Enebolig m/godkjent leilighet i underetasjen | Fantastisk terrasse | Isolert dobbeltgarasje!

Nedre Langgate 75 A og B , 1743 Klavestadhaugen

BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 166 m²
Bruksareal 258 m²
Bruttoareal 283 m²
Tomt 809 m² / Festet fellestomt
Byggeår 1963
Gårdsnummer 1041
Bruksnummer 30
FINN.no 175695530
Sist endret 22.05.2020 09:21
Prisantydning 2 995 000
Totalpris 3 086 769
Ligningsverdi 842 706,-

Beregnet totalkostnad

2 995 000,- (Prisantydning) Omkostninger 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 77 750,- (Dokumentavgift) 199,- (Pantattest kjøper) -------------------------------------------------------- 91 769,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 3 086 769,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL NEDRE LANGGATE 75B!
Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer denne innholdsrike eneboligen på Klavestadhaugen. I tillegg til hoveddelen er det en hybel i 1.etasje, samt en egen leilighet i underetasjen. Hybelen i 1.etasje er ikke søkt om, og var tidligere carport. Det er garasje på eiendommen, der det er innredet en egen leilighet, dog ikke godkjent for varig opphold. Dette er søknadspliktig, og kjøpers ansvar.
Det er en stor veranda ut fra stuen med gode solforhold, samtidig som leiligheten i underetasjen har egen terrasse. Eiendommen ligger i et rolig, stabilt og populært boområde på Klavestadhaugen, nært tilknyttet store, flotte friluftsområder og ca. 7 km fra sentrum.

Innhold

Underetasje: Vindfang, stue, liten kjøkkenkrok, soverom, toalett, dusjrom, gang, vaskerom og to boder.
1.etasje: Hall, stue, kjøkken, soverom, to bad og oppholdsrom.
Underetasje garasje: Stue/kjøkken, bad og soverom (ikke godkjente rom).
1.etasje: Garasje.

Standard

Entré
Romslig gang med god plass til yttertøy og lignende. Alle leilighetene har egen inngang.
Kjøkken
I boligens hoveddel er det en kjøkkeninnredning med malte skapfronter og laminerte benkeplater. Innredningen har integrert platetopp, komfyr og vifte. Det er fliser på veggen mellom over- og underskapene. I leilighet, og i den delen av boligen som har en liten hybel, er det montert små tekjøkken.
Bad
I hovebaderommet er det fliser på gulv og vegger, og montert dusjnisje, baderomsinnredning, gulvmontert vannklosett, samt mekanisk vifte. Varmekabler i gulv og uttak for vaskemaskin. Det er også et baderom med enkel standard med gulvfliser med sokkelflis, montert dusjkabinett, servant, gulvmontert vannklosett og mekanisk vifte. Dusjrom i en av leilighetene med fliser på gulv og vegger, dusjgarnityr og lufteluke i vegg. I underetasjen er det et toalettrom med vannklosett og servant. Rommet har løse fliser på veggene og et behov for oppgradering. Dette baderommet har fått tilstandsgrad 3. Vaskerom i underetasjen med montert eldre utslagsvask, samt uttak for vaskemaskin. Rommet er slitt, og er ikke oppbygd som våtrom. Rommets tilstand tatt i betraktning har også fått tilstandsgrad 3 av takstmann.
Soverom
Soverom av god størrelse med plass til ulike smarte garderobeløsninger.
Leilighet under garasje
Under garasjen er det innredet en egen hybel som pr. nå ikke er godkjent for varig opphold.
Garasje
Garasjen har grunnmur i elementer som er pusset utvendig. Det er montert leddport, liggende kledning på ytterveggene og takstein på yttertaket. Eier opplyser at garasjen er isolert.
Innvendige overflater
Gulv: Fliser, laminat og belegg.
Vegger: Malt panel, malt tapet og fliser.
Himlinger: Malt mdf-panel, malte plater og malt panel.
Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.
Selger har innredet kjelleren på garasjen samt bygget hybel i hoveddelen. Bruksendringen er søknadspliktig. Leiligheten selges slik den står uten tillatelse til det arbeide som er utført. Det er opp til kjøper å få godkjent tiltaket. Selger har intet ansvar for å få dette godkjent verken juridisk eller kostnadsmessig. For å få en søknad godkjent må någjeldende forskriftskrav oppfylles, eventuelt må man få dispensasjon fra krav som bygningsmyndighetene kan gi.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig, stabilt og populært boområde på Klavestadhaugen som er nært tilknyttet store, flotte friluftsområder og ca. 7 km fra Sarpsborg sentrum.
På Klavestadhaugen har du nærhet til alt du trenger, det er gangavstand til både barnehage, barne- og ungdomsskole, dagligvare, samt kort vei til bussholdeplass. Området har umiddelbar nærhet til skog og mark med turterreng, turstier, gang og sykkelveier, samt Isesjø med sin vakre badestrand. På Isesjø er det også flotte friarealer med turløype. På sydsiden av sjøen ligger Bodalsstranda med opparbeidede grillplasser, sittegrupper og Gapahuk.
Her er det lett å trives, du får både tryggheten og trivselen til et lite lokalsamfunn. For barnefamilier er Klavestadhaugen et fantastisk område hvor alt ligger til rette både for den trygge leken med venner på lekeplassen og det spennende livet i skogområdene. Dette vil skape gode minner for livet.
Sarpsborg har sentral beliggenhet i hjertet av Østfold med gode kommunikasjoner til resten av Norge. Vi har et stadig voksende næringsliv, naturskjønne omgivelser langs kyst og innland, og gode bostedskvaliteter.
Innenfor gangavstand:
Fotballøkke
Barnehage
Barne- og ungdomsskole
Busstopp
Dagligvareforretning
Bodalstranda
Handelsområdet ved Iseveien
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Dagligvare
Ca. 5 minutter - Handelsområdet ved Iseveien
Ca. 10 minutter - Skjeberg Golfklubb
Ca. 10 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 10 minutter - Badestrand (Høysand)
Ca. 20 minutter - Sykehuset Østfold på Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 80 minutter - Oslo sentrum

Tomt

Areal: 809 kvm, Eierform: Festet fellestomt, Utløpsår feste: 2060, Festeavgift: 1309

Garasje / Parkering

Det er garasje, samt flere biloppstillingsplasser på egen tomt.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1963

Byggeår

1963

Byggemåte

Boligen har grunnmur i murblokker. Grunnmuren er pusset utvendig. Eier opplyser at det er lagt ned ny drenering på veggen mot gårdsplassen og på deler av gavleveggene. Dette er utført i ca. 2010. Det mangler topplist på drensplatene, takstmann har da gitt tilstandsgrad 2 på drenering. Det antas at ytterveggene er oppført med stenderverk og isolasjon, noe som var vanlig byggemetode da boligen ble oppført. Det er liggende trepanel på ytterveggene. Boligen har saltak i trekonstruksjon, og utført som lofttakstoler. Taket er tekket med takstein.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det ble gitt ferdigattest på eiendommen den 08.04.2016.
Det er godkjent 2 stk boenheter på eiendommen. Boenheten i underetasjen i eneboligen ble omsøkt og godkjent i etterkant. Det har blitt gitt ferdigattest. Opprinnelig garasje, som var sammenbygd med eneboligen, har blitt omsøkt og godkjent til hoveddel og som en del av boenheten i 1. etg. Det har ikke blitt søkt om brukstillatelse / ferdigattest. Frittliggende garasje har blitt omsøkt og godkjent. Garasjen har blitt godkjent med uinnredet kjeller. Ingen forbindelse mellom kjeller og 1. etg. Det har blitt søkt om ferdigattest, som resulterte i et foreløpig svar, samt en purring. Det har ikke skjedd noe etter purringen.
Det har ikke blitt søkt om bruksendring av kjelleren i garasjen til beboelse / egen boenhet. For å oppnå dette må boenhet under garasje godkjennes eller så må både bad og kjøkken med rørinstallasjoner fjernes.

Boligens areal

Primærrom: 166 kvm, Bruksareal: 258 kvm, Bruttoareal: 283 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

Stuen i underetasjen har montert en vedovn, samt peisovn i stuen i første etasje. Varmekabler i gulv på hovedbad. Det er montert en luft-til-luft varmepumpe.

Energimerking

Selger har ikke framskaffet energiattest for boligen. Ved manglende energimerking kan kjøper innen ett år etter at avtale om salg er inngått få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning.

Kommunale avgifter

Kr. 12 459

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 842 706 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 033 743 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert.
Kommuneplanens arealdel 2015-2026 m/tilhørende temakart
Formål: Bebyggelse og anlegg
Godkjent: 18.06.2015

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 32 587,-
Grunnpakke: kr. 9 900,-
Tilrettelegging: kr. 5 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visningshonorar: kr. 1 775,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.