Stor og luftig 3-romsleilighet | Balkong | Garasje med heis til leiligheten | Romslig kjøkken | Lave strømskos!

St. Marie gate 114 , 1725 Sarpsborg

VISNINGER

27. mai onsdag kl. 16:30-16:30

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Bergtun
Jonas Bergtun Eiendomsmegler / Partner
Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 87 m²
Bruksareal 91 m²
Bruttoareal 98 m²
Tomt 1 774 m² / Fellestomt
Soverom 2
Byggeår 2006
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 184
Energimerking B
FINN.no 174287709
Sist endret 20.05.2020 14:37
Prisantydning 3 470 000
Totalpris 4 155 940
Ligningsverdi 731 042,-

Beregnet totalkostnad

3 470 000,- (Prisantydning) 671 931,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 4 141 931,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 199,- (Pantattest kjøper) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 14 009,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 155 940,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL ST. MARIE GATE 114!
Grimsøen & Partners v/Jonas Bergtun presenterer St. Marie gate 114 - en andelsleilighet beliggende i 3.etasje midt i Sarpsborg sentrum! Med entré/gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad/vaskerom og teknisk rom/bod har du her alt du måtte trenge! I tillegg er det sportsbod, samt garasjeplass i felles garasjekjeller med heis opp til etasjen!
Her kan du bo problemfritt i umiddelbar nærhet til byens alle fasiliteter. Rett over gaten har du blant annet Storbyen kjøpesenter!
Borettslaget har felles oppvarming via sentralfyringsanlegg tilknyttet radiatorer med vannbåren varme. Som energikilde benyttes energi fra borettslagets egen energibrønn.

Innhold

3.etasje: Entré/gang, kjøkken, stue, 2 soverom, bad/vaskerom, teknisk rom/bod.

Standard

Entré
Du møtes av en romslig og god gang med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende.
Stue
Videre sluses du inn til leilighetens stue med godt lysinnslipp og plass til flere ulike soner med møblement. Det er parkett på gulvene og behagelige farger på veggene. Fra stuen er det utgang til en balkong med støpt gulv, og platekledd rekkverk i stålkonstruksjon.
Kjøkken
Kjøkkenet er stort med god boltreplass og mulighet for spisebord. Kjøkkenet har en innredning med malte profilerte fronter og laminerte benkeplater. Det er ventilator over komfyren, og integrerte hvitevarer slik som koketopp, stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Dette er et kjøkken man virkelig ønsker å tilbringe tid på! Kjøkkenet har fått tilstandsgrad 1.
Soverom
Det er to soverom i leiligheten. Det er frittstående garderobeskap med malte profilerte fronter i begge soverommene. Rommene er av god størrelse med godt lysinnslipp.
Bad
Badet antas å være fra byggeåret. Det er fliser på gulv og vegger, og en baderomsinnredning med slette folierte fronter. Badet inneholder klosett, servant, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Overflatene har fått TG2, eller har badet tilstandsgrad 1.
Det er en innvendig bod/teknisk rom i leiligheten der blant annet ventilasjonsanlegget for leilighetens balanserte ventilasjon befinner seg. Det er felles oppvarming av tappevann i borettslaget. Leiligheten er utstyrt med porttelefon og videomonitor med fjernbetjent åpning av hoveddøren i blokka.
Innvendige overflater
Gulv: På gulvene er det parkett.
Vegger: På veggene er det malt puss og malt miljøtapet.
Himling: Det er malte plater og pussede malte himlinger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 1 min gange til Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 1 774 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 3 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger garasjeplass i felles garasjekjeller.

Felleskostnader

7 531 pr. mnd. Div. honorarer, kontingent. NBBL, vaktmester, renhold, vedlikehold, kabel TV, kommunale avgifter, forsikringer, eiendomsskatt, strøm, energi, fyring, andre driftskostnader, renter og avdrag på lån.

Borettslag

St. Mariegate Borettslag, Org.nr: 984 509 332.

Forkjøpsrett

Ja. Forhåndsavklaring er igangsatt. Kontakt forretningsfører eller megler for ytterligere opplysninger.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er ikke tilknyttet IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 11486258 10, Husbanken
Annuitetslån, 2 terminer per år.
Rentesats per 24.03.2020: 2.04% pa.
Antall terminer til innfrielse: 35
Saldo per 24.03.2020: 18 366 117
Andel av saldo: 671 931
Første termin: 01.07.2007Første avdrag: 01.01.2013 ( siste termin 01.07.2037 )

Andel fellesgjeld

671 931

Andel formue

40 696

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er generelt forbud mot dyrehold.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 2006

Antall soverom

2

Byggeår

2006

Byggemåte

Bygningen har sålefundamenter, grunnmur og bærende søylekonstruksjoner av betong. Det er bærende yttervegger og søylekonstruksjoner av betong/stålkonstruksjon. Utvendig er fasadene dels forblendet med teglstein, dels kledd med trepanel, og dels pusset og malt. Innvendig er det malte formpressede dører. Bygningen har flatt tak antagelig tekket med papp/folie. I felles trapperom er det flislagte støpte trapper og personheis mellom garasjekjeller og de øvrige etasjene i bygningen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 15.09.06.

Boligens areal

Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 91 kvm, Bruttoareal: 98 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på badet. Ellers har borettslaget felles oppvarming via sentralfyringsanlegg tilknyttet radiatorer med vannbåren varme. Som energikilde benyttes energi fra borettslagets egen energibrønn.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter B
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 731 042 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 631 752 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert. Reguleringsbestemmelser med kart ligger vedlagt salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bergtun@gpartners.no eller SMS: 99 31 36 54 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 31 000,-
Tilrettelegging: kr. 3 437,-
Grunnpakke: kr. 9 900,-
Oppgjørshonorar: kr. 5 500,-
Visningshonorar: kr. 1 950,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.