Pen 2 roms leilighet i 4 etg. | Heis | Balkong med flott utsikt | Forbeholdt alders-/uføretrygdede i Sarpsborg kommune|

Kulåsgata 21 , 1721 Sarpsborg

Type Leilighet / Borettslag
Primærrom 55 m²
Bruksareal 58 m²
Tomt 1 646 m² / Fellestomt
Soverom 1
Byggeår 1988
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 808
FINN.no 178745485
Sist endret 20.05.2020 13:25
Prisantydning 779 502
Totalpris 852 626
Ligningsverdi 415 439,-

Beregnet totalkostnad

779 502,- (Prisantydning) 59 965,- (Andel av fellesgjeld) -------------------------------------------------------- 839 467,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 6 000,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 000,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett) -------------------------------------------------------- 13 159,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 852 626,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Beskrivelse

Velkommen til visning!
Kulåsgata 21 er en lys og hyggelig 2 roms leilighet i 4. etg. med heis. Leiligheten er forbehodt alders- og uføretrygdede i Sarpsborg kommune. Boligen er en andel i Borgvold borettslag som har en flott beliggenhet i Østre bydel med nærhet til alle byens fasiliteter. Borettslaget har opparbeidet pene utearealer og biloppstillingsplasser utenfor inngangsdøren.
Leiligheten har en fin planløsning og består av entre med åpen garderobeløsning, romslig bad med opplegg for vaskemaskin, åpen kjøkkenløsning mot stue, stue med utgang til solrik balkong med fantastisk utsikt, romslig soverom og innvendig bod. Det er felles sykkelbod ved inngangspartiet til blokken.
Kort fortalt:
- Forbehold om alders-uføretrygdede
- Heis
- Fantastisk utsikt
- Godt med lagring og benkeplass i kjøkkeninnredning
- Stort bad
- Porttelefon
- Kollektiv avtale med TV start m/Getboks dekoder
- Sykkelbod
- Gangavstand til alle fasiliteter

Innhold

Entre, bad, soverom, stue, kjøkken og bod.

Standard

Stue:
Stuen har plass for sofaløsning og lite spisebord. Det er åpen løsning til kjøkken og utgang til en koselig, solrik balkong med flott utsikt.
Stuen har vinyl på gulv, tapet på vegger og malt himling.
Kjøkkken:
Rommet har åpen løsning mot stue og har glatt, hvit innredning. Innredningen har godt med benke- og lagringsplass. På en vegg er det små vinduer over benk. Disse vender mot gang utenfor leiligheten. Det er vinyl på gulv, tapet på vegger og malt himling.
Bad:
Badet er romslig og har god plass for vaskemaskin og og innredning forøvrigt. Rommet er innredet med tørkeskap, dusjnisje, frittstående wc, garderobeskap, vask i innredning og har opplegg for vaskemaskin. Badet har våtromsbelegg på gulv og våtromstapet på vegger.
Soverom:
Romslig soverom med takvindu. Rommet har laminat på gulv og tapet på vegger. Det er inngang til et stort kott fra soverommet.

Beliggenhet

Sentrum
Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.
Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.
Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.
Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.
Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.
Innenfor gangavstand:
Gågata.
Sarpsborg stasjon
Sarpsborg torg
Kulåsparken
Glengshølen
Storbyen kjøpesenter
St. Olav VGS
Sarpsborg stadion
Lysøypa på Kurland
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum
Ca. 5 minutter - Sparta Amfi
Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass
Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes
Ca. 25 minutter - Svinesund
Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 1 646 kvm, Eierform: Fellestomt
Tomten er fellesareal.

Etasje 4 etasje

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplasser i gården.

Felleskostnader

5 722 pr. mnd.

Borettslag

Borgvold borettslag

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten vil bli utlyst i etterkant av salget.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke innført IN ordning i borettslaget

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr. 119479822 - Husbanken - Annuitetslån - rentesats 2,04% - 2 term. pr. år - 1 term. til innfrielse
Lånenr. 12123369341 - Dnb bank - Annuitetslån - rentesats 2,1% - 4. term pr. år - 48 term. til innfrielse

Andel fellesgjeld

59 965

Rentekostnader fellesgjeld

150

Avdrag fellesgjeld

2332

Andel formue

35 020

Forsikring

Gjensidige forsikring Polisenummer: 87370762

Vedtekter / husordensregler

Vedlagt prospekt

Husdyrhold

Det er forbudt å holde husdyr i borettslaget. Selv om det er et forbud mot dyrehold, kan brukeren av boligen søke styrets godkjennelse til det.
Dersom det er gode grunner til dyrehold , og det ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen, vil søknaden bli innvilget.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1988

Antall soverom

1

Byggeår

1988

Byggemåte

Bygget har støpt betongkonstruksjoner i grunnmuren. På fasadene er det mest forblending med teglstein, men også noe plater, samt liggende panel på ytterveggen ved balkongen. Kledningen på ytterveggen ved balkongen har noe råteskader i de nederste kledningsbordene. Yttertaket er utført som flatt tak, og antas å være utført i stålkonstruksjon. Yttertaket antas å være tekket med folie eller papp, og er utført som flatt tak. Byggemåte og leiligheten har i det store og hele fått en majoritet av tilstansgrad 2 av takstmann. Les vedlagte tilstandsrapport.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 58 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Nei

Oppvarming

Elektrisk oppvarming

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 415 439 pr. Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 495 580 pr. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Kommunedelplan Sarpsborg sentrum 2019-2031 - formål: Sentrumsformål
Reguleringsplan: Kvartal 279 Kulåsgt./Kirkegata - Formål: Bolig, fellesareal
Reguleringsbestemmelsaer
Plan under arbeid naboområde: Detaljreguleringsplan for kvartal 520
Annet: Innenfor hensynsoner - innenfor bestemmelsesområder

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.
Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.
Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.
På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig iflg. kommunen

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:
Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i
innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hilde@gpartners.no eller SMS: 99 59 54 82 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt provisjon fast pris kr. 42 000.  I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.500,-, tilrettelegging. kr. 4.500,-, htimmåsllr lt. 8 600. For visninger er det avtalt kr. 1.250,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.