Fantastisk familiebolig med 4 soverom! Dobbelgarasje | Delikat bad og eget vaskerom | Barnevennlig boligområde!

Maugestenberget 16 , 1727 Sarpsborg

VISNINGER

Visning etter avtale med megler

KOMPLETT
SALGSOPPGAVE
MELD DEG PA VISNING BE OM SALGSSUM
Jonas Nikolai Grimsøen
Jonas Nikolai Grimsøen Eiendomsmegler
Type Enebolig / Selveier
Primærrom 130 m²
Bruksareal 137 m²
Bruttoareal 148 m²
Tomt 613 m² / Eiet tomt
Soverom 4
Byggeår 2001
Gårdsnummer 1
Bruksnummer 5102
Energimerking C
FINN.no 178051556
Sist endret 15.05.2020 13:22
Prisantydning 4 290 000
Totalpris 4 411 269
Ligningsverdi 990 358,-

Beregnet totalkostnad

4 290 000,- (Prisantydning) Omkostninger 199,- (Pantattest kjøper) 585,- (Tingl.gebyr pantedokument) 585,- (Tingl.gebyr skjøte) 107 250,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 4 290 000,-)) 12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt)) -------------------------------------------------------- 121 269,- (Omkostninger totalt) -------------------------------------------------------- 4 411 269,- (Totalpris inkl. omkostninger) NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019.

Beskrivelse

VELKOMMEN TIL MAUGESTENBERGET 16!
Grimsøen & Partners v/Jonas Nikolai Grimsøen presenterer denne eneboligen beliggende på Maugestenberget/Kurland i et svært populært og barnevennlig område! Her har man lysløyper, lekeplasser og fantastiske rekreasjonsområder rett utenfor dørkarmen!
Boligen har blant annet 4 soverom, bad og vaskerom med toalett og et svært romslig kjøkken med plass til spisebord. Det er en stor dobbelgarasje med et innredet rom med utvendig adkomst. Flere store og flotte uteplasser med gode solforhold. Det er kort vei til skole og barnehage, samt idrettsanlegg og matbutikk.

Innhold

1. etasje: Entré, stue, spisestue, kjøkken, vaskerom/toalett med wc og servant og bod.
2. etasje: Trappegang, fire soverom, bad med wc, servant, bad og bod.
Dobbelgarasje med lagerplass og loft.

Standard

Entré
Romslig entré med god oppbevaringsplass for yttertøy og lignende. Koselig liten uteplass ved inngangsdøren. Det er en smart og praktisk skyvedørsgarderobe i gangen.
Stue
Romslig stue med en unik og vakker peis som smykker inn rommet. Her er det store vinduer som gir godt lysinnslipp og utgang til terrasse. Det er god plass til både spisestue og tv-møbler i ulike soner.
Kjøkken
Kjøkkenet har god skap- og benkeplass med innredning med profilerte fronter i eik, og med laminerte benkeplater. Det er integrert koketopp, stekeovn og kjølehjørne. Inne på kjøkkenet er det også plass til et spise-/frokostbord.
Bad
I 1.etasje er det et vaskerom/toalett med servant. Det er fliser på gulvet med svakt fall mot sluk på deler av gulvet. Øvrige deler av gulvet er tilnærmet flatt. På veggene er det malte overflater og trepanel i himling. Vaskerommet inneholder wc, servant og opplegg for vaskemaskin. En varmtvannsbereder på 200 liter er plassert på vaskerommet. Baderommet i 2.etasje har fliser på gulv og vegger, og inneholder en skapinnredning med slette fronter på underskap og speil på frontene til overskap. Det er også wc, servant, inmurt badekar og dusjnisje.
Soverom
Totalt 4 soverom, alle beliggende i boligens 2.etasje. Her er det plass til hele familien, samt gjester! Du har kort vei til hovedbadet fra alle soverommene.
Innvendige overflater
Gulv: Alt vesentlig parkett, laminat og fliser.
Vegg: Tapet på veggene, og fliser over kjøkkenbenk.
Himling: Trepanel, som dels er malt.
Stor dobbelgarasje med elektrisk portåpner og innredet lagringsrom over med egen utvendig adkomst.

Beliggenhet

Eneboligen ligger i et populært, barnevennlig og etablert boligområde på øvre Kurland. Dette er et meget populært boligområde i Sarpsborg, med nærheten til sentrum og Sarpsborgmarka rett utenfor døra. Fra eiendommen er det gangavstand til barnehager og barneskole. Like i nærheten finner man også butikker og eget spisested.
Sarpsborgmarka er et flott rekreasjonsområde som strekker seg fra Kurland, mot Tunevannet og oppover mot Øvre Tune. Lysløype passerer like ved boligen, så her er det bare å spenne på seg joggesko eller ski og legge av sted. Her er det oppkjørte skispor samt belysning, på vinterstid. En kort spasertur unna finner du også Tunevannet med idylliske badeplasser, flytebrygge, store plenareal og fine turstier.
På Kurland bor man innenfor fin sykkelavstand eller en kort kjøretur til sentrum. Her finner du en gågate med koselige butikker, mange hyggelige caféer og spisesteder og Storbyen kjøpesenter med over 60 butikker. I sentrum finner du også det du trenger av offentlige tjenester og tilbud.
Sarpsborg er et godt utgangspunkt for deg som skal på reise. Byen ligger strategisk plassert langs jernbane og E6, og vil du reise kollektivt finner du gode buss- og togforbindelser.
Estimerte tidsavstander i bil:
Ca. 5 minutter - Sarpsborg sentrum
Ca. 5 minutter - Sarpsborg Jernbanestasjon
Ca. 5-10 minutter - Tunevannet med badestrand og flott parkanlegg
Ca. 5-10 minutter - Grålum med på/avkjøring til E6
Ca. 10 minutter - Sykehuset på Kalnes
Ca. 20 minutter - Fredrikstad sentrum
Ca. 30 minutter - Svinesund
Ca. 70 minutter - Oslo Sentrum

Tomt

Areal: 613 kvm, Eierform: Eiet tomt

Garasje / Parkering

Eiendommen innehar en romslig dobbelgarasje med loft i tillegg til biloppstillingsplass for to biler.

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2001

Antall soverom

4

Byggeår

2001

Byggemåte

Boligen er fundamentert på oppfylte masser/fjell og har ringmur av Leca.  Ytterveggebe er oppført i bindingsverk, isolert med 15 cm mineralull. Yttertaket er dels oppført med A-takstoler og dels som sperrekonstruksjon. Taket er tekket med betongtakstein.
Bemerkninger fra takstmann:
Overflater innvendig gulv på bad i 2 etg.: Det er lokalt svakt fall i gulvet til sluk i dusjen og under badekaret. Øvrige deler av gulvet er tilnærmet flatt.
For mer informasjon om eiendommens byggemåte, se vedlagte tilstandsrapport utført av Pål-Henning Degnes.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen den 23.07.2001 Følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 130 kvm, Bruksareal: 137 kvm, Bruttoareal: 148 kvm
Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

I følge vedlagt takst varmes boligen opp ved hjelp av peis i stue,  varmekabler i store deler av 1 etg i tillegg til bad 2 etg og elektrisitet generelt.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C
Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger opplyser om utgifter til fellesanlegg strøm (for alle på Maugestenberget) på 2000,- pr år med betaling 1.6 og 1.12.

Kommunale avgifter

Kr. 21 867 pr. år

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 990 358 pr. 31.12.18 Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 565 290 pr. 31.12.18 Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder). Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med Grimsøen & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert.
Reguleringsplan: Maugestenområdet (23039)
Formål: Bolig
Godkjent: 13.04.1989

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

2001/5636-2/3  Bestemmelse iflg. skjøte  
28.06.2001 
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Rettighetshaver: SARPSBORG KOMMUNE
 
2001/5636-3/3  Bestemmelse iflg. skjøte  
28.06.2001 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om fellesareal, gnr 1 bnr 5088
Bestemmelse om velforening
Med flere bestemmelser

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Sarpsborg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.
Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:
Provisjon: kr. 55 000,-
Grunnpakke: kr. 10 900,-
Tilrettelegging: kr. 9 900,-
Visningshonorar: kr. 1 950,-

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.
Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving. Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse. Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.