie tiden. Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2021 utgjøre ca
kr 1 611,- per måned for denne leiligheten.
Samlet felleskostnader vil da være 5 991 + 1 611,- = 7.602,- pr mnd.
Iflg. formann i borettslaget vil det bli søkt om avdragsfrihet i flere år etter 2021.

Borettslag

Tårnet borettslag er oppført i 1998, og består av en boligblokk med 8 etasjer, og tilsammen 51 leiligheter.

Forkjøpsrett

Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med forretningsfører eller megler for ytterligere opplysninger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN ordning i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94867044242, Handelsbanken
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 16.01.2020: 2.75% pa.
Antall terminer til innfrielse: 106
Saldo per 16.01.2020: 35 200 000
Andel av saldo: 691 622
Første termin: 30.09.2016Neste avdrag: 30.09.2021 ( siste termin 30.06.2046 )

Andel fellesgjeld

691 621

Rentekostnader fellesgjeld

4118

Andel formue

64 171

Forsikring

If skadeforsikring Polisenummer: SP Premie: 1400156,2

Vedtekter / husordensregler

Vedlegg til prospekt - konf. megler

Husdyrhold

Fra husordensreglene:
Ved husdyrhold kreves styrets samtykke. Den som holder hund må sørge for at
hunden ikke sjenerer naboene. Gjentatte klager vil kunne føre til forføyninger og i
verste fall vil hunden da måtte fjernes. Hundeeiere skal fjerne ekskrementer etter
egen hund.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1999

Antall soverom

3

Byggeår

1999

Byggemåte

Betongmur med betongdekke i kjelleren og asfalterte parkeringsplasser. Byggemåte over grunn skal være murvegger utvendig forblendet med teglstein. Isolert bindingsverk mot balkong. Vinduer og balkongdør, isolerglass, karm og ramme i tre, spalteventiler. Karm og ramme er beslått utvendig med aluminium. Bygget har flatt tak. Se ellers Verdi- og lånetakst for ytterligere informasjon 17.01.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest 30.11.1999.

Boligens areal

Primærrom: 127 kvm, Bruksareal: 127 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Strøm samt varmekabler på bad.

Energimerking

Ikke innhentet - dødsbo

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 931 591 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 353 729 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Porttelefon.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Reguleringsplan:
Kvartal 69 (11073) Formål: Bolig/kontor/forretning
Eksisterende og nye fasaderekker med spesialkrav
Godjent: 31.10.1996
For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig iflg. kommunen

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hilde@gpartners.no eller SMS: 99 59 54 82 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1%provisjon.beregnet av salgssummen eks. fellesgjeld - min . kr. 45 000. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.500,-, tilrettelegging. kr. 4 900,-, grunnpakke kr. 8 600,- For visninger er det avtalt kr. 1 250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.